Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz eşya önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tugbademirekin

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, yeni evlenecek olanlara beyaz eşya önerileriniz nelerdir? Marka takıntım var biraz ortalama 80.000 bütçe ayırdım. Şimdiden teşekkürler

Merhabalar, yeni evlenecek olanlara beyaz eşya önerileriniz nelerdir? Marka takıntım var biraz ortalama 80.000 bütçe ayırdım. Şimdiden teşekkürler
Merhaba genç dostumuz.

Marka kısmını çözeriz, bütçeniz de iyi gönlünüze göre olsun dileriz her şey.

Fakat bazı ufak detaylar var.

Renk tercihiniz?
Buzdolabı kombi mi düz mü?
ÇM kaç kg
BM kaç program
Kurutma makinesi olacak mı?
Ankastre set dahil mi? Dahilse ocak voglu mu düz mü, Davlumbaz 60 lık mı büyük mü olacak yani yerleri belli mi?
Bu sorulara cevap alalım sonra karşılıklı istişare eder içinize sinen bir set ortaya sergileriz diye düşünüyorum :ok

Tabi☺️ renk olarak beyaz istiyorum. Buzdolabı düz üstten donduruculu
Bulaşık makinesi çok programlı olmasına gerek yok 3 program da yeterli benim için
Çamaşır makinesi de 8-9 kg yeterli olacağını düşünüyorum
Kurutma makinesi düşünmüyorum
Ankastre seti ilerleyen süreçte almayı planlıyorum.
Ekstra olarak tv de ne alabiliriz onu da sorayım ☺️

Son düzenleme:
Bulaşık makinesi çok programlı olmasına gerek yok 3 program da yeterli benim için
Tamam basit bir seçim olacak ancak yine de detaylandırmak istediğim bazı hususlar olacak. Sizin için araştırıp bilgilendireceğim. :ok

@Yelda Helvacı rica etsem yarın öğleden sonra bana konuyu hatırlatımısın rica etsem, malum yarın nasıl yetiştireceğimizi bilmediğimiz yoğun bir programımız var :D

Tv hariç benim kafamdakiler;

Yerli olarak:
ÇM: Arçelik 9140 PM (9 Kilo istediğiniz için) 10140 PM (10 kiloluk versiyonu)
BM: Arçelik 61113 WF
Buzdolabı: Arçelik 578557 EB

Yabancı olarak:
ÇM: Bosch WAX32MH0TR (10 Kilodur Almanya üretimidir)
BM: Bosch SMS6ECI81T (Almanya üretimidir INOX renktir), SMS4EKW60T (Türkiye üretimidir beyaz renktir)
Buzdolabı: Bosch KDN76AWF1N

Nacizane fikrim ben Arçelik'ten yana tercihimi kullanırım. Nedeni garanti sonrası onarım maliyetlerinin daha düşük olması, Bosch grubunda garanti uzatma işi bitmiş. Bu modeller markaların pahalı modelleridir. Daha ucuz olsun derseniz (marka takıntınızı yenerseniz) Arçelik yerine Altus'a yönelebilirsiniz. Son olarak aldığınız zaman +4 yıl ek garanti yaptırmayı unutmayın. (Zincir mağazaların kasko-güvence zımbırtılarını değil direk aldığınız markadan yaptıracaksınız)

Arçelik grubunu şu fiyat ortalaması ve malzeme kalitesi yüzünden önermiyorum artık yeni modellerin tamburlarını inceleyin mat yapıda geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş durumda ve de desen hataları var çamaşır makinesinde kesinlikle alman üretimi miele ve bsh/siemens grubundan bir model tercih edilmeli.

Evlenirken beyaz eşya seçmek gerçekten zor.Öncelikle tam olarak öncelikler belirlenmeli ve öyle ürün alınmalı. Örneğin kiracı ise buzdolabı genişliği 72 cm geçmemeli malum çoğu buzdolabı için ayrılan yer 75 cm civarı oluyor.
Marka olarak a-b demek yerine bu kıstaslarda ihtiyaçları karşılayan ve kullanılacak il-ilçede servisi olan markalara yönelmek doğru olacaktır.
Örneğin bosch buzdolabı aldım.İlçe de servis kaliteli zayıf olduğu için derin dondurucu tercihimi bekodan yana kullandım.

Arçelik grubunu şu fiyat ortalaması ve malzeme kalitesi yüzünden önermiyorum artık yeni modellerin tamburlarını inceleyin mat yapıda geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş durumda ve de desen hataları var çamaşır makinesinde kesinlikle alman üretimi miele ve bsh/siemens grubundan bir model tercih edilmeli.
Hocam önerdiğim model paslanmaz çelik. Geri dönüşüm dediğin kazanın kendisi değil dış kazan denilen o palstik çerçeve.

Hocam önerdiğim model paslanmaz çelik. Geri dönüşüm dediğin kazanın kendisi değil dış kazan denilen o palstik çerçeve.
Artık iç kazanda geri dönüşüm mağazaya gidip bakın mat yapıda olduğunu göreceksiniz bizzat gidip inceledim.Grundig,altus ve diğerlerini kendi sitesinde bile yazıyor istedikleri fiyata bakarsak kabul edilebilir birşey değil.

Artık iç kazanda geri dönüşüm mağazaya gidip bakın mat yapıda olduğunu göreceksiniz bizzat gidip inceledim.Grundig,altus ve diğerlerini kendi sitesinde bile yazıyor istedikleri fiyata bakarsak kabul edilebilir birşey değil.

Bir tanıdığımız 2 ay önce 10140 PM aldı. Evinde direk baktım bir matlık göremedim. Bildiğimiz tambur nasılsa o da oydu. Kendisi de memnun şuanda kullanıyor. Bir şikayeti yok. Sıkmada devirlenmeye başlarken titriyor biraz devir maksimuma geldikten sonra düzeliyor. Çamaşır yırttı, deldi felan şikayeti de olmadı.

Merhaba;

Size ilk olarak bütçenizin uygun olması kaynaklı MIELE önerisi yapacak olsam da MIELE dahi olsa TÜRKİYE koşullarına ayak uydurduklarını ve müşteri hizmetlerine Hafta içi saat 16:30 da ulaşma çabamızın sonuç vermediğini, aynı zamanda belli başlı modellerde termin süresinin 8 haftaya kadar uzamasının böyle bir maka için can sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.

MIELE G5000 SC - G7020SC Bulaşık Makinesi (Enerji sınıfı ile ilgili bakış açım farklıdır, gerekirse bunu da tartışırız sizinle)
MIELE WWD 164 WCS Çamaşır makinesi
SHARP SJ XG69 M Buzdolabı

Veya

Bosch WAX32MH0TR Çamaşır makinesi (@NBKpro ile aynı görüşteyim bu ürünlerde)
Bosch SMS6ECI81T Bulaşık makinesi

Veya

Takımı bozmadan komple Bosch olsun derseniz @NBKpro dostumuzun Bosch listesi de uygundur.

Veya

SAMSUNG RT62K7040 Buzdolabı
SAMSUNG WW90TA046 Çamaşır Makinesi
SAMSUNG DW60M5062 Bulaşık Makinesi
SAMSUNG 55Q80B Televizyon

şeklinde +4 yıl garantilerini de yaptırıp (TV de yok sadece beyaz eşyalar) 7 Yıl rahat ve güvenli yaşar gidersiniz.

Bunlar sadece öneridir. Bu önerilerden hareketle kendi senaryonuzu geliştirip bize sorabilirsiniz onu da seve seve değerlendiririz.

Bir tanıdığımız 2 ay önce 10140 PM aldı. Evinde direk baktım bir matlık göremedim. Bildiğimiz tambur nasılsa o da oydu. Kendisi de memnun şuanda kullanıyor. Bir şikayeti yok. Sıkmada devirlenmeye başlarken titriyor biraz devir maksimuma geldikten sonra düzeliyor. Çamaşır yırttı, deldi felan şikayeti de olmadı.
D949726C-E170-47EF-9119-5B85BE31FDF9.jpeg

Dediğim tambur bu birebir canlı bakarsanız daha mat olduğunu görürsünüz tamburun arka duvarında ki deliklerden açılmayanlar var hatta.

Merhaba;

Size ilk olarak bütçenizin uygun olması kaynaklı MIELE önerisi yapacak olsam da MIELE dahi olsa TÜRKİYE koşullarına ayak uydurduklarını ve müşteri hizmetlerine Hafta içi saat 16:30 da ulaşma çabamızın sonuç vermediğini, aynı zamanda belli başlı modellerde termin süresinin 8 haftaya kadar uzamasının böyle bir maka için can sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.

MIELE G5000 SC - G7020SC Bulaşık Makinesi (Enerji sınıfı ile ilgili bakış açım farklıdır, gerekirse bunu da tartışırız sizinle)
MIELE WWD 164 WCS Çamaşır makinesi

Veya

Bosch SMS6ECI81T Bulaşık makinesi

Veya

Takımı bozmadan komple Bosch olsun derseniz @NBKpro dostumuzun Bosch listesi de uygundur.

Veya

SAMSUNG RT62K7040 Buzdolabı
SAMSUNG WW90TA046 Çamaşır Makinesi
SAMSUNG DW60M5062 Bulaşık Makinesi
SAMSUNG 55Q80B Televizyon

şeklinde +4 yıl garantilerini de yaptırıp (TV de yok sadece beyaz eşyalar) 7 Yıl rahat ve güvenli yaşar gidersiniz.

Bunlar sadece öneridir. Bu önerilerden hareketle kendi senaryonuzu geliştirip bize sorabilirsiniz onu da seve seve değerlendiririz.
Teşekkür ederim adem bey☺️

kazanın keskinliği çamaşırı yıpratır cinsten duruyor yüksek devirde dönen bir kazanda keskin hatlar olmaması gerekir

Ekli dosyayı görüntüle 1250
Paletleri eski modelle aynı ancak tamburun desen tasarımı ve cinsi değişmiş kurutma makinelerinin tamburu gibi galvaniz tarzı mat yapıya sahip eski tamburlar hem çelik alaşımlı hem de desen olarak farklıydı.

345.jpg

@Adem Helvacı hocam karıştı galiba. :hihi :hihi Ben değilim o @Ispanak Namık. Yoğun bir gün oluyor gibi sizin açınızdan.

Yahu bide hayretle okudum yav diyorum "Ben ne zaman çamaşır makinesi önermişim. Ne anlarım çamaşır makinesinden" diye kendi kendime :ara

İlgili mesaj:
Yabancı olarak:
ÇM: Bosch WAX32MH0TR (10 Kilodur Almanya üretimidir)
BM: Bosch SMS6ECI81T (Almanya üretimidir INOX renktir), SMS4EKW60T (Türkiye üretimidir beyaz renktir)
Buzdolabı: Bosch KDN76AWF1N

Siemens WM16XMH0TR 10 kg 1600 devir (74 dB)
Electrolux EWF1497CDW2 A+++ 1400 Devir (75 dB) 9 kg (6-7 yıldır kullanıyorum) sorun çıkarmadı başka eve gidecek

3/4" 50 mikron silifoz lu filtre taktım siemens çarşamba günü gelecek servis ne zaman gelir bilmiyorum
50 mikronla filtre kahve bile yapılır:hihi
1678796902593.png
1678448293756-png.1046

Daha önce kullandığım silifozlu filtre (50 mikron değil) 6-7 yıl önce bu vardı şimdi tavsiye etmem
1678797536136.png
Manyetik kireç önleyici takmayın makineyi kireçten korumaz ayrıca makineye giren su hortum girişi tıkanır

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri