Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Beko Klima Bahar da Defrost Normal mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Beko
Klima bugün 3 4 kez defrosta geçti her geçtiğinde 15 dk kaldı dışarısı 17 derece sizce normal mi defrosta geçmesi buz yokken neyin buzunu çözüyor deforst tam ne anlama geliyor onuda bilmiyorum aslında ama bence havalar soğukken geçmesi lazım defrosta klima beko 31225 serisi

Muhtemelen bekoların geneli böyle abi normal iklimde belki farketmez insan ama sert iklim koşullarında bu klimalar ölü numarası yapar ?

Birkaç kez daha denedim ara ara, ama bende 10-15 dakika defrostta kaldığı olmadı. İlk çalışırken bu işaret çıkıyor sonra 3-4 dakika içinde geçiyor şimdilik. Hava çok soğuk değil, açsam da olur açmasam da diyerek çalıştırdım klimayı, konfor için. Dış sıcaklık 12-15 derece arasıydı tahmini. Dün akşam da 2 saat kadar çalıştı 27 derece sıcak modda. Odayı fazlasıyla ısıttı ve defrosta girmedi çalışma esnasında.
Yani tamam defrosta giriyor özellikle ilk çalışma sırasında, ama o kadar da bariz ve uzun süreli değil.

Bence bu anormal bir durum.

Birkaç kez daha denedim ara ara, ama bende 10-15 dakika defrostta kaldığı olmadı. İlk çalışırken bu işaret çıkıyor sonra 3-4 dakika içinde geçiyor şimdilik. Hava çok soğuk değil, açsam da olur açmasam da diyerek çalıştırdım klimayı, konfor için. Dış sıcaklık 12-15 derece arasıydı tahmini. Dün akşam da 2 saat kadar çalıştı 27 derece sıcak modda. Odayı fazlasıyla ısıttı ve defrosta girmedi çalışma esnasında.
Yani tamam defrosta giriyor özellikle ilk çalışma sırasında, ama o kadar da bariz ve uzun süreli değil.

Kafalarda soru işareti kalmaması adına o işaretin kesinlikle defrost olduğunu teyit etmek gerekiyor.
O işaret varken kompresör çalışmıyorsa o defrost olmaz ki abi :alala

Kafalarda soru işareti kalmaması adına o işaretin kesinlikle defrost olduğunu teyit etmek gerekiyor.
Kitapta o işaretle ilgili bir bölüm hatırlamıyorum, belki dikkat etmemişimdir. Tekrardan kullanım kılavuzunu tarayayım bakayım. Çoğunluğun aksine ben kullanım kılavuzunu "acaba ne yazmışlar" diye okuduğum için genelde böyle detaylar çıkabiliyor.

Mesela bir işletmenin personellere ayrılan kısmında, personel kıyafetlerini (önlük, üniforma vb.) yıkamak için alıp kullandığı çamaşır makinesi ticari kullanım sayılmaz garantiye dahildir. Çünkü vestel bunu kullanım kılavuzunda, kullanım alanları kısmında belirtmiş. Bu makine buralarda bu şekilde kullanıma uygundur diye sıralamış.

@Adem Helvacı abi şimdi baktım, evet o işaret defrost işaretiymiş. Arçelik Beko grubu klimalarda klima panelindeki işaretleri göstermişler kılavuzda.

klima1.pngklima2.png

Fakat kullanım kılavuzunda defrost ile ilgili bir bilgi yok.
Sadece arızalar kısmında ses konusunda şöyle yazıyor "Sıkıșmıș havanın boșalırken çıkardığı gibi bir ses geliyorsa bu bir arıza değildir. Klimanın ısıtma ișlemi sırasında buz çözülme ișleminin bașlangıcında ve bitiminde ünitenin içinde gerçekleșen soğutucu gazın ters yönlere hareket etmesinden doğan sestir"

Son düzenleme:
@Adem Helvacı abi şimdi baktım, evet o işaret defrost işaretiymiş. Arçelik Beko grubu klimalarda klima panelindeki işaretleri göstermişler kılavuzda.

Ekli dosyayı görüntüle 9497Ekli dosyayı görüntüle 9498

Fakat kullanım kılavuzunda defrost ile ilgili bir bilgi yok.
Sadece arızalar kısmında ses konusunda şöyle yazıyor "Sıkıșmıș havanın boșalırken çıkardığı gibi bir ses geliyorsa bu bir arıza değildir. Klimanın ısıtma ișlemi sırasında buz çözülme ișleminin bașlangıcında ve bitiminde ünitenin içinde gerçekleșen soğutucu gazın ters yönlere hareket etmesinden doğan sestir"
Hay var olasın, aklımızdan bir gereksiz soru işareti daha gitmiş oldu :ok

Konu çözülmüş?

İlk çalıştır ma esnasında her klima gibi yüksek frekans lara çıkıyor o esnadada dış ünite petekleri baya soğuk olunca muhtemelen sensör ekrana bilgilendirme yolluyor dur.

Mesela kışın soğuk havada midea grubun da ben şuna dikkat ettim klima çalışırken yüksek frekans lara çıkınca yada hava aşırı soğuk olunca uygulama nın check kontrol sekmesinden baktığımız zaman evaporatör aşırı soğuma yada yüksek evap soğukluğu şeklinde uyarı veriyor ama çalışmasını etkilemiyor du tek fark bunlarda uygulama da bakarsak gözüküyor sizin klimada da anlık gösterim yapıp geçiyor dur.

Pazartesi işyerine gittiğimde deforsta geçtiğinde gidip dış üniteye bakacağım abi sana bilgi veririm tekrardan. Bide şunu soracaktım klima dış ünitesindeki mevcut gazın kaç gram olduğunu ölçecek bir cihaz var mı servisten ek gaz şarjı yapmasını isteyeceğim kafasına göre basmasın diye şuan kaç gram oldu bana göster diyeyim mi ?

Pazartesi işyerine gittiğimde deforsta geçtiğinde gidip dış üniteye bakacağım abi sana bilgi veririm tekrardan. Bide şunu soracaktım klima dış ünitesindeki mevcut gazın kaç gram olduğunu ölçecek bir cihaz var mı servisten ek gaz şarjı yapmasını isteyeceğim kafasına göre basmasın diye şuan kaç gram oldu bana göster diyeyim mi ?
Biraz önce açtım klimayı, defrost işareti çıktı koştum pencereye elimi dış üniteye koydum çalışıyor mu diye anlamak için ama 30 saniye geçmeden söndü işaret yetişemedim. Kapattım tekrardan daha ısıtmaya başlamadan. Birkaç dakika bekleyip tekrar açacağım bu sefer elim dış ünitedeyken.

Ses çıkmadığı için anca titreşim olursa anlıyorum, iç ünitenin sesi dış üniteden daha fazla resmen.

Evet dediğim gibi elimi pencereden çıkarıp dış üniteye koydum, klimayı çalıştırdım. Hatta klimayı bilerek 30'a ayarlayıp kapatmıştım, 28 de çalıştırdım. Defrost işareti yandı, 30 saniye kadar sonra dış ünite çalışmaya başladı. Bir akış sesi, daha doğrusu tüftüf sesi geldi, sonra dış ünitede bir şeyler daha çalışmaya başladı. 30 saniye kadar sonra da defrost işareti söndü.

Şimdi o ilk çalışan kompresör, sonraki çalışan da fan oluyor sanırım.

İlk olarak çalıştı çalıştı belli bir frekansa kadar çıktı, biraz orada kaldıktan sonra soğuk değil ılık üflemeye başladı, daha sonra bir tık daha yüksek frekansa çıkarak ılıktan sıcağa geçti. Son olarak artık maksimuma yakın bir frekansa çıktı anlık güç tüketimi 1.3 oldu. Daha sonra problu termometrem olmadığı için, çok da doğru ölçmediğini düşündüğüm kombi termometresini bir süre klima fanının önünde tuttum. 34.6, 34.8 dereceleri gördü. Tabi ben ona güvenmiyorum, çünkü dijital saatle yan yana duruyorlar saatteki derece ile bununki hiçbir zaman aynı olmuyor. İkisi de yanlış bence. Yine de aşağı yukarı yakın bir sonuç işte.

3 kademede yükseldi yani, önce artarak geldi geldi 2.seviyede biraz sabit kaldı, 3'e çıktı yine bir süre çalıştı, daha sonra 4'e çıktı ve gürültülü çalışmaya başladı. Bildiğimiz inverter kompresör sesi çıkarmaya başladı. 2'den 3.seviyeye tam geçerken ve 4. seviyede ufak videolar çektim.

Daha sonra kumandadan ayarlanan dereceyi biraz düşürdüm, normal seyrinde de güzel çalıştı, daha sonra biraz daha oynayayım dedim ve biraz daha düşürdüm. 23 derecede artık kompresör ve fan yavaşladı sanırım, fakat o zaman dış ünite daha titreşimli çalışmaya başladı. Düşük devirde çalışan araba motoru gibi. Aynı durum çamaşır makinelerinde de var, yüksek devirde sıkarken sarsılma az olur, fakat sıkmaya geçiş ya da sıkma bitişinde düşük devirde kazan sağa sola vurabilir.
Merkezkaç kuvveti vs alakası da olabilir oraları mühendisimiz @Beril 'e soralım. Yüksek frekanstaki sesi de aşırı olmasa da gürültülü.

Tabi bu anlattığım şeylerin hepsi 5-10 dakika içinde gerçekleşti, sürekli oynadım durdum yani klimayla. Pencereyi de bir aç bir kapa yaptım sürekli.

IMG_20231118_231301.jpg

Tekrar bir ekleme yapayım, üstteki mesajı yazdığımdan beri 27'de sabit çalışıyor.

01:42'de önce sıcaklığı 27'den 25'e düşürdüm. Aynı zamanda uyku modunu açtım.

01:44'te Su içmeye gittim geldim ve baktım ki defrost işareti yanmış. Dış ünite çalışmıyor. Belki defrostta belki de uyku modundan dolayıdır. İçerisi sıcak çünkü ben sıcaklığı da düşürüp uyku moduna aldım diye beklemeye geçmiş de olabilir.

İç üniteden çok düşük seviyede hava üflemeye devam ediyor.

Saat 01:50 uyku modundan çıkardım. Defrost yanmaya devam ediyor, düşük seviyede hava üflüyor, anca elimi sokuncs hissedilecek kadar. Dış ünitede tık yok.

Tahminimce ben bunun derecesini yükseltirsem bu çalışmaya başlar. Şuan iç sıcaklığı da 25 gösteriyor kumanda , ayarlanan sıcaklık da 25.

01:53 derecesini denemek için bir dakikalığına yükseltiyorum.

Evet dereceyi 27 yaptım, defrost lambası söndü ve fan hızlanmaya başladı, dış ünite de çalışmaya başladı. Sanırım ortam sıcaklığını yeterli algılayınca defrosta giriyor gibi bir algoritması da olabilir.

01:55 tamam sıcak üflemeye başladı ve fan tamamen ayarladığım seviyeye geldi.

Bu arada yine birkaç dakika pencereyi açık tuttuğum için içerisi soğudu, 23 gösteriyor kumanda.

02:02 klimayı tekrar 25'e aldım, ama ortam sıcaklığı 24 gösteriyor kumanda. Isınması 1 saat, soğuması 2 dk. Bu deneylerimi sonlandırıp klimayı değil kendimi uyku moduna alıyorum.

02:06 tam tamam bitti diyordum ki iç fandan tıkırtı sesi yapmaya başladı. Sıcaktan sanırım. Tv açık olsa falan kesinlikle fark etmeyeceğim bir ses. Ama uyurken rahatsız edebiliyor. Ayrıca evet, uyku moduna aldım yine, 2-3 dk daha sıcak üfledi sonra soğudu birden ve defrost işareti yandı. Şuan yine df yapıyor gösteriyor. Çok düşük seviyede üflüyor.
Çözmeye başladım bir şeyleri, ben bunu 27 yapsam yine defrosttan çıkacak.

Log kayıtlarım ya da deney defteri, her neyse, bu kadar.

Inverter klima, ayarlanan sıcaklığa gelince durur mu, durmaz mı? Start stoplu klima değil mi bunlar. Sürekli çalışır mı sabaha kadar? Ya da arada bir durması için illaki uyku modunda süre ayarlamak mı lazım?

@NBKpro abi yaptığın tüm testler için eline sağlık senin yaptıklarının aynısını bende işyerine geçtiğimde yapacağım yarın buraya durum bildirisi yaparım senin klimada termostata girince normalde kapanıyor mu yoksa içerinin havasını mı üflüyor biliyor musun nasıl davrandığını sen

Ben de arçelik klima kullaniyorum defrost ışığı yanip uzun süre o şekilde kaliyor bende de. Dış ünite ise calismiyor. Icerisi istenilen sıcaklikta. Muhtemelen defrost ışığı yansa da defrost değil bu durum. Bu durumdayken @NBKpro Nun dediği gibi ic unite hafiften üflemeye devam ediyor. (15lik klimam bu sekilde defrost ışığı yandığında hic ufleme yapmiyor algoritma vs farkli muhtemelen ve daha fazla deforstta kaliyor) . Icerinin isisi biraz düştüğünde ise deforsttan cikip calismaya basliyor ve Dış unitede calismaya başlıyor.

Ben de arçelik klima kullaniyorum defrost ışığı yanip uzun süre o şekilde kaliyor bende de. Dış ünite ise calismiyor. Icerisi istenilen sıcaklikta. Muhtemelen defrost ışığı yansa da defrost değil bu durum. Bu durumdayken @NBKpro Nun dediği gibi ic unite hafiften üflemeye devam ediyor. (15lik klimam bu sekilde defrost ışığı yandığında hic ufleme yapmiyor algoritma vs farkli muhtemelen ve daha fazla deforstta kaliyor) . Icerinin isisi biraz düştüğünde ise deforsttan cikip calismaya basliyor ve Dış unitede calismaya başlıyor.

Defrost'u ilk çalışmaya başlarken yapıyor, gazı biraz çeviriyor doğru. İstenen sıcaklığa gelince de defrosta giriyor gibi. Ama gerçekten defrosta giriyor mu bilmiyoruz. Defrosta girecek bir durum var mı onu da bilmiyoruz. Kullanım kılavuzunda da bununla ilgili bir şey dememişler. Ha 25'e ayarladık diyelim ki, 25'e ulaştı geçti hatta içerisi, sonra defrost lambasını yakıyor, ama 27 yapınca anında defrosttan çıkıp ısıtmaya devam ediyor. Defrost yanarken ya da beklerken diyelim, hava kanadını nereye ayarlı olursa olsun (salınımdayken de) yukarı kaldırıyor ve az miktarda hava üflüyor. Muhtemelen ortam havasını üflüyor. Ama insan vücuduna ortam havası serin geliyor vantilatör mantığıyla. Bu nedenle eli klimanın önüne tutunca "ya bu serin üflüyor" gibi bir cümle çıkabiliyor.

Bu gece evde olsam dünkünden daha fazla denemek isterdim bu defrost durumunu. Çünkü bu gece 2 dereceye kadar düşüyor gösteriyor hava. Ama dünkü şu kısa denemeler de sonucu az çok açıklıyor. Tek merak ettiğim şey gerçekten defrost yapıyor mu? ve ayarladığım derecede defrostta ne kadar kalacak? Dün gece ayrıca 25 derece yapıp uyku modundan 6 saate ayarladım yaklaşık bu sabah 8'e kadar o şekilde çalıştı. Ama arada durup defrost lambası yaktı mı bilmiyorum.

@Adem Helvacı abi bu on-off klimalarda bildiğim kadarıyla sıcaklığa gelince durup sonra tekrar çalışıyordu (ya da sadece uyku modunda mıydı o özellik), peki inverterlarda bu durum geçerli mi yoksa ortamı sabit sıcaklıkta tutmak için ılık üflüyor mu acaba? Bu defrost mevzusunda çok az şekilde (sadece el tutunca belli olacak) üflüyor ama o an hiçbir dış ısıtma yapmadan sadece ortam havasını üflüyor o da serin geliyor haliyle.

Klimayı şimdi işyerine gelince açtım ve direk defrosta girdi dışarı çıkıp dış üniteye baktığımda çalışıyordu birkaç dk içinde defrostan çıkıp iç ünite çalışmaya başladı. Dış ortam 5 dereceydi belki gazı kendine getirmiş olabilir ilerleyen saatlerde tekrar bakacam defrostlara

Günaydın, içerideki gazı rakamsal olarak söyleyemez size. Basınç değerine göre tahmin yürütebilir sadece.

Tekrar bir ekleme yapayım, üstteki mesajı yazdığımdan beri 27'de sabit çalışıyor.

01:42'de önce sıcaklığı 27'den 25'e düşürdüm. Aynı zamanda uyku modunu açtım.

01:44'te Su içmeye gittim geldim ve baktım ki defrost işareti yanmış. Dış ünite çalışmıyor. Belki defrostta belki de uyku modundan dolayıdır. İçerisi sıcak çünkü ben sıcaklığı da düşürüp uyku moduna aldım diye beklemeye geçmiş de olabilir.

İç üniteden çok düşük seviyede hava üflemeye devam ediyor.

Saat 01:50 uyku modundan çıkardım. Defrost yanmaya devam ediyor, düşük seviyede hava üflüyor, anca elimi sokuncs hissedilecek kadar. Dış ünitede tık yok.

Tahminimce ben bunun derecesini yükseltirsem bu çalışmaya başlar. Şuan iç sıcaklığı da 25 gösteriyor kumanda , ayarlanan sıcaklık da 25.

01:53 derecesini denemek için bir dakikalığına yükseltiyorum.

Evet dereceyi 27 yaptım, defrost lambası söndü ve fan hızlanmaya başladı, dış ünite de çalışmaya başladı. Sanırım ortam sıcaklığını yeterli algılayınca defrosta giriyor gibi bir algoritması da olabilir.

01:55 tamam sıcak üflemeye başladı ve fan tamamen ayarladığım seviyeye geldi.

Bu arada yine birkaç dakika pencereyi açık tuttuğum için içerisi soğudu, 23 gösteriyor kumanda.

02:02 klimayı tekrar 25'e aldım, ama ortam sıcaklığı 24 gösteriyor kumanda. Isınması 1 saat, soğuması 2 dk. Bu deneylerimi sonlandırıp klimayı değil kendimi uyku moduna alıyorum.

02:06 tam tamam bitti diyordum ki iç fandan tıkırtı sesi yapmaya başladı. Sıcaktan sanırım. Tv açık olsa falan kesinlikle fark etmeyeceğim bir ses. Ama uyurken rahatsız edebiliyor. Ayrıca evet, uyku moduna aldım yine, 2-3 dk daha sıcak üfledi sonra soğudu birden ve defrost işareti yandı. Şuan yine df yapıyor gösteriyor. Çok düşük seviyede üflüyor.
Çözmeye başladım bir şeyleri, ben bunu 27 yapsam yine defrosttan çıkacak.

Log kayıtlarım ya da deney defteri, her neyse, bu kadar.

Inverter klima, ayarlanan sıcaklığa gelince durur mu, durmaz mı? Start stoplu klima değil mi bunlar. Sürekli çalışır mı sabaha kadar? Ya da arada bir durması için illaki uyku modunda süre ayarlamak mı lazım?
Son cümlene cevaben, algoritma oldukça değişken koşullara göre hareket edecek şekilde tasarlanıyor yani ''içerisi 25 olunca kapat'' gibi bir şey yok,
İçerisi 25 olduğunda dışarısı 11 se kapat, 10 sa açık kalsın, içerisi 25 olduğunda dışarısı 10 sa kapat ama basınç hattı X ise devam et, dönüş hattının Y olmasını bekle vs vs en kötüsünde bile 5 sensör var, bu sensör verilerinin her birisinin dönüşü bir şeyi ifade ettiği için mesela dün öğlen koşullarına dışarısı 11 dereceyken test ettiğimde 23 e ayarlı klima içerisi 25 olmasına rağmen devam ediyor ama 40.8 derece üflüyordu yine de kapanmıyordu, 22 yapınca kapandı ama 40 derecenin altında üfleme yapmasına izin vermedi klima. Aynı denemeyi aynı koşullarda gece yaptım, çünkü dışarısı 7-8 derecelere düşmüştü, klimayı bu sefer kapatmadı, 38 derece ile üfleme yapmaya devam etti.

Her koşulun değişkeni var, iç ortam, dış ortam, kondenser, basınç hattı, dönüş hattı, IPM sensörü bunların tamamının her birisinin de kendine özgü koşulları var. Bütün koşullar yerinegelmişse inverter klima da kapanır elbette. Şu an testte olan Breeezless klima geçen hafta nadiren devreye giriyordu, şimdi nadiren duruyor mesela :)

Bu bence kitapta yazmayan ama aslında cihaz termostata girdiğinde meydana gelen bir durum zira defrost esnasında iç ünite minimal döngüde olmaz, dış ünite ise kesinlikle durmaz.

Defrost'u ilk çalışmaya başlarken yapıyor, gazı biraz çeviriyor doğru. İstenen sıcaklığa gelince de defrosta giriyor gibi. Ama gerçekten defrosta giriyor mu bilmiyoruz. Defrosta girecek bir durum var mı onu da bilmiyoruz. Kullanım kılavuzunda da bununla ilgili bir şey dememişler. Ha 25'e ayarladık diyelim ki, 25'e ulaştı geçti hatta içerisi, sonra defrost lambasını yakıyor, ama 27 yapınca anında defrosttan çıkıp ısıtmaya devam ediyor. Defrost yanarken ya da beklerken diyelim, hava kanadını nereye ayarlı olursa olsun (salınımdayken de) yukarı kaldırıyor ve az miktarda hava üflüyor. Muhtemelen ortam havasını üflüyor. Ama insan vücuduna ortam havası serin geliyor vantilatör mantığıyla. Bu nedenle eli klimanın önüne tutunca "ya bu serin üflüyor" gibi bir cümle çıkabiliyor.

Bu gece evde olsam dünkünden daha fazla denemek isterdim bu defrost durumunu. Çünkü bu gece 2 dereceye kadar düşüyor gösteriyor hava. Ama dünkü şu kısa denemeler de sonucu az çok açıklıyor. Tek merak ettiğim şey gerçekten defrost yapıyor mu? ve ayarladığım derecede defrostta ne kadar kalacak? Dün gece ayrıca 25 derece yapıp uyku modundan 6 saate ayarladım yaklaşık bu sabah 8'e kadar o şekilde çalıştı. Ama arada durup defrost lambası yaktı mı bilmiyorum.

@Adem Helvacı abi bu on-off klimalarda bildiğim kadarıyla sıcaklığa gelince durup sonra tekrar çalışıyordu (ya da sadece uyku modunda mıydı o özellik), peki inverterlarda bu durum geçerli mi yoksa ortamı sabit sıcaklıkta tutmak için ılık üflüyor mu acaba? Bu defrost mevzusunda çok az şekilde (sadece el tutunca belli olacak) üflüyor ama o an hiçbir dış ısıtma yapmadan sadece ortam havasını üflüyor o da serin geliyor haliyle.
Sanırım bana sorduğun sorunun cevabını ben bir önceki mesajımla vermiş oldum Burakcım :D
İnverter klimalarda temel mantık, kazanılmış olanı kaybetmemek adına minimal döngüde çalışmaya devam etmektir o nedenle aslında kapanmamak için bütün şartları zorlar. Biz kapansın istemeyiz, o da kapanmak istemez :)

Sanırım bana sorduğun sorunun cevabını ben bir önceki mesajımla vermiş oldum Burakcım :D
İnverter klimalarda temel mantık, kazanılmış olanı kaybetmemek adına minimal döngüde çalışmaya devam etmektir o nedenle aslında kapanmamak için bütün şartları zorlar. Biz kapansın istemeyiz, o da kapanmak istemez :)

İlk çalıştırdıktan 5 dk kadar sonra kompresör en yüksek seviyeye geçiyor. Sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Acaba istenen sıcaklığı geçince, kompresörü daha fazla kısamadığı için mi kapanıyor komple. Yani klimanın minimum kompresör değerinde çalışsa yine ısıttığı için kompresör kendini kapatıyor olabilir mi? Ama minimum BTU değeri de 3800 olması lazım. O kadar da düşmüyor bence

İlk çalıştırdıktan 5 dk kadar sonra kompresör en yüksek seviyeye geçiyor. Sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Acaba istenen sıcaklığı geçince, kompresörü daha fazla kısamadığı için mi kapanıyor komple. Yani klimanın minimum kompresör değerinde çalışsa yine ısıttığı için kompresör kendini kapatıyor olabilir mi? Ama minimum BTU değeri de 3800 olması lazım. O kadar da düşmüyor bence
Isıtma modunda minimum btu değeri sıkıntılı bir durum.

Ben bu konuda hep şu örneği veriyorum.
Haziran ayında evin içi 27 28 derece olduğunda, Temmuz ayında evin içi 30 33 derece olduğunda bizler serinlemek için vantilatör kullanıyoruz değil mi?
Vantilatörün hava soğutma özelliği yok ama vücudun terli olması ve içeride vantilatör sayesinde oluşan hava sirkülasyonu sayesinde bizler serinleme hissediyor ve rahatlıyoruz.
Isıtmaya çalıştığımız velerimizde klima içeriyi ısıtmak için 40 derece ve üstünde üfleme yapıyor ki içerisi 25 derece olsun (25 örnek, herkeste bu değer farklı olabilir) düşünün ki 28 derecede kullanan dostlar var.

O kadar enteresan ki yaz gelince içerisi 28 derece olduğunda vantilatör açan insanoğlu, kış gelince evin içerisini 28 derece yapabilmek için uğraşıyor mesela.
İşte bu 25 28 derece olan ortamda kompresörde BTU yu belli bir değerin altına indirdiğinde klimanın ağız çıkış sıcaklığı 30 lu derecelere düşüyor, klimadan 1 metre uzakta bu üflemenin değeri ortam sıcaklığına düşüyor, bu ne demek?

Bu şu demek, ısıtsın diye kullandığınız klimanız size vantilatör vazifesi görmeye başlıyor ve hatta bunun için bir de kompresör elektrik tüketiyor.

Soğutmada eyvallah ama ısıtmada min btu kısmı ciddi sıkıntılıdır ve bunu sizler de deneyebilirisniz. Klimanın çalışmasına ve kompresör devrede olmasına rağmen oturduğunuz yere gelen üfleme sizi rahatsız eden bir serinlik içerir çünkü çıkış ağız sıcaklığı 40 derecenin altında olduğunda bu üfleme sizi rahatsız edecek bir serinlik içerir mesafeden dolayı.

O nedenle eğer setlenen değer ile ortam sıcaklığı birbirine yakınsa klima komprsörü kapatmayı tercih ediyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri