Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Fujitsu Prime 9K İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ü

Üye silindi 7205

Misafir
WhatsApp Image 2024-07-14 at 08.38.09 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-07-14 at 08.38.09.jpeg

FUJITSU Prime 9.000 BTU Kullanım alanı yatak odası 25 Derecede Setli Otomatik Fanda ayarlı oda sıcaklığı 27 ila 26 arasında değişiklik göstermektedir. Klima 25 Derece Ayarlı olmasına rağmen hiç bir zaman ayarlanan sıcaklığa ulaştığını görmedim. 25 Dereceye ayarladığımda klima kendisini hiç kapatmamıştır. 26 Derece ayarladığımda sık sık kendisini kapatmaktadır. Klima dış üniteyi kapattığında içi ünitede tamamen kapanmakta ve fan tamamen durmaktadır, hiç üfürme yapmamaktadır. Klimanın kitapçığında bu durumun böyle ayarlandığı yazmakta olup istendiği takdirde değişiklik yapılabilmektedir. 25 Derecede hiç kapanmadan çalışan klima Eco moda aldığmda 5 dakika içinde 2 defa kendisini kapatmıştır. Bugün denediğim olayları yazdım test yaptıkça ekleme yapıcam.

Not: Yapmamı istediğiniz testler olur ise istek olarak yazarsanız elimden geldiğince test etmeye çalışırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Klimayı 14.07.2024 Saat 23:00 'da 23 Dereceye setledim otomatik fana aldım Ecoo Moda aldım ve çalıştırdım sabah çıkan değerleri buraya yazıcam.

Sonuçları ekledim 8 Saat 10 Dakika da harcadığı güç ve enerji monitörü ektedir. İç ortam sıcaklığı 25 ila 25.5 arasında oynadı.

IMG_20240714_230039.jpg
IMG_20240714_230019.jpg
Screenshot_20240715_071022_com.tplink.iot.jpg
Screenshot_20240715_070951_com.tplink.iot.jpg

Klima 25 Derece Eco Modda çalıştırıldı. Gece 03:40 tan sonraki 2. kapatmadan sonra 24 Dereceye düşürdüm sabaha kadar 24 Eco'da devam etti.
WhatsApp Image 2024-07-17 at 11.35.05.jpeg

WhatsApp Image 2024-07-17 at 11.36.13.jpeg

WhatsApp Image 2024-07-17 at 11.36.14.jpeg

Arkadaşlar merhaba tekrar bir güncelleme yapmak istedim birde bazı konulara değinmek istedim. Klimada bir parametre ayarından bahsetmiştik bizi sürekli takip edenler bilirler. Klimada Otomatik fan harici kullanımda her kadameye belirli bir watt aralığı girilmiş klimayı isterseniz 18 dereceye alın isterseniz 25 dereceye alınız hangi fana almışsanız o fanın watt aralığında gidip geliyor örnek 2. kademeye aldınız 200 210 watt aralığında sabit kalıyor 1 kadeye aldınınz 150 160 watt aralığında gibi bir ayarlaması mevcut. Buraya kadar olan kısım böyle birde klima ayarladığınız sıcaklık resimde görüldüğü üzere klima yaklaşık 8 saattir açık ve sabah 07:30 da çekildi 25 ayarladığınızda 26 26,5 arası hatta yeri geliyor 27 bile oluyor o derece böylede bir ayarlanan sıcaklığın her zaman gerisinden gelme gibi bir olayı var. Bu oda yatak odası olduğu için gündüz kullanımı pek yapmadım fakat muhtemelen yarın 24 saattlik bir veri alıcam ve onuda bu konuya atıcam. Birde arkadaşlar benim klima dış ünitesi balkonda olduğu için sabaha karşı güneş çıktığında bile hiç güneş görmüyor yakıt değerleride ona göre düşük oluyor, bunuda göz ardı etmemek lazım. Güneş altındaki dış ünite ile güneşte olmayan dış ünite arasında yakıt olarak fark mutlaka oluyor.
24 saatlik kullanımdan sonra daha doğru değerler alınacaktır.
IMG_20240722_074742.jpg

Screenshot_20240722_074204_com.tplink.iot.jpg

Screenshot_20240722_074214_com.tplink.iot.jpg

Screenshot_20240722_074232_com.tplink.iot.jpg

Konu tekrar güncellendi. Yarın 24 saattlik kullanım tesi için başlicam onuda belirteyim.

Konu tekrar güncellendi. Yarın 24 saattlik kullanım tesi için başlicam onuda belirteyim.
Bir ricam olsa sizden.

Bir de DRY modundaki tüketim verilerine odaklanabilirmisiniz lütfen.
DRY modunda bu klima nasıl bir tepki veriyor mesela derece değiştirmene izin veriyor mu? Fan hızı değiştirmene izin veriyor mu? Normalde tüketimi X iken DRY modunda tüketimi Y şeklinde bilgi paylaşabilri misiniz.?

Mümkünse 1-2 saat yerine biraz daha uzun yani şöyle 6 saat falan bir deneme olursa çok mutlu olurum.

6 saatin sonuna doğru DRY modunda tüketim düşmeye başlıyor mu onu da gözlemleyebilirseniz çok mutlu olurum.

Mesela aşağıdaki görselde soldaki düzlem olan yer benim klimanın DRY modu. sağındaki zig zag olan yer ise soğutma modu.

1721631395216.jpeg

Mümkünse bu test gündüz güneş etkisinde olursa çok güzel olur :ok

Sevgili @Engraulis dostumuzdan da Gree Fairy klimada bu testi yapmasını rica ettim.

Bir ricam olsa sizden.

Bir de DRY modundaki tüketim verilerine odaklanabilirmisiniz lütfen.
DRY modunda bu klima nasıl bir tepki veriyor mesela derece değiştirmene izin veriyor mu? Fan hızı değiştirmene izin veriyor mu? Normalde tüketimi X iken DRY modunda tüketimi Y şeklinde bilgi paylaşabilri misiniz.?

Mümkünse 1-2 saat yerine biraz daha uzun yani şöyle 6 saat falan bir deneme olursa çok mutlu olurum.

6 saatin sonuna doğru DRY modunda tüketim düşmeye başlıyor mu onu da gözlemleyebilirseniz çok mutlu olurum.

Mesela aşağıdaki görselde soldaki düzlem olan yer benim klimanın DRY modu. sağındaki zig zag olan yer ise soğutma modu.

Ekli dosyayı görüntüle 18086

Mümkünse bu test gündüz güneş etkisinde olursa çok güzel olur :ok

Sevgili @Engraulis dostumuzdan da Gree Fairy klimada bu testi yapmasını rica ettim.
Hocam 3 saat dry 3 saat normal mod damı ? Yoksa 6 Saat boyuncamı Dry Mod Deneyeyim ?

Seni yormazsa, 6 saat DRY modu süper olur, sadece 6 saat normal kullanım verisi vadır elinde diye düşünüyorum.

Bende de 6 saat verileri var başka klimalar için.
Hocam saat 10:20 Klimayı 25 dereceye ayarladım fan kullanımına izin vermiyor kendisi çok kısık bir fanda açtı sanırım 280 watt çekiyor anlık klima dereceyi 18 yaptım yine 280 watt çekiyor anlaşılan tek mir ayarda gidecek klima. Buraya kadar durum böyle devamını zaman ilerledikçe paylaşırım 6 saat sonundada grafiği atarım hocam.

Seni yormazsa, 6 saat DRY modu süper olur, sadece 6 saat normal kullanım verisi vadır elinde diye düşünüyorum.

Bende de 6 saat verileri var başka klimalar için.
internette nem alma modunda klima az elektrik harcar diye çok fazla paylaşım var bide altına nem alma modunda daha çok harcar yazanlara yanlış biliyorsun soğutma yapmadan klima fazla elektrik harcamaz diyorlar:) bu paylaşımları klima bayileri bile yapıyor siz hem çalışma mantığını anlatıyorsunuz hem tüketim verilerini veriyosunuz kimse duymuyor ama adamın birinin attığı nem alma modunda %50 az harcar iddası bütün internette dolaşıyor:confused: umarım insanları bilinçlendirme çabalarınız boşa çıkmaz sizin ve forumdaki diğer arkadaşların emekleri çok değerli

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri