Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Gree G-Tech Klima İncelemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Gree G-Tech
1 aydır kullandığım Gree G-Tech 12.000 Btü klimam hakkında görüşlerimi paylaşacağım.
Klima görevini doğru yapan bir cihaz amaç ısıtmak soğutmaksa bu konuda mitsubishi, daikin ile aynı seviyede diyebilirim. Hatta mitsubishi daikinin giriş segment cihazlarından kat kat daha iyi. Bunun harici olarak malzeme kalitesi falan güzel kumandayı eline aldığında bile kaliteli hissiyatı veriyor. Farklı bir kanat tarzı ile geliyor bu model buyüzden açılırken veya çalışırken görünüş olarak çok dikkat çekici seviyede. Klima genişliği 95 cm baya büyük buyüzden de içeri giren bir kere bakıyor bu nedir diye. Klima hava debisi çok yüksek full fan modunda açtığımda 4 metre ilerdeki perde halay çekmeye başlıyor baya güçlü bir üflemesi var daha önce 12’lik bir klimada böyle yüksek güç görmedim 750 m3/h miş kataloğ değeride. SEER 8,5 SCOP 4,6 . Tüketim konusundaki testlerimi bahar mevsiminden dolayı tam yapamadım minimum 450w lara kıstı kendisini ilerde daha detaylı paylaşacağım. Klima aynı zamanda standart wifi li olarak geliyor. Şimdi dezavantajlarına gelelim. Klimada kasa genleşme sesi var ve farkedilmeyecek bir fan mili bilyası olabilir birşeyin dönme sesi var montaj ilgili bir eksiklik var sanırım klima iç ünitesine sertçe 1 saniye bastırınca ses gidiyor birkaç dk sonra geri geliyor çok rahatsız etmediği için peşine düşmedim şuanlık ama yakın zamanda iç üniteyi söküp geri takmaya çalışacağım. Bir diğer sorunda klima dış ünitesi kolay çiziliyor eşim üzerinde siyah bir leke var diye cif döküp sildi bez biraz sertti oyüzden kılcal çizik doldu klima üzerinde çok dikkat çekmiyor ama bence daha çizilmeye dayanıklı bir malzeme olmalıydı. Bir diğer konu bekleme modunda 4,5 kwh enerji tüketiyor. Klimayı otomatik fan moduna aldığımda çok yüksek üfleme hızlarına çıkıyor buda hoşuma gitmedi yani okadar üfleyecek bir konu yok ortada sakin olması gerekiyor ama değil heyecanlı bir genç G-Tech. Ben 24,500₺ ye aldım verdiğim paraya bakarsak soğutmada 15,5 ısıtmada 17,5 Btü lere kadar çıkabilen gayet yüksek Seer ve Scop değerlerine sahip bir klima olduğunu düşünürsek bunlar kabul edilebilir şeyler diye düşünüyorum.
Sağ sol flap hareketi ve kumanda tanıtımını video olarak çektim ☺️
Üfleme sıcaklık testlerinide bir sonraki gönderide paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Dış ünitede takoz var mı takoz civataları iyecene sıkılı mı bide düz duruyormu ölçtün mü su terazisyle
takoz var ancak alt ve üst pullar koyulmadı . rica minnet titreşimden olsa gerek ayak saçı duvardan da ayrılınca mecbur söküp 3 vida attılar, pulları takıp iyice sıktılar da titreşim kesildi.Ama şansıma servis kapağı yine ses yapıyor arasına sünger sıkıştırıp bu klima mevzusunu sonlandırıcam .Çünkü iyice canımı sıktı moralimi bozdu :(

@meeb kardeşimiz bu konularda neredeyse uzman diyebileceğimiz birisi, Servis hatalarını servis gittikten sonra arkalarından toparlayan bir dostumuz aynı sizin bizim gibi :D
Takozlardan sorun yaşadı servisin montajı sonrası ama kendisi müdahale etti sonradan :ok
Güzel iltifatların için teşekkür ederim Adem abim. Elimizden geldiğince çözmeye çalışıyorum işte eşe dosta .Mümkün mertebe apartmana usta sokmuyorum ,konu komşuya ,kiminin 50 ,100 parası kimisinin en önemlisi duası .

Hold flap açılış videosu @Adem Helvacı

gerçekten güzel ve değişik.bu arada bilgi amaçlı yazıyorum baymak elegant plus ta sağ sol flap ayarı kumanda dan yapılabiliyor.çok rahat ettiriyor.

takoz var ancak alt ve üst pullar koyulmadı . rica minnet titreşimden olsa gerek ayak saçı duvardan da ayrılınca mecbur söküp 3 vida attılar, pulları takıp iyice sıktılar da titreşim kesildi.Ama şansıma servis kapağı yine ses yapıyor arasına sünger sıkıştırıp bu klima mevzusunu sonlandırıcam .Çünkü iyice canımı sıktı moralimi bozdu :(
pul dediğin takozları sıkmak için alta üste takılan somunlar mı abi onları takmadan nasıl sıktılar ki

Ekli dosyalar

• IMG-20231122-WA0027.jpeg
    IMG-20231122-WA0027.jpeg
    59.7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20231121-WA0050.jpeg
    IMG-20231121-WA0050.jpeg
    63.2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20231118-WA0026.jpeg
    IMG-20231118-WA0026.jpeg
    30.7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20231118-WA0028.jpeg
    IMG-20231118-WA0028.jpeg
    41.1 KB · Görüntüleme: 28
Benim dış ünitede hafif bir titreme var kontrol edeyim mi pul var mı diye pul olmadığında titrememi yapar
bana göre pul olmazsa , somun çapı küçük olduğu için vibrasyon takozlara aktarılamıyor,haliyle vibrasyon dış ünite içinde kalıyor.Pul olunca sım sıkı kavradığı için bariz daha sessiz oluyor.Bunu tecrübe ile gördüm umarım takan arkadaşta pul un ne kadar önemli olduğunu anlamıştır,zira benden 2 gün sonra arkadaşıma da aynı şekilde pul suz montaj yaptı.

bana göre pul olmazsa , somun çapı küçük olduğu için vibrasyon takozlara aktarılamıyor,haliyle vibrasyon dış ünite içinde kalıyor.Pul olunca sım sıkı kavradığı için bariz daha sessiz oluyor.Bunu tecrübe ile gördüm umarım takan arkadaşta pul un ne kadar önemli olduğunu anlamıştır,zira benden 2 gün sonra arkadaşıma da aynı şekilde pul suz montaj yaptı.
Ben takoz sipariş edeceğim koskaca Gree firmasında şu 3*3,5 mm olan takozlardan yokmuş internetten aldığımda pul yok resimlerde pulu ayrı alırım ozaman ben

Abi Beko klimalar varya benim dükkanda sıkıntılı olan onunla ilgili bir sorum olacaktı sana başka forumda sormuştum gözünden kaçtı galiba buraya kopyala yapıştır yapıyorum :)

Abi bulunduğum ortam konteynır ofis, fabrika içindeyiz ama konteynırdan ofislerdeyiz bu sebebten baya bir izolasyon zaafiyeti var klimalara vakumsuz montajdan dolayı thh başvuru yapmıştım eğer thh tarafından kabul edilir değişim olursa bu beyaz renkli 12 lik bekoları verip üstüne 1.500₺ ödeyip gri renkli 9 luk beko almayı düşünüyordum abi çünkü gri renkli olanlar prosmart olarak geçiyor belki daha iyi bir yazılıma ve kaliteye falan sahiptir diye düşünmüştüm bu izolayson sorununu düşünürsek sence bu dediğimi yapmalımıyım yoksa beyaz 12 likle devam mı etmeliyim. Benim odam 12 m2 diğer oda 14 m2 tavan yüksekliğimiz 2,35 metre

Abi Beko klimalar varya benim dükkanda sıkıntılı olan onunla ilgili bir sorum olacaktı sana başka forumda sormuştum gözünden kaçtı galiba buraya kopyala yapıştır yapıyorum :)

Abi bulunduğum ortam konteynır ofis, fabrika içindeyiz ama konteynırdan ofislerdeyiz bu sebebten baya bir izolasyon zaafiyeti var klimalara vakumsuz montajdan dolayı thh başvuru yapmıştım eğer thh tarafından kabul edilir değişim olursa bu beyaz renkli 12 lik bekoları verip üstüne 1.500₺ ödeyip gri renkli 9 luk beko almayı düşünüyordum abi çünkü gri renkli olanlar prosmart olarak geçiyor belki daha iyi bir yazılıma ve kaliteye falan sahiptir diye düşünmüştüm bu izolayson sorununu düşünürsek sence bu dediğimi yapmalımıyım yoksa beyaz 12 likle devam mı etmeliyim. Benim odam 12 m2 diğer oda 14 m2 tavan yüksekliğimiz 2,35 metre
Pro mıro hikaye.

Ben takoz sipariş edeceğim koskaca Gree firmasında şu 3*3,5 mm olan takozlardan yokmuş internetten aldığımda pul yok resimlerde pulu ayrı alırım ozaman ben
Gree klima ile montaj malzemesi gelmez. Malzemeyi temin eden servis.
Servis konusuna girersek te çıkamayız.
Ha bu arada Tlc Gree montaj fiyatlarında bayağı iyileştirme yaptı. Buradan sonra, da doğru iş yapmaya servis, ayıp etmiş olur. Hak yer

Gree klima ile montaj malzemesi gelmez. Malzemeyi temin eden servis.
Servis konusuna girersek te çıkamayız.
Ha bu arada Tlc Gree montaj fiyatlarında bayağı iyileştirme yaptı. Buradan sonra, da doğru iş yapmaya servis, ayıp etmiş olur. Hak yer
Benim takozlardan bundan abi şu 3*3,5 mm dikey olanlar tam anlatamıyorum heryerde kullanılan ondan sipariş edeceğim

Ekli dosyalar

• IMG_0017.jpeg
    IMG_0017.jpeg
    73.8 KB · Görüntüleme: 18
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri