Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Fethiye için Klima Önerisi *LG Dual Cool Plus Alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Montaj takriben 1,5 saat önce bitti. Ustaları yolcu ettikten sonra ben de Çimen Baba'nın bir kahvesini içtim ayrıldım.

1714817105946.jpeg

Ustalarımızın ellerine sağlık, gayet güzel bir montaj oldu.
Aslında elektriği de bağlayacaklardı fakat evin tesisatında topraklama hattı yoktu ve linye hattı da uygun değildi o nedenle uzman bir elektirikçiden destek alacak Çimen Babamız.
Klimanın test çalıştırmaları esnasında ses seviyesini vs elimden geldiğince kontrol ettim. LG kompresörlerdeki bildiğimiz o tiz frekans sesi haricinde mevcut hava koşulları çerçevesinde çalışan klimanın çift kollu kompresörü gayet sessiz çalışıyordu.

Testler esnasında iç ortam 24 dereceydi o nedenle rakamsal bir veri almaya gerek görmedim dostlar biliyorsunuz bu veriler yanıltıcı olur.

LG Türkiyenin vakum politikası dahil birkaç soruyu montaj esnasında sorup kayıt altına aldım. Önümüzdeki süreçte belli aralıklarla bu videolardan soru cevap etkinlikleri şeklinde kısa kısa kesitleri sosyal medya hespalarımda da en kısa zamanda paylaşacağım.

ustamız gerek yok dedi Çimen Babamıza fakat ben yine de dış ünitenin üstüne bir çınga (Bu yörede çatı kaplaması veya saçak anlamında kullanılıyor) yaptırmasının güneşin etkisinden daha az etkilenmesini sağlayıp fayda sunacağını izah ettim. Hava akımını hiçbir şekilde kesmeden sadece güneşin direkt ışınının klimaya vurmasını engelleyecek olan bu işlemi demirci bir arkadaşı varmış ona yaptıracak kıymetli büyüğümüz.

Sabah instada bir ufak yayın atmıştım, devanı da kısa zamanda gelir :ok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Aklıma gelmişken yazayım. Ürün içerisinden 12000btu klima için 3x1 kablo çıkıyor.
Biz bu kabloyu mesafe uzun olacağı için 3x2,5 olarak elektrikçiye çektirmesini rica ettik.
Ürünün orijinal kablosu yine tüketicide kalacak.

Abi Allah razı olsun senden. Sayende aklımda flu hiçbir nokta kalmadan hem ürün hemde montaj ziyadesiyle mükemmel oldu. Hem ürün arayışında hemde keşif ve montaj refakatindeki emeklerin için Allah ecrini kabul etsin. Rabbim tüm kullarını senin gibi iyi ve ahlaklı insanlarla karşılaştırsın. Bende videoyu bekliyorum inşallah.

Abi Allah razı olsun senden. Sayende aklımda flu hiçbir nokta kalmadan hem ürün hemde montaj ziyadesiyle mükemmel oldu. Hem ürün arayışında hemde keşif ve montaj refakatindeki emeklerin için Allah ecrini kabul etsin. Rabbim tüm kullarını senin gibi iyi ve ahlaklı insanlarla karşılaştırsın. Bende videoyu bekliyorum inşallah.
Abim mümkün olan ilk fırsatta sana orijinal hallerini yollarım. Sonra kesip biçtiklerimi hazırlayınca sosyale ekleyeceğim zaten.
Bu arada güzel evladını da Allah sizlere bağışlasın çok güleç maşallah.

Baktım usul usul yanıma yaklaşıyor, kulağıma bir şey söyleyecek zannettim, kafamı çevirip kulağımı uzatınca yanacığımdan öpüverdi Allaaaaahh tam da ben, benim evlatları ''Torun isterim'' diye darlasam mı diye düşünce aşamasındayken :love: :love: :love:

Daha evlenmediler, ben de 50 yi daha yeni geçtim diye kendimi zor tutuyorum ama içimde olan o kız evlat sevgisi de durmuyor işte :kop

Çimen Babamızla da ayak üstü sohbet ettik, Komşunuzla iki hasbihal eyledik, Komşunun köpeği DAYI ile tanıştık yani her şey çok güzel, ai,len çok misafirperverdi 💜🧡:cay

Ürününüzü güzel günlerde kullanın abi :ok

Merhabalar.
Fethiye Merkezde Bulunan kayınpederimin tek katlı çatısız (dam şeklinde sadece beton üçgen çatı yok) evi için kışın ısıtma için bir klima bakmaktayız. Kurulum yapılacak oda 15-16 m2 civarında. Kuzey ve Batı cephe. Ev bir dağ yamacında kaldığından akşamları erken gölgeye düşüyor.

Bu alan için 12.000 BTU bir klima arayışına girdim. Forumda birkaç konuyu okudum ama genellikle hep soğutma amacıyla tavsiyeler verilmiş. Adem abinin Mevcutta midea kullandığını da biliyorum. Özellikle aynı bölgede bulunmamız sebebiyle de onun kullanımı benim için önemli.

Yazlak ve kışlak yaşadıkları için yazlarını yaylada geçiriyorlar. O sebeple sadece yazları bizim gittiğimizde günü birlik veya birkaç günlük kullanımlarımız dışında soğutma amacıyla klima kullanımı olmayacak. Asıl amaç ısıtma olacak. Bu minvalde hem ilk alım maliyeti bizi üzmeyecek hemde sonrasında kullanım maliyeti bizi üzmeyecek bir klima arayışım var.

Tabi ki aman en ucuz olsun demiyorum. Özellikle muadillerine göre 3-5 bin pahalı olmasına rağmen enerji tüketiminde muadilinden %20 ve üzeri daha tasarruflu olan ürün her zaman tercihimdir. Çünkü ilk alım maliyetini birkaç yıl içerisinde amorti ettikten sonra tasarruf sürekli cebimize kalır. Ama ilk alım ucuz olsun diye alınan ürün birkaç yıl sonra özellikle elektrik birim fiyatına da zam gelirse yormaya başlayacaktır.

Bu minvalde tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Şu anda birkaç ürünü takip radarıma aldım.

Midea Xtreme Eco AG2Eco-12NXD0-I 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima​

LG Dualcool Plus PC12SQ 12000 BTU A++ Inverter Duvar Tipi Klima​

Airfel Ltxn35n A 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima​

Arçelik Ekolojik 12325 A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima​

Kaira DTXR35E WiFi 12000 BTU A++ Inverter Duvar Tipi Klima​

Gördüğünüz gibi 18500 liradan 30000 liraya kadar ürün listesi oluşturdum. Bu listeden veya başkaca önerebileceğiniz özellikle ISITMA için ürün tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Merhaba LG PC12SQ den memnun musunuz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri