Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Beyaz eşya set önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yucehan

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhabalar. 2 ay sonra evleneceğim. İlk etapta çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesi almak istiyorum. Bu konuda çeşitli sorularım vardı.
Araştırma işine girmeden önce Arçelik veya Beko almayı düşünüyordum fakat araştırdıktan sonra, Arçelik grubunun kalite standartlarının düştüğünü, verilen fiyata değmediğini ifade eden birçok yorum okudum. Ne düşünüyorsunuz?
Siemens, Bosch ve Profilo üçlüsünün aynı fabrikada üretildiğini, yalnızca görsel olarak ve önemsenmeyecek düzeyde farklılıkları olduğunu duydum. Doğru mu?
Genel araştırmam neticesinde, Profilo ve Samsung markalarına biraz daha yakın hissettim. Başka markalara yönelmeli miyim?
Bütçem biraz düşük, üç makine için toplamda 55 bin liranın pek yukarısına çıkamam. Özellikle Profilo hakkındaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum.
Siz bana hangi marka/model makineleri önerirsiniz?
Buzdolabının dondurucusu alttan kapaklı olması tercihimdir. (Şart değil.) Standart ölçüler, 470 litre civarı bize yeterli gelecektir.
Renklerinin beyaz olmasını istiyoruz.
Bulaşık makinesi için 3 veya 4 program yeterli gelecektir.
Çamaşır makinesini ise 9 kg düşünüyoruz.
Yardımlarınız ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Öncelikle hayırlı olsun.

Kalite sadece Arçelik grubunda değil bütün markalarda düştü. Eskisi gibi makine alırım 20-25 sene gider diye beklemeyin. Gidip 40 bin lira para verip bir Siemens çamaşır makinesi alsanız da ya da 15 bin lira verip Altus alsanız da 5 yıl boyunca 1 kere bile arıza çıkarmadan kullanacağınızı garanti edemez. Burada mesele herhangi bir arıza durumunda yedek parça ve onarım maliyetlerinin bir nebze uygun olması, servisinin yaygın ve halden anlayan bir tutum sergilemesi önemli.

Bosch-Siemens birebir aynı kalitede üretilmektedirler. Kaliteyi geçtim zaten aynı makine, aynı dolap üzerine birine Bosch diğerine Siemens yazılıyor. Hem kalitelerinin Profilo'ya göre bir çıt yukarıda olması hemde ALMAN MALI yanıltmasıyla fiyatlar şişiriliyor maalesef. Ki biraz önce dediğim herhangi bir arıza durumunda yedek parça ve onarım maliyetleri yüksek.

Gelelim alınabilecek ürünlere;

Çamaşır Makinesi; Arçelik 9120 M / Altus 9123 X
Bulaşık Makinesi; Arçelik 6167 / Altus AL 445 NX
Buzdolabı; Arçelik 270561 EB / Altus ALK 471 X

Arçelik tercih ederseniz 60.000 TL civarına gelir. Altus daha uyguna gelir. Aralarında kalite farkı yoktur aynı tesislerde üretilmektedir. Bazı ek özellikleri kırpıldığı için ve marka algısı düşük olduğu için Altus'un fiyatı daha uygundur ki bütçeniz dar olduğu için bence Altus daha mantıklı bir seçim olacaktır. Son olarak her ne alırsanız alın her beyaz eşya için yetkili servise +4 yıl ek garanti yaptırmayı ihmal etmeyin.

Çok teşekkür ederim. Bende aslında marka takıntısı yok ama nişanlım Altus markasına pek sıcak bakmıyor. Arçelik bayiisine gittiğimizde, bize;
9100 M Çamaşır makinesi,
570463 MB Buzdolabı,
6144 Bulaşık makinesi önermişlerdi.
Sizin bilginize güvenim tam olduğu için eğer Arçelik alırsam sizin tavsiye ettiğiniz modelleri alacağım. Peki, Profilo hakkında ne düşünüyorsunuz? Profilo ve Arçelik arasında çok fark var mı kalite anlamında?
Bir de Profilo, Beko ve Arçelik'i kıyaslayacak olsanız hangisi hangisinden daha kaliteli olurdu?
Malum ekonomik şartlardan ve bütçemden dolayı biraz ince eleyip sık dokuyorum, kusuruma bakmayın lütfen.
Son olarak, ek 4 yıl garanti yaptırmayı unutmayacağım.
Saygılarımla.

Çok teşekkür ederim. Bende aslında marka takıntısı yok ama nişanlım Altus markasına pek sıcak bakmıyor. Arçelik bayiisine gittiğimizde, bize;
9100 M Çamaşır makinesi,
570463 MB Buzdolabı,
6144 Bulaşık makinesi önermişlerdi.
Sizin bilginize güvenim tam olduğu için eğer Arçelik alırsam sizin tavsiye ettiğiniz modelleri alacağım. Peki, Profilo hakkında ne düşünüyorsunuz? Profilo ve Arçelik arasında çok fark var mı kalite anlamında?
Bir de Profilo, Beko ve Arçelik'i kıyaslayacak olsanız hangisi hangisinden daha kaliteli olurdu?
Malum ekonomik şartlardan ve bütçemden dolayı biraz ince eleyip sık dokuyorum, kusuruma bakmayın lütfen.
Son olarak, ek 4 yıl garanti yaptırmayı unutmayacağım.
Saygılarımla.
570463 ve 6144'ü benim dediklerimle değişmeniz daha iyi olur. Hatta alabiliyorsanız direkt benim dediğim Arçelik seti alabilirsiniz. Altus'un marka algısı düşük olabilir ama kalite manasında Arçelik ile farkı yok mesafeli yanaşmanız ya da sıcak bakmamanız yersiz bence. BSH grubu (Bosch Siemens Profilo) Arçelik'e göre bir tık daha kalitelidir ama onarım maaliyetleri yüksek belirttiğim gibi. +4 yıl ek garanti de yaptıramıyorsunuz zaten. Ben ürün alsam ürünün desteğini, onarım maaliyetlerini de düşünüp Arçelik'ten yana seçim yapardım. Malum alıp eve koymayla olmuyor sürdürülebilirliği de önemli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri