Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Gree Fairy Klima dış ünite vibrasyon sesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpera_18

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Gree
Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.

Ekli dosyalar

• 20240624_122022.jpg
    20240624_122022.jpg
    68.6 KB · Görüntüleme: 122
Takipteyim. Benim de oturma odasındaki motorum içeri biraz uğultu veriyor.(motor balkonda, iç ünite ile sırt sırta).
Balkon fayansının arkası biraz boşsa ses yapar demişlerdi. Aşırı değil diye üstelemedim..

Resimdeki tip yumuşak yapılı takozlardan olsa daha iyi olurmuş
adem abi tuğla duvar ses konusunda hep davul etkisi yapar derdi umarım işiniz takoz değişimi ile çözülür
Ekli dosyayı görüntüle 17053Ekli dosyayı görüntüle 17054
Kafamı dışarı çıkartıyorum ses yok, içeri giriyorum uğultu var. @Adem Helvacı Doğru söylüyor beynimizin içinde davul çalıyorlar sanki (= İşin kötü tarafı evin her noktasından o sesi duyuyorsunuz. Takoz ne derece iş çözer bilemedim.

Kafamı dışarı çıkartıyorum ses yok, içeri giriyorum uğultu var. @Adem Helvacı Doğru söylüyor beynimizin içinde davul çalıyorlar sanki (= İşin kötü tarafı evin her noktasından o sesi duyuyorsunuz. Takoz ne derece iş çözer bilemedim.
O zaman duvardan uğultu yapıyordur. Yerine bağlı yani. Takozla düzeleceğini sanmıyorum.

Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.
Hatırladım geçen montaj konunuzdan. Orda da dediğim gibi servise uğultu yapıyor neden acaba diye söylemektense merkeze ve servise kesin bir tavırla takoz takılmasını istiyorum ses ondan kaynaklanıyor deseniz işiniz çözülecekti. O taktıkları lastikler kabul edilebilir değil işe yaramaz, göstermelik. Takmadın demesinler diye yapmışlar.

Tuğla duvarların davul etikisine dikkat edin diye klimacılara bu nedenle söylüyorum her zaman.

4 gün evvel bir an sessizlik oldu bizim salonda, bi baktım komprsör uğultusu geliyor. OHA dedim kendi kedime ''Bizim klimadan bu ses geliyorsa eyvah'' dedim, pencereye doğru giderken gözüm enerji monitörüne kaydı baktım 109watt anlık tüketim, dedim mümkün değil, pencereyi bi açtım bizimki kedi gibi mırıldıyor.

İşin ilginç yanı sizin de belirttiğiniz üzere pencereyi açtığımda o uğultu yoktu.

Ben tahmin ettim ve hemen diğer duvara yani uzun olan duvara yanaştım ses artınca anladım bizim üst kat komşu Airfel klimasını açmış :kiskis

O zaman duvardan uğultu yapıyordur. Yerine bağlı yani. Takozla düzeleceğini sanmıyorum.
Motorun çalışma frekansı ile duvarın doğal frekansı rezonansa girer ve ses oluşur olan seste artar. Uzun vadede bu rezonans yıkıcı etkilere bile sahip. Sırf rezonans olmasın diye klimayı yüksek güçte kullanamazsınız ancak gerçek ve nispeten yumuşak bir takoz ile büyük oranda geçeceğini düşünüyorum. O ayaklardaki takoz değil lastik parçası. Normalde takozlardaki üst ve alt vida uçları birbirinden bağımsız ve bağlantısı olmamalı ama buldugumuza sukrediyoruz.. Alacağınız takozlara tırnağınız ile kuvvet uygulayın en yumuşak hangisi ise onu alın.

Motorun çalışma frekansı ile duvarın doğal frekansı örtüsüne rezonansa girer ve ses oluşur olan seste artar. Uzun vadede bu rezonans yıkıcı etkilere bile sahip. Sırf rezonans olmasın diye klimayı yüksek güçte kullanamazsınız ancak gerçek ve nispeten yumuşak bir takoz ile büyük oranda geçeceğini düşünüyorum. O ayaklardaki takoz değil lastik parçası. Normalde takozlardaki üst ve alt vida uçları birbirinden bağımsız ve bağlantısı olmamalı ama buldugumuza sukrediyoruz.. Alacağınız takozlara tırnağınız ile kuvvet uygulayın en yumuşak hangisi ise onu alın.
Valla ben o somut cıvata ikilisi ile takılan lastik parçalarına bir anlam veremiyorum zaten. Ana kasadaki titreşimi o somu cıvata ile konsola ve dolayısı ile duvara aktarmış oluyorsun zatenç

Dostlar alışverişte görsün..

Valla ben o somut cıvata ikilisi ile takılan lastik parçalarına bir anlam veremiyorum zaten. Ana kasadaki titreşimi o somu cıvata ile konsola ve dolayısı ile duvara aktarmış oluyorsun zatenç

Dostlar alışverişte görsün..
Aynen abi bazı şeylerde mantık aramaz hale geldik. Bizim ana konuda sana birşey sormuştum sanırım daha görmedin. Teknik konu oraya gidip bakamam dersen buraya yazayım.

Tuğla duvarların davul etikisine dikkat edin diye klimacılara bu nedenle söylüyorum her zaman.

4 gün evvel bir an sessizlik oldu bizim salonda, bi baktım komprsör uğultusu geliyor. OHA dedim kendi kedime ''Bizim klimadan bu ses geliyorsa eyvah'' dedim, pencereye doğru giderken gözüm enerji monitörüne kaydı baktım 109watt anlık tüketim, dedim mümkün değil, pencereyi bi açtım bizimki kedi gibi mırıldıyor.

İşin ilginç yanı sizin de belirttiğiniz üzere pencereyi açtığımda o uğultu yoktu.

Ben tahmin ettim ve hemen diğer duvara yani uzun olan duvara yanaştım ses artınca anladım bizim üst kat komşu Airfel klimasını açmış :kiskis
Yalıtımda var duvarda sesten nasıl kurtulabiliriz acaba harici bir yalıtım mı yaptırsam ?

Konsolu tij ile değilde dübel ile tutturdular onunda etkisi olabilir mi ?

Sıcaklar artmadan sorunu çözmem gerek sonra servisi bulmak çok zorlaşır. Dış ünite kolona yakın bir noktada ve dar bir duvarda aslında

Motorun çalışma frekansı ile duvarın doğal frekansı rezonansa girer ve ses oluşur olan seste artar. Uzun vadede bu rezonans yıkıcı etkilere bile sahip. Sırf rezonans olmasın diye klimayı yüksek güçte kullanamazsınız ancak gerçek ve nispeten yumuşak bir takoz ile büyük oranda geçeceğini düşünüyorum. O ayaklardaki takoz değil lastik parçası. Normalde takozlardaki üst ve alt vida uçları birbirinden bağımsız ve bağlantısı olmamalı ama buldugumuza sukrediyoruz.. Alacağınız takozlara tırnağınız ile kuvvet uygulayın en yumuşak hangisi ise onu alın.
Bu konuyu Gree müşteri hizmetlerine söyledim benden fotoğraf istediler. Sonra kuran servisin yetkilisi aradı beni; bizi merkeze ne diye şikayet ediyorsunuz diyor 😃 Dedim ben sizi aradım ilgilenmediniz bende kayıt oluşturdum kim gelirse bakar artık diye sözde ekip gelecekti ama gelen giden olmadı. O arada bilgi toplamaya çalışıyorum ki gelen arkadaşı ben yönlendireyim o beni yönlendirmeden 🙂

Merhaba

Benzer bir sorun bende de vardı. Takoz olmasına rağmen dediğiniz gibi içeride bir uğultu oluyordu ancak kapıyı açınca çok az ses vardı. Çareyi klimayı duvardan indirip balkon zeminine yerleştirmekte buldum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri