Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Yarın tekrar ölçecem ben eski ölçtüğümde tek problu termometre vardı şimdi 2 tane var 2 tane masa üstü var daha başarılı ölçümler yaparım yada şu TP linkim gelsin ordanda takip ederim ozaman yapayım çünkü gree ye söyledim durumu klima söylediğiniz gibi çalışmıyor dedim daha dönüş yok herhalde iade edemeyeceğim bunu AEP hayal oldu
Tp link gelince dediğin gibi hemde anlık değerler de elinin altında olur.
hoş bir ürün 3aya kadar depoluyor takvim halinde veriyor haftalık günlük grafik vsvs gidip her seferinde bakma derdini de bitirmiş olursun?
Senin makina 9 luk olsa yine böyle yaparmıydı acaba yazılımsal olarak bir sorun var gibi duruyor.

Son düzenleme:
Ben 2021 de Hepsiburada dan almıştım ama pili hatırlamıyorum tam pilleri de sonradan almıştım ayriyeten sürekli gerek olur diye
arşivden ne buldum dereceleri HB global den almışım
kutunun birini açmışım o sırada.

İçinde pil varmış pil yuvasına temas etmesin diye daire şeklinde birşey koymuşlar onu çıkarmışım resimde gözüküyor
Aynı günde çalıştırıp test etmişim ?

Resimdeki klima kumandası da sigma comfort klima gree üretim.

Ekli dosyalar

• IMG_20231202_051507.jpg
    IMG_20231202_051507.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20231202_043801.jpg
    IMG_20231202_043801.jpg
    106.4 KB · Görüntüleme: 14
arşivden ne buldum dereceleri HB global den almışım
kutunun birini açmışım o sırada.

İçinde pil varmış pil yuvasına temas etmesin diye daire şeklinde birşey koymuşlar onu çıkarmışım resimde gözüküyor
Aynı günde çalıştırıp test etmişim ?

Resimdeki klima kumandası da sigma comfort klima gree üretim.
Benim termometre de yokmuş abi ürün açıklamasında da pilsiz olarak geldiği yazıyormuş bende pil sipariş ettim şuanlık Tartının pilini taktım ?

Tp link gelince dediğin gibi hemde anlık değerler de elinin altında olur.
hoş bir ürün 3aya kadar depoluyor takvim halinde veriyor haftalık günlük grafik vsvs gidip her seferinde bakma derdini de bitirmiş olursun?
Senin makina 9 luk olsa yine böyle yaparmıydı acaba yazılımsal olarak bir sorun var gibi duruyor.
Daha iyi sonuçlar verirdi ama değişen birşey olmazdı bence ben inanmıyorum uzun süre düşük wat tüketimi ile çalışabileceğini

Üst kattaki klima 23⁰ set emiş 25.5 üfleme 40⁰ sehpa üzerindeki derece 25.2⁰ saat 8 de panodan 12 saatlik bir ortalama almaya çalışayım. Elimizdeki imkanları değerlendirelim. ?
Aha benim de buna benzer. ayarladığım değer 23, ortam sıcaklığı 25 dolaylarında gidip geliyor.

Abi G-Techi neden iade etmiş Korkuteli çok soğuk biryer değil ki ısıtmak problem olsun. Soğutmakta çok zor bir iş olmadığına göre Aep ve G-Techi iade etme sebebleri nedir
Kardeşimizin elinin altında MHI klima da var ve onunla kıyaslayınca tabi Çin segment üretimlerin tüketimleri yüksek geliyor.
En öncelikli şikayetini ben tüketim olarak yorumladım.
Sonrasında kasa genleşme sesi, termostattan çıkınca sergilediği sesler, -5 derecede dahi istenen performansı vermemesi (-5 de böyleyse -10 -15 olunca ne yaparız tereddütü)
Ürün fiyatının yüksekliği, satış sonjrası hizmeti kalitesini rezalet olarak nitelendirmesi vs gibi detayların olduğu bir notu vardı okumuştum.

Kendisine hatalı kıyaslama yaptığını izah ettim, çin segment ile japon segmenti kıyaslamanın doğru olmadığını , aynı sonucu almasının zaten mümkün olmadığını belirttim ama neticede memnun değilse memnun değildir konu kapanmıştır benim için.

İade için yasal işlemlere dair bir dilekçe hazırlayacağım kendisi için :ok

Valla o bölümü bende çözemedim
Belki de tüketim olarak çok yakıyor dur Mitsubishi az yakıyor dur
Açıkçası buna biraz itiraz ettim kendisine ve dedim ki ''Abi bak, Gree Gtech klimanın 12 lik olanı bile 800 watt altına kısmazken senin 24 lük AEP klima 24 de ayarlıyken 660watt değerine kadar kısıyor diyorsun, yani o klima için bu değer çok ciddi bir başarıdır. Kaç tane 24 lük klimanın 660watt larda çalıştığını görebiliriz ki Çin segmentinde?

Dediğim gibi abi, kardeşimiz beğenmemişse benim için konu kapanmıştır. Yine de ürünün hakkını bana göre yememek lazım ben çok memnunum kendi adıma.

Yani ben 850 rakımdayım, kardeşimiz 1020 rakımda. Sadece rakım değil de coğrfyadaki koşullar da etkili tabi. Bizim burası halen süt liman günlük güneşlik ortalık.

2900watt üzerine çıktığı yerler var 30 a ayarlı haldeyken, 6 saatte 8 kw gibi bir sonuç da vardı sanırım dışarısı 5, içerisi 28 dereceyken orasını tam hatırlayamadım şu an.

Ha bana göre de gree ve midea ana üretici lerin kötü ürünü yoktur.

Mitsubishi elektrik ler bu klimalara ne koymuş olabilir de bu kadar tutulur orasını kullanmadan bilemem.
Mitsubishi de kendi kompresörünü üretiyor gree de midea da ama huyları farklı belkide huyunu sevmemiştir

ama sonuçta bu işi yapan kompresör ve bakır borular ve yazılım

en fazla ne olur iç ünite ye bakır sıralamayı çok verir ve dış ünite kompresörün frekansını minimum devire alsa bile iyi ısıtır yada plastik kalitesi farklıdır veya filtresi daha iyidir oda olmadı sessizdir
Abi şöyle bir örnek vereyim bakın.

Şu dış ünite kartı Mitsubishi electric klimaya ait.
1701523365512.jpeg

Bu da Midea klimaya ait
1701523387481.jpeg

@Adem Helvacı
Abi ben Muğla Karabörtlen köyünde oturuyorum. Gökova Mürşide Ülker yetkili satıcıdan aldığım 18binlik dış ünite KAR attırıyor demiştim. Bugün yetkili servis geldi ünitenin fan motorunda kaçak akım olduğunu tespit etti yetkilileri bilgilendirdi şimdi firmadan cevap bekliyor. Bana söylediği ya motoru gönderirler yada dış üniteyi komple değiştiririz gelecek bilgiye bağlı dedi. Yetkili servis sahibi Ali abi çok iyi bir arkadaş sağolsun yardımcı oluyor ama seninde tanıdığın yetkili biri varsa yardımcı olursan sevinirim. Motor değişimi biraz moralimi bozdu doğrusu üniteyi komple değiştirmezler mı?
Elbette görüşebilirim, hatta yasal hakkınız d avar değişim için.
Sadece söz konusu müdahale için merak ettiğim bir husus var onu sorgılarım pazartesi günü ve diğer yandan klimanın kapalıdevre sistemini açtırmaya gerek var mı diye düşünmedim desem yalan olur.

Şey gibi düşün bunu, televizyonlarda da bana soruyorlar bazen, panel homojen dengesi 10 üzerinden 9 bir ürünün kartı arıza yapıyor, adamın yasal hakkı var yaniisterse ürün değiştirtiriz paşa paşa, fakat yeni gelecek üründeki panel homojen dengesinin 10 üzerinden 7 veya 8 çıkması korkusunu yaşarız her zaman. Diğer yandan kart değişimi dedikleri şey tv nin 8 vidasını açıp arka kapağı alıp, içerideki kartı söküp değiştirmekten ibaret, ben aynı paneli kullanmaya devam edebileceğim için bunu avantaj olarak görüyorum ve değiştirmemelerini rica edebiliyorum.

Sizde de bahsi geçen müdahale benim gözümde sistemi açmaya gereken bir müdahale değil, ayrıca o motor DC motor, nasıl kaçak oluyor kafam takıldı açıkçası. O nedenle Teknik Genel Müdür ile bir görüşeyim ona göre hareket ederiz.

Bu arada Karabörtlen Ula nın biraz yukarılarında mı oluyordu? Doğru mu hatırlıyorum?

Elbette görüşebilirim, hatta yasal hakkınız d avar değişim için.
Sadece söz konusu müdahale için merak ettiğim bir husus var onu sorgılarım pazartesi günü ve diğer yandan klimanın kapalıdevre sistemini açtırmaya gerek var mı diye düşünmedim desem yalan olur.

Şey gibi düşün bunu, televizyonlarda da bana soruyorlar bazen, panel homojen dengesi 10 üzerinden 9 bir ürünün kartı arıza yapıyor, adamın yasal hakkı var yaniisterse ürün değiştirtiriz paşa paşa, fakat yeni gelecek üründeki panel homojen dengesinin 10 üzerinden 7 veya 8 çıkması korkusunu yaşarız her zaman. Diğer yandan kart değişimi dedikleri şey tv nin 8 vidasını açıp arka kapağı alıp, içerideki kartı söküp değiştirmekten ibaret, ben aynı paneli kullanmaya devam edebileceğim için bunu avantaj olarak görüyorum ve değiştirmemelerini rica edebiliyorum.

Sizde de bahsi geçen müdahale benim gözümde sistemi açmaya gereken bir müdahale değil, ayrıca o motor DC motor, nasıl kaçak oluyor kafam takıldı açıkçası. O nedenle Teknik Genel Müdür ile bir görüşeyim ona göre hareket ederiz.

Bu arada Karabörtlen Ula nın biraz yukarılarında mı oluyordu? Doğru mu hatırlıyorum?
Teşekkür ederim abi sen bizden daha teknik ve bilgili olduğun ne dersen o abi ? Karabörtlen Gökova ve Köyceğiz arasında bulunuyor Ula'nın aşağısı abi.

Kardeşimizin elinin altında MHI klima da var ve onunla kıyaslayınca tabi Çin segment üretimlerin tüketimleri yüksek geliyor.
En öncelikli şikayetini ben tüketim olarak yorumladım.
Sonrasında kasa genleşme sesi, termostattan çıkınca sergilediği sesler, -5 derecede dahi istenen performansı vermemesi (-5 de böyleyse -10 -15 olunca ne yaparız tereddütü)
Ürün fiyatının yüksekliği, satış sonjrası hizmeti kalitesini rezalet olarak nitelendirmesi vs gibi detayların olduğu bir notu vardı okumuştum.

Kendisine hatalı kıyaslama yaptığını izah ettim, çin segment ile japon segmenti kıyaslamanın doğru olmadığını , aynı sonucu almasının zaten mümkün olmadığını belirttim ama neticede memnun değilse memnun değildir konu kapanmıştır benim için.

İade için yasal işlemlere dair bir dilekçe hazırlayacağım kendisi için :ok
Sen daha iyi bilirsin ama abi kahramanmaraşta aylık 250-300 w tüketen bir Aep veya prime vardı muhammette. Ve gece gündüz ortalama sıcaklık ocak ayında 3 derece falan maraşta. Şimdi muhammet mhi alsa ocak aylık tüketim 150-200w falan mı olacak. -20 dereceye kadar çalışacağını garanti eden midea ile -15e kadar çalışacağını garanti eden mhi arasında ne gibi bir tüketim sergilemiş özel değilse bu değerleri bizimlede paylaşabilir misin abi :)

Teşekkür ederim abi sen bizden daha teknik ve bilgili olduğun ne dersen o abi ? Karabörtlen Gökova ve Köyceğiz arasında bulunuyor Ula'nın aşağısı abi.
Heeee o bahsettiğim kişilerin oturduğu yer başka yerdi demek ki, hatundan öğrenirim yerlerini.
Ben detayları öğreneyim de önce, ona göre karar verelim abi, hakkını yedirtmeyiz hiç merak etme, eğer burada o dış ünitenin değişmesinin mantıklı olduğun akanaat getirirsek çatır çatır görüşmeleri ve gereğini yaparız. Ben olaya şu kısımdan yaklaşıyorum, dış ünitede ses var mı? üründe performans sorunu var mı? Gaz akış sesi sorunun var mı? Kompresör düşük frekensa geçmeme sorunun var mı? vs vs gibi bir çok detay var, bütün bunlar yoksa ve firma ''ürün değiştiriyoruz' derse biz aslında ürün değiştirmemeleri için mücadele etmek ister miyiz kısmını düşünüyorum ben :kiskis

Bu arada, Cennetten arsayı almışsın, umarım tapusu da sendedir :D

Sen daha iyi bilirsin ama abi kahramanmaraşta aylık 250-300 w tüketen bir Aep veya prime vardı muhammette. Ve gece gündüz ortalama sıcaklık ocak ayında 3 derece falan maraşta. Şimdi muhammet mhi alsa ocak aylık tüketim 150-200w falan mı olacak. -20 dereceye kadar çalışacağını garanti eden midea ile -15e kadar çalışacağını garanti eden mhi arasında ne gibi bir tüketim sergilemiş özel değilse bu değerleri bizimlede paylaşabilir misin abi :)
Kardeşimiz bu konuda çok detaycı, elinde milyon tane veri var bana da paylaştığı.
Sorarım, izin verirse seve seve paylaşırım :ok (Video çok çünkü)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri