Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Direct drive mi? Yoksa standart kayış kasnaklı çamaşır makinesimi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loggy88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

loggy88

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
12-15 bin ₺
Marka Model Bilgisi
LG F4V5RYP0W çamaşır makinesi
Değerli hocalarim öncelikle mrb. Şu an kullandigim makine bosch wat24480tr. 8 senelik bir makine ses ve hanimin yikama performansini begenmemesinden baska problemi yok bugibi sebeplerden dolayi degistirmek istiyorum. Ancak kisa bir piyasa arastirmasindan sonra ve lg satis temsilcisinin soylediklerinden sonra aklim karisti. Forumuda bastan sona karistirmama ragmen direct drive ile kayiş kasnakli çamasir makineleri arasinda beni tatmin edecek bilgiler bulamadim ve konu acmaya karar verdim. Su an lgden baska markalarda direct drive camasir makineleri varmi bilemiyorum bir zamanlar arcelik reklamini cok yapmisti. Direck drive camasir makinesi alirsam pisman olurmuyum gercekten soylendigi gibi ses ve tasarruf konusunda ozellikle lg nin 6 motion yikama sistemi gibi faydalarindan yararlanabilirmiyim? Yoksa bunlar reklam islerimidir? LG F4V5RYP0W çamasir makinesi ile Arçelik 10120 M çamasir makinesi arasinda kaldim. Fiyat bandi 12-15 bin tl arasi,10 kg, yorgan yikama, buharli yikama özelligi yeterli benim icin. Yardiminizi rica ediyorum. İyi forumlar.

Merhaba

10 ay önce biz de çamaşır makinesi almaya giriştik. LG marka aldık. Almamızda 3 sebep etkili oldu.

1. Direct Drive
2. Çelik kazan (Şu anda sadece LG %100 çelik kazan yapıyor)
3. Dış kaplama gerçek inox. Yani boya değil. (Diğer markalar çoğunlukla boya kullanıyor. Gözümüzle gördük)

Ama henüz kurdurmadık. Kullanmıyoruz. Satıcı bize de direct drive sunumu yaptı. Hoşumuza gitti.

Merhaba

10 ay önce biz de çamaşır makinesi almaya giriştik. LG marka aldık. Almamızda 3 sebep etkili oldu.

1. Direct Drive
2. Çelik kazan (Şu anda sadece LG %100 çelik kazan yapıyor)
3. Dış kaplama gerçek inox. Yani boya değil. (Diğer markalar çoğunlukla boya kullanıyor. Gözümüzle gördük)

Ama henüz kurdurmadık. Kullanmıyoruz. Satıcı bize de direct drive sunumu yaptı. Hoşumuza gitti.
Evet satis temsilcisi plastik parcasiz tamamen çelik tambur sistemiyle bakteri olusumunun engellendigini direct drive ile kazanin ani durus ani kalkis hareketleriyle 6 şekilde yikama yapabildigini anlatinca ve motor tambura dogrudan bagli oldugu icin titresimin min duzeyde oldugunu soyleyince ilgimi cekti. Kayis sistemiyle calisan makinelerde bu sekilde bir yikama varmi hocalarim cevaplarsa sevinirim.

DD Motorlar ok başarılı sonuçlar sergiledi bunu kimse inkâr etmez bence.
Sadece çok yaygın olmamaları, arıza durumunda ''Acaba başımıza neler gelir?'' korkuları insanları mesafeli tutuyor bu makinelere.
Eski AC motorlarda insanlar alıştı tabi arıza yapında ''Kömür bitmiştir du değiştiriveren'' deyip yola devam etmeye, şimdi BLDC ve DD motorlarda müdahale edecek birşey de olmayınca bu durum ''Arıza yapınca komple değişir'' korkusunu ön plana alıyor.

LG özelinde konuşacak olursak servisi arkadaşlar ile de yaptığım görüşmelerde motor anlamında sorun ile karşılaşmadıklarını, bazı serilerde 5 yaşından sonra keçede oluşan deformasyona bağlı olarak (İnşaat işçisi, emekçi bir dostumuzun kullandığı ağır kirli çamaşırların yıkandığı bir ürün) rulman grubunun değişmesi gerektiği bilgisini edinmiştim.

Yani öyle aman aman DD motor kaynaklı servis kaydına pek ulaşamadık ki ben servis dostlar sayesinde ülke genelindeki arıza kayıt durumlarını da elimden geldiğince takip ediyorum.

DD Motorlar ok başarılı sonuçlar sergiledi bunu kimse inkâr etmez bence.
Sadece çok yaygın olmamaları, arıza durumunda ''Acaba başımıza neler gelir?'' korkuları insanları mesafeli tutuyor bu makinelere.
Eski AC motorlarda insanlar alıştı tabi arıza yapında ''Kömür bitmiştir du değiştiriveren'' deyip yola devam etmeye, şimdi BLDC ve DD motorlarda müdahale edecek birşey de olmayınca bu durum ''Arıza yapınca komple değişir'' korkusunu ön plana alıyor.

LG özelinde konuşacak olursak servisi arkadaşlar ile de yaptığım görüşmelerde motor anlamında sorun ile karşılaşmadıklarını, bazı serilerde 5 yaşından sonra keçede oluşan deformasyona bağlı olarak (İnşaat işçisi, emekçi bir dostumuzun kullandığı ağır kirli çamaşırların yıkandığı bir ürün) rulman grubunun değişmesi gerektiği bilgisini edinmiştim.

Yani öyle aman aman DD motor kaynaklı servis kaydına pek ulaşamadık ki ben servis dostlar sayesinde ülke genelindeki arıza kayıt durumlarını da elimden geldiğince takip ediyorum.
Değerli cevabınız icin teşekkür ederim Adem hocam. LG ni bu 6 motion yikama sistemine ne dersiniz? Gerçekten çamaşır makineleri icin harikalar yaratan çığır açan bir şey midir Yoksa reklamdan mi ibarettir. Bu yazdigim lg veya Arçelik camasir makinelerinden hangisini tavsiye edersiniz veya bu isterlerse cevap veren baska marka model tavsiyeniz olurmu. Cevabınızı merakla bekliyorum hocam.

Arçelik 8144 BJ (Kore malı LG üretimi) makinemiz var. Direct Drive bir makine. Ben hayatımda böyle bir makine görmedim. Gerek yıkaması gerek sıkması şahane bir makine. Sıkarken sallanmayı geçtim titremesi bile yok makinenin. Köy şartlarında biraz hor kullanıldı tabi arıza verdi 1-2 kere bizde yerine Bosch WAT24480TR aldık yaklaşık 7 yıl önce. Ufak bir bakım görse günümüz makinelerini yerin dibine gömer çıkarır. Atmaya kıyamadık depoda duruyor :kiskis

Değerli cevabınız icin teşekkür ederim Adem hocam. LG ni bu 6 motion yikama sistemine ne dersiniz? Gerçekten çamaşır makineleri icin harikalar yaratan çığır açan bir şey midir Yoksa reklamdan mi ibarettir. Bu yazdigim lg veya Arçelik camasir makinelerinden hangisini tavsiye edersiniz veya bu isterlerse cevap veren baska marka model tavsiyeniz olurmu. Cevabınızı merakla bekliyorum hocam.
Hocam ''çığır açan'' demem fakat çok ciddi bir fark yarattığı gerçeğini de inkâr edemem.
En önemli unsurlardan birisi denge, zaten makinelerdeki en büyük sorunlarn da başında denge yük kontrol sistemleri ve sıkma aşamasındaki vibrasyon, yürüme, gürültülü çalışma vs

Gerçekçi olmak gerekirse DD ile üretilmiş bir makine elbette ki sahaya hep 1-0 önde çıkar.

Üstüne bir de LG mühendisliği eklenince değmeyin keyfine gibi bir durum olur.

LG ye düşman olduğum zannedilse de benim LG ile ve mühendisliği ile değil LG Türkiyenin SSH politikaları ile sorunum var :ok

DD motorlarda genelde sensör hatası çıkar fakat insaflı bir servis değilse direk motor arızalı der geçer .Halbuki sensör değiştirilip çalışmaya devam eden bir çok lg makine gördüm

Arçelik 8144 BJ (Kore malı LG üretimi) makinemiz var. Direct Drive bir makine. Ben hayatımda böyle bir makine görmedim. Gerek yıkaması gerek sıkması şahane bir makine. Sıkarken sallanmayı geçtim titremesi bile yok makinenin. Köy şartlarında biraz hor kullanıldı tabi arıza verdi 1-2 kere bizde yerine Bosch WAT24480TR aldık yaklaşık 7 yıl önce. Ufak bir bakım görse günümüz makinelerini yerin dibine gömer çıkarır. Atmaya kıyamadık depoda duruyor :kiskis

Hocam ''çığır açan'' demem fakat çok ciddi bir fark yarattığı gerçeğini de inkâr edemem.
En önemli unsurlardan birisi denge, zaten makinelerdeki en büyük sorunlarn da başında denge yük kontrol sistemleri ve sıkma aşamasındaki vibrasyon, yürüme, gürültülü çalışma vs

Gerçekçi olmak gerekirse DD ile üretilmiş bir makine elbette ki sahaya hep 1-0 önde çıkar.

Üstüne bir de LG mühendisliği eklenince değmeyin keyfine gibi bir durum olur.

LG ye düşman olduğum zannedilse de benim LG ile ve mühendisliği ile değil LG Türkiyenin SSH politikaları ile sorunum var :ok
Anladım hocam dediğiniz gibi şimdi satis sonrasındaki alabileceğimiz hizmetlerde onemli dikkate almak lazim. eger lg ile Arçelik arasinda servis bakim ariza hizmeti ve parca ucretleri arasinda uçurum yoksa kararım lg den yana olacak gibi.

Hocam sizin makine şu meşhur Arceligin çeliğin tanıttığı makine zannimca? Atmaya kiyamadiginiza gore efsanelerden?

Anladım hocam dediğiniz gibi şimdi satis sonrasındaki alabileceğimiz hizmetlerde onemli dikkate almak lazim. eger lg ile Arçelik arasinda servis bakim ariza hizmeti ve parca ucretleri arasinda uçurum yoksa kararım lg den yana olacak gibi.
LG Arçeliğin sokağından bile geçemez parça parası ve SSH kalitesi anlamında.
Mücadelemiz de bu anlamsız farka karşı zaten.

9 yıl olmuştur LG DD makine kullanmaya başlayalı. Sıkıyor mu yoksa bekliyor mu gerçekten anlaşılmıyordu ilk başlarda. Kurutması pek başarılı değil, hatta servis de "normal" deyip geçti. Ama yıkama konusunda gerçekten çok iyi.
10 yıl motor garantisi verilen cihazlardan. 9.yılında da kabul edilebilecek düzeyde titremeye falan başladı kalkışlarda. Bu kimsenin gözünü korkutmasın 1 yıllık SEG yerine 9 yıllık LG derim elbette.

9 yıl olmuştur LG DD makine kullanmaya başlayalı. Sıkıyor mu yoksa bekliyor mu gerçekten anlaşılmıyordu ilk başlarda. Kurutması pek başarılı değil, hatta servis de "normal" deyip geçti. Ama yıkama konusunda gerçekten çok iyi.
10 yıl motor garantisi verilen cihazlardan. 9.yılında da kabul edilebilecek düzeyde titremeye falan başladı kalkışlarda. Bu kimsenin gözünü korkutmasın 1 yıllık SEG yerine 9 yıllık LG derim elbette.
Aklın yolu bir :ok

Hocam sizin makine şu meşhur Arceligin çeliğin tanıttığı makine zannimca? Atmaya kiyamadiginiza gore efsanelerden?

12279138_943577182401048_7690231812731188937_n.jpg

Bu güzellik işte

Hocam lg de karar kıldım gibi. SSH sorununu da kendimce ekstra garanti uzatma,kasko, konut eşya sigortası gibi şeylerle minimize etmeye çalışacağım bakalım. Hakkımızda hayırlısı.?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri