Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çekmeköy Klima Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Omert

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35-50
Marka Model Bilgisi
Arçelik ya da midea
Herkese merhaba. Klima almayı planlıyorum hatta iki tane almak zorundayım biri salonum için birisi ise yatak odası için. Saat 12:00 den 19:00 a kadar güneş görüyor. Ev en üst kat 15 gün önceki sıcaklarda ev gece 32 falan gösteriyordu. 18.000 btu mu almam gerek yoksa 12.000 btu mu salon için.
Yatak odası için 9000 btu yeterlidir herhalde

Arçelik ve midea farklı klasman gibi duruyor okuduklarıma göre ne kadar az olursa daha iyi olur.Başka markalarda olabilir tabiki önerilere açığım.

Salon 27 metrekare
Yatak odası 15 metrekare

İstanbul/Çekmeköy

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Son düzenleme:
https://midea-klima.com/ Güvenilir mi fg nin sitesinde bayii olarak gözükmüyor
Ben şuan kullandığım Xtreme Save klimamı bu arkadaşlardan almıştım. Kendileri FG bayisi ancak şöyle olumsuz bir deneyim olmuştu, vakumsuz montaj yapmışlardı daha sonra ben durumu FG ye ilettiğimde FG bu arkadaşlara fırça kaymış ve gelip dış üniteyi paşa paşa değişip vakumlu montaj yapmışlardı. Bunun dışında montaj işçilikleri pek iyi değildi sonrasında boruların geçtiği deliği kendim kapatıp açıkta bıraktıkları borulara ekstra yalıtım yapmak zorunda kalmıştım.

Arçelik ve vestel grubu tavsiye etmiyoruz. Midea Xtreme save için bütçeniz varsa tercih bu olmalı
Samet müsaadenle bir soru sormak isterim. Tecrübelerinden hareketle bölgendeki servis yapılanmasının olumsuz etkilerini de gözardı edip ürün bazında yorumlasan, Gree Fairy mi isterdin yoksa Midea Xtreme mi?

https://midea-klima.com/ Güvenilir mi fg nin sitesinde bayii olarak gözükmüyor
Bu site ile ilgili elimden geldiğince uyarıyorum.
Midea alan adı içeren bu site insanlarda midea resmi sitesi algısı uyandırıypor olsa da bu site aslında klimaları zaten resmi distribütör olan FG Europe şirketinden alıp satıyor. Evet resmi bağlantıları var ticari anlamda ancak yasal muhatap kendileri değil FG Europe şirketidir dolayısıile www.fgeurope.comçtr sitesinden alışveriş yapmanız bana göre daha güvenli olur.

Zaten aynı yerden alışveriş yapmış olacaksınız ancak daha güvenli alışveriş olacak.

Ben şuan kullandığım Xtreme Save klimamı bu arkadaşlardan almıştım. Kendileri FG bayisi ancak şöyle olumsuz bir deneyim olmuştu, vakumsuz montaj yapmışlardı daha sonra ben durumu FG ye ilettiğimde FG bu arkadaşlara fırça kaymış ve gelip dış üniteyi paşa paşa değişip vakumlu montaj yapmışlardı. Bunun dışında montaj işçilikleri pek iyi değildi sonrasında boruların geçtiği deliği kendim kapatıp açıkta bıraktıkları borulara ekstra yalıtım yapmak zorunda kalmıştım.
Elektrik bağlantısı ve alçı kapama işi FG de zorunlu değil ama birçok işletme memnuniyet kapsamında yapıyor, kendileri de yapabilrimiş. :ok

2 veya 3 sene önce bir ricam olmuştu kendilerinden, tarafların yükümlülükleri olarak içerik paylaşmışlardı web sitelerinde.
Orada özellikle belirtmelerini rica etmiştim alçı ve elektrik işini ve yazdımrıştık :ok

Bu site ile ilgili elimden geldiğince uyarıyorum.
Midea alan adı içeren bu site insanlarda midea resmi sitesi algısı uyandırıypor olsa da bu site aslında klimaları zaten resmi distribütör olan FG Europe şirketinden alıp satıyor. Evet resmi bağlantıları var ticari anlamda ancak yasal muhatap kendileri değil FG Europe şirketidir dolayısıile www.fgeurope.comçtr sitesinden alışveriş yapmanız bana göre daha güvenli olur.

Zaten aynı yerden alışveriş yapmış olacaksınız ancak daha güvenli alışveriş olacak.
Teşekkürler hocam bilginiz için. 3.500 Tl gibi bir fiyat farkı ikisinin arasında şüphe ettiğim için sizlere danışmak istedim. Arkadaşların verdiği cevaplara göre mide xtreme almam daha mantıklı gibi ya da sizin öneriniz olan all easy pro modeli bir tık daha iyi gibi

29m2 salonda 12 lik klima kullanıp 26 27 lerde kullanan birisi olarak tabi ki sizin 27m2 salon için de 12 lik kesinlikle yeter diyeceğim ancak en üst kat olması nedeniyle All Easy Pro olması size avantaj teşkil eder, yine de Xtreme de eksik kalmaz onu da belirteyim.

Yatak odasına Mideanın olsaydı eğer 7 lik klimasını bile alsanız yeterdi, bu koşullarda 9 luk gayet uygundur. Yatak odası için All Easy ileri düzeyde gereksizdir ancak xtreme ile arasındaki fark çok yakın derseniz fiyat olarak, xtreme ile kıyaslandığında daha sessiz olduğu gerçeği de gözardı edilemez. (Yatak odası kliması olduğu için sessizlik kısmında hassasiyetiniz varsa diye belirtmek istedim)

29m2 salonda 12 lik klima kullanıp 26 27 lerde kullanan birisi olarak tabi ki sizin 27m2 salon için de 12 lik kesinlikle yeter diyeceğim ancak en üst kat olması nedeniyle All Easy Pro olması size avantaj teşkil eder, yine de Xtreme de eksik kalmaz onu da belirteyim.

Yatak odasına Mideanın olsaydı eğer 7 lik klimasını bile alsanız yeterdi, bu koşullarda 9 luk gayet uygundur. Yatak odası için All Easy ileri düzeyde gereksizdir ancak xtreme ile arasındaki fark çok yakın derseniz fiyat olarak, xtreme ile kıyaslandığında daha sessiz olduğu gerçeği de gözardı edilemez. (Yatak odası kliması olduğu için sessizlik kısmında hassasiyetiniz varsa diye belirtmek istedim)

Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginiz için. All easy pro almak daha mantıklı o zaman her iki oda için. Hem yatak odası için sessizlik hem de özellikle salon için tekrardan sağ olun. Bu bölgede güvenebileceğim bir bayii var mı? Direk onlarla iletişime geçerim.

Samet müsaadenle bir soru sormak isterim. Tecrübelerinden hareketle bölgendeki servis yapılanmasının olumsuz etkilerini de gözardı edip ürün bazında yorumlasan, Gree Fairy mi isterdin yoksa Midea Xtreme mi?
Gree fairy için ilk gözlemlerimi yazdım dün akşam inceleme konusunda var. Midea Xtreme save i sizin anlattıklarınız oranında biliyorum. Şöyle kıyas yapabilirim belki enerji konusunda Xtreme save malzeme kalitesi konusunda gree fairy diyorum

Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginiz için. All easy pro almak daha mantıklı o zaman her iki oda için. Hem yatak odası için sessizlik hem de özellikle salon için tekrardan sağ olun. Bu bölgede güvenebileceğim bir bayii var mı? Direk onlarla iletişime geçerim.
+90 532 494 98 87 Şu numarayı arayın ve selamımı iletip bir görüşün.
Size ''Buradan alın'' anlamında yollamıyorum numarayı yanlış anlaşılmasın, arayın görüşün konuşun ve kafanıza yatarsa alışveriş yapın.
Olmadı tekrar gelin yazın alternatif yollar bakalım :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri