Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çamaşır Makinesi Tavsiye (9 Kg)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

metexodia

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
9-13
Marka Model Bilgisi
Altus-Grundig-Hoover-Samsung
İyi günler
2 gündür çamaşır makinesi almak için gerek forumu gerekse siteleri dolaşıyorum az çok fikir sahibi oldum ama sizlere sormak istiyorum.
Eski makinamız efsane Arçelik 2200 idi bu referansla Arçelik 7014 modelini aldık 10 seneye yakındır bizde ama hiç memnun değiliz hem yıkama performansı olarak hemde sesi bizi çok üzdü.
Üst segment (Siemens Bosch vb) ürünler düşünmüyorum.
Altus Grundig Samsung Hoover gibi markaların birçok modeli ilgimi çekiyor ama etiket değerleri üzerinden karar vermek istemiyorum
Öncelikli tercihim sessizlik ve sarsıntısız çalışma performansı
Fazla elektronik olması oyuncaklarla dolu olması gözümü boyayan şeyler değil.
9 kg için tam anlamıyla fiyat/performans tavsiyesi istiyorum sizlerden
Yardımcı olursanız sevinirim

Grundig GPWM 102633

Bu makine hakkında yorumlarınız nelerdir hocam?
@Razor Crest
Bu da yeni serilerden ancak su jeti bulunmuyor sanırım tercih edilebilir.Profiloya gelirsek bosch grubunda profilo almanızı önermem kalite bariz düşük bana göre fiyatını haketmiyor buyrun iade ettiğim makinelerden biri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu da yeni serilerden ancak su jeti bulunmuyor sanırım tercih edilebilir.Profiloya gelirsek bosch grubunda profilo almanızı önermem kalite bariz düşük bana göre fiyatını haketmiyor buyrun iade ettiğim makinelerden biri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Bu ikna edici bir örnek oldu hocam.Tesekkur ederim
Evet fiyat olarakta bana göre pahalılar ama hiç kullanmadığım için artısını eksisini bilmiyorum
Peki şuan kullandığınız makine nedir hocam ?
Memnun kaldığınız?

Bu ikna edici bir örnek oldu hocam.Tesekkur ederim
Evet fiyat olarakta bana göre pahalılar ama hiç kullanmadığım için artısını eksisini bilmiyorum
Peki şuan kullandığınız makine nedir hocam ?
Memnun kaldığınız?
O Kadar sorun yaşadıktan sonra bimden arçelik üretimi olan bu makineyi aldım artık fazla para vermek istemedim şaşırtıcı bir şekilde beni yormadı.

O Kadar sorun yaşadıktan sonra bimden arçelik üretimi olan bu makineyi aldım artık fazla para vermek istemedim şaşırtıcı bir şekilde beni yormadı.

Aslında tam da böyle çok fazla oyuncağı olmayan işini düzgünce yapan sessiz sakin birşey arıyorum
Alman üretim Siemens alamadıktan sonra bu saydığımız tüm modeller 3 aşağı 5 yukarı aynı gibi geliyor bana haliyle zımbırtısı fazla olanlar daha çabuk sorun çıkarmaya yatkın oluyorlar
Tam da sizin elinizdeki gibi Arçelik grubundan önereceğiniz (Altus Grundig Beko vs) modelleri merak ediyorum

Aslında tam da böyle çok fazla oyuncağı olmayan işini düzgünce yapan sessiz sakin birşey arıyorum
Alman üretim Siemens alamadıktan sonra bu saydığımız tüm modeller 3 aşağı 5 yukarı aynı gibi geliyor bana haliyle zımbırtısı fazla olanlar daha çabuk sorun çıkarmaya yatkın oluyorlar
Tam da sizin elinizdeki gibi Arçelik grubundan önereceğiniz (Altus Grundig Beko vs) modelleri merak ediyorum
O halde inceleyin derim.

Hocam şu iki model arasında gidip geliyorum
Altus alsam Grundig almadığıma pişman olur muyum ? Aratır mı @Razor Crest

Altus 9123 X
Grundig Gpwm 92855
Grundig daha fonksiyonel ve güncel bir cihaz almışken onu alın su jetide var alt yapı aynı zaten tepe modellerde üç amortisör gibi farklar oluyor onlarda arçelik-beko da var.

Aradığınız model Samsung WW90T4020CE. Polonya üretimi harika, sade, gereksiz oyuncakları olmayan, sessiz sakin on numara cihaz. Grundig'ten sonra ilaç gibi geldi bana. Keşke hiç Grundig maceram olmadan direkt Samsung alsaymışım dedim. Uygun fiyata da kaliteli cihaz satmak mümkünmüş onu anladım, en azından gıcırtı, bam bam bam vuruntu sesleri hayatımızdan çıktı :). Yerli üreticileri daha da gömmeden konuyu kapatayım. Alman tekeline de o paraları harcamayı (hele ki işin içinde Profilo varsa) doğru bulmadığından Samsung al keyfine bak derim. En azından doğru düzgün bir marka kullandığını anlarsın verdiğin paraya da yanmazsın.

Son düzenleme:
Aradığınız model Samsung WW90T4020CE. Polonya üretimi harika, sade, gereksiz oyuncakları olmayan, sessiz sakin on numara cihaz. Grundig'ten sonra ilaç gibi geldi bana. Keşke hiç Grundig maceram olmadan direkt Samsung alsaymışım dedim. Uygun fiyata da kaliteli cihaz satmak mümkünmüş onu anladım, en azından gıcırtı, bam bam bam vuruntu sesleri hayatımızdan çıktı :). Yerli üreticileri daha da gömmeden konuyu kapatayım. Alman tekeline de o paraları harcamayı (hele ki işin içinde Profilo varsa) doğru bulmadığından Samsung al keyfine bak derim. En azından doğru düzgün bir marka kullandığını anlarsın verdiğin paraya da yanmazsın.
Hocam Grundig hangi model kullandınız ve neden memnun kalmadınız açıklarsanız memnun olurum
Samsung u ne kadar kullanıyorsunuz bu arada?

Samsung'un ürünleride masum değil zıplayan,titreyen körük lastiği yırtılan modeli çok :)

Samsung'un ürünleride masum değil zıplayan,titreyen körük lastiği yırtılan modeli çok :)
Hocam Grundig hangi model kullandınız ve neden memnun kalmadınız açıklarsanız memnun olurum
Samsung u ne kadar kullanıyorsunuz bu arada?

Şahsen Arçelik grubunu yerli veya alt sınıf üreticiler arasında ayrı yere koyardım ama kendi yaşadıklarımdan sonra öneriyi hakeden bir marka olduğunu zannetmiyorum şahsen.
Ben 7 kiloluk satışta olan güncel modelini kullanmıştım geçen sene, hesabımda belki bulabilirsiniz forumda ne tarz saçmalıklar yaşadığıma dair konu ve konu içerisinde videolar var.
Velhasıl kelam evet üreticiler hatalı mal da satabilir ama bu durumu yaşayan tek kişi de ben değilmişim benim gibi aynı sorunu yaşayan birçok insan gördüm internette, Arçelik bizleri bile isteye mağdur etti ve çok bariz makineler kusurlu olmasına rağmen normal demeye devam ediyorlar. Yepyeni makine hadi titresin, vuruntulu çalışsın kalitesi düşüktür de yahu yay gıcırtısı bile yapar mı ya yepyeni makine? Sanki 40 senelik yaylı yatak koyduk evimize. Motor bazen tam dönecekken sanki sıkışır gibi oluyor bağırma sesi çıkarıyor çalışmayı kesiyor. Bu tarz türlü türlü say say bitmez saçmalıklar yaşadık ve en sonunda dedik ki tamam Arçelik olayı artık bizim için bitti. Tek ben yaşasam neyse ama bu sorunları yaşayan tek insan da ben değilmişim Arçelik servisi geliyor normal diyor gidiyor. Yazılım vebenzeri tarafta zaten müthiş iş yapmışlar denecek bir mühendislik de göremiyorum. Samsung'un da en uygun fiyatlı ürünlerinden birini aldım ama kalite farkı daha makineyi açar açmaz kendisini gösteriyor. Bundan dolayı ben şahsen Samsung öneririm, yukarıda söylediğim modelini kullanıyorum gayet de memnunum.

Bide şöyle bi videoya denk geldim
Bu yeni tamburların pet dönüşümü olduğunu biliyorum Arçelik grubunda gördüğüm yeni modellerin çoğu öyle
Bu arkadaş yeni aldığı makine ile ilgili teknik birkaç sorundan bahsetmiş
Sırf bu tambur tasarımı meselesinden ötürü bsh grubuna baksam mı diye düşünmedim değil.Profilo'ya bile bakmaya başladım
Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz benim için çok önemli @Adem Helvacı @Murat ALA @Razor Crest

Şahsen Arçelik grubunu yerli veya alt sınıf üreticiler arasında ayrı yere koyardım ama kendi yaşadıklarımdan sonra öneriyi hakeden bir marka olduğunu zannetmiyorum şahsen.
Ben 7 kiloluk satışta olan güncel modelini kullanmıştım geçen sene, hesabımda belki bulabilirsiniz forumda ne tarz saçmalıklar yaşadığıma dair konu ve konu içerisinde videolar var.
Velhasıl kelam evet üreticiler hatalı mal da satabilir ama bu durumu yaşayan tek kişi de ben değilmişim benim gibi aynı sorunu yaşayan birçok insan gördüm internette, Arçelik bizleri bile isteye mağdur etti ve çok bariz makineler kusurlu olmasına rağmen normal demeye devam ediyorlar. Yepyeni makine hadi titresin, vuruntulu çalışsın kalitesi düşüktür de yahu yay gıcırtısı bile yapar mı ya yepyeni makine? Sanki 40 senelik yaylı yatak koyduk evimize. Motor bazen tam dönecekken sanki sıkışır gibi oluyor bağırma sesi çıkarıyor çalışmayı kesiyor. Bu tarz türlü türlü say say bitmez saçmalıklar yaşadık ve en sonunda dedik ki tamam Arçelik olayı artık bizim için bitti. Tek ben yaşasam neyse ama bu sorunları yaşayan tek insan da ben değilmişim Arçelik servisi geliyor normal diyor gidiyor. Yazılım vebenzeri tarafta zaten müthiş iş yapmışlar denecek bir mühendislik de göremiyorum. Samsung'un da en uygun fiyatlı ürünlerinden birini aldım ama kalite farkı daha makineyi açar açmaz kendisini gösteriyor. Bundan dolayı ben şahsen Samsung öneririm, yukarıda söylediğim modelini kullanıyorum gayet de memnunum.
Üretim kalitesinin düştüğü bariz belli birkaç mağaza dolaştım daha 5 sene önce ürettiği makineyle arasında hem tambur hem de işçilik kalitesi olarak net fark gördüm Arçelik konusunda
O yüzden evet yaygın servis ağı cezbediyor olsa da eskisine göre sırf sudan tasarruf edicem diye adam akıllı yıkamayan bir süre sonra titreme yürüme sorunları baş gösterecek bişey almayı da istemiyorum
Zaten sırf bu kalite düştü diye herkes +4 yıllık garanti almaya başladı acaba bu şekilde mi para kazanmaya başladılar düşünmüyor değilim :)

Bu yeni tamburların pet dönüşümü olduğunu biliyorum Arçelik grubunda gördüğüm yeni modellerin çoğu öyle
Sırf bu tambur tasarımı meselesinden ötürü bsh grubuna baksam mı diye düşünmedim değil.Profilo'ya bile bakmaya başladım
Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz benim için çok önemli @Adem Helvacı @Murat ALA @Razor Crest

Bu yeni kazan direkt etki eder mi bilmiyorum ama sıkma performansları evet düşük. Samsung mesela 10-12 dakika boyunca sıkma yapıyor. Arçelik programın son 5 dakikası sıkmaya geçiyordu bunun da sadece 1 dakika kadarı tam devirdeydi.
Forumun sağ üstteki arama bölümünden makinelerin model kodlarını aratarak (WW90T4020CE gibi) kim nasıl yorum yapmış görebilirsin. Adem hocamın yorumlarına bakarak almıştım ben de ve beni yanıltmadı son derece memnun kaldım.
Fikrimi ve önerimi tecrübelerime göre aktarmaya çalıştım.
Ne alırsan al hepsinde bir şans faktörü olduğunu unutma, ama görünen köy de kılavuz istemiyor yerli ve ithal üretim arasındaki kalite farkından bahsetmeye gerek yok. Seçim senin umarım memnun kalacağın bir ürün alırsın.

Geçmişte arçelik üretimi olan altus ile sorun yaşamıştım ikiletmeden makineyi değiştirdiler en sonunda da ücret iadesi aldım garantisi dolmuş cihazların bile parçalarını ücretsiz değiştirdikleri oluyor bu açıdan iyi.Ancak aynı servis kalitesini samsung ürünlerinde göremiyorum maalesef ücret iadesi almak için mahkemelik olmak gerek umarım siz ilerleyen zamanlarda sorun yaşamazsınız keza sabıkalı makinesi çok youtube üzerinde tonla video var samsung ile ilgili sorun yaşayınca direkt ücret istemeye dönüyor iş.

Pettub tamburları eleştirdiğim konular var hatta bununla ilgili konuda açtım kalite olarak düşük olduğundan bahsettim ama dayanıklılık konusunda sorun olmayacağı şeklinde vurgulamalar yapıldığını da gördüm hoplamayan zıplamayan makine istiyorsanız ya miele yada bosch serie 6 bakacaksınız.
Unutmadan bu da samsung çoğu makinesi bir süre sonra bu hale geliyor.

Geçmişte arçelik üretimi olan altus ile sorun yaşamıştım ikiletmeden makineyi değiştirdiler en sonunda da ücret iadesi aldım garantisi dolmuş cihazların bile parçalarını ücretsiz değiştirdikleri oluyor bu açıdan iyi.Ancak aynı servis kalitesini samsung ürünlerinde göremiyorum maalesef ücret iadesi almak için mahkemelik olmak gerek umarım siz ilerleyen zamanlarda sorun yaşamazsınız keza sabıkalı makinesi çok youtube üzerinde tonla video var samsung ile ilgili sorun yaşayınca direkt ücret istemeye dönüyor iş.
Valla ben de zamanında direkt bu yorumları gördüğüm için Grundig'den almıştım sonra ters tepti korktuğum başıma geldi :) teknoloji de servis de bir noktadan sonra şans işi çünkü Türkiye'de ne derseniz deyin her zaman sizi yanıltacak aaa bu böyleydi böyle olmuş dedirtecek şeyler çıkıyor. Arçelik servisleri ile ilgili benim yaşadığım durum belli, net. Ben YouTube'dan bir video bulup bak ne kadar kötü demiyorum bizzat kendi yasadiklarimi anlatiyorum. Git bir de benim forumda açtığım konuya bir de benim yüklediğim videolara bak. E servis bana da normal dedi ama bu senin attığın Samsung makineden bin kat kötü calisiyordu e şimdi ne olacak? Kim daha haklı kim daha haksız? Adem Hocam geçenlerde Bodrum Arçelik servisinde neler döndüğünü bizzat kendisi göstermişti. Şunu unutmayın, burası Türkiye ve hangi marka olursa olsun yerine oturmuş belli bir düzen belli bir sistem yok. En fazla önerilen markadan alır ve ek garanti yaparsınız ama gerisinde ne olacağını kesin olarak bilemezsiniz.
İyi ki bir tane Samsung videosu bulmuşsunuz, o makine ne durumda bilemeyiz, içine atılan çamaşır dengesiz yükleme örneği aslında ve her makine az aşağı az yukarı aynı tepkiyi verir. Arızalı/dengesiz çalışan makine örneği istiyorsanız tonla arızalı Arçelik makine videosu atabilirim ama buraya ben arızalı veya dengesiz yük almış Arçelik makineleri de atmam ama normal çalışan Arçelik makineleri atarım çoğu da gayet vuruntulu sesli çalışan makineler. Amacım sizin fikrinizi veya markayı gömmek değil, amacım "kendi yaşadığım ve gördüğüm" tecrübelerle insanlara fikir vermek. Bundan dolayı Grundig almasını asla tavsiye etmem. Ama forumda Adem hoca ve ekibi derse ki şu Arçelik makine çok iyidir evet ben o insanlara güvenirim gerçekten de o makine iyidir gitsin alsın. Ben de Adem Hocanin şu an kullandığım Samsung makine ile ilgili yorumlarına baktım güvendim ve aldım şimdi ise memnunum ve başkalarına da tavsiye edebiliyorum. Her şey bu kadar açık ve net, boşuna tartışmaya girmeye gerek yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri