Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Evlilik hazırlığı #beyaz eşya

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sin23giresun

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba ben yeni nişanlandım ve beyaz eşya almayı düşünüyoruz
Bosch-samsung- beko arasında kaldım
45-50 bin TL butcem var buzdolabı-camasir makinesi-bulasik Makinesi-televizyon almak niyetindeyim
450-500 litre üstten donduruculu kapı kolu olan buzdolabı
9 kilo çamaşır makinesi 3-4 program bulaşık Makinesi 50 yada 55 inç televizyon düşünüyorum ve hepsi aynı marka olsun istiyorum bu markalardan hangi serileri önerebilirsiniz hepsi aynı marka olacak şekilde liste yapabilirmisiniz rica etsem Bosch alman uretimi düşünüyoruz yerlilerde sıkıntı olduğunu duydum Beko da arçeligin bir alt grubu olduğunu biliyorum Samsung hakkinda bilgi yok hangisi iyidir yerli mi ithalmi bilemiyorum

Kişisel olarak bosch ayrı bir tarafta diğerleri ayrı bir tarafta. Özellikle bekonun yurtdışı ucuz tr pahalı satması tabi birde bence bu fiyatlara satmamalı. Yerli ürün neden ithal ile aynı fiyat oda garip. Samsung beyaz eşyadan da çok şikayet duydum. Ben siemens-bosch tarafındayım.

Merhaba ben yeni nişanlandım ve beyaz eşya almayı düşünüyoruz
Bosch-samsung- beko arasında kaldım
45-50 bin TL butcem var buzdolabı-camasir makinesi-bulasik Makinesi-televizyon almak niyetindeyim
450-500 litre üstten donduruculu kapı kolu olan buzdolabı
9 kilo çamaşır makinesi 3-4 program bulaşık Makinesi 50 yada 55 inç televizyon düşünüyorum ve hepsi aynı marka olsun istiyorum bu markalardan hangi serileri önerebilirsiniz hepsi aynı marka olacak şekilde liste yapabilirmisiniz rica etsem Bosch alman uretimi düşünüyoruz yerlilerde sıkıntı olduğunu duydum Beko da arçeligin bir alt grubu olduğunu biliyorum Samsung hakkinda bilgi yok hangisi iyidir yerli mi ithalmi bilemiyorum
Öncelikle hayırlı olsun. Hepsi aynı marka olsun ve Almanya üretimi BSH ürünlerinden istiyorsanız bütçenizi yükseltmeniz gerekecek. Beko Arçeliğin alt markası değil. Arçelik-Beko-Grundig ana markalardır. Altus Keysmart Flavel gibi markalar alt markadır. Gelelim önerilerilere;

Almanya Üretimi BSH'lar
Çamaşır Makinesi: Siemens WM16XMH0TR
Bulaşık Makinesi: Siemens SN25EI01CT
Buzdolabı: Siemens KD76NAWF1N (Türkiye üretimi)

Samsung;
Çamaşır Makinesi: WW11BB944DGHAH
Bulaşık Makinesi: DW60A8050FS
Buzdolabı: RT53K6360WW (Fiziksel kapı kolu istediğiniz için) ya da RT50K6000WW (Fiziksel kol yok kapı üzerinde tutamaç var)

Profilo BD3055IECN 15100 TL (No-Frost 261kwh 40dB Soğutucu 375 litre dondurucu 108 litre = 483 litre ) 15 bin TL seviyesinde
Siemens WG52A200TR 10kg 1200 devir 72 dB Bayiden 12 -13 bin tlye alırsınız (8-9-10 kg tüm ürünlerin tambur hacmi 63 litredir)
Samsung DW60M5052FS/TR (5 program 12 litre 13 kişilik 48 dB) 10 bin tl
TCL 55C728 17 bin tl seviyesinde

Bu bütçeye Alman üretimi makine alamazsın

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun. Hepsi aynı marka olsun ve Almanya üretimi BSH ürünlerinden istiyorsanız bütçenizi yükseltmeniz gerekecek. Beko Arçeliğin alt markası değil. Arçelik-Beko-Grundig ana markalardır. Altus Keysmart Flavel gibi markalar alt markadır. Gelelim önerilerilere;

Almanya Üretimi BSH'lar
Çamaşır Makinesi: Siemens WM16XMH0TR
Bulaşık Makinesi: Siemens SN25EI01CT
Buzdolabı: Siemens KD76NAWF1N (Türkiye üretimi)

Samsung;
Çamaşır Makinesi: WW11BB944DGHAH
Bulaşık Makinesi: DW60A8050FS
Buzdolabı: RT53K6360WW (Fiziksel kapı kolu istediğiniz için) ya da RT50K6000WW (Fiziksel kol yok kapı üzerinde tutamaç var)
Beko önermiyorsunuz anladığım kadarıyla tanıdık akrabamız var Beko işleten uyguna alırız diye düşünmüştüm önerdiğiniz ürünleri inceleyeceğim teşekkür ederim

Profilo BD3055IECN 15100 TL (No-Frost 261kwh 40dB Soğutucu 375 litre dondurucu 108 litre = 483 litre ) 15 bin TL seviyesinde
Siemens WG52A200TR 10kg 1200 devir 72 dB Bayiden 12 -13 bin tlye alırsınız (8-9-10 kg tüm ürünlerin tambur hacmi 63 litredir)
Samsung DW60M5052FS/TR (5 program 12 litre 13 kişilik 48 dB) 10 bin tl
TCL 55C728 17 bin tl seviyesinde

Bu bütçeye Alman üretimi makine alamazsın
Bütçeyi arttirabiliriz nişanlım bulaşık makinesinin ücretini verecek Beko ve profiloda tanıdığımiz var oyuzden Beko olarak da düşünmüştük acikcasi

Televizyon için kullanım senaryolarınızı izleme açınızı yazın @Adem Helvacı yardımcı olacaktır.
50 inç yada 55 inç istiyoruz bizi yormayacak panelleri iyi olması ekran kalitesinin iyi olması gerekmekte en fazla vereceğim miktar 15 bin olabilir Philips kullanıyoruz iki sene oldu belki daha fazla ekran ledleri değişmek zorunda kaldık Samsung düşünüyoruz televizyonda iyi olduklarını söylediler ama bilemedim @Adem Helvacı

Beko önermiyorsunuz anladığım kadarıyla tanıdık akrabamız var Beko işleten uyguna alırız diye düşünmüştüm önerdiğiniz ürünleri inceleyeceğim teşekkür ederim
İsterseniz öneririm neden önermeyeyim.
Beko 9120 B Çamaşır Makinesi
Beko 6047 Bulaşık Makinesi
Beko 974561 EB Buzdolabı

Bütçeyi arttirabiliriz nişanlım bulaşık makinesinin ücretini verecek Beko ve profiloda tanıdığımiz var oyuzden Beko olarak da düşünmüştük acikcasi
BSH ürünleri alırken ayrı pahalı, servis ihtiyacı duyduğunuzda ise ayrı pahalıdır.
İyi ürünlerdir, Kaliteliler ancak eskisi kadar değil. Alman Malı diye satılsa da üretimlerin (Donanım) büyük çoğunluğu diğer firmalarda olduğu gibi Çin.
Çin de üretim yapılması kötü bir şey de değil bunu ürün kötüleme amaçlı kullanmıyorum, sadece marka algısına karşı çıkıyorum. ''ALMAN MALI'' diye BOSCH, ''AMERİKAN MALI'' diye HOOVER, ''KORE MALI'' diye LG SAMSUNG satılsa da tamamının ana unsurları tamamen Çin. Mühendislikleri dışında çok çok ayırt edici donanım kalite farkı bulamazsınız ithal ürünlerde.

Bosch da beni en çok rahatsız eden konuların başında ürünü satarken zaten pahalı sattıkları için servislerinde de arızaya giderken ''Bunlarda para vardır'' mantığı ile hareket ediyor olmasıdır. BOSCH ve SIEMENS ürünlerde BEKO da 1000TL ye çözdüğünüz işi 2500TL ye çözersiniz.

Bosch aldınız 10 sene çalıştı diyelim
Beko aldınız o da 10 sene çalışsın

Bosch 10 senede 3 kere arıza yapsın
Beko 10 senede 6 kere arıza yapsın

3 kere aşağıdaki tarifeye maruz kaldığınızı
Bosch makine anakart fiyatları.jpg

6 kere de aşağıdaki tarifeye maruz kaldığınızı düşünün
Beko makine anakart fiyatları.jpg

Size burada BEKO SÜPER MAKİNE diyecek halimiz yok.

Siz ister Bosch alın ister Beko alın sizin ne aldığınız bizi zerre kadar ilgilendirmiyor, sadece ne aldığınızı ve sonra başınıza neler geleceğini bilmenizi istiyoruz o kadar.

Bu olay sadece ürünü satarken ve tamir ederken ortaya çıkan fiyat farkından ibaret değil elbette farkındayım, Bosch kalitesi ile Beko asla kıyaslanmaz bu da doğru fakat BOSCH ve SONY gibi markalar kendi marka değerlerini olması gerekenden çok daha fazla ön plana çıkarttıkları için benim öncelikli öneri listemde yer edinemiyorlar.

''Beko makine alacak kadar zengin değilim'' de diyebilirsiniz, ''Bosch makineyi Alman Malı zannedecek değilim'' de diyebilirsiniz burada sonucu sizin bakış açınız belirler.

BSH ürünleri alırken ayrı pahalı, servis ihtiyacı duyduğunuzda ise ayrı pahalıdır.
İyi ürünlerdir, Kaliteliler ancak eskisi kadar değil. Alman Malı diye satılsa da üretimlerin (Donanım) büyük çoğunluğu diğer firmalarda olduğu gibi Çin.
Çin de üretim yapılması kötü bir şey de değil bunu ürün kötüleme amaçlı kullanmıyorum, sadece marka algısına karşı çıkıyorum. ''ALMAN MALI'' diye BOSCH, ''AMERİKAN MALI'' diye HOOVER, ''KORE MALI'' diye LG SAMSUNG satılsa da tamamının ana unsurları tamamen Çin. Mühendislikleri dışında çok çok ayırt edici donanım kalite farkı bulamazsınız ithal ürünlerde.

Bosch da beni en çok rahatsız eden konuların başında ürünü satarken zaten pahalı sattıkları için servislerinde de arızaya giderken ''Bunlarda para vardır'' mantığı ile hareket ediyor olmasıdır. BOSCH ve SIEMENS ürünlerde BEKO da 1000TL ye çözdüğünüz işi 2500TL ye çözersiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 2930

Ekli dosyayı görüntüle 2931

Siz ister Bosch alın ister Beko alın sizin ne aldığınız bizi zerre kadar ilgilendirmiyor, sadece ne aldığınızı ve sonr abaşınıza neler geleceğini bilmenizi istiyoruz o kadar.

Bu olay sadece ürünü satarken ve tamir ederken ortaya çıkan fiyat farkından ibaret değil elbette farkındayım, Bosch kalitesi ile Beko asla kıyaslanmaz bu da doğru fakat BOSCH ve SONY gibi markalar kendi marka değerlerini olması gerekenden çok daha fazla ön plana çıkarttıkları için benim öncelikli öneri listemde yer edinemiyorlar.

Beko makine alacak kadar zengin değilim de diyebilirsiniz, Bosch makineyi Alman Malı zannedecek değilim de diyebilirsiniz burada sonucu sizin bakış açınız belirler.
Kaşe mühür imza

Kaşe mühür imza
Murat şunu bir kere daha samimiyetle belirtmek istiyorum ki ben de BOSCH ürün önerebilmek istiyorum. Ancak politikalarında revizyona gitmeleri gerek.
Nasıl ki LG söz konusu olduğunda Servis politikalarını eleştiriyorsak BSH grubu için de Fiyat politikaları kesinlikle revize edilmeli diye düşünüyorum.

Tamam abi kaliteliler itirazım yok ancak bu fiyat farkı kadar da değil.

Murat şunu bir kere daha samimiyetle belirtmek istiyorum ki ben de BOSCH ürün önerebilmek istiyorum. Ancak politikalarında revizyona gitmeleri gerek.
Nasıl ki LG söz konusu olduğunda Servis politikalarını eleştiriyorsak BSH grubu için de Fiyat politikaları kesinlikle revize edilmeli diye düşünüyorum.

Tamam abi kaliteliler itirazım yok ancak bu fiyat farkı kadar da değil.
Bende senin kafandayım abi. Bosch'a düşmanlığımız yok ama alırken, tamir ettirirken ceviz kabuğu vermiyoruz. Fiyat politikaları düzgün olsa bizde alırız bizde öneririz.

Bende senin kafandayım abi. Bosch'a düşmanlığımız yok ama alırken, tamir ettirirken ceviz kabuğu vermiyoruz. Fiyat politikaları düzgün olsa bizde alırız bizde öneririz.
Bu nedenle ben hep en geniş çerçeveden bakıp finale odaklanıyorum.

10 senede bana yaptığı enerji tasarrufu ne olur? Fiyat yansıması nedir? Olası arızalardaki mali tablo nedir? Satın alım maliyet farkı nedir? Ve nihayetinde sonuç nedir?

10 senenin sonunda 3 lira verdiğim makineden 5 liralık , 6 lira verdiğim makineden 8 liralık fayda sağlamışsan denklemde sıkıntı var demektir.

Geçtiğimiz süre zarfında bazı Bosch Siemens ürünlerin onarımı için servis tarafından verilen fiyat teklifi ile Daewoo Bulaşık makinesini sıfır satın alabildiğimizi de hatırlatmak isterim :D

Bu nedenle ben hep en geniş çerçeveden bakıp finale odaklanıyorum.

10 senede bana yaptığı enerji tasarrufu ne olur? Fiyat yansıması nedir? Olası arızalardaki mali tablo nedir? Satın alım maliyet farkı nedir? Ve nihayetinde sonuç nedir?

10 senenin sonunda 3 lira verdiğim makineden 5 liralık , 6 lira verdiğim makineden 8 liralık fayda sağlamışsan denklemde sıkıntı var demektir.

Geçtiğimiz süre zarfında bazı Bosch Siemens ürünlerin onarımı için servis tarafından verilen fiyat teklifi ile Daewoo Bulaşık makinesini sıfır satın alabildiğimizi de hatırlatmak isterim :D
Abi bizzat benim başım yandı ya. 4 küsür bine aldığımız buzdolabına 2 yıl sonra 2500 lira kart+fan parası verdik :D

Ekli dosyayı görüntüle 2930

Ekli dosyayı görüntüle 2931

Siz ister Bosch alın ister Beko alın sizin ne aldığınız bizi zerre kadar ilgilendirmiyor, sadece ne aldığınızı ve sonra başınıza neler geleceğini bilmenizi istiyoruz o kadar.

''Beko makine alacak kadar zengin değilim'' de diyebilirsiniz, ''Bosch makineyi Alman Malı zannedecek değilim'' de diyebilirsiniz burada sonucu sizin bakış açınız belirler.
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için Bosch marka yengem kullanıyor bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinden hiç memnun değil Beko da biz buzdolabı kullanıyoruz no frost sadece başka özelliği yok kodunu bilmiyorum 5 sene oldu şuan tek bir arıza vermedi spotcudan almıştık nişanlım Samsung istiyor ailemde Profilo Beko da tanıdık var diye ısrar ediyorlar oyuzden sormuştum ciddi anlamda arada kaldım bu söylediğiniz bilgileri kendilerine ileteceğim Samsung alacağım kesinlikle peki Samsung marka televizyon olarak onerebileceginiz 50 55 inç arası vserileri önerebilirsiniz ledleri ve panellerinin iyi olduğu bizi üzmeyecek birşey olsun istiyorum

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için Bosch marka yengem kullanıyor bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinden hiç memnun değil Beko da biz buzdolabı kullanıyoruz no frost sadece başka özelliği yok kodunu bilmiyorum 5 sene oldu şuan tek bir arıza vermedi spotcudan almıştık nişanlım Samsung istiyor ailemde Profilo Beko da tanıdık var diye ısrar ediyorlar oyuzden sormuştum ciddi anlamda arada kaldım bu söylediğiniz bilgileri kendilerine ileteceğim Samsung alacağım kesinlikle peki Samsung marka televizyon olarak onerebileceginiz 50 55 inç arası vserileri önerebilirsiniz ledleri ve panellerinin iyi olduğu bizi üzmeyecek birşey olsun istiyorum
Beko hocam Beko. Hele Profilo diyorlarsa kesinlikle Beko.

İsterseniz öneririm neden önermeyeyim.
Beko 9120 B Çamaşır Makinesi
Beko 6047 Bulaşık Makinesi
Beko 974561 EB Buzdolabı
Peki hocam buzdolabı bize büyük olur 450 500 litre arası oneremezmisiniz evimiz 85 metre kare buzdolabı yerine olmayacaktir kucucuk mutfağı var malesef en az 70 cm sığabilir ve iki kişi olduğumuz için
Bulaşık makinesi olarakta 4 program düşünüyoruz 6 program kullanmıyorlar hanımlar bilirsiniz

Samsung da en stabil ürünlerden birisi RT46K6000 modelidir buzdolabı olarak. Çanaşır ve Bulaşıkta @Ispanak Namık kardeşimin daha önce de önerdiğini gördüğüm modeller vardı dilerseniz o modellere de bakabilrisiniz.

Televizyon olarak 50BU8000 inceleyebilirsiniz.

Ürünlerin tamamını aynı mağazadan alacak olursanız pazarlık konusund aelinize koz da verebilir bunu da düşünün.

Peki hocam buzdolabı bize büyük olur 450 500 litre arası oneremezmisiniz evimiz 85 metre kare buzdolabı yerine olmayacaktir kucucuk mutfağı var malesef en az 70 cm sığabilir ve iki kişi olduğumuz için
Bulaşık makinesi olarakta 4 program düşünüyoruz 6 program kullanmıyorlar hanımlar bilirsiniz
970545 EB buzdolabı
BM 4044 bulaşık makinesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri