Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Espresso makine tavsiyesi lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dkaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Dkaya

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
5k-10K arası diyelim
Marka Model Bilgisi
Arçelik Beko Vestel Delongi Philips Nespresso
French press ile başlayan sonra kağıt filtre ile devam eden sürecimde artık filtre kahveden espressoya geçme arzusu içindeyim. İlk philipsler aklıma yatmıştı ama sonradan temizlemesi meşakkatli masraflı denilince biraz soğudum. Sonra nespressolar aklıma yattı pratik vs diye sonra onlardan da biraz uzaklaştım zira taze çekirdek gibi olmayabilirmiş espresso gibi değilmiş falan filan. En son zaten günde en fazla 1 tane hadi zorlasam 2 içiyorum yarı manuel alayım hem biraz uğraşırken keyif de alırım diye uygun modellere yöneldim. Ama onların da sonradan yok işte portafiltre al ona 1000 lira var şu aparatına ver ver babam ver fiyat artıyor :) Standart hali yetmiyor mu bunların ?

Özetle espresso deneyimi olan bu cihazları kullananlar varsa ne kadar fiyat performans lezzet ki kişisel tabi sizin fikrinizi almak istiyorum. Uygun fiyatlı 4 5 binlik manuel cihazlar da yeterli olur mu merak ediyorum.

Screenshot_52.jpg

Screenshot_55.jpg

Screenshot_50.jpg

Screenshot_56.jpg

Screenshot_59.jpg

Screenshot_60.jpg

Screenshot_53.jpg
Screenshot_57.jpg

Philips ep2220 makineyi 2 yila yakin suredir kullaniyoruz. Biz sütlü kahve icmedigimiz icin bunu tercih ettik eger sutlu icecekseniz sutu otomatik kopurtenlere bakanilirsiniz.

2 yildir nerdeyse hergun kullaniyoruz binlerce bardak kahve almisizdir hic bir sorun yasamadik cok mumnunuz. Temizlik konusunda evet cok kirlenen bir makine. 2 haftada bir mekanizmasini cikartip yikamak, icini guzelce silmek gerekiyor. Icine yapisan kahve kalintilari kuflenebiliyor. Belirli periyotlarda kirec temizligi ve makinenin ici icin kahve yagi ve kalintisi temizligi öneriliyor. Bunlar icin philipsin ozel solusyonlari ve tabletleri var onlari kullanabilirsiniz ancak fiyatlari cok ucuz degil. Muadil daha ucuz markalar var rossmanda satiliyor ben onlari kullandim. Zaten cok sık yapilan seyler degil.

Biz cok kahve tukettigimiz icin manuel makine almak istemedik. Ilk basta zevkli gelsede bir sure sonra sıkar diye dusunuyorum. Ayrica bence en iyi kahve taze öğütülmüş kahvedir. Philips çekirdeği taze ogutuyor digerlerinde ya cekilmis kahve alacaksiniz yada degirmen alip kendiniz cekeceksiniz oda ekstradan bir ugras.

Nespresso makinelerinin de benim baktigim donemle kapsulleri cok pahaliydi. Eger haftada 1-2 kahve içerim derseniz olabilir ama cok kahve tuketiyorsaniz pahaliya gelebilir. Is yerimde tchibonun kapsulli bir makinesi var icimi kayet guzrl ve pratik ama dediğim gibi maliyetli.
Sözün özü eger çok kahve tuketen biriyseniz otomatik bir makine öneririm.

https://www.youtube.com/@kahvehocasi espresso kahve ile bakabilirsin
bende grunding/arçelik/beko nun tam otomatiği var manuel lerle en büyük farkı otomatik her işi kendisi yapabilir listedeki ürünlere bakarsak
Philips in bu en düşük serisi pek diğer serilerle farkı yok philipsde seramik bıçak kullanmasından dolayı uzun süreli kullanımda kahveyi kesemez gibi bir sürü problemi var tabi philips firması ünlülere tanıttırdığı için pek sıkıntı yok gibi gözüküyor ama şikayetleri çok fazla
Karaca nın bu serisi hakkında pek bir fikrim yok
Grunding/Beko/Arçelik firmasındada var bu ürün çok fazlaca kullanım var gayet iyi bir ürün espressosuda gayet iyi tek sıkıntısı herşeyi siz yapmanız gerek
Grunding/Beko/Arçelik bu ürün ise sadece sütü kendisi ekliyor diğerinde ise sütü kendiniz köpürtmeniz gerekiyordu ısısı iyi deniliyor ama tavsiyem süt köpürtücü olan sıcaklığı daha iyi olacağı için
Vestel bu üründe iyi ama Grunding/Beko/Arçelik daha iyi
Delonghi iyi fakat bu ürünlerini bilmiyorum ama Grunding/Beko/Arçelik tercih edebilirsiniz bunun yerine çünkü her yerde olması ve yedek parça sıkıntısının olmaması için
Nespresso kapsül kahve makinaları var burda kapsülün avantajı uğraşmanıza gerek yok ama kapsül fiyatları yüksek

Benim tercihim Grunding/Beko/Arçelik almanız üçüde aynı ürün sadece renk farkı var ama uğraşmak istemiyorum derseniz Nespresso almanız

Karaca olanı bir 6 aydan fazladır kullanıyorum aynı modeli bendeki de. Etiket malı karaca üretimi değil çin malı birşey ama kötü mal değil. Öyle sinbo gibi değil. Tek kötü yanını söyliyeyim su haznesi bitince uyarmıyor suyum bitti diye ki normalde bu tür makinelere neredeyse hepsinde uyarı vardır bunda yok o kötü, kahve yaparken tam ortasında bitiyor hazne boş alet hala basmaya çalışıyor suyu ama su yok büyük problem oluyor. Bunun harici süt köpürtme çok iyi çalışıyor, 2 parmak sütten 2 3 parmak köpük elde edilebiliyor çok rahat. Kahveyi tabi çeşidine göre değişir ama öğütmek için de harici bir öğütücü lazım ancak bu alette un gibi de öğüttürseniz alet onu da basabiliyor. Basıncı gayet iyi yeterli, kahvenin asıl kreması çok yoğun dokulu oluyor gayet hoş. Ben aldığımda 3899 tl miydi neydi o şekilde almıştım memnunum. Bu arada 1 fincan yada 2 fincan seçeneğine ek olarak onlara basılı tutup ne kadar kahve istediğinizi de ayarlayabiliyorsunuz kahve ayarı var yani yok gibi görünse de var. Şu an hatta bu yorumu yazarken yanımda yeni yaptığım latteyi içiyorum. :D

Nespresso kapsül fiyatlarına baktım. 100 lük alınırsa neredeyse aynı fiyatlara geliyor gibi görünüyor. Yani misal 15 gram kullanılsa 100 lük 1.5 kilo kahve yapıyor. 1.5 kilo çekirdek kahve de zaten 1000 liranın üzerine çıkıyor. Bir yanlışım yoksa bu konuda. Ama esneklik işlevsellik açısından biraz basit kaçıyor gibi. Bunun yanında kolaylığı zaten tartışılmaz.

Yarı manuellere gelecek olursak bir de öğütücü lazım o da ikinci elde bile 3K 'dan başlıyor.

Screenshot_62 (1).jpg

Bir de o işe girince şunları da almaya itilecekmişim gibi hissediyorum :)

Screenshot_64 (1).jpg

5K'lık cihaz alsam bunlarla birlikte hadi 10K olsun. Tabi uğraşırım günde en fazla 1 2 tane içiyorum zaten diyen için mantıklı olabilir.

Philipsin temizliği başta korkuttu şu an biraz daha pozitif gibiyim. En uygun modeli bana uygun gibi geliyor. İçme suyu kullanınca su filtresine para ödemeye gerek kalmıyor herhalde. Seramik öğütüm olayı biraz canımı sıkmıyor değil. Ama günde 1 2 hafta sonları belki biraz daha fazla içim olduğunda çok yıpranır mı bilemiyorum. 2 sene garantisinden sonra çabuk ölürse ne anladık o işten :)

Yanıt veren arkadaşlara teşekkürler. Bakalım hayırlısı diyelim artık.

Nespresso kapsül fiyatlarına baktım. 100 lük alınırsa neredeyse aynı fiyatlara geliyor gibi görünüyor. Yani misal 15 gram kullanılsa 100 lük 1.5 kilo kahve yapıyor. 1.5 kilo çekirdek kahve de zaten 1000 liranın üzerine çıkıyor. Bir yanlışım yoksa bu konuda. Ama esneklik işlevsellik açısından biraz basit kaçıyor gibi. Bunun yanında kolaylığı zaten tartışılmaz.

Yarı manuellere gelecek olursak bir de öğütücü lazım o da ikinci elde bile 3K 'dan başlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 21367

Bir de o işe girince şunları da almaya itilecekmişim gibi hissediyorum :)

Ekli dosyayı görüntüle 21368

5K'lık cihaz alsam bunlarla birlikte hadi 10K olsun. Tabi uğraşırım günde en fazla 1 2 tane içiyorum zaten diyen için mantıklı olabilir.

Philipsin temizliği başta korkuttu şu an biraz daha pozitif gibiyim. En uygun modeli bana uygun gibi geliyor. İçme suyu kullanınca su filtresine para ödemeye gerek kalmıyor herhalde. Seramik öğütüm olayı biraz canımı sıkmıyor değil. Ama günde 1 2 hafta sonları belki biraz daha fazla içim olduğunda çok yıpranır mı bilemiyorum. 2 sene garantisinden sonra çabuk ölürse ne anladık o işten :)

Yanıt veren arkadaşlara teşekkürler. Bakalım hayırlısı diyelim artık.
Hafta da bir demleme ünitesi temizliği yapın. Hareketli kısımları makine ile gelen yağ ile yağlayın. Yağ çözücü tablet kullanın 3-4 ayda bir kireç sökücü kullanın . Öğütücü ye toz ve granül kahve koymamaya dikkat edin hazneye fazla kahve koymayın zamanla buhardan etkileniyor kahve yumuşuyor sonrasında seramik öğütücü ler kırılabiliyor.fincan adedine göre hazneye kahve koyun Eski modellerde öğütücü krom malzemeydi yenileri fırınlanmış seramik.Cihazı sürekli elektrik prizinde tutmayın yüksek voltaj kaynaklı anakart ve display arızası garantiye girmiyor . Hazır su kullansanızda boyler in kireç yapmaması için aqua filteri kullanmak ta fayda var

Hocam hevesinizi kırmak istemem, ama otomatiklerde geçiştirme kahveler içersiniz, espresso değil onlar. Gerçek bir espresso için Manuel bir setup kurmak gerekir; o da sizin belirttiğiniz bütçeyle olmaz maalesef.

Hocam hevesinizi kırmak istemem, ama otomatiklerde geçiştirme kahveler içersiniz, espresso değil onlar. Gerçek bir espresso için Manuel bir setup kurmak gerekir; o da sizin belirttiğiniz bütçeyle olmaz maalesef.
Rica ederim hocam. Hevesim gerçeklere uygun değilse tabi bunu öğrenmek benim hevesimi kırmaz tam tersi mutlu olurum. Cevap için teşekkür ederim.

Peki ne kadar bütçe ve hangi cihazların alınmasını önerirsiniz?

Hocam bende aynı arayış içindeyim benim öğrendiğim kadarı ile karaca vestel gibi yerli alternatifleri kafanızdan direkt olarak eleyin nedeni ise çinde fason üretim yaptırmaları kaliteli olsalar bile ilerde sayacağım nedenlerden ötürü yine cazibelerini kaybediyorlar.
Otomatik makineye gelirsek eğer lezzetli bir espressonun peşindeyseniz ve farklı aramolar farklı tatlarda tatmak istiyorum bir anlamda kahve hobisini seviyorsanız bu seçeneğide elemekte fayda var nedeni ise otomatik makinede her defasında aynı standartı tutturacagınız ortalama bir espresso almanız ve denemeler yapmaya kapalı bir sistem olması.
Bu iki durumu eledikten sonra bence en fiyat/performans ürün delonginin dedica ec 685 serisi nedeni ise hem global bir model olduğu için yedek parça sorunu yaşamazsınız hemde dünyanın her yerinden farklı ekipman aksesuar üreticilerinin ürünlerini zamanla alarak(portafiltre,duş başlığı vs. ) kahve hobinizi ilerletebilir farklı tatlar elde edebilr daha lezzetli kahveler içersiniz. Ürün global bilindik olduğu için aksesuar ve modlama geliştirme kısmının ucu fazlasıyla açık.
Size yol göstermesi açısından birde ürünün bir kaç küçük değişiklik ile nasıl boyundan büyük işler yaptğını görmüş olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hocam bende aynı arayış içindeyim benim öğrendiğim kadarı ile karaca vestel gibi yerli alternatifleri kafanızdan direkt olarak eleyin nedeni ise çinde fason üretim yaptırmaları kaliteli olsalar bile ilerde sayacağım nedenlerden ötürü yine cazibelerini kaybediyorlar.
Otomatik makineye gelirsek eğer lezzetli bir espressonun peşindeyseniz ve farklı aramolar farklı tatlarda tatmak istiyorum bir anlamda kahve hobisini seviyorsanız bu seçeneğide elemekte fayda var nedeni ise otomatik makinede her defasında aynı standartı tutturacagınız ortalama bir espresso almanız ve denemeler yapmaya kapalı bir sistem olması.
Bu iki durumu eledikten sonra bence en fiyat/performans ürün delonginin dedica ec 685 serisi nedeni ise hem global bir model olduğu için yedek parça sorunu yaşamazsınız hemde dünyanın her yerinden farklı ekipman aksesuar üreticilerinin ürünlerini zamanla alarak(portafiltre,duş başlığı vs. ) kahve hobinizi ilerletebilir farklı tatlar elde edebilr daha lezzetli kahveler içersiniz. Ürün global bilindik olduğu için aksesuar ve modlama geliştirme kısmının ucu fazlasıyla açık.
Size yol göstermesi açısından birde ürünün bir kaç küçük değişiklik ile nasıl boyundan büyük işler yaptğını görmüş olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Teşekkürler. Ben de bu cihazlar arasındaki farkı merak ediyordum. Demek ki 2 katı vermeyi hak eden bir cihaz bu o zaman.

Tavsiyeniz mantıklı görünüyor. Yani geliştirmek istemiyorsan bu cihaz otomatikler kadar hatta daha iyi kahveler üretebilir. Bunun dışında geliştirmek istiyorsan da önü açık demek ki.

Kasım indirimlerinde güzel fırsat bulursam almayı düşünebilirim. Elimde basit bir öğütücü var şundan.

Sonrada şu timemore öğütücüden alırım mecbur almak lazım diyorlar. Evet biraz bu işlerle uğraşmak hoşuma gidebilir gibi geliyor bana. Zaten fazla içmiyorum evde çok içen de olmayacaktır.

Tekrardan tavsiye için teşekkürler.

Yurtdışında kahve makinaları teknik servisi hizmeti veren bir firmada teknisyen olarak çalışıyorum. Sizin kullanıcı profilinize bakılırsa makina almanız ölü yatırım olacak ve asla o kahve zincirlerinde içtiğiniz tadı yakalatamayacaksınız. Aşağıdaki otomatik makina bizim hizmetini verdiğimiz otomatik espresso makinelerinden, ileri düzeyde bir cihaz. Kahveyi güzel yapsada asla kahve zincirleri gibi lezzet veremiyor.

Bu yüzden birkaç başlıkta daha benzer öneride bulundum tekrar edeyim. Bialetti markasının Moka pod’unu alıp iyi bir öğütücü yada uygun fiyat derseniz göz kararı çekerim derseniz (hiç zor değil) sinbo baharat öğütücüsü alıp kendinizi tatmin edebilirsiniz. Evde köpürtmek için en güzel çözüm French Press ile köpürtmektir. Bu şekilde kendinize değişik kahve çeşitlerinden yapabilirsiniz.

IMG_0469.jpeg

Rica ederim hocam. Hevesim gerçeklere uygun değilse tabi bunu öğrenmek benim hevesimi kırmaz tam tersi mutlu olurum. Cevap için teşekkür ederim.

Peki ne kadar bütçe ve hangi cihazların alınmasını önerirsiniz?
Öncelikle iyi bir kahve içmek için (espresso, filtre vb. fark etmeksizin) bir öğütücü gerekir. Zira çekilmiş kahveler, tazeliğini çok kısa sürede yitirir.
Espresso özelinde konuşmak gerekirse de; iyi değirmen > iyi makine teorisi geçerlidir. Yani değirmenin iyi olması, makineden daha önemlidir.

Espresso denilen içecek kabaca belli bir miktarda kahvenin içinden, belli bir basınçta 25-30 saniyede geçen suyla demlenen likittir. Standartı genelde 18 gram kahveden, 36 gram çıktı almak üzerinedir. Bunu da ideal olarak 9 bar basınçla elde etmek gerekir. Su sıcaklığı ise genelde 90-93 derece arası olur.

Değirmen yoksa: 18 gram kahve üzerinden anlatalım. Örneğin hazır aldığınız öğütülmüş kahveden 36 gr çıktıyı 20 saniyede aldınız, kahve underextract; yani az çözünmüş olur. Bu durumda öğütümü inceltip suyu daha yavaş geçirmeniz gerekir ki standart süreye ulaşabilin. Değirmen yoksa bunu yapamazsınız.

Değirmen yetersizse: Öğütümü bir kademe incelttiniz ama bu kez de 35 saniyede bitti diyelim. Yine olmaz. Overextract denilen fazla çözünme durumu oluşur.

İyi değirmenden kastım şu: Öğütücüde kademeler arası mikron değişim değerleri ne kadar az ise, o kadar hassas öğütüm yapar. Bu özellik, kahve çekirdeğini espressoya kalibre etmek için olmazsa olmazdır. Ek olarak öğütülen kahvenin tanecik boyutu olabildiğince birbirine eş olmalı ki demleme homojen ve tat ideal olsun. Yoksa küçük olan taneler çok, büyük taneler az çözünüp tutarsız tatlara neden olur.

Özetle iyi değirmen; iyi kahve için bir gerekliliktir. Espresso için ise ŞARTTIR.

Makine konusuna gelirsek, ideal olan değerleri mümkün olduğunca yakalayabileceğimiz makine yeterli makinedir. Yani 9 bar basınç verecek, 90-93 derece arası sıcaklığı kazandan çıkıp başlıktan damlayana kadar koruyabilecek, alacağınız likit miktarını manuel olarak kontrol edebileceğiniz makine edinmek gerekir. Bunun giriş seviyesi ve geliştirmeye/modlamaya açık olanı Gaggia Classic Pro (şimdilerde evo olarak güncellenen modeli de var) adındaki cihazdır. Daha üstlerde ise çok çeşitli marka-model mevcut.
Bu makinenin;
-Kazanlı olması sıcaklık tutarlılığı konusunda artıdır (çoğu ufak makine termoblok sistemdir; yani suyu geçiş esnasında ısıtır ve giriş seviyesi cihazlarda bu ısı korunamaz)
-Manuel akış kontrolü yapılır. (kahve miktarına göre likit çıktını siz belirlersiniz.)
-Portafiltre çapı 58 mm'dir ki bu ölçü profesyonel cihazlardaki standart ile aynıdır.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar. Sorunuz olursa bildiğimce yardımcı olurum. Espresso, kahve işinin nirvanası ve maalesef buna orantılı olarak da giriş masrafı yüksek.

İyi günler hocam, siemens’in kahve makinelerinden birini almayı düşünüyoruz tavsiyeniz ne olur? Ya da tavsiye ettiğiniz kahve makineleri var mı?

Hafta da bir demleme ünitesi temizliği yapın. Hareketli kısımları makine ile gelen yağ ile yağlayın. Yağ çözücü tablet kullanın 3-4 ayda bir kireç sökücü kullanın . Öğütücü ye toz ve granül kahve koymamaya dikkat edin hazneye fazla kahve koymayın zamanla buhardan etkileniyor kahve yumuşuyor sonrasında seramik öğütücü ler kırılabiliyor.fincan adedine göre hazneye kahve koyun Eski modellerde öğütücü krom malzemeydi yenileri fırınlanmış seramik.Cihazı sürekli elektrik prizinde tutmayın yüksek voltaj kaynaklı anakart ve display arızası garantiye girmiyor . Hazır su kullansanızda boyler in kireç yapmaması için aqua filteri kullanmak ta fayda var
İyi günler hocam, siemens’in kahve makinelerinden birini almayı düşünüyoruz tavsiyeniz ne olur? Ya da tavsiye ettiğiniz kahve makineleri var mı?

geç yanıt yazıyorum delonghi'nin türkiye hizmeti berbat yurtdışına kıyaslandığında size destek vermiyolar türkiye distübtörü Fakir ev aletleri aşırı şikayet var bi sıkıntı yaşarsanız pek çözemezler ondan sıkıntı yaşayabilirsiniz

Bana sorar sanız değirmen demleme ünitesi ayrı bir sistem alırdım.Hepsi bir arada olanlar da çok problem çıkıyor

bende philips 4400 latte go var geçen sene yaz başı almıştım. çok memnunun gayet pratik ve güzel. sadece filtre değiştirme zamanı yaklaşıyor :%10 yazıyor nasıl değiştiricem onu bilmiyorum bilen biri yardımcı oluesa çok sevinir,m :)

bende philips 4400 latte go var geçen sene yaz başı almıştım. çok memnunun gayet pratik ve güzel. sadece filtre değiştirme zamanı yaklaşıyor :%10 yazıyor nasıl değiştiricem onu bilmiyorum bilen biri yardımcı oluesa çok sevinir,m :)
Çok basit su takını çıkartın filtreyi elinizle çekin çıkartın

Foruma gelip de yazamadım. Grundig KSM 4330 aldım. Ancak 6 çeşit farklı kahve denedim ne yaptıysam ekşilikten kurtulamadım. Basınçsız sepet, tamper, screen puck hepsini aldım yine olmuyor yine olmuyor. Bu durum beni gerçekten üzdü. Garantiye verdim çalışıyor deyip geri getirdiler.

Aliexpressten Kingrinder P2 aldım. Onunla her türlü öğütümde denedim farklı sürelerde çıktılar aldım ama yine ağır ekşilikten kurtulamadım. Portafiltreden vurunca tam kalıp gibi çıkıyor kahve köpük de oluşuyor iyi kötü ama aşırı ekşi. Sıcaklık veya basıncında mı sorun var anlamadım.

En son gittim ikinci el az kullanılmış giriş seviyesi nespresso aldım. Grundigi de süt köpürtmek için kullanıyorum. O kadar masraf yaptık sonuç bu. Espresso işi gerçekten sıkıntılı bir işmiş onu anladım. Açıkçası daha fazla para verip üst seviye bir espresso cihazı alıp aynı şeyleri yaşamak da istemedim.

Kapsüller biraz pahalı bazen indirimle bazen arada filtre kahve içerik dengeleyerek belki yol alabilirim. Ama kapsüle alışabilecek miyim bakalım. Ama şu kesin ki sıfır ekşilik var :) Kimisi bunlar için espresso vermiyor diyor artık o kadarını bilemiyorum. Ama aşırı pratik ve bakım temizlik derdi yok üstüne küçük şirin bir cihaz.

Moka Pot alıp elimdeki kahveleri denesem mi diye düşünmüyor değilim. Onun da ayrı incelikleri var gibi. Çelik alınması daha iyi sanırım. Hem temizlik hem sağlık gerçi Alüminyum için sağlık sorunu yok deniliyor onlarda ama bilemiyorum. En azından elimdeki kahveleri kullanmış olurum :) V60 demleme ile de çok iyi olmuyor gibiler.

Aldığım öğütücü.
610LyHlf6jL.webp

Belki beğenmediğim philips veya biraz daha fazla para verip delonghinin otomatik cihazlarından alsam daha iyi olurmuş. Belki de 2 katı verip delonginin dedica ec 685 almalıydım. :(

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri