Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Buzdolabı tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theforus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

theforus

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35,000
Marka Model Bilgisi
Bosch, Siemens, Samsung
Merhabalar. Umarım keyfiniz yerindedir.

Ailem için ömürlük olarak tabir edebileceğimiz, sağlam ve uzun ömürlü bir buzdolabı arıyorum. Kompresör kalitesi, yalıtım kalitesi, servis kalitesi gibi konularda yardımınıza ihtiyacım var. Alltaki kriterlere uydurmayı amaçlıyorum:
  • 600lt+ hacim
  • Standart, dondurucu kısmı üste (kombi, gardrop vs. olmayacak)
  • Mümkünse gri(silver)
  • Kaliteli kompresör, yalıtım, servis vb.
Siemens KG86NAID2N ve Bosch KGN86AID2N sanıyorum ki Panasonic kompresörlü güzel makineler fakat kombi tipinde olduğu için tercih etmeyeceğim. Bunların dondurucusu üste bir modeli mevcutsa işimi göreceğini düşünüyorum.

Bu kriterleri sunduğumuz anda 30bin+ olduğunu düşündüğüm için bütçeyi 35bin olarak belirledim. Altına düşebiliriz ama üstüne çıkmamaya çalışıyorum.
Söyleyeceğiniz modelleri hangi sebeple önerdiğinizi detaylıca belirtirseniz sevinirim.
Bu fiyat bandına çıkınca Altus, Vestel vs. gibi markalar almayı pek düşünmüyorum. Yinede başka markalardan, iyi olduğunu düşündüğünüz modeller varsa ekleyebilirsiniz.
Sharp markasını yedek parça sıkıntıları ve yetersiz servis hizmeti nedeniyle tercih etmeyeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Uzun ömürlü olsun derseniz Sharp'tan başka bir seçenek yok. Bosch'ta Arçelik'te Vestel'de bir yerlerinden su koyveriyor bir kaç senede.

Uzun ömürlü olsun derseniz Sharp'tan başka bir seçenek yok. Bosch'ta Arçelik'te Vestel'de bir yerlerinden su koyveriyor bir kaç senede.
İnternette gördüğüm kadarıyla Sharp marka ürünlerde birkaç tane olumlu yorum varken (satış sayısının az olmasıyla alakalı sanırım) şikayet sitelerinde ve forumlarda basit bir "kapı lastiğini" bile tedarik edemeklerini belirten birçok yorum var. İlerleyen yıllarda ailemden epey uzakta olacağım. Her hangi bir problem yaşadıklarında sıkıntı çeksinler istemiyorum. Bu nedenle BSH grubuna ve Samsung'a yönelmeyi daha doğru buldum. "Ömürlük" olmasa bile sağlam iç aksama ve kompresöre sahip olduğunu bildiğiniz ve tavsiye ettiğiniz ürünler varsa öğrenmek isterim. Mâlum beyaz eşyaların özelliklerini sır gibi saklıyorlar. Öğrenebilirsek sizlerden öğrenebiliyoruz.

Bosch KDN86HID1N ve Siemens KD86NHID1N BSH gruplarında alabileceğiniz en iyi üstten donduruculu dolaplardır. Kompresörleri hakkında emin değilim ama %99 Panasonic kompresördür. Bosch ve Siemens bayilerini ziyaret ederek dolapları inceleyebilirsiniz. Rica edin personelden öne çeksinler dolabı kompresörüne bakarsınız. Samsung RT62K7040SL'de alternatif olabilir.

buzdolabi.jpg

Yakın ürün araştırmasını 6 ay kadar önce yapmışım. Fiyatları da bilerek kesmedim :) Sizin düşüncenizin aksine biz alttan donduruculu kombi modelleri tercih ettik. Biz buzluğu çok kullanmıyoruz ve kapağı açtığımızda sürekli eğilmek istemedik. Marka olarak da 11 yıllık Samsung RT serisinden kapak içi rafların temin edilememesi nedeniyle aynı markadan almak istemedik. 10 yıl süresince yedek parça temin süresini biliyorum ama 9. yılındayken başladığım raf temini çabam 2 senede sonuç vermeyince üründen de markadan da vazgeçtik. Firma olarak artık tavsiye etmiyorum. RT serisi güzel ve 10 sene güzel hizmet ediyor ama müşteri hizmetleri tam bir hezimet. Hala Samsung Türkiye olarak değil taşeron gibi çalışıyorlar. Defalarca görüşmelerimde "bizde oluşturulmuş kayıt yok" sözünü duydum.

Siemensin KG86 sının Profilo karşılığı BD3086we modeli. Aslında aynı ürünler. Fiyat avantajından ve en geniş iç hacim olarak biz ona yöneldik ama kampanyadan dolayı Profilo 3086WFDN modelini aldık. Üstten donduruculu modeller 10 litre brüt hacim kazanıyorlar sanırım. Bizde 631 lt olan hacim üstten donduruculu modelde 641 lt diye hatırlıyorum. Listede aklımı karıştıran tek model Arçelik 391641 modeli idi ama tercihi kampanya nedeniyle 3086 dan yana yaptık. Eğer vaktiniz varsa muhakkak bayileri gezip ürünleri görün. Modeller arasında kullanışlılık açısından çok fark var.

Ekli dosyayı görüntüle 5790

Yakın ürün araştırmasını 6 ay kadar önce yapmışım. Fiyatları da bilerek kesmedim :) Sizin düşüncenizin aksine biz alttan donduruculu kombi modelleri tercih ettik. Biz buzluğu çok kullanmıyoruz ve kapağı açtığımızda sürekli eğilmek istemedik. Marka olarak da 11 yıllık Samsung RT serisinden kapak içi rafların temin edilememesi nedeniyle aynı markadan almak istemedik. 10 yıl süresince yedek parça temin süresini biliyorum ama 9. yılındayken başladığım raf temini çabam 2 senede sonuç vermeyince üründen de markadan da vazgeçtik. Firma olarak artık tavsiye etmiyorum. RT serisi güzel ve 10 sene güzel hizmet ediyor ama müşteri hizmetleri tam bir hezimet. Hala Samsung Türkiye olarak değil taşeron gibi çalışıyorlar. Defalarca görüşmelerimde "bizde oluşturulmuş kayıt yok" sözünü duydum.

Siemensin KG86 sının Profilo karşılığı BD3086we modeli. Aslında aynı ürünler. Fiyat avantajından ve en geniş iç hacim olarak biz ona yöneldik ama kampanyadan dolayı Profilo 3086WFDN modelini aldık. Üstten donduruculu modeller 10 litre brüt hacim kazanıyorlar sanırım. Bizde 631 lt olan hacim üstten donduruculu modelde 641 lt diye hatırlıyorum. Listede aklımı karıştıran tek model Arçelik 391641 modeli idi ama tercihi kampanya nedeniyle 3086 dan yana yaptık. Eğer vaktiniz varsa muhakkak bayileri gezip ürünleri görün. Modeller arasında kullanışlılık açısından çok fark var.
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim.

Paylaştığınız ürünlerin yalıtım ve kompresör gibi iç aksamlarını araştırdınız mı? Özellikle Siemens ve Profilolar hakkında bilginiz varsa epey işime yarar.
Bosch KDN86HID1N ve Siemens KD86NHID1N BSH gruplarında alabileceğiniz en iyi üstten donduruculu dolaplardır. Kompresörleri hakkında emin değilim ama %99 Panasonic kompresördür. Bosch ve Siemens bayilerini ziyaret ederek dolapları inceleyebilirsiniz. Rica edin personelden öne çeksinler dolabı kompresörüne bakarsınız. Samsung RT62K7040SL'de alternatif olabilir.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gidip kendimde kontrol edeceğim. Müsadenizle birkaç sorum daha olacak.

Panasonic haricinde önerebileceğiniz bir kompresör var mı? veya tüm Bosch ve Siemens ürünlerinin kaliteleri birbirine eş midir? Sadece kompresörlerine bakmam yeterli mi sizce? Ona göre başka bir Panasonic veya önerdiğiniz başka bir kompresörlü cihaz bulursam alabilirim.

Siemens KG86NAID1N model numaralı cihazı satın alan birisinin panasonic kompresöre sahip olduğuna dair bir yorum okudum. Bu seri hakkında bilginiz var mı?

Bir de bu cihazların model numaralarının açılımlarını biliyor musunuz? Biliyorsanız forumda bununla alakalı bir rehber paylaşırsanız çok yardımcı olur.(Varsa da bulamadım) Zira internette Türkçe/İngilizce/Rusça kaynaklarda tarattığımda yeteri kadar veriye ulaşamadım. Öğrendiğim kadarıyla aşağı ekleyeyim, belki ilerleyen günlerde birilerine yardımcı olur.

Bana önerdiğiniz Bosch KDN86HID1N no'lu cihaz için:

K > Buzdolabı olduğunu belirtir
D > Üstten donduruculu (G olsa alttan)
N > No Frost
8 > Genişliği
6 > Yüksekliği
H > Bilmiyorum (ama galiba özelliklerini belirtiyor
I > Renk, Inox (W= Beyaz, L= Paslanmaz Çelik Kaplama, I=Paslanmaz Çelik Kaplama+Parmak izi yapmaz)
D > Bilmiyorum
1 > Bilmiyorum (ama enerji verimliliği olabilir. 1=A sınıfı, 2=A+ sınıfı, 3=A++ sınıfı)
N > Bilmiyorum

Siemens cihazlarda ise Bosch'un 3. sırasındaki N harfinin sayıların arkasına geçtiğini düşünebiliriz:
Bosch KDN86HID1N > Siemens KD86NHID1N

Ekli dosyalar

• siemens1.jpg
    siemens1.jpg
    85.3 KB · Görüntüleme: 18
  • siemens2.jpg
    siemens2.jpg
    68.6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim.

Paylaştığınız ürünlerin yalıtım ve kompresör gibi iç aksamlarını araştırdınız mı? Özellikle Siemens ve Profilolar hakkında bilginiz varsa epey işime yarar.

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gidip kendimde kontrol edeceğim. Müsadenizle birkaç sorum daha olacak.

Panasonic haricinde önerebileceğiniz bir kompresör var mı? veya tüm Bosch ve Siemens ürünlerinin kaliteleri birbirine eş midir? Sadece kompresörlerine bakmam yeterli mi sizce? Ona göre başka bir Panasonic veya önerdiğiniz başka bir kompresörlü cihaz bulursam alabilirim.

Siemens KG86NAID1N model numaralı cihazı satın alan birisinin panasonic kompresöre sahip olduğuna dair bir yorum okudum. Bu seri hakkında bilginiz var mı?

Bir de bu cihazların model numaralarının açılımlarını biliyor musunuz? Biliyorsanız forumda bununla alakalı bir rehber paylaşırsanız çok yardımcı olur.(Varsa da bulamadım) Zira internette Türkçe/İngilizce/Rusça kaynaklarda tarattığımda yeteri kadar veriye ulaşamadım. Öğrendiğim kadarıyla aşağı ekleyeyim, belki ilerleyen günlerde birilerine yardımcı olur.

Bana önerdiğiniz Bosch KDN86HID1N no'lu cihaz için:

K > Buzdolabı olduğunu belirtir
D > Üstten donduruculu (G olsa alttan)
N > No Frost
8 > Genişliği
6 > Yüksekliği
H > Bilmiyorum (ama galiba özelliklerini belirtiyor
I > Renk, Inox (W= Beyaz, L= Paslanmaz Çelik Kaplama, I=Paslanmaz Çelik Kaplama+Parmak izi yapmaz)
D > Bilmiyorum
1 > Bilmiyorum (ama enerji verimliliği olabilir. 1=A sınıfı, 2=A+ sınıfı, 3=A++ sınıfı)
N > Bilmiyorum

Siemens cihazlarda ise Bosch'un 3. sırasındaki N harfinin sayıların arkasına geçtiğini düşünebiliriz:
Bosch KDN86HID1N > Siemens KD86NHID1N
Her Bosch ya da Siemens aynı kalitede olmaz. Alt seri ucuz dolaplarda Jiaxipera hatta daha vahimi Donper kompresör kullanılıyor. Kompresörde Panasonic iyi bir markadır ondan sonraya da Embraco'yu yerleştirebiliriz. KG86NAID1N kompresörü hakkında emin ediğim ama Panasonic olduğuna emin olduğum alttan donduruculu buzdolabı Siemens KG86PAIC0N ve Siemens KG86PAWC0N dir. Aralarındaki tek fark renkleri. Alttan donduruculu alacaksanız bunu alabilirsiniz. Bosch'taki karşılıkları da KGP86AIC0N ve KGP86AWC0N dir. Ayrıca bu modeller markaların en az enerji tüketen modelleri.

Herkes Bosch markasını ilk sıraya koyuyor ama daha önce yazdığım gibi bosch markası eskisi gibi değil .O yüzden bir ürünü almadan önce alanların ne düşündüğünü ne yaşadıklarını iyice incelemeleri gerekli .Bosch ilk seçenek olmamalı bence . O yüzden buraya ne kadar yazsam da anlamsız olacak iyice araştırın derim .

Herkes Bosch markasını ilk sıraya koyuyor ama daha önce yazdığım gibi bosch markası eskisi gibi değil .O yüzden bir ürünü almadan önce alanların ne düşündüğünü ne yaşadıklarını iyice incelemeleri gerekli .Bosch ilk seçenek olmamalı bence . O yüzden buraya ne kadar yazsam da anlamsız olacak iyice araştırın derim .
Bosch'u kim ne zaman ne sıklıkla ilk sıraya koymuş? Yerli de Arçelik, ithalde ilk tercihlerimiz Samsung oluyor. Bosch isteyene Samsung aldıramıyoruz maalesef öneri isteyen kafasına koymuş oluyor markayı buraya gelmeden önce. Biz yine kendi önerilerimizde bulunuyoruz illa vatandaşın istediği marka olacaksa o markanın da görece düzgün modelini söyleyip bakın bu markada şöyle şöyle şeyler oluyor bilginiz olsun uyarısında bulunuyoruz. Hem ne önerelim? Her markanın sorunlu yanları var. Flood yapmanıza gerek yok ana sayfa komple sizin mesajlarınızla dolmuş. Markadan yana bir sorun yaşadıysanız konu açın elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım. Burası tarafsız bir forum. Hiç bir markayı karalatmayız ama hiç bir tüketicinin de hakkını yedirtmeyiz.

BSH grubu; Bosch, Siemens ve Profilo markaları ile ülkemizde hizmet veren büyük firmalardan. Hatta yabancı kökenli en büyük firma diyebiliriz. Öncelikle elbette sorunsuz değildir. @Murat ALA'nın da uyardığı gibi, içinde her Bosch geçen başlığa "Bosch alınmaz, servisleri kötü, eski kalitesi yok, kullanıcı hatası diyorlar" gibi şeyler yazmak yerine, Bosch ile yaşadığınız bir sorun/sıkıntı var ise bunu ayrı bir başlık olarak ilgili kategoriye açıp orada bilgi paylaşabilirsiniz.

Her Bosch ya da Siemens aynı kalitede olmaz. Alt seri ucuz dolaplarda Jiaxipera hatta daha vahimi Donper kompresör kullanılıyor. Kompresörde Panasonic iyi bir markadır ondan sonraya da Embraco'yu yerleştirebiliriz. KG86NAID1N kompresörü hakkında emin ediğim ama Panasonic olduğuna emin olduğum alttan donduruculu buzdolabı Siemens KG86PAIC0N ve Siemens KG86PAWC0N dir. Aralarındaki tek fark renkleri. Alttan donduruculu alacaksanız bunu alabilirsiniz. Bosch'taki karşılıkları da KGP86AIC0N ve KGP86AWC0N dir. Ayrıca bu modeller markaların en az enerji tüketen modelleri.
"Kompresör Panasonic veya Embraco olduğu sürece herhangi bir Bosch veya Siemens'in birbirinden farkı var mıdır?" diye sormuştum aslında. Çünkü iç aksamı sağlam olduğu sürece buzdolabının akıllı özellikleriyle vs. pek ilgilenmiyorum.

Ayrıca bir alt yorumda "Bosch isteyene Samsung aldıramıyoruz" yazmışsınız. Yanlış anlaşılma olduysa diye belirtmek isterim. Ben BSH ile Samsung'a aynı mesafedeyim. Hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama Samsung'un servisinin daha iyi çalıştığını da duydum. En başta "alternatif olabilir" dediğiniz Samsung RT62K7040SL'da bana uyan bir cihaza benziyor. Muadili Bosch ve Siemens'lerden iyi olduğunu düşünüyorsanız Samsung'a da yönelebilirim.

"Kompresör Panasonic veya Embraco olduğu sürece herhangi bir Bosch veya Siemens'in birbirinden farkı var mıdır?" diye sormuştum aslında. Çünkü iç aksamı sağlam olduğu sürece buzdolabının akıllı özellikleriyle vs. pek ilgilenmiyorum.

Ayrıca bir alt yorumda "Bosch isteyene Samsung aldıramıyoruz" yazmışsınız. Yanlış anlaşılma olduysa diye belirtmek isterim. Ben BSH ile Samsung'a aynı mesafedeyim. Hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama Samsung'un servisinin daha iyi çalıştığını da duydum. En başta "alternatif olabilir" dediğiniz Samsung RT62K7040SL'da bana uyan bir cihaza benziyor. Muadili Bosch ve Siemens'lerden iyi olduğunu düşünüyorsanız Samsung'a da yönelebilirim.
Kompresörden başka farkları da olabilir tabi ki model bazlı olarak incelemek gerek. Bosch isteyene Samsung aldıramıyoruz lafını size söylemedim. Ben Samsung istiyorum, Bosch istiyorum, Arçelik istiyorum diyen tüketiciler oluyor onlara da istedikleri markadan önerilerde bulunuyoruz. Gelelim sizin buzdolabı seçiminize. Üstten donduruculu istiyorsanız Siemens KD86NHID1N alabilirsiniz. Lütfen bayide gözünüzle görün kompresörünü de teyitleyin ona göre alın. Samsung RT62K7040SL de alabilirsiniz. Yerli olsun isterseniz Arçelik 583630 EI ya da 578590 EI alabilirsiniz.

Tekrar merhaba. Toparlayabildiğim bilgileri attım cebime, kompresörleri öğrenmek için Bosch bayisine gittim. Bayideki arkadaşların konuyla pek alakası yoktu. Bi süre sonra 4 çalışanı entafımda bana dolaplar hakkında sorular sorarken buldum. Garip bi durumdu. Velhasım kelam sağolsunlar yardımcı oldular ve ihtiyaçlarıma uygun 4 adet dolabın kompresörlerini öğrenebildim. Sizinle de paylaşmak istedim.

KDN86HID1N - Embraco VEMC7C
KDN86HID1N.jpg.pngkomp-1.jpg

KDN86AIE0N - Embraco FMXY9C
KDN86AIE0N.pngkomp-2.jpg

KDN86AWF1N ve KDN86XWF0N - Jiaxipera TT1114GY
KDN86AWF1N.pngKDN86XWF0N.pngkomp-3-4.jpg

Tekrar merhaba. Toparlayabildiğim bilgileri attım cebime, kompresörleri öğrenmek için Bosch bayisine gittim. Bayideki arkadaşların konuyla pek alakası yoktu. Bi süre sonra 4 çalışanı entafımda bana dolaplar hakkında sorular sorarken buldum. Garip bi durumdu. Velhasım kelam sağolsunlar yardımcı oldular ve ihtiyaçlarıma uygun 4 adet dolabın kompresörlerini öğrenebildim. Sizinle de paylaşmak istedim.

KDN86HID1N - Embraco VEMC7C
Ekli dosyayı görüntüle 5908Ekli dosyayı görüntüle 5909

KDN86AIE0N - Embraco FMXY9C
Ekli dosyayı görüntüle 5910Ekli dosyayı görüntüle 5911

KDN86AWF1N ve KDN86XWF0N - Jiaxipera TT1114GY
Ekli dosyayı görüntüle 5912Ekli dosyayı görüntüle 5913Ekli dosyayı görüntüle 5914
Çok yararlı iş yapmışsınız elinize sağlık. Embraco kompresörlüler alınabilir.

Kompresörlerin detaylarını incelemeye çalıştım ama düzgün bir kıyas yapamadım. İki kompresör arasında büyük bir fark var mı? Bana 1. cihaz daha iyi gibi göründü. İki cihaz arasında fiyat farkı var. Bunu ödemeye değer mi?

Kompresörlerin detaylarını incelemeye çalıştım ama düzgün bir kıyas yapamadım. İki kompresör arasında büyük bir fark var mı? Bana 1. cihaz daha iyi gibi göründü. İki cihaz arasında fiyat farkı var. Bunu ödemeye değer mi?
Kompresörlerin teknik bilgilerine ulaştım. İnceleyebilirsek yarın inceleyeceğiz. Dönerim tekrar size.

Gözünüzden kaçtıysa eğer kompresörlerin isimlerinin altına pdf'lerini de bıraktım. İnceleyebilirseniz çok mutlu olurum. Haberlerinizi bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Gözünüzden kaçtıysa eğer kompresörlerin isimlerinin altına pdf'lerini de bıraktım. İnceleyebilirseniz çok mutlu olurum. Haberlerinizi bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Bulmuştum ben zaten. Kısa göz gezdirdik FMX9YC kodlu kompresörün kalori ve btu değeri diğerine göre daha yüksek. Yarın adam akıllı bakarız.

Bugün gündüz gözüyle daha detaylı bir şekilde inceledim. Anladığım kadarıyla FMX9YC daha güçlü ve daha iyi soğutuyor. VEMC7C ise FMX9YC'ye göre bi miktar güçsüz olmasına karşın daha verimli bir kompresör. Ben Ankara'da yaşıyorum. Eğer doğru incelediysem burada çok yüksek sıcaklıklar olmadığı için verimli olan daha doğru bir tercih gibi geldi ama fiyat farkında değer mi ona karar veremedim.

Bugün gündüz gözüyle daha detaylı bir şekilde inceledim. Anladığım kadarıyla FMX9YC daha güçlü ve daha iyi soğutuyor. VEMC7C ise FMX9YC'ye göre bi miktar güçsüz olmasına karşın daha verimli bir kompresör. Ben Ankara'da yaşıyorum. Eğer doğru incelediysem burada çok yüksek sıcaklıklar olmadığı için verimli olan daha doğru bir tercih gibi geldi ama fiyat farkında değer mi ona karar veremedim.
KDN86AIE0N işinizi görür. Boşuna o kadar fiyat farkına gerek yok. Kompresörü daha kuvvetli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri