@Ali Kemal Eyvaz abi kaçırdığım bir şey mi var gülme emojisi atmışsın ustamın dediğini de anlayamadım olay nedir

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam Ururu Sarara R410 Gaz olanı epey araştırdım sizin eski yorumlarınızı dahi okudum o klima hakkındaki, o klimadada 1400 Gram gaz var fakat kullanıcı yorumlarında gördüğüm eski r410 gaz olan krigamine zen kadar kendisini kısamadığı daha fazla elektrük tükettiği yazmaktaydı, tek artısı buşunduğu odaya nem vermesi ve astım bronşit koah hastalarına iyi bir ortam sunması idi. Siz mesela ururu sarara yerine zibro önerdiğiniz yazılar vardı fakat zenginseniz ururu sarara alın yazmıştınız. Bu yazıyıda niye yazdım anlamadım vallaArkadaşlar ben cihaz performansını içindeki soğutucu akışkan miktarına göre tartarım açıkcası. Marka ne olursa olsun ,performans konusunda en doğru değer bu bence ,teknik olarak.
Klima sistemi ,havadan havaya ısı pompası bu cihazlar. Soğutma için iç ortamdan aldığı ısıyı ,dış ortama soğutucu akışkan üzerine ısı yükleyerek yapıyor. Isıtmada ise dış havadan aldığı ısıyı iç ortama soğutucu akışkan ile taşıyor. Yani yükü taşıyacak olan bu soğutucu akışkandır. Bu akışkan ne kadar fazla ise (tabi Evaparatör ve kondanser de büyür) o kadar ısı taşınımı olur .
Bunu ME in Naviro , Zen ve LN serisi teknik dökümanlarında da görürsünüz zaten. 12 lik yani 35 serisi ME lerde
Naviro 35 550 gr soğuyucu akışkan
Zen 35 740 gr soğutucu akışkan
LN 35 1000 gr soğutucu akışkan
var. Buda performansın göstergesidir.
Benim anladığım Siesta Sensira daha verimsiz bir klima olmasına rağmen Siestadan daha fazla gaz olmasına atıfta bulunmuş hocam.@Ali Kemal Eyvaz abi kaçırdığım bir şey mi var gülme emojisi atmışsın ustamın dediğini de anlayamadım olay nedir![]()
daikin diyorum ,Japon marjası ,dünyanın 1 numarası , 420 gr soğutucu akışkan ile 9 luk klima yapmış.anlayamadım hocam
abi orası öyle de siesta sensira en alt modelken onda 450 gram üst modeli sensira da 420 gram olması garipdaikin diyorum ,Japon marjası ,dünyanın 1 numarası , 420 gr soğutucu akışkan ile 9 luk klima yapmış.
Zibro ların Japon serisi için yazmışımdır. Ururu sarara teknoloji farklı tabi. Yani nem verme tekniği çok güzel. paranız çoksa alın derken onun için yazdık. Çok Çok para yoksa Ururru Sarara kalitesinde Japon Zibro alın demişizdir. Zibro 2035 cihazı 2007 den beri tepe tepe kullanıyorum ben mesela.Hocam Ururu Sarara R410 Gaz olanı epey araştırdım sizin eski yorumlarınızı dahi okudum o klima hakkındaki, o klimadada 1400 Gram gaz var fakat kullanıcı yorumlarında gördüğüm eski r410 gaz olan krigamine zen kadar kendisini kısamadığı daha fazla elektrük tükettiği yazmaktaydı, tek artısı buşunduğu odaya nem vermesi ve astım bronşit koah hastalarına iyi bir ortam sunması idi. Siz mesela ururu sarara yerine zibro önerdiğiniz yazılar vardı fakat zenginseniz ururu sarara alın yazmıştınız. Bu yazıyıda niye yazdım anlamadım valla![]()
Bu arada R32 gaz ile R410 gaz miktarları arasında teknik olarak fark yok . Şimdi soru şu. Şu an hangi kapasite makine de 1400 gr gaz var. Ve 1400 gr gaz olan klima ne kadar kısıyor kendini.Hocam Ururu Sarara R410 Gaz olanı epey araştırdım sizin eski yorumlarınızı dahi okudum o klima hakkındaki, o klimadada 1400 Gram gaz var fakat kullanıcı yorumlarında gördüğüm eski r410 gaz olan krigamine zen kadar kendisini kısamadığı daha fazla elektrük tükettiği yazmaktaydı, tek artısı buşunduğu odaya nem vermesi ve astım bronşit koah hastalarına iyi bir ortam sunması idi. Siz mesela ururu sarara yerine zibro önerdiğiniz yazılar vardı fakat zenginseniz ururu sarara alın yazmıştınız. Bu yazıyıda niye yazdım anlamadım valla![]()
Eski yazılarınızın çoğunu okudum hocam Zibro hakkındaki düşünceleriniz izlenimleriniz hep üst seviye olmuş. Onuda wattmetre ile atanlar olmuştu gayet güzel kusuyordu makina kendisini. Eski yazılarınızı zevkle okuyorumZibro ların Japon serisi için yazmışımdır. Ururu sarara teknoloji farklı tabi. Yani nem verme tekniği çok güzel. paranız çoksa alın derken onun için yazdık. Çok Çok para yoksa Ururru Sarara kalitesinde Japon Zibro alın demişizdir. Zibro 2035 cihazı 2007 den beri tepe tepe kullanıyorum ben mesela.
1400 gram gaz olan makina kendisini ne kadar kısıyor onu hiç bir yerde bulamadım hocam. Onu bir bulabilseydim zaten ururu sararayı belki almıştım, ne yazkki hiç bir yerde bulamadım ben onu.Bu arada R32 gaz ile R410 gaz miktarları arasında teknik olarak fark yok . Şimdi soru şu. Şu an hangi kapasite makine de 1400 gr gaz var. Ve 1400 gr gaz olan klima ne kadar kısıyor kendini.
Yukarıda örnek verdim LN 60 için. Yani o zamanda dedim Ururu Sarara nın adı 9 luk.1400 gram gaz olan makina kendisini ne kadar kısıyor onu hiç bir yerde bulamadım hocam. Onu bir bulabilseydim zaten ururu sararayı belki almıştım, ne yazkki hiç bir yerde bulamadım ben onu.
Ln 50 100 150 wattları gördüğünü ve stabil bir şekilde oralarda kaldığını gördüm fakat ln60 bilmiyorum hiç görmedim hocam.Yukarıda örnek verdim LN 60 için. Yani o zamanda dedim Ururu Sarara nın adı 9 luk.
Kendi sitesinde min soğutma kapasitesi 1,4 kw yazıyorLn 50 100 150 wattları gördüğünü ve stabil bir şekilde oralarda kaldığını gördüm fakat ln60 bilmiyorum hiç görmedim hocam.
Gree Airy de btu kapasitesine göre R32 soğutucu akışkan miktarı değişir mi ?Noviro da 550 gr R32 soğutucu akışkan var , Airy de 800 gr R32 soğutucu akışkan var.
Noviro 42 de bile 700 gr Soğutucu akışkan var.
İç üniteyi hiç karşılaştırmıyorum bile.
Bu arkadaşta görmüştüm hocam.Kendi sitesinde min soğutma kapasitesi 1,4 kw yazıyor
LN 50 için 1 kw kapasite yazmış min. Yani 241* btü. 150 wat ile bu kapasite olmaz bence
Şimdi yazdım Halil e ,abi kompresör durdu duracak iken 80-100 wat dedi. Yayla da klima 16 derece üflüyor. Allah aşkına ne iş yapar 16 derece de klima.Bu arkadaşta görmüştüm hocam.
Evet değişiyor. 700 800 950 sanırım sırasıyla 9k 12k 18kGree Airy de btu kapasitesine göre R32 soğutucu akışkan miktarı değişir mi ?
Ozaman pekte anlamı yok hocam.Şimdi yazdım Halil e ,abi kompresör durdu duracak iken 80-100 wat dedi
Ben şuna bakarım, ortam konfor nasıl, 24 sat tüketim nedir . Geresi hikaye . watmetreye kafayı da çok takmamak lazım.Ozaman pekte anlamı yok hocam.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.