Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bir Esnafın Fiyat Politikası - Ne kadar kar ile satmalı

evrenatabek

Süper Üye
Kadim Üye
Merhaba

Esnaf veya şirketi belirtmeden bir malın satış fiyatı üzerine düşünce.

Bir adet olarak hepsiburada üzerinden satışı yapılan el aletini hakkında:

Ürün sıfır ve kutusu açılmamış olarak mı satışta

bilgi için soru sorduğumda tatmin edici cevap aldım.

Hazır yazışırkende son üründe indirim olur mu düşüncesi ile hediye çeki gibi bir şey mümkün mü sorusu üzerine

Müşteri memnuniyeti tabi isteriz fakat % yirmi KDV + Kargo + HB komisyonu + Hizmet bedeli + İşlem Bedeli +Kampanya bedeli + Kırk Gün vade ile ödeme alıyoruz. = Ürünün yüzde ellisi gidiyor, bir ay sonra paramız geliyor. Bunun Birde alım maliyeti var. Herkes memnunda olmaya memnun , değerli müşterimiz şu tüm ürünlerde en iyi fiyat veren ilk firmalar içindeyiz,yapmak isterdik ama koşullar buna engel, son ürün bence kaçırmayın giderse devamı ne bende nede piyasada yok.

Sonrasında Letgo, sahibinden ilanlarda aynı isimde satışıtan da

hepsiburadanın komisyosnu gibi etkenleri vazgeçildiğinde

havale ile fiyatınız ne olur?

%11 indirimli olarak fiyat teklifi geldi.

komisyon v.b. iptal sonrası daha iyi bir teklif beklemiştim. ilginize teşekkür. iyi günler

rica ederim fazla beklentiniz varmış,iyi günler

SONUÇ:
Pazarlık, suyunu çıkaracak kadar satırlar yazarak daha düşük meblağalara indirmekle uğraşmam.
Büyük ihtimal yazışmalar devam etse inerdi.
Gelenek olarak teklif istedim ve bana uymadı. Eğer hepsiburada o uzun cümleyi kurmasa, %11lik indirim ile alım yapardım.
Kurt düştü bir kere yurtdışından daha fazla fiayata alsam da heves kalmadı.

Einhell masaüstü daire testeresini geçen hafta amazon üzerinden 6300TL ve taksitle aldım

Fiyat araştırması yapar iken sanal alıış-veriş sitelerinde 9000Tl civarında idi.

Bursa da yerel yapı markette ürün 11.000Tl olarak gördüm.

Tezgahtara bu fiyat akü içinde satılan 12.000TL yakın "solo" ürün etikette yanlışlık olmasın dedim.

Kontrolde doğru etiket fiyatı dendi.

Kampanyalı olarak amazondan 6300, normal fiyatı 7600TL olan ürün gidip tezgahtan alıp çıkılacak 2 kat fiyat farkı olunca bir daha yerel yapı markete gidesi olur mu insanın.

50lt komprasör arayışında

Bursada hırdavatçıların olduğu cadde dükkanları gezer iken nakit 4HP için 12binlerde son fiyat olarak verdiler.

İnternette aynı fiyattı. üstünde kargo gibi fiyatlar içinde olarak.

Akdeniz bölgesinden marmara gelen ürün peşin fiyatına 6 taksit ile 8300TL aldım.

Geçen sene

Bandırmada fayans desen ve fiyatına bakarken 230TL/metrekaresi olarak bir modeli beğendim.

Model kodundan internetten bakar ike sahibinden 98TL palet alımlı metrekare fiyatını gördüm. zaten 1 palet ihtiyaç vardı.

Söğüt bulunan firma hem bilecik gezer hem de ürün alırım dedim.

Satıcı konuşur iken hem ben bu fiyattan kar ediyorum. Tam fatura kesilir iken gelenektir dedim, indirim olur mu?

O zaman benzin, yemek parası kadar indirim yapalım dedi.

Bu olaylar şu iflas ekonomisi yaşadığımız yıllar için değil çocukluğumdan beri geçerli olduğunu benim yaşam döngüde gördüm.

Forumda ve yaşamda; "gavur" dan (gavur dinsiz demek ama diğer dinler anlamında kullanıyor.) beklenmedik hareketler gibi laflar kullanılıyor. Müslümanlar yapmıyor.

90larda Bursadan Karaköye gençken gittiğimda Yahudi ve Ermeni esnafta daha tezgahın başında daha iyi dönüşler alırdım.
Bu alet bu nedenle pahallı, amatör için şu komşudaki ürünlere veya Perpada şuna git diyenler çok oldu.

Halada benim kısıtlı gözlemlerimde yahudi veya yahudi ustası olan müslümanların ticaret anlayışı bana daha uygun. Kalite düzeyine göre fiyatı belirledikleri.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri