Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Gree G-Tech Klima İncelemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Gree G-Tech
1 aydır kullandığım Gree G-Tech 12.000 Btü klimam hakkında görüşlerimi paylaşacağım.
Klima görevini doğru yapan bir cihaz amaç ısıtmak soğutmaksa bu konuda mitsubishi, daikin ile aynı seviyede diyebilirim. Hatta mitsubishi daikinin giriş segment cihazlarından kat kat daha iyi. Bunun harici olarak malzeme kalitesi falan güzel kumandayı eline aldığında bile kaliteli hissiyatı veriyor. Farklı bir kanat tarzı ile geliyor bu model buyüzden açılırken veya çalışırken görünüş olarak çok dikkat çekici seviyede. Klima genişliği 95 cm baya büyük buyüzden de içeri giren bir kere bakıyor bu nedir diye. Klima hava debisi çok yüksek full fan modunda açtığımda 4 metre ilerdeki perde halay çekmeye başlıyor baya güçlü bir üflemesi var daha önce 12’lik bir klimada böyle yüksek güç görmedim 750 m3/h miş kataloğ değeride. SEER 8,5 SCOP 4,6 . Tüketim konusundaki testlerimi bahar mevsiminden dolayı tam yapamadım minimum 450w lara kıstı kendisini ilerde daha detaylı paylaşacağım. Klima aynı zamanda standart wifi li olarak geliyor. Şimdi dezavantajlarına gelelim. Klimada kasa genleşme sesi var ve farkedilmeyecek bir fan mili bilyası olabilir birşeyin dönme sesi var montaj ilgili bir eksiklik var sanırım klima iç ünitesine sertçe 1 saniye bastırınca ses gidiyor birkaç dk sonra geri geliyor çok rahatsız etmediği için peşine düşmedim şuanlık ama yakın zamanda iç üniteyi söküp geri takmaya çalışacağım. Bir diğer sorunda klima dış ünitesi kolay çiziliyor eşim üzerinde siyah bir leke var diye cif döküp sildi bez biraz sertti oyüzden kılcal çizik doldu klima üzerinde çok dikkat çekmiyor ama bence daha çizilmeye dayanıklı bir malzeme olmalıydı. Bir diğer konu bekleme modunda 4,5 kwh enerji tüketiyor. Klimayı otomatik fan moduna aldığımda çok yüksek üfleme hızlarına çıkıyor buda hoşuma gitmedi yani okadar üfleyecek bir konu yok ortada sakin olması gerekiyor ama değil heyecanlı bir genç G-Tech. Ben 24,500₺ ye aldım verdiğim paraya bakarsak soğutmada 15,5 ısıtmada 17,5 Btü lere kadar çıkabilen gayet yüksek Seer ve Scop değerlerine sahip bir klima olduğunu düşünürsek bunlar kabul edilebilir şeyler diye düşünüyorum.
Sağ sol flap hareketi ve kumanda tanıtımını video olarak çektim ☺️
Üfleme sıcaklık testlerinide bir sonraki gönderide paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Benim takozlardan bundan abi şu 3*3,5 mm dikey olanlar tam anlatamıyorum heryerde kullanılan ondan sipariş edeceğim
Online satış varmı bilmiyorum. Ama gerçek kaliteli kauçuk takoz Mete kauçuk ta var. Bizim klima sektöründe satılanlar takoz, gibi (taş gibi) sert, adı takoz, ya. Kauçuk yok gibi içinde. Tabi bu da fiyat rekabetten dolayı.
Screenshot_2023-11-25-10-03-39-919_com.opera.browser.jpg

Online satış varmı bilmiyorum. Ama gerçek kaliteli kauçuk takoz Mete kauçuk ta var. Bizim klima sektöründe satılanlar takoz, gibi (taş gibi) sert, adı takoz, ya. Kauçuk yok gibi içinde. Tabi bu da fiyat rekabetten dolayı.
Ekli dosyayı görüntüle 9799
Çok farklı ölçüler var abi görselde benim klima için hangi ölçüyü almalıyım ?

Boğumlu takoz mu alayım abi yoksa senin fotoğrafını attığını mı alayım

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 7
paylaşım için teşekkürler.Peki ses ve titreşim e etkisi oluyor mu hocam?Şuan çalışırken üzerinde ki su birikintileri bile oynamıyor ama elleyince tabi titreşim hissediliyor.

paylaşım için teşekkürler.Peki ses ve titreşim e etkisi oluyor mu hocam?Şuan çalışırken üzerinde ki su birikintileri bile oynamıyor ama elleyince tabi titreşim hissediliyor.
Aslında ben de denemek için alayım mı dedim ama ben zaten klimaların çalıştığını bile duymuyorum çoğu zaman. Oturduğum koltuk ile tam sırtımda sağ tarafımda 2 metre mesafede duvarın arkasına montajlı 2 adet klima.

Aslında ben de denemek için alayım mı dedim ama ben zaten klimaların çalıştığını bile duymuyorum çoğu zaman. Oturduğum koltuk ile tam sırtımda sağ tarafımda 2 metre mesafede duvarın arkasına montajlı 2 adet klima.
Maşallah hocam ben yaza komşularla kesin kavga ederim? Kavga ederim dediğim kesinlikle kimseyi üzemem biri desin ses oluyor diye o sinirle söküp atarım?.

Tek hatam en başında yan duvara istecektim bu kadar sesli çalışacağını beklemiyordum.Şuan ses titreşim kesildi ama seninde bildiğin üzere lg kompresör ün değişik böyle tiz bazen de kasılma gibi sesleri var.

Askı ayağı çıktığında rica ettim kendileri de rahat çalışıp güzelce sıkabilsinler diye 2500 tl istediler.Mübarek zaten sökmüşsün alt tarafı yan duvara tak ama iyilik yapmaz mı bunlar.Keşke tanıdık olan servisin sahibini arasaydım diyorum ama iş işten geçti artık.

Maşallah hocam ben yaza komşularla kesin kavga ederim? Kavga ederim dediğim kesinlikle kimseyi üzemem biri desin ses oluyor diye o sinirle söküp atarım?.

Tek hatam en başında yan duvara istecektim bu kadar sesli çalışacağını beklemiyordum.Şuan ses titreşim kesildi ama seninde bildiğin üzere lg kompresör ün değişik böyle tiz bazen de kasılma gibi sesleri var.

Askı ayağı çıktığında rica ettim kendileri de rahat çalışıp güzelce sıkabilsinler diye 2500 tl istediler.Mübarek zaten sökmüşsün alt tarafı yan duvara tak ama iyilik yapmaz mı bunlar.Keşke tanıdık olan servisin sahibini arasaydım diyorum ama iş işten geçti artık.
Evet o zamanlar Vestel de GMCC kompresörleri eleştiriyorduk ama LG ye geçtiklerinde anladık ki sorun GMCC de değil Vestel efendinin mühendisliğind eve biraz da çakallığındaymış.

Aynı kompresörü başka markalar kullanıp harikalar yaratabiliyormuş meğer.

Adını unuttum ama genç bir tıfıl tekniker vardı vestelde , kendini beğenmiş bir tipti, hatta beni klima grubundan atan da kendisiydi :kop
Beceriksizliklerini yüzlerine vurmam hoşuna gitmemişti beyzadenin :kop

Herkese iyi günler. Temmuzun 11 inde @Adem Helvacı ve @mbirol beye tavsiyelerini alarak midea all easy pronun 1000 tl pahalı olması nedeniyle bende g-tech taktırdım. Yine burada düşüncelerimi paylaşacağımı da belirttim ama hem fırsat olmadı hemde içime sinecek kadar test yapamadım. Ama şimdi düşünüyorum şimdiki aklım olsa kesinlikle 1000 tl verir all easy proyu alırdım. Fikrimi değiştiren performansı değil tüketim ve çalışma algoritması.

Herkese iyi günler. Temmuzun 11 inde @Adem Helvacı ve @mbirol beye tavsiyelerini alarak midea all easy pronun 1000 tl pahalı olması nedeniyle bende g-tech taktırdım. Yine burada düşüncelerimi paylaşacağımı da belirttim ama hem fırsat olmadı hemde içime sinecek kadar test yapamadım. Ama şimdi düşünüyorum şimdiki aklım olsa kesinlikle 1000 tl verir all easy proyu alırdım. Fikrimi değiştiren performansı değil tüketim ve çalışma algoritması.
Peki sizde de burada okuduklarınızla aynı mı acaba durum?
Yani bunu teyit etmek istiyoruz biz de sevgili @REMZİ96 ve @muhammet göl dostlarımızla o nedenle hep karşılaştırmalı testler yapıyoruz.

@Adem Helvacı youtube kanalınızdaki videoya da yazmıştım ama aynı durum geçerli. Hibrit inverter gibi on-off ile gerçek inverter arası geçiş modeli gibi özellik gösteriyor. Yazın çok kıza zaman aralığında 250w lara indi ortalama 300-400w aralığında çalıştı 250w değerlerine indikten bir süre sonra kompresör kapandı. Daha geçen gün ısıtmada denedim tüketim 890w dolaylarında set değerine gelince pat diye kompresör duruyor. Benim düşüncem yerleştirilen komresörün iç yağlama performansının kabul edilebilir minimum bir çalışma frekansı var bunun altına inerek komresörü riske atmamak adına kapatmayı tercik etmişler. Yoksa iş frekans olsa her türlü yazılım ile istenen değere inilir. Bu tezimi muallakta bırakan konu yazın 250w kışın 800w altında kapanması. Sonuçta kompresör aynı işi yapıyor 4 yollu ile akış yönü değişiyor sadece.

@Adem Helvacı youtube kanalınızdaki videoya da yazmıştım ama aynı durum geçerli. Hibrit inverter gibi on-off ile gerçek inverter arası geçiş modeli gibi özellik gösteriyor. Yazın çok kıza zaman aralığında 250w lara indi ortalama 300-400w aralığında çalıştı 250w değerlerine indikten bir süre sonra kompresör kapandı. Daha geçen gün ısıtmada denedim tüketim 890w dolaylarında set değerine gelince pat diye kompresör duruyor. Benim düşüncem yerleştirilen komresörün iç yağlama performansının kabul edilebilir minimum bir çalışma frekansı var bunun altına inerek komresörü riske atmamak adına kapatmayı tercik etmişler. Yoksa iş frekans olsa her türlü yazılım ile istenen değere inilir. Bu tezimi muallakta bırakan konu yazın 250w kışın 800w altında kapanması. Sonuçta kompresör aynı işi yapıyor 4 yollu ile akış yönü değişiyor sadece.
Hocam hoşgeldin sefa geldin bize ilaç gibi geldin
Bende katalog taki vaad ettiği değeri veremiyor diye düşünmeye başladım şimdi sende böyle deyince hepten emin oldum ortada can sıkıcı bir durum var gibime geliyor
Klimanın Bulunduğu oda kac mt acaba

Ben aldığım zaman arasın 5.500₺ fark vardı yoksa 1.000₺ olsa alırdım AEP ?

Hocam hoşgeldin sefa geldin bize ilaç gibi geldin
Bende katalog taki vaad ettiği değeri veremiyor diye düşünmeye başladım şimdi sende böyle deyince hepten emin oldum ortada can sıkıcı bir durum var gibime geliyor
Klimanın Bulunduğu oda kac mt acaba
22-25 arası sanırım. zaman geçtikçe AEP arayı fiyat konusunda açmış.

Evet o zamanlar Vestel de GMCC kompresörleri eleştiriyorduk ama LG ye geçtiklerinde anladık ki sorun GMCC de değil Vestel efendinin mühendisliğind eve biraz da çakallığındaymış.

Aynı kompresörü başka markalar kullanıp harikalar yaratabiliyormuş meğer.

Adını unuttum ama genç bir tıfıl tekniker vardı vestelde , kendini beğenmiş bir tipti, hatta beni klima grubundan atan da kendisiydi :kop
Beceriksizliklerini yüzlerine vurmam hoşuna gitmemişti beyzadenin :kop
Malasef hocam ,"hatta beni klima grubundan atan da kendisiydi " bunu senden her duyduğumda üzülüyor bir okadar da kızıyorum hocam.Ne diyelim her işte bir hayır varmış.Belki fabrikada kalsanız herkesin sevip saydığı,danıştığı,çözüm elde ettiği bir Adem (Ado) Abimiz olmayacaktı seni hiç tanımayacaktık güzel abim.??

Ben aldığım zaman arasın 5.500₺ fark vardı yoksa 1.000₺ olsa alırdım AEP ?
Şuan fg Europe sitesine bakınca aep ile breezeless aynı fiyata gözüküyor.

e şimdi bayiye gidince fiyatın düşük olacağını bilmeyen bir vatandaş midea dan direkt olarak vazgeçer çünkü xreme bile 31 bin yazıyor.

Bu şekilde göstermeleri yanlış stokta yok yazsada yanlış bana göre.stokta olmayan malın fiyatı nı 33 ten 39 a nasıl çekiyorsunki?

Şuan fiyatları tam bilmiyorum ama bayide muhtemelen aep 30 civarı breezeless te 32 civarıdır.Screenshot_2023-11-29-23-13-40-89_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Malasef hocam ,"hatta beni klima grubundan atan da kendisiydi " bunu senden her duyduğumda üzülüyor bir okadar da kızıyorum hocam.Ne diyelim her işte bir hayır varmış.Belki fabrikada kalsanız herkesin sevip saydığı,danıştığı,çözüm elde ettiği bir Adem (Ado) Abimiz olmayacaktı seni hiç tanımayacaktık güzel abim.??
Biliyor musun sevgili Mert, İstifamdan sonra bir dönem çok üzüldüm çünkü hakikaten seviyordum vestelde çalışmayı ben kurumsal çalışma ortamlarını severim çünkü.
Fakat aradan zaman geçip de şöyle kendime vakit ayırabildiğimi farkedince dedim ki ''ulan yaklaşık 15 senem heba olmuş''
Tabi vestel'i istediğimiz kadar eleştirelim o ayrı konu ancak bana kattıklarını asla inkâr edemem.
O kadar kıymetli hocalarımızdan o kadar değerli bilgileri edindim ki.
Haa istifa nedenim de bugünkü karakterim di zaten.
Bugün sosyal mecrada nasıl ki yanlışa YANLIŞ diyorsam, ben kurum içerisinde de yanlışı görüyorsam YANLIŞ diyor ve ayak diretiyordum.

Bak abi açık ve net söyleyeyim, bu adamlar bize Yaşar Üniversitesinin çok kıymetli hocalarından 6 ay boyunca eğitim aldırdılar ve işletme yönetimi sertifikasyonuna dahil ettiler.
Vizyonlar, Misyonlar, Paradigmalar, maslow piramitleri bla bla neler neler işlediler ve bize vizyoner olun, bir misyonunuz olsun gak guk dediler ama iş sahada bunu uygulamaya gelince şu an (Hadi ben yine de rahmetli diyeyim) rahmetli olan bir müdür efendi Vestel'in kendi ekibi beni eğitmen olarak seçip bir programa dahil ettiğinde ''Adem bey işinize odaklanın'' diye bana mail atıp o programdan çıkarttı mesela. Haaa Eğitim müdürlüğü devreye girip ''Naaabıyon sen hacı? Bütün planı programı bu adam biliyor, ona göre haftalarca çalışma yapıldı neyi iptal ediyorsun, o eğitimi verecek'' dedi ben yine gidip o eğitimi verdim ayrı konu da asıl odaklanılması gereken konu şu ''Aga ne oldu yahu sizin Vizyon Misyon vesaire?''

Yani abi bunlar kendilerine Vizyoner birilerini değil, Misyoner pozisyona getirecek birilerini istiyor, ''Sen sadece itaat et'' gerisi dostlar alışverişte görsün.

Hadi anam hadi..

Şuan fg Europe sitesine bakınca aep ile breezeless aynı fiyata gözüküyor.

e şimdi bayiye gidince fiyatın düşük olacağını bilmeyen bir vatandaş midea dan direkt olarak vazgeçer çünkü xreme bile 31 bin yazıyor.

Bu şekilde göstermeleri yanlış stokta yok yazsada yanlış bana göre.stokta olmayan malın fiyatı nı 33 ten 39 a nasıl çekiyorsunki?

Şuan fiyatları tam bilmiyorum ama bayide muhtemelen aep 30 civarı breezeless te 32 civarıdır.Ekli dosyayı görüntüle 10001
Bu iş çok enteresan be abi. Arçelik vestel Samsung LG kime bakarsak bakalım kendi sitelerinde sürekli yüksek fiyat ile sunuyorlar ürünleri.

Geçen gün bir dostumuzun buzdolabı uyuşmazlığında arçelik yetkilileri kendisine diyor ki, ''Size özel %27 indirim yaptık ve buzdolabını size 22.500tl ye veriyoruz'' (Rakamı sallıyorum)

Adam diyor ki ''kardeşim indirim yapılmamış hali ile internette zaten 24.000tl ye satılıyor bu ürün'' :kop

Abi %27 indirimli hali 22.500 ise bu dolabın sitedeki perakende fiyatını gel sen düşün :kiskis

Bu arada AEP için fiyat vermeleri enteresan, ellerinde kalmadı diye biliyorum ben.

Dolayısı ile daha yüksek özellikli ürün ile daha düşük özellikli ürünü aynı fiyata sunmanın tek açıklaması olabilir. ''Elimizde mal yok ama size yok diyemediğimiz için AEP fiyatını BRE ile aynı tuttuk, siz AEP fiyatına Breezeless almayı tercih edersiniz nasılsa'' :kiskis

Biliyor musun sevgili Mert, İstifamdan sonra bir dönem çok üzüldüm çünkü hakikaten seviyordum vestelde çalışmayı ben kurumsal çalışma ortamlarını severim çünkü.
Fakat aradan zaman geçip de şöyle kendime vakit ayırabildiğimi farkedince dedim ki ''ulan yaklaşık 15 senem heba olmuş''
Tabi vestel'i istediğimiz kadar eleştirelim o ayrı konu ancak bana kattıklarını asla inkâr edemem.
O kadar kıymetli hocalarımızdan o kadar değerli bilgileri edindim ki.
Haa istifa nedenim de bugünkü karakterim di zaten.
Bugün sosyal mecrada nasıl ki yanlışa YANLIŞ diyorsam, ben kurum içerisinde de yanlışı görüyorsam YANLIŞ diyor ve ayak diretiyordum.

Bak abi açık ve net söyleyeyim, bu adamlar bize Yaşar Üniversitesinin çok kıymetli hocalarından 6 ay boyunca eğitim aldırdılar ve işletme yönetimi sertifikasyonuna dahil ettiler.
Vizyonlar, Misyonlar, Paradigmalar, maslow piramitleri bla bla neler neler işlediler ve bize vizyoner olun, bir misyonunuz olsun gak guk dediler ama iş sahada bunu uygulamaya gelince şu an (Hadi ben yine de rahmetli diyeyim) rahmetli olan bir müdür efendi Vestel'in kendi ekibi beni eğitmen olarak seçip bir programa dahil ettiğinde ''Adem bey işinize odaklanın'' diye bana mail atıp o programdan çıkarttı mesela. Haaa Eğitim müdürlüğü devreye girip ''Naaabıyon sen hacı? Bütün planı programı bu adam biliyor, ona göre haftalarca çalışma yapıldı neyi iptal ediyorsun, o eğitimi verecek'' dedi ben yine gidip o eğitimi verdim ayrı konu da asıl odaklanılması gereken konu şu ''Aga ne oldu yahu sizin Vizyon Misyon vesaire?''

Yani abi bunlar kendilerine Vizyoner birilerini değil, Misyoner pozisyona getirecek birilerini istiyor, ''Sen sadece itaat et'' gerisi dostlar alışverişte görsün.

Hadi anam hadi..
Valla ne diyeyim ki abi gerçekten üzücü bir durum bende kendimi bildim bileli vestel markasına sempatim olmuştur, herhalde çocukluğum da evdeki tek tv mizin vestel marka oluşu arada bozulsa da bir şekilde bizi o eski güzel aile dizilerini izlettiği içindir.??
Sağlık olsun diyelim abi ,sen değil bence vestel hatta ülkemiz kaybetti diyorum.

Servis anlamında da Sn Dr. Tarkan Tekcan ilk zamanlarında gerçekten iyiyken bence şuan değiller,adam montaja gelmiş vakum yaparmısınız dediğimde abi ısıtma amaçlı mı kullanıcaksın soğutmaysa gerek yok yapmıyoruz diyen adam nasıl teknik servis görevlisi olarak çalıştırılır anlamadım.

Valla abi ne yalan söyleyeyim bende senin gibiyim kimseye köprüyü geçene kadar dayı diyemem, herhalde yetişme tarzımdan da olsa gerek bu şekilde mutluyum varsın kaybedeyim ama diyeceğimden doğru bildiğimden asla vazgeçemem.

Sağlıcakla abim.?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri