Evet dediğim gibi elimi pencereden çıkarıp dış üniteye koydum, klimayı çalıştırdım. Hatta klimayı bilerek 30'a ayarlayıp kapatmıştım, 28 de çalıştırdım. Defrost işareti yandı, 30 saniye kadar sonra dış ünite çalışmaya başladı. Bir akış sesi, daha doğrusu tüftüf sesi geldi, sonra dış ünitede bir şeyler daha çalışmaya başladı. 30 saniye kadar sonra da defrost işareti söndü.
Şimdi o ilk çalışan kompresör, sonraki çalışan da fan oluyor sanırım.
İlk olarak çalıştı çalıştı belli bir frekansa kadar çıktı, biraz orada kaldıktan sonra soğuk değil ılık üflemeye başladı, daha sonra bir tık daha yüksek frekansa çıkarak ılıktan sıcağa geçti. Son olarak artık maksimuma yakın bir frekansa çıktı anlık güç tüketimi 1.3 oldu. Daha sonra problu termometrem olmadığı için, çok da doğru ölçmediğini düşündüğüm kombi termometresini bir süre klima fanının önünde tuttum. 34.6, 34.8 dereceleri gördü. Tabi ben ona güvenmiyorum, çünkü dijital saatle yan yana duruyorlar saatteki derece ile bununki hiçbir zaman aynı olmuyor. İkisi de yanlış bence. Yine de aşağı yukarı yakın bir sonuç işte.
3 kademede yükseldi yani, önce artarak geldi geldi 2.seviyede biraz sabit kaldı, 3'e çıktı yine bir süre çalıştı, daha sonra 4'e çıktı ve gürültülü çalışmaya başladı. Bildiğimiz inverter kompresör sesi çıkarmaya başladı. 2'den 3.seviyeye tam geçerken ve 4. seviyede ufak videolar çektim.
Daha sonra kumandadan ayarlanan dereceyi biraz düşürdüm, normal seyrinde de güzel çalıştı, daha sonra biraz daha oynayayım dedim ve biraz daha düşürdüm. 23 derecede artık kompresör ve fan yavaşladı sanırım, fakat o zaman dış ünite daha titreşimli çalışmaya başladı. Düşük devirde çalışan araba motoru gibi. Aynı durum çamaşır makinelerinde de var, yüksek devirde sıkarken sarsılma az olur, fakat sıkmaya geçiş ya da sıkma bitişinde düşük devirde kazan sağa sola vurabilir.
Merkezkaç kuvveti vs alakası da olabilir oraları mühendisimiz
@Beril 'e soralım. Yüksek frekanstaki sesi de aşırı olmasa da gürültülü.
Tabi bu anlattığım şeylerin hepsi 5-10 dakika içinde gerçekleşti, sürekli oynadım durdum yani klimayla. Pencereyi de bir aç bir kapa yaptım sürekli.
Ekli dosyayı görüntüle 9522