Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Bosch Seri 6 1200dd Çamaşır Makinesi Çalışmıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ByCilo

Midea Xtreme Tester
Moderator
Marka Model Bilgisi
Bosch
Merhaba arkadaşlar çamaşır makinesi sabah çalışmadı program düğmesini çeviriyorum hiç tepki vermiyor.
Mahallede trafo ve elektrik direkleri yenileme çalışması var sorun bu durumla alakalı olabilir mi?
Sırasıyla bakmam gereken parçalar konusunda bir öneriniz olur mu?

Kontrol kalemi ile prizden başlıyorum. 🙂

Ekli dosyalar

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    18.5 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba arkadaşlar çamaşır makinesi sabah çalışmadı program düğmesini çeviriyorum hiç tepki vermiyor.
Mahallede trafo ve elektrik direkleri yenileme çalışması var sorun bu durumla alakalı olabilir mi?

Önce sigortayı kontrol edin. aynı hattaki başka bir cihaz (elektrikli şofben, kombi, buzdolabı vs) yenileme sırasında sigortayı attırmış olabilir.

Prizde elektrikli süpürge felan çalıştırın çalışıyorsa kartı yanmıştır makinenin.

Makineyi söktüm kart üzerindeki sorun bu arkadaşlar yardımcı olabilecek varsa sevinirim. :tara

Ekli dosyalar

• IMG_20240307_211221.jpg
    IMG_20240307_211221.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20240307_211212.jpg
    IMG_20240307_211212.jpg
    55.4 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20240307_203629.jpg
    IMG_20240307_203629.jpg
    74.5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20240307_203544.jpg
    IMG_20240307_203544.jpg
    111.6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20240307_203502.jpg
    IMG_20240307_203502.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20240307_203448.jpg
    IMG_20240307_203448.jpg
    108.5 KB · Görüntüleme: 46
Mahallede trafo çalışması var bu sıkıntı elektrik firması Aydem den kaynaklı olabilir mi?
Daha önceleri Nötr Toprak üzerinde 9v akım vardı trafo sonrası gündüz 1v 3v arası akım ölçümledim ama akşam yine 4v 5v görüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20240307_211348.jpg
    IMG_20240307_211348.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20240307_211407.jpg
    IMG_20240307_211407.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20240307_211345.jpg
    IMG_20240307_211345.jpg
    62.2 KB · Görüntüleme: 8
Mahallede trafo çalışması var bu sıkıntı elektrik firması Aydem den kaynaklı olabilir mi?
Daha önceleri Nötr Toprak üzerinde 9v akım vardı trafo sonrası gündüz 1v 3v arası akım ölçümledim ama akşam yine 4v 5v görüyorum.
Toprak hattının değerleri trafodan kaynaklanmaz
toprağın nemliliği ile de ilgilidir. Apartman toprak hattının kalite düzeyine göre değişken değerdir.
Yakın zamanda yağmur yağması, lağım sızıntıları, temizsu akıntıları gibi nem gerilimi volt cinsinden değiştirir.
Aynı anda komşulardan oluşan kaçakların birikmesi ile 24 saatte değişken değerler almak ise normaldir.
Toprak hattının doğru ölçümü ana panodan daireleri ayırıp değerleri okumaktır.

Elektrik dalgalanması olduğunda trafodan dalgalanmanın olduğu faz hattındaki diğer cihazlarında etkilenmesi gerekir.
Apartman, mahalle komşularında da arızalı cihazlar bulmanız gerekir.

Kartınızı tanımıyorum. Anahtarlamalı güç bölümünde sorun olması lazım (SMPS) sizin yollara baktığımda devre kontrol bölümünde sorun var gözüküyor.

Makinede program düğmesinden seçimde çalışmıyor diyorsunuz. Program mı çalışmıyor, ekran, ışıklarda ışıma var mı?

Toprak hattının değerleri trafodan kaynaklanmaz
toprağın nemliliği ile de ilgilidir. Apartman toprak hattının kalite düzeyine göre değişken değerdir.
Yakın zamanda yağmur yağması, lağım sızıntıları, temizsu akıntıları gibi nem gerilimi volt cinsinden değiştirir.
Aynı anda komşulardan oluşan kaçakların birikmesi ile 24 saatte değişken değerler almak ise normaldir.
Toprak hattının doğru ölçümü ana panodan daireleri ayırıp değerleri okumaktır.

Elektrik dalgalanması olduğunda trafodan dalgalanmanın olduğu faz hattındaki diğer cihazlarında etkilenmesi gerekir.
Apartman, mahalle komşularında da arızalı cihazlar bulmanız gerekir.

Kartınızı tanımıyorum. Anahtarlamalı güç bölümünde sorun olması lazım (SMPS) sizin yollara baktığımda devre kontrol bölümünde sorun var gözüküyor.

Makinede program düğmesinden seçimde çalışmıyor diyorsunuz. Program mı çalışmıyor, ekran, ışıklarda ışıma var mı?
An itibariyle 250v şebeke 7v nötr toprak hattı. Evim müstakil gündüz 238v şebeke nötr toprak 1v 2v evde sorun olsa sürekli olur diye düşünüyorum. Cihazda tamamen elektrik yok kimse yok diyebiliriz. :bilmiyom

Aslında masrafı Aydem'e ödetilebilir diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Şuanki delilleriniz ile Tüketici Mahkemesinde davayı kaybetme ihtimali daha yüksek gözüküyor.
Ölçü cihazınız TrueRMS değil. Yani şebeke dalgalanması gösterecek ve gerçek değeri ekranda gösteremez.
Herkesi yanıltabilir.
Görsel incelemede kartın orta gerilim devre elemanlarında bir bozulma gözükmüyor
düşük gerilim kısmında gözüküyor.
Şebeke dalgalanması, pik yapması, gerilim değişmesi tanımları farklıdır.

Topraklama ölçme tekniğiniz eskilerin 12V ampül ile toprak ile hattın bağlantısı var mı kontrolünden gelen, fenomen olmaya çalışanların videolarında yaptığı teknik. Mühendilikte topraklama ölçme tekniği farklı ve yasal kabul olanı budur. Topraklama hattı hatası dağıtım şirketi değil, tesisatı yapanın sorumluluğunda.

Kaçak olacak yer çamaşır makinesinin motorundan olur. Onu atacak olan toprak hattı. Kaçaktan yani motor tellerin izolasyonun kalkması motor yanığına götürür. 10mAlerde kaçak olması toprağa atar. İnverter kontrol kartı olsaydı geri akım kaçaklarından devre yanardı.

Trafo arızaları kaynaklı itirazlar; bireysel değil, toplu olacak ki hatta her faz hattının kullanıcısı olan aynı zaman biriminde arızalı ürünler olacak. Birinde ampül patlar, birinde televizyon yanar, birininde bulaşık yanar.

Size özel orta gerilim trafosu direğe konduysa onun imzalanan sözleşmede de dağıtım şirketini sorumlu tutmayan madde vardır.

Aslında bu kadar olumsuz olan bir metinden vazgeçmiştim. Şirkete başvuruda bulunma yoluna gidecek hissi oluştuğundan metodlarınızın daha dikkat çeken delillerden sunmanızı istediğimden.

kartınızda kombilerdeki güç trafosu olsaydı. yüksek voltaj geldiğinde orta gerilim devre elemanları anında yanardı.

Kartınızda gözüken giriş filtresi sonrasında SMPS devre elemanların ön arka yüzeylerinde görselde bir sorun gözükmüyor.

Fotoğrafta 5 adet terminal bağlantısının sol baştaki beyaz sokette pimlerde bir karartı var. gölgemi yanmamı anlayamadım. dik duran röle bağlantısından motor giden bir bölüm mü?
IMG_20240307_203629.jpg

Buda sabah 07:03 nötr topraklama hattı standart olarak görünüyor yani benim hattimdan kaynaklanan bir uygunsuzluk söz konusu değil. :tara

kartınızda kombilerdeki güç trafosu olsaydı. yüksek voltaj geldiğinde orta gerilim devre elemanları anında yanardı.

Kartınızda gözüken giriş filtresi sonrasında SMPS devre elemanların ön arka yüzeylerinde görselde bir sorun gözükmüyor.

Fotoğrafta 5 adet terminal bağlantısının sol baştaki beyaz sokette pimlerde bir karartı var. gölgemi yanmamı anlayamadım. dik duran röle bağlantısından motor giden bir bölüm mü?
Ekli dosyayı görüntüle 13599
220v giriş soketi bacakları normal resimde siyah gibi çıkmış, role düğmeyi açtığımda enerjiyi sisteme veriyor. Motora besleme diğer soketlerden gidiyor, beşli bacaklı soket yanındaki dik soket rezistans mesela. Bu makine çalışmadığı esnada bu hale geliyor. :alala

Şuanki delilleriniz ile Tüketici Mahkemesinde davayı kaybetme ihtimali daha yüksek gözüküyor.
Ölçü cihazınız TrueRMS değil. Yani şebeke dalgalanması gösterecek ve gerçek değeri ekranda gösteremez.
Herkesi yanıltabilir.
Görsel incelemede kartın orta gerilim devre elemanlarında bir bozulma gözükmüyor
düşük gerilim kısmında gözüküyor.
Şebeke dalgalanması, pik yapması, gerilim değişmesi tanımları farklıdır.

Topraklama ölçme tekniğiniz eskilerin 12V ampül ile toprak ile hattın bağlantısı var mı kontrolünden gelen, fenomen olmaya çalışanların videolarında yaptığı teknik. Mühendilikte topraklama ölçme tekniği farklı ve yasal kabul olanı budur. Topraklama hattı hatası dağıtım şirketi değil, tesisatı yapanın sorumluluğunda.

Kaçak olacak yer çamaşır makinesinin motorundan olur. Onu atacak olan toprak hattı. Kaçaktan yani motor tellerin izolasyonun kalkması motor yanığına götürür. 10mAlerde kaçak olması toprağa atar. İnverter kontrol kartı olsaydı geri akım kaçaklarından devre yanardı.

Trafo arızaları kaynaklı itirazlar; bireysel değil, toplu olacak ki hatta her faz hattının kullanıcısı olan aynı zaman biriminde arızalı ürünler olacak. Birinde ampül patlar, birinde televizyon yanar, birininde bulaşık yanar.

Size özel orta gerilim trafosu direğe konduysa onun imzalanan sözleşmede de dağıtım şirketini sorumlu tutmayan madde vardır.

Aslında bu kadar olumsuz olan bir metinden vazgeçmiştim. Şirkete başvuruda bulunma yoluna gidecek hissi oluştuğundan metodlarınızın daha dikkat çeken delillerden sunmanızı istediğimden.
Burada benim düşüncem ve gözlemlediğim nötr üzerinde olan voltaj 🤔 düşüncem yanlış mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri