Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Senin Rakım kaç dı abi?
Bir ara biz Ula dan yer bakarken youtube da bir video denk geldi, İstanbuldan oraya yerleşen bir ailenin hikayesini anlatan videoydu, adam kesinlikle klima ile ısınmak mümkün değil demişti şaşırmıştım :alala

Abi Rakım 118 0⁰ altını zor görür yaz kış klima burası için ideal. Isı pompası kullananlar var ama bence çoğu kişi hatalı klima kullanımı yüzünden klima ile performans alamamış. Ben bu durumu test ettim klima kışın 5⁰ altında kapat aç yapılmamalı. Ev sıcak olduğu sürece klima verimi düşmez. ?

Hare, Enviro, Noviro serilerinde var abi yani yerli montaj olanlarda. Legenedera ve Krigaminezen de yok.
MHI klimada da yok diyor kardeşimiz mesela.
Krigamizen de sağ sol flap ayarı yokmuş abi noviro yerine baba krigami teklif etmişlerdi iyiki almamışım klimada en çok oynadığım tuş o sag sol ayarı ?

Sen daha iyi bilirsin ama abi kahramanmaraşta aylık 250-300 w tüketen bir Aep veya prime vardı muhammette. Ve gece gündüz ortalama sıcaklık ocak ayında 3 derece falan maraşta. Şimdi muhammet mhi alsa ocak aylık tüketim 150-200w falan mı olacak. -20 dereceye kadar çalışacağını garanti eden midea ile -15e kadar çalışacağını garanti eden mhi arasında ne gibi bir tüketim sergilemiş özel değilse bu değerleri bizimlede paylaşabilir misin abi :)
Hava eksiye düşmedi daha ama kasımın son 10 günü hava zehir gibiydi bu ay 133kw yakmış dur bakalım Aralık Ocak Şubat ta ne yakacak bende merak ediyorum aep i tam tesisat bu sene test etme imkanım olacak ?

@muhammet göl @REMZİ96 ve elinde olanak olan Midea kullanıcısı dostlar.
Elinizdeki enerji monitörleri ile uygulamayı aynı anda senkronize edip uygulamanın tüketim verilerini doğru verip vermediğini teyit etmeme yardımcı olur musunuz rica etsem :ok

Neden Voltcraft 144kwh gösteriyorken uygulama 132kwh gösteriyor bunu öğrenmem lazım

Klimanın haricinde o hatta enerji çekecek tek unsur, elektrik fişi üstündeki ışık, o da 1 watt
24 saatte 24 watt, 10 günde 240watt, 30 günde 720watt.

Eeee? Başka haricen enerji tüketen bir unsur yok ki. 1-2watt olsa anlarım da, 144 nireee, 132 nire?

Aaaaaa
bir dakika ben hata yaptım, enerji tüketimi sadece Breezeless üründe gösteriyordu unuttum dostlar çok afedersiniz.

Benim bunu çift enerji monitörü ile test etmem lazım o zaman.

Bence 24 saat takip edip bunu ortaya çıkartabilirim.

Gerçi bir enerji monitörü de enerji tükerir ama atla deve değil sonuçta. O minik sapmayı görmezden gelebiliriz.

@muhammet göl @REMZİ96 ve elinde olanak olan Midea kullanıcısı dostlar.
Elinizdeki enerji monitörleri ile uygulamayı aynı anda senkronize edip uygulamanın tüketim verilerini doğru verip vermediğini teyit etmeme yardımcı olur musunuz rica etsem :ok

Neden Voltcraft 144kwh gösteriyorken uygulama 132kwh gösteriyor bunu öğrenmem lazım

Klimanın haricinde o hatta enerji çekecek tek unsur, elektrik fişi üstündeki ışık, o da 1 watt
24 saatte 24 watt, 10 günde 240watt, 30 günde 720watt.

Eeee? Başka haricen enerji tüketen bir unsur yok ki. 1-2watt olsa anlarım da, 144 nireee, 132 nire?
Kendi konum da paylaştım abi wi-fi priz ile fiziksel watmetre arasında 2kw fark vardı

Heeee o bahsettiğim kişilerin oturduğu yer başka yerdi demek ki, hatundan öğrenirim yerlerini.
Ben detayları öğreneyim de önce, ona göre karar verelim abi, hakkını yedirtmeyiz hiç merak etme, eğer burada o dış ünitenin değişmesinin mantıklı olduğun akanaat getirirsek çatır çatır görüşmeleri ve gereğini yaparız. Ben olaya şu kısımdan yaklaşıyorum, dış ünitede ses var mı? üründe performans sorunu var mı? Gaz akış sesi sorunun var mı? Kompresör düşük frekensa geçmeme sorunun var mı? vs vs gibi bir çok detay var, bütün bunlar yoksa ve firma ''ürün değiştiriyoruz' derse biz aslında ürün değiştirmemeleri için mücadele etmek ister miyiz kısmını düşünüyorum ben :kiskis

Bu arada, Cennetten arsayı almışsın, umarım tapusu da sendedir :D

Senin ilgilenmen kafamı daha da rahatlattı ? abi yaz aylarında biz çok rahat ettik kış yeni geldi sayılır cihaz çok iyi ısıtıyor 63⁰ 35⁰ üfleme değerleri gördüm. KAR attırma sorunu önce saniyelik oluyordu daha sonra sıklaştı klima olduğunu bilmediğim için Şimşek gök gürültüsü falan attırıyor dedim. Durumu DC motor hızlanmaya başladığı zaman KAR nin attığı anda anladık. Ürünün değişme yönüne ben çok titiz olduğum için takılıyorum böyle şeyler titiz adamı bulur. ? Ben 45 yaşındayım bu zamana kadar hep usta arkasını topladım kafam daha rahat olur diye düşünüyorum. Arsayı alıp ev yapma durumu imkansız oldu diyelim abi. ?

Aaaaaa
bir dakika ben hata yaptım, enerji tüketimi sadece Breezeless üründe gösteriyordu unuttum dostlar çok afedersiniz.

Benim bunu çift enerji monitörü ile test etmem lazım o zaman.

Bence 24 saat takip edip bunu ortaya çıkartabilirim.

Gerçi bir enerji monitörü de enerji tükerir ama atla deve değil sonuçta. O minik sapmayı görmezden gelebiliriz.
Ozaman abi voltcraft üzerine wi-fi priz baglaman lazım yada düz watmetre
Ben 3tane bağladım voltcraft+ duz wmetre+ wi-fi priz ?

wi-fi priz de ise çok az sapma vardı ayın sonunda wi-fi prizin 133 kw düz watmetre nin 131 kw verdiğini gördüm

Senin ilgilenmen kafamı daha da rahatlattı ? abi yaz aylarında biz çok rahat ettik kış yeni geldi sayılır cihaz çok iyi ısıtıyor 63⁰ 35⁰ üfleme değerleri gördüm. KAR attırma sorunu önce saniyelik oluyordu daha sonra sıklaştı klima olduğunu bilmediğim için Şimşek gök gürültüsü falan attırıyor dedim. Durumu DC motor hızlanmaya başladığı zaman KAR nin attığı anda anladık. Ürünün değişme yönüne ben çok titiz olduğum için takılıyorum böyle şeyler titiz adamı bulur. ? Ben 45 yaşındayım bu zamana kadar hep usta arkasını topladım kafam daha rahat olur diye düşünüyorum. Arsayı alıp ev yapma durumu imkansız oldu diyelim abi. ?
İçin rahat olsun, zaten haftalık görüşmelerimiz oluyor hep teknik müdürle, pazartesi ararım hem kendi tespitlerim ve merak ettiklerimi konuşur hem de senin konuyu görüşürüm :ok

Ozaman abi voltcraft üzerine wi-fi priz baglaman lazım yada düz watmetre
Ben 3tane bağladım voltcraft+ duz wmetre+ wi-fi priz ?

wi-fi priz de ise çok az sapma vardı ayın sonunda wi-fi prizin 133 kw düz watmetre nin 131 kw verdiğini gördüm
Aaaa doğru, ewelink ile deneyebilirim mesela, yanıma alayım onu bugün giderken

Buda bu ay gelen fatura son hafta çift klima diyelim ortalama aylık sıcaklık gündüz 15⁰ gece 8⁰ evin elektrik aboneliği trafo yetersizliği nedeniyle şantiye tarifesi. Tarife meselesi tüketici sorunu diyebilir miyiz? Ben adamların ihalesini bekliyorum mesken aboneliği almak için.

Ekli dosyalar

• IMG_20231202_180510.jpg
    IMG_20231202_180510.jpg
    97.6 KB · Görüntüleme: 18
Buda bu ay gelen fatura son hafta çift klima diyelim ortalama aylık sıcaklık gündüz 15⁰ gece 8⁰ evin elektrik aboneliği trafo yetersizliği nedeniyle şantiye tarifesi. Tarife meselesi tüketici sorunu diyebilir miyiz? Ben adamların ihalesini bekliyorum mesken aboneliği almak için.
Abi şantiye elektriği ciddi sıkıntı :(
Parası ayrı dert, istikrarsız enerjisi ayrı dert.

Son değilde çok güzel bir değer yani mesela ben Beko grubunun hiç 51i geçtiğini görmedim benim gree de de 56 gördüm en son
Benim gree de 26 set otomatik fan esnasında fan max a yakınken 56 ları gördüm fan hızını düşürsem 60 ları zorlar sanırım. Fön makinası gibi mübarek ama yakıyor da yani.

Ayrıca yeni tp link tapo dan mı sipariş ettiniz ve nereden?

Enerji sorunu yaşamadık abi dalgalanma yok mesken aboneliğini evdeki cihazlar bozulursa üstlerine kalmasın diye vermiyorlar trafo yetersizliği var kendilerini sağlama alıyorlar. Bize de acayip faturalar. ?
Bir ara Marmaris Samsung servisini ziyarete gideceğim, o zaman tanışalım mutlaka :ok

ME adamlar yeşil zemini bulmuşlar çift kale maç yapacak kadar kart üretmişler yani.
''Caponlar yapmış'' dediğimiz şey bu :D

Yalnız servisin yaklaşımı enteresan olmuş.

Elektrikten dolayı bu kart patlamış, 13.500tl hayırlı olsun.

Kartı inceledim, VDR ler görevini yapmış ve kısadevre olup sigortayı açıkdevre yapmışlar. Servis yine de kartı tamir etmek yerine komple değiştirmiş.

Zannediyorum ki hem kartın değişmesi hem de fiyatlandırma konuunda ''Nasılsa elektrik dağıtım şirketi ödeyecek'' düşünceleri baskın gelmiş.

Kendilerine üzücü bir haberim var, yasal kanaldan ana firmaya resmi yazı yollatıyorum şu an, kart ve işçiliğin gerçek fiyatları için.

Abi ben Algida dondurma dağıtımında çalışıyorum Marmaris Armutalan benim bölge gelirsen önceden haberim olsun her zaman beklerim. ? Bu arada emekliyim ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri