Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sunaetik

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar. Yakın zamanda ev alışverişi yapmam gerekiyor. Beyaz eşyaların hepsini aynı bayiden almam kolayıma geliyor ama öyle olması da gerekmiyor.
Çamaşır Mak.+ Bulaşık Mak.+ Buzdolabı(350 lt yeterli)+ Ankastre Fırın-Ocak-Davlumbaz alacağım. Bütçem=50000.
Bulaşık makinesinde hassasım. Gerçekten iyi yıkama ve kurutma performansı istiyorum. Kararsızım. Bu yüzden ona özel bir tavsiye arıyorum.
Ayrıca fırınlara hakim değilim. Yeni buharlı pişirme teknolojilerinin ne kadar fark yarattığını merak etmiyor değilim. Çokça kullanmayı da istiyorum.
İlçede yaşıyorum ve il merkezde pek çok markanın yetkili servisi var. Marka model tavsiyeleriniz varsa yazmanızı dilerim.
Madem hepsini alacaksın Arçelik'ten kapat gitsin demek makul geliyor, hesap denk düşüyor o ayrı. Özellikle şunda bunu seç diyen varsa yazarsınız.
Teşekkürler.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya

teşekkürler. acil değil ama hafta sonuna kadar netleştirmem gerekir. benim listeye aldıklarım bunlar:
ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
AFC 340 G Fibona Serisi Fırın
bunların arasından bu yaramaz bu daha iyi denebilecek bir marka model bilgisi çıkarsa değiştirebilirim.
Günaydın;

@Tesla ustamız aslında 7kg üstü çamaşır makinesi alınmasına çok taraftar değil özellikle yerli üretimlerde, zira makineler sıkma modunda horon teper gibi sallanıp titreme yapıyorlar bu bağlamda çamaşır makinenizde sorun yok gayet uygun tercih.

570431 de kullanılan kompresöre baktım, ana sargı bakır, o nedenle bu modeli seçmenizde de sakınca yok.

6155 i görünce bir an için OKAM desteği nedeniyle sizi 6166 ya yönlendirmek...
Abi vallahi kafayı yersin. Youtube'da sosyal medyada bu alete o kadar büyük bir reklam bütçesi ayrılmış ki ben araştırınca öğrendim. Bütün büyük yemek kanallarına bedavadan veriliyor üstüne de para veriyorlar. Abi aslında alet bildiğin turbo fırının minyatür hali o kadar. Ya aletin haznesi ufacık, anlatılıyor yok işte içinde kek yapacan yemekler yapacan 10 15 dkda pişiriyormuş falan yalan. Ben gittim birde philips aldım, çan çin çon işine girmedim. :D Sonuçta gıda temas edecek elin çinlisi kim bilir 88 bin parçadan geri dönüştürdüğü içinde 1 milyar kanserojen maddeyi dayayıp satıyor kim nereden bilecek ? en azından dedik bari philips olsun. :D Aletin abi iç ana haznesi ve de üstünde sepeti var. O sepeti de 1 karış en 1 karış derinlik 7 8 cm yükseklikte. Şimdi burada ne pişirebilirsin ki abi ? köfte et pişiyor okey, soslu tavuklar pişiyor güzel kızarıyor tamam, birde patates o kadar. https://www.akakce.com/fritoz/en-ucuz-philips-airfryer-hd9252-90-essential-fiyati,927655835.html bendeki modeli bu arada bu abi, 2300 2400 e 9 taksit almıştım. Birde abi şimdi bir yandan patates yapayım öbür yandan da dur köfte yapayım olmuyor ki ? hazne ufacık 15 dkda pişiriyor ee önce hangisini koyacan ? ha bire çıkart bak dök vs. birde abi koyulacak yer de sorun. Ev ufacık bu sabit bir yerde de durmuyor, bangoya koyuyoruz işi bitince kaldırıyoruz. Teknolojisi zaten çok basit birtane turbo fırınlardaki fan var birde rezistans o kadar. Fan ısıttığı havayı içeri basıyor döndürüyor o kadar. Hazne temizliği okey çok basit gibi de içte o üst kısımlar ? o ölüm işte çıkmıyor temizliği bela. Annemin arada aklına giriyorum ya satalım vs diyorum okeyi aldığım gün satacam. :D
Yok aslında ben bu aleti söküp parçaladım hem de Philips, teknolojik anlamda zaten ortada bir şey yok, sadece bir gıdanın olması gerekenden çok daha hızlı şekilde çok daha yüksek ısıya maruz bırakılarak pişirilmesi sürecinde gıda maddeleri içerisindeki bazı etkenlerin Kanserojen hal aldığına dair iddialar var yalnız Mikrodalga için de 20 yıldır demedikleri kalmadı ben halen mikrodalgadan ölmedim o ayrı konu :D

Bizim heyete gelen DUMAN ÇIKARIYOR şikayetlerinde sökmüştüm bu ürünleri ilk olarak.

Yalnız kadın çok akıllı çıkmıştı, Philips markasının aynı modelini satın alıyor iki adet, köfte harcını hazırlıyor, yetkili servise gidiyor, kamerayı açıyor (Delil dosyasında izledim) ikisine de aynı ayarı verip ikisine de aynı kıymadan kardığı harç ile hazırladığı 5 er tane köfte yerleştirip çalıştırıyor.

Birisinde hiç sorun yok ama diğeri benim Fiat Palio Dizel gibi bembeyaz duman atıyordu arkasından :kiskis

Bunun teknik kısmı çok tartışılır ama sonuçta sunulan deliller doğrultusunda ben dosyayı tüketici lehine yazacakken bir baktım Philips markasını şikayet edeceğine yetkili servisi şikayet etmiş vatandaş. Husumet yoksunluğundan reddettim mecburen. Firmayı şikayet edip yeniden sunacak dosyasını :ok

Yok aslında ben bu aleti söküp parçaladım hem de Philips, teknolojik anlamda zaten ortada bir şey yok, sadece bir gıdanın olması gerekenden çok daha hızlı şekilde çok daha yüksek ısıya maruz bırakılarak pişirilmesi sürecinde gıda maddeleri içerisindeki bazı etkenlerin Kanserojen hal aldığına dair iddialar var yalnız Mikrodalga için de 20 yıldır demedikleri kalmadı ben halen mikrodalgadan ölmedim o ayrı konu :D

Bizim heyete gelen DUMAN ÇIKARIYOR şikayetlerinde sökmüştüm bu ürünleri ilk olarak.

Yalnız kadın çok akıllı çıkmıştı, Philips markasının aynı modelini satın alıyor iki adet, köfte harcını hazırlıyor, yetkili servise gidiyor, kamerayı açıyor (Delil dosyasında izledim) ikisine de aynı ayarı verip ikisine de aynı kıymadan kardığı harç ile hazırladığı 5 er tane köfte yerleştirip çalıştırıyor.

Birisinde hiç sorun yok ama diğeri benim Fiat Palio Dizel gibi bembeyaz duman atıyordu arkasından :kiskis

Bunun teknik kısmı çok tartışılır ama sonuçta sunulan deliller doğrultusunda ben dosyayı tüketici lehine yazacakken bir baktım Philips markasını şikayet edeceğine yetkili servisi şikayet etmiş vatandaş. Husumet yoksunluğundan reddettim mecburen. Firmayı şikayet edip yeniden sunacak dosyasını :ok
Minyatür turbo fırın işte abi o kadar. :D Bunu bu arada 10 sene önce de denedi philips, birşeyler oldu son 2 yıldır falan bir salındılar ortalığa aboooow, çinlisi minlisi 180 tane üreticisi dalıverdi bu piyasaya. :D Philips tekelindeyken sanki philips lisans hakkını teknolojik şeyini kiraladı da bu firmalar bir anda patladı. :D Aynısı abi türk kahvesindede oldu. Yıllarca arçeliğin sistemi tekeldi, işte taşmıyor taşmadan pişiriyor uyarıyor falan derken bir anda onlarda iş değişti patlama yaşanmıştı. Bende o arada flavel miydi neydi gene arçeliğin şeyi 170 liradan kapıvermiştim. :D

Bunlarda abi duman çıkartma ve de iş kaplamasında kalkma boyasının kalkma durumu sık oluyor. Valla abi o kadına helal olsun, tuttuğunu kopartan kadınlarımızdanmış helali hoş olsun. :D Para iadesi istesin bari de yada bir üst modelini talep etsin tertemiz. Bizi o mağdur eden breville kahve makinesi olayını hiç unutamıyorum. Garantisi bitmiş biz servise veriyoruz tamam diyoruz gene de neyse ücreti tamir edin. Kartı yanmış 400 lira vs. okey diyoruz parayı veriyoruz mal nerde ? yok. Tamir edildi diyorlar gidip almaya şubeye gidiyoruz e mal bizim mal değil başkasının başka ürünü garantiye verdiği mal çıkıyor. :D Haa öyle git gel bizi uşağı ettiler ben oradan bilendim bilendim sivrildim dedim yok aga biz bunu çözecez.

Bir baktım kullanım kılavuzunda kullanım ömrü 5 mi 7 yıl mı ne diyor oradan yürüdüm. THH'e servis formu eski faturasıyla başvurdum, tamir edilemediğini yedek parça olmadığını vs bizi şu tarihten itibaren oyaladıklarını vs yazıp verdik. Karar bir çıktı işte ürünün birebir ücretsiz değişimi ya da işte benim talep ettiğim gibi stokta aynısı üst modeliyle değişimini istedim kabul edildi. Aldım abi kararı 15 gün bekledik gittim bayiye verdim uygulayın dedim. O arada beni merkezlerden avukatları arıyor yok işte siz bunu 900 liraya almışsınız şuan 6000 lira olmuş aradaki farkı verin vs. vs. ya karar böyle kardeşim bedelsiz değişim diyor beni ilgilendirmiyor ki ? yok biz o ürünü tamir eder size veririz dert etmeyin vs. ula 3 ay olmuş ya 3 ay nereye tamir ediyorsun parçası yok kem küm ede ede vaktimi çaldınız paramı da çaldınız üstüne, uygulamıyorsa avukata verip ilamlı icra takibini başlatalım o zaman ? 15 günü de geçti zaten ne yaparsanız yapın 3 gün süre verdik bunlara. Karar uygulanmıyorsa avukatımızı vericez dedik. Ana merkezden firma arıyor özür diliyor bilmemne bayi ile konuşuluyor bize sıfır breville markasının daha üst segment otomatik öğütücülü model espresso makinesi veriliyor fatura kesiliyor garantili alıp çıkıyoruz. :D O gün birde üstüne abi kutlama yaptık. :D

Minyatür turbo fırın işte abi o kadar. :D Bunu bu arada 10 sene önce de denedi philips, birşeyler oldu son 2 yıldır falan bir salındılar ortalığa aboooow, çinlisi minlisi 180 tane üreticisi dalıverdi bu piyasaya. :D Philips tekelindeyken sanki philips lisans hakkını teknolojik şeyini kiraladı da bu firmalar bir anda patladı. :D Aynısı abi türk kahvesindede oldu. Yıllarca arçeliğin sistemi tekeldi, işte taşmıyor taşmadan pişiriyor uyarıyor falan derken bir anda onlarda iş değişti patlama yaşanmıştı. Bende o arada flavel miydi neydi gene arçeliğin şeyi 170 liradan kapıvermiştim. :D

Bunlarda abi duman çıkartma ve de iş kaplamasında kalkma boyasının kalkma durumu sık oluyor. Valla abi o kadına helal olsun, tuttuğunu kopartan kadınlarımızdanmış helali hoş olsun. :D Para iadesi istesin bari de yada bir üst modelini talep etsin tertemiz. Bizi o mağdur eden breville kahve makinesi olayını hiç unutamıyorum. Garantisi bitmiş biz servise veriyoruz tamam diyoruz gene de neyse ücreti tamir edin. Kartı yanmış 400 lira vs. okey diyoruz parayı veriyoruz mal nerde ? yok. Tamir edildi diyorlar gidip almaya şubeye gidiyoruz e mal bizim mal değil başkasının başka ürünü garantiye verdiği mal çıkıyor. :D Haa öyle git gel bizi uşağı ettiler ben oradan bilendim bilendim sivrildim dedim yok aga biz bunu çözecez.

Bir baktım kullanım kılavuzunda kullanım ömrü 5 mi 7 yıl mı ne diyor oradan yürüdüm. THH'e servis formu eski faturasıyla başvurdum, tamir edilemediğini yedek parça olmadığını vs bizi şu tarihten itibaren oyaladıklarını vs yazıp verdik. Karar bir çıktı işte ürünün birebir ücretsiz değişimi ya da işte benim talep ettiğim gibi stokta aynısı üst modeliyle değişimini istedim kabul edildi. Aldım abi kararı 15 gün bekledik gittim bayiye verdim uygulayın dedim. O arada beni merkezlerden avukatları arıyor yok işte siz bunu 900 liraya almışsınız şuan 6000 lira olmuş aradaki farkı verin vs. vs. ya karar böyle kardeşim bedelsiz değişim diyor beni ilgilendirmiyor ki ? yok biz o ürünü tamir eder size veririz dert etmeyin vs. ula 3 ay olmuş ya 3 ay nereye tamir ediyorsun parçası yok kem küm ede ede vaktimi çaldınız paramı da çaldınız üstüne, uygulamıyorsa avukata verip ilamlı icra takibini başlatalım o zaman ? 15 günü de geçti zaten ne yaparsanız yapın 3 gün süre verdik bunlara. Karar uygulanmıyorsa avukatımızı vericez dedik. Ana merkezden firma arıyor özür diliyor bilmemne bayi ile konuşuluyor bize sıfır breville markasının daha üst segment otomatik öğütücülü model espresso makinesi veriliyor fatura kesiliyor garantili alıp çıkıyoruz. :D O gün birde üstüne abi kutlama yaptık. :D
Zaten şu ANA MERKEZ veya GENEL MERKEZ gibi kavramların baskısı olmasa alt birimlerin hiçbir şey yapacağı yok gibi görünüyor.

Bir de bu merkezlerin sadece ADI VAR olan markalar var biliyorsun LG PHILIPS gibi mesela :D

Aynı ürünler avrupa da 100 euro enerji krizinden sonra avrupalı bunların yüzüne bakmayınca top 3. dünya ülkelerine döndü youtube facebook instagram kawai tiktok ta ne kadar içerik üretici varsa firmalar beleş ürün gönderip reklamını yaptırdılar sonuç airfrair çılgınlığı başladı .İçi teflon kaplama benim evimde teflon ürün kullanılmıyor bir gastronomi uzmanı Türk yemek kültüründe 20dk yemek pişirilmeyeceğini yemeğin ağır ateşte yavaş pişmesi gerektiğini söylemişti.Temizliği zahmetli bizim hanımlar bir temizler iki temizler bunula uğraşılmaz der kullanılmayan cihazlar rafına kaldırırlar.

Aynı ürünler avrupa da 100 euro enerji krizinden sonra avrupalı bunların yüzüne bakmayınca top 3. dünya ülkelerine döndü youtube facebook instagram kawai tiktok ta ne kadar içerik üretici varsa firmalar beleş ürün gönderip reklamını yaptırdılar sonuç airfrair çılgınlığı başladı .İçi teflon kaplama benim evimde teflon ürün kullanılmıyor bir gastronomi uzmanı Türk yemek kültüründe 20dk yemek pişirilmeyeceğini yemeğin ağır ateşte yavaş pişmesi gerektiğini söylemişti.Temizliği zahmetli bizim hanımlar bir temizler iki temizler bunula uğraşılmaz der kullanılmayan cihazlar rafına kaldırırlar.
https://www.mediamarkt.de/de/product/_philips-hd9252-90-2673179.html Aynı mal 135 euro elin alamanın alım gücüne kıyasla asgari maaşının 13 küsürde 1'i fiyata sadece satılıyor. https://www.akakce.com/fritoz/en-ucuz-philips-airfryer-hd9252-90-essential-fiyati,927655835.html aynı mal burada 3600 liraya yakın. 135 euro da bugünün kuru ile 2800 tl para yapıyor. E elin alamanından ben daha mı çok para kazanıyorum ? bu hesapla o zaman asgari maaşımızın 50 bin lira olması lazım ki aynı alamanın alım gücüne denk olabilelim ? millete 300 400 euro maaşı reva görüyorlar ama tüketime gelince kazıklı voyvoda gibi sokuyorlar.

Zaten şu ANA MERKEZ veya GENEL MERKEZ gibi kavramların baskısı olmasa alt birimlerin hiçbir şey yapacağı yok gibi görünüyor.

Bir de bu merkezlerin sadece ADI VAR olan markalar var biliyorsun LG PHILIPS gibi mesela :D
Abi bu işlerin bir cezası olmadığı sürece düzelmez. Ben firmaya kardeşim beni bak mağdur ediyorsun yasa bunu diyor dediğimde herif beni kaale almıyor ki ? çünkü adamın kaybedecek birşeyi yok o hiçbir şekilde uğraşmıyor sen uğraşıyorsun. O herif afedersiniz tavşan derisinden yapılmış koltuğunda kenarda bilmemnereden getirttiği buzlu viskisini yudumluyor. Birde kübadan oradan buradan birilerinin malum yerinden sarılmış olarak getirttiği puroyu fash diye yakıyor yalısından içiyor. :D Ha ama şu olsa şayet, ben thh'e vereceğim beni mağdur ettiniz dediğimde bir dakka ya herif kazanırsa bunun cezası vardı ya, adam bizden ürünün yenisini alacak ürünün bedelinin de iadesini alacak ve devlet bana ürünün 10 misli kadar ceza yazacaktı ya durun olum adama yeni malı verin özür dileyin birşey yapın thh'e vermesin demesi lazım ki o da yok. Herif ooooh oturmuş böyle tavşan derisinde ayacıklarını uzatmış sol elinde viski bardağı yudumluyor sağ elinde purosu karşısında da o biçim manzarası var ooooooooooooooh.

Robotlar ve airfryer

2 sene sonra bunları bol bol konuşacağız.

Abi bu işlerin bir cezası olmadığı sürece düzelmez. Ben firmaya kardeşim beni bak mağdur ediyorsun yasa bunu diyor dediğimde herif beni kaale almıyor ki ? çünkü adamın kaybedecek birşeyi yok o hiçbir şekilde uğraşmıyor sen uğraşıyorsun. O herif afedersiniz tavşan derisinden yapılmış koltuğunda kenarda bilmemnereden getirttiği buzlu viskisini yudumluyor. Birde kübadan oradan buradan birilerinin malum yerinden sarılmış olarak getirttiği puroyu fash diye yakıyor yalısından içiyor. :D Ha ama şu olsa şayet, ben thh'e vereceğim beni mağdur ettiniz dediğimde bir dakka ya herif kazanırsa bunun cezası vardı ya, adam bizden ürünün yenisini alacak ürünün bedelinin de iadesini alacak ve devlet bana ürünün 10 misli kadar ceza yazacaktı ya durun olum adama yeni malı verin özür dileyin birşey yapın thh'e vermesin demesi lazım ki o da yok. Herif ooooh oturmuş böyle tavşan derisinde ayacıklarını uzatmış sol elinde viski bardağı yudumluyor sağ elinde purosu karşısında da o biçim manzarası var ooooooooooooooh.
Ticaret Bakanlığınd ahalen teklifim bekliyor.

Uyuşmazlık bedeli kadar tüketiciye tazminat, Devlete de hazineye kaydedilmek üzere ceza ödenmesine hükmedilmesi gerektiğini belirttim 2 sene oldu kimseden ses seda yok.

Hükumet değişikliğini bekliyorum, sonra çok ciddi ataklar yapacağım.

Ticaret Bakanlığınd ahalen teklifim bekliyor.

Uyuşmazlık bedeli kadar tüketiciye tazminat, Devlete de hazineye kaydedilmek üzere ceza ödenmesine hükmedilmesi gerektiğini belirttim 2 sene oldu kimseden ses seda yok.

Hükumet değişikliğini bekliyorum, sonra çok ciddi ataklar yapacağım.
En güzeli abi bu yöntem, bir cezası olması lazım ki satıcı da ayağını seve seve denk alsın yasayı da uygulasın. Hem thh'e düşen dava sayısı azalacak memurlara bu kadar iş binmeyecek. Ben izmir bornovadakine gittim birşey sormak için daha abi o haftanın karar çıkmış dosyaları böyle ufak sehpadan resmen boynuma kadar uzuyordu dosyalar tek tek. Gerek yok yani bu kadar yüke sisteme vs. bir cezası yok birşeyi yok, kendi içinde sistemi denetleyecek unsur da yok. Ondan sonra ipini koparan satıcı servis sağlayıcı garantisi yetkili servisi oluyor, ama mağdur hep tüketici. Ha internetten satışlar düşebilir ? düşsün abi, göreceğiz ondan sonra ama kaliteli adam gibi satıcılar devam ederler çer çöpler bakkaldan bozma fiş fatura kesmeyenlerde defolur giderler. Öyle her köşe başına yetkili servis açmayla da olmuyor adam gibi servis sistemi gelişir çünkü marka eli mahkum seve seve yatırım yapacak ona göre adam gibi servislerle anlaşacak vs. sistem yani kendi kendine iyileşecek. Böyle cezası yok birşeyi yok ooooooooooooooooooh yan gel osman. Abi bizim de umudumuz o yönde zaten.

teşekkürler. acil değil ama hafta sonuna kadar netleştirmem gerekir. benim listeye aldıklarım bunlar:
ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
AFC 340 G Fibona Serisi Fırın
bunların arasından bu yaramaz bu daha iyi denebilecek bir marka model bilgisi çıkarsa değiştirebilirim.
Satın aldınız mı bilmiyorum ancak çamaşır makinesinde altus ve grundig gibi arçelik grubu yan markaları da tercih edebilirsiniz aynı malzeme daha uygun fiyata sahipler.

Bu arada arçelik grubunun geri dönüşüm malzemesinden yapılmış yeni tamburlarını pek beğenmedim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri