Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Bir ara aslında Gree G Tech ana başlığı oluşturup onun altında tüm bu bilgileri derlesek keşke.
Bir de @REMZİ96 kısa kısa o flap kapağın kontrollerini videoy akaydedip youtube da yükleyip buraya eklesen nasıl olur?

Ben mesela Breezeless klimanın ana kapağının çift motorlu olması kaynaklı gecenin sessizliğinde hareketinin sesini duyuyor olmanın kimilerini rahatsız edebileceğini düşündüğüm için bunu da Breezeless ana başlığı altında yayınlayacağım ki insanların bilgisi olsun.

Hareket süresi, avantajları, sesi vs bu detayları paylaşalım herkese :ok
@Adem Helvacı Abim inceleriz.com'da breezeless yazılarını okudum tarafsız ve çok bilgilendirici bir çalışma olmuş ellerine diline sağlık ?

Mitsubishi klimalardada olan bu genleşme sesi için üretici firmalar acaba nasıl bir buluş yaparda bu ses tamamen ortadan kalkar.

Aklıma bir an iç üniteler de dış ünite gibi metal boyalı yapıda olsa fikri geldi olurmu acaba :alala

Klimaların genelinde
Resimdeki boruların oldugu şeffaf renkli plastik parçadan geliyor gibi geldi bu çıt sesinin
Sıcaklığı ve soğukluğu en önce ve yüksek hissedilen yeri orası sanki.
IMG_20231106_121051.jpg

@Adem Helvacı Abim inceleriz.com'da breezeless yazılarını okudum tarafsız ve çok bilgilendirici bir çalışma olmuş ellerine diline sağlık ?

Mitsubishi klimalardada olan bu genleşme sesi için üretici firmalar acaba nasıl bir buluş yaparda bu ses tamamen ortadan kalkar.

Aklıma bir an iç üniteler de dış ünite gibi metal boyalı yapıda olsa fikri geldi olurmu acaba :alala

Klimaların genelinde
Resimdeki boruların oldugu şeffaf renkli plastik parçadan geliyor gibi geldi bu çıt sesinin
Sıcaklığı ve soğukluğu en önce ve yüksek hissedilen yeri orası sanki.Ekli dosyayı görüntüle 9190
İşin gerçeği şu ki bu kasa genleşme sesi sadece klimalarda yok. Samsung Fald panel tv lerde bile kronik sorundur bu

Hatta 86'' bir Samsung Quantum panel tv bir tüketicide 2 kere değişim oldu kasa genleşme sesinden dolayı, 3 üncü tv geldi ses yine aynı, tüketici onu da istemeyince firma savunma olarak ''Kullanma kılavuzunun X sayfasında yazdığı üzere elektronik ürünler çalışırken bazı sesler çıakrtabilir'' dedi çıktı işin içinden.

Biz peşini bırakmadık tabi tüketici ile, konu önce THH sonra Mahkemeye gitti, Üst modelini yolladılar mahkeme kararı ile ama onda da ses vardı.

Genelde ani sıcaklık değişimlerine bu polipropilen denen madde tepki veriyor abi, her maddenin genleşme hızı da aynı olmadığı için bu sesler çıkıyor ortaya.

Bir klimacı kardeşim. Ön panjur ile arka gövde arasına vazelin sürüp deneme yaptığını ve %80 oranında etkili olduğunu söyledi ama ben denemedim. Denemek de istemedim açıkçası. Ayrıca bu klimaların ısıtma modunda minimal döngüsü güçlü olduğu için kasa sıcak kalıp evap erken soğuma yaptığı için de olabilir diye düşündüm. Parametre ile üflemeyi kapattım ve etkisi olduğunu gördüm kendimce ama %100 çözüm değildi.

Evvelki gün gece otıurduğum yerde sallanınca, eşim deprem haritasına baktı ve bizimle birlikte Kahramanmaraşta da sallanma olduğunu söyledi, elim hemen telefona gitti @muhammet göl kardeşime iyimisiniz diye yazayım dedim sonra vazgeçtim.

Sizin yaşadığınız sallantılar yanında bizimkiler devede kulak diye düşündüm huzursuz etmek istemedim fakat bu aralar yine bir hareketlilik var maalesef.

Hepiniz yaratana emanet dostlar.

İşin gerçeği şu ki bu kasa genleşme sesi sadece klimalarda yok. Samsung Fald panel tv lerde bile kronik sorundur bu

Hatta 86'' bir Samsung Quantum panel tv bir tüketicide 2 kere değişim oldu kasa genleşme sesinden dolayı, 3 üncü tv geldi ses yine aynı, tüketici onu da istemeyince firma savunma olarak ''Kullanma kılavuzunun X sayfasında yazdığı üzere elektronik ürünler çalışırken bazı sesler çıakrtabilir'' dedi çıktı işin içinden.

Biz peşini bırakmadık tabi tüketici ile, konu önce THH sonra Mahkemeye gitti, Üst modelini yolladılar mahkeme kararı ile ama onda da ses vardı.

Genelde ani sıcaklık değişimlerine bu polipropilen denen madde tepki veriyor abi, her maddenin genleşme hızı da aynı olmadığı için bu sesler çıkıyor ortaya.

Bir klimacı kardeşim. Ön panjur ile arka gövde arasına vazelin sürüp deneme yaptığını ve %80 oranında etkili olduğunu söyledi ama ben denemedim. Denemek de istemedim açıkçası. Ayrıca bu klimaların ısıtma modunda minimal döngüsü güçlü olduğu için kasa sıcak kalıp evap erken soğuma yaptığı için de olabilir diye düşündüm. Parametre ile üflemeyi kapattım ve etkisi olduğunu gördüm kendimce ama %100 çözüm değildi.
Doğrudur abi bu fizik olayı yediden yetmişe ısınıp soğan maddelerin hepsinin değişmez bir gerçeği.

Evvelki gün gece otıurduğum yerde sallanınca, eşim deprem haritasına baktı ve bizimle birlikte Kahramanmaraşta da sallanma olduğunu söyledi, elim hemen telefona gitti @muhammet göl kardeşime iyimisiniz diye yazayım dedim sonra vazgeçtim.

Sizin yaşadığınız sallantılar yanında bizimkiler devede kulak diye düşündüm huzursuz etmek istemedim fakat bu aralar yine bir hareketlilik var maalesef.

Hepiniz yaratana emanet dostlar.
Baş tâcısın abim ?
Düşünmen bile yeterli teşekkür ederim.
Bende batı bölgeleri için kaygılıyım
Özellikle bu Akdeniz kıyı kesimleri Muğla bodrum Kuşadası çok hareketli.
Allah inşallah kimseyi incitmesin

Kasadan gelen ses için birşeyler söylemek istiyorum. Bende 18bin ve 12binlik Midea Xtreme Seve var 12bin olanda dediğiniz sesler mevcut ancak 18bin olanda çıt yok 18bin klimada üfleme kanalında kadifemsi bir döşeme mevcut ve kasa bağlantı vidaları daha fazla bu artılar sanırım ses yapmasını engelliyor. 12 bin olanda bir iki iyileştirme yapılarak bu sesler engellenebilir diye düşünüyorum.

Kasadan gelen ses için birşeyler söylemek istiyorum. Bende 18bin ve 12binlik Midea Xtreme Seve var 12bin olanda dediğiniz sesler mevcut ancak 18bin olanda çıt yok 18bin klimada üfleme kanalında kadifemsi bir döşeme mevcut ve kasa bağlantı vidaları daha fazla bu artılar sanırım ses yapmasını engelliyor. 12 bin olanda bir iki iyileştirme yapılarak bu sesler engellenebilir diye düşünüyorum.
Hocam merakım için k.bakmayın resim ekleme şansınız varmıdır dediğiniz yeri merak ettim ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20231126_192826.jpg
    IMG_20231126_192826.jpg
    45.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20231126_192752.jpg
    IMG_20231126_192752.jpg
    30.8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20231126_192719.jpg
    IMG_20231126_192719.jpg
    33.1 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20231126_192648.jpg
    IMG_20231126_192648.jpg
    26.7 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20231126_192553.jpg
    IMG_20231126_192553.jpg
    48.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20231126_192515.jpg
    IMG_20231126_192515.jpg
    51.2 KB · Görüntüleme: 34
Resimler ekte dikkatli bakınca kadifemsi döşeme, kapak sabitleme vidaları ve kanalları farklı. ???‍♂️
Hocam çok sağolun zahmet verdim?

Evet ilk defa görüyorum bunu yumuşak bir döşeme var orada belliki faydası olmuş genleşme olayına.
Yada 18lik olanın iç yapısı daha farklı.

All easy 12lik var bende onda da genleşme sesi yok.

Birkaç kez söküp taktım temizlik ve bazı şeyler için sonrasında Ufak tefek genleşme sesi geliyor du bazı aksamları geri eski haline getirince tekrar genleşme sesi gelmez oldu?
Benimde biraz elim ayarsız ondan kaynaklı ?

Hocam çok sağolun zahmet verdim?

Evet ilk defa görüyorum bunu yumuşak bir döşeme var orada belliki faydası olmuş genleşme olayına.
Yada 18lik olanın iç yapısı daha farklı.

All easy 12lik var bende onda da genleşme sesi yok.

Birkaç kez söküp taktım temizlik ve bazı şeyler için sonrasında Ufak tefek genleşme sesi geliyor du bazı aksamları geri eski haline getirince tekrar genleşme sesi gelmez oldu?
Benimde biraz elim ayarsız ondan kaynaklı ?
Bende 12bin üzerinde yeni ayar yaptım şimdilik ses yok gibi bu gece klima takip edeceğiz ?

Benim G-Tech in hem pipodan hemde işaretlediğim yerden ciddi bir su geliyor pipodan gelmesi normal ama buradan neden geliyor normal mi ? @Adem Helvacı @muhammet göl @mbirol
Gayet normal benimki de aynı
Klima nın tabanında tek delik pipo nun deliği olsaydı sadece pipodan gelirdi ama senin dış ünite tabanında birçok delik olduğu için rahat rahat atıyor suyu petekler de dikey ve suyun hepsi tabana akar?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri