Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Garanti Sorunları Türkiye'ye has bir şey mi ?

Hocam bizde yazınca tehdit olarak algılanıyor
Gerçi ben de biraz tehdit gibi yazıyor olabilirim zira ülkemizde Hukuk sistemi beklentileri karşılamayınca mecburen ifşa mekanzimasını kullanıyoruz.
Daha bugün saat 11:56 da Arçelik iletişim hesabına bir mail atıp kendilerine detayları ve delilleri aktarıp ''ya bu işi pazartesi gününe kadar çözersiniz ya da Tüketici Derneği olarak pazartesi günü tüm ülke ile durumu paylaşacağız bilginiz olsun'' dedim.

Düşünsenize, tüketicinin buzdolabına 6280tl ye kompresör takan Bodrum Arçelik yetkili servisi eksik fatura kesiyor, faturada kalem şişirmesi yapıyor, konu bana gelince araştırıyorum ki Bodrum servisinin yaptığı işi X başka ildeki Arçelik yetkili servisi 3.000tl ye yapıyor. :oops::oops::oops:

Kondenser fan motoru değişti diyorlar ama motor değişmemiş,
Bakım yapıldı diyorlar ama bakım yapılmamış
Vergi Usul Kanununa aykırı fatura kesilmiş
Faturada ürünün atölyeye taşınma ücreti girilmiş ama ürün aslında evde tamir edildi
Kompresöre ek bir yedek parça girişi faturaya eklenmiş ama o parçalar zaten kompresör ile birlikte geliyor

ve daha neler neler.
Vergi kaçırma var burada. Ayrıca hikaye tam bu şekildeyse depoda elde tutulan ürünler el altından başkalarına dağıtıldığından faturada kalem şişirilmesi yapılarak bunlar kayıt altına alınmış demektir. Nereden tutsan elinde kalacak bir durum.

Hollanda'da yaşamış biri olarak tüketici hakları olarak (Rechten voor consument) Hollanda'da cayma süresi 14 gün (1-3 ay değil). Bunun için tutarın 50 euro üzerinde olması gerekiyor ve satın almadan itibaren 2 hafta içindeki fiyat indirimleri geri ödeniyor.
Hollanda'da güzel olan tüketici derneklerinin faal ve etkili olmaları. Şirketlere karşı güçleri var özellikle sahte ya da güvenilmez sitelere yönelik bilgilendirmeleri çok yararlı.
Çok şirket 1 ay koşulsuz iade alıyor, dikkat ederseniz İnternet üzeri dedim. Yatak vs alıyorsanız 3 ay deneme süreniz var. Yaşamış olabilirsiniz tabiki, ben de hala yaşıyorum. Emin olmadığım bilgiyi neden paylaşayım ?

Çok şirket 1 ay koşulsuz iade alıyor, dikkat ederseniz İnternet üzeri dedim. Yatak vs alıyorsanız 3 ay deneme süreniz var. Yaşamış olabilirsiniz tabiki, ben de hala yaşıyorum. Emin olmadığım bilgiyi neden paylaşayım ?
Mevzuatsal şartlarla şirket politikaları farklı şeyler.

Mevzuatsal şartlarla şirket politikaları farklı şeyler.
Bir şirket internet sitesine bunu belirttikten sonra kanunen o hakkınızdir ve diğer şirketlerde aynı şartları sağlayıp ayakta kalmak isteyince hemen hepsinde aynı koşullar geçerli oluyor. Ben bu kısmına bakıyorum. Bu ülkede alan da satan da haklarını bildiği ve saygı duyduğu için Türkiye'deki gibi sorunlar olmuyor

Bir şirket internet sitesine bunu belirttikten sonra kanunen o hakkınızdir ve diğer şirketlerde aynı şartları sağlayıp ayakta kalmak isteyince hemen hepsinde aynı koşullar geçerli oluyor. Ben bu kısmına bakıyorum. Bu ülkede alan da satan da haklarını bildiği ve saygı duyduğu için Türkiye'deki gibi sorunlar olmuyor
Kanuni hak değil icaba davet.

Hukuk öyle görüyor. Hukuka, terimlerine ve bunların illiyet rabıtalarına hakim olmaman gayet normal. Ben de yıllarca bunun üzerine çalışmamış olsaydım ben de olmazdım. Bu yüzden uzman olmadığım şeyler üzerinde mütalaa vermiyorum.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri