Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

''Caponlar yapmış'' dediğimiz şey bu :D

Yalnız servisin yaklaşımı enteresan olmuş.

Elektrikten dolayı bu kart patlamış, 13.500tl hayırlı olsun.

Kartı inceledim, VDR ler görevini yapmış ve kısadevre olup sigortayı açıkdevre yapmışlar. Servis yine de kartı tamir etmek yerine komple değiştirmiş.

Zannediyorum ki hem kartın değişmesi hem de fiyatlandırma konuunda ''Nasılsa elektrik dağıtım şirketi ödeyecek'' düşünceleri baskın gelmiş.

Kendilerine üzücü bir haberim var, yasal kanaldan ana firmaya resmi yazı yollatıyorum şu an, kart ve işçiliğin gerçek fiyatları için.
İşte parça maliyeti az olsa direk değişim daha mantıklı 13500 de nedir yavv. Ha şu da var o kartı tamir edecek babayiğidi de bulmak zor. Bende orjinal japon üretimi daikin vardı kart arızalı almıştım tamir ederim diye denemediğim yol kalmadı kartın 2ci eli 3-4 bin lerde onuda bulabilirsen. Bende çinli amcalardan inverter diye satılan üniversal kart sipariş ettim geldi taktım. Pek inverter ile alakası yok. Tek kalkış anında yavaş kalkıyor sıcaklığa göre güç düşürme yok. Dereceye gelince pat diye duruyor. Ama çalışıyor şimdilik ona şükrediyoruz.

Bu bahsettiğim proje klimam olacak deneme yanılma malzemesi.

@Adem Helvacı @mbirol
Forumda konu veya tartışma başlatacaktım; ama ya beceremedim yada bulamadım. Bu yüzden direk size sorayım dedim.
R22 ile çalışan bir klimaya gerekli güvenlik önlemlerini almak şartı ile R290 dolumu yapabilirz miyiz. Stabil çalışır mı. Motor yağı sıkıntı çıkarır mı?

Aşağıda yabancı birinin yaptığı paylaşımın video linkini paylaşıyorum. Oluru var ise ciddi faklılık oluyor gibi.
Sesten birşey anlaşılmıyor görselde veriler var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
Sen daha iyi bilirsin ama abi kahramanmaraşta aylık 250-300 w tüketen bir Aep veya prime vardı muhammette. Ve gece gündüz ortalama sıcaklık ocak ayında 3 derece falan maraşta. Şimdi muhammet mhi alsa ocak aylık tüketim 150-200w falan mı olacak. -20 dereceye kadar çalışacağını garanti eden midea ile -15e kadar çalışacağını garanti eden mhi arasında ne gibi bir tüketim sergilemiş özel değilse bu değerleri bizimlede paylaşabilir misin abi :)
Japon lar ile çin klimalarını ( midea yı )
kiyaslayacak olursak
Arada bir fark kalıyor malzeme kalitesi ve üretim farkı.

Şimdi şöyle bir düşününce
Yazın 12 btu su 100w ile soğutma yapabilen
Kışın btu farkına göre ısıtmada olabildiğince kendini kısabilen ve istenilen ısıda odayı koruyan bir klima var karşımızda.

Ha ne olur japonun kompresörü bir tık az yakar Çin'in kompresörü bir tık çok yakar ama ortaya hemen hemen aynı sonuç çıkmış olur yakıt hariç olabilir.

Tutar japon lar anakart devreyi dolandirıp uzatır çok koyar Çinliler herşeyi entegre ye sığdırır az koyar bilemem belkide Japonların devresinin öyle olma sebebi herşeyi daha kapsamlı süzmek içindir ki hata vermesin stabil çalışsın diye yinede bu işin piri ustalarıma saygım sonsuzdur onlar ne derse öyledir ben bir usta değilim sadece yaşayıp görüp tecrübe eden birisiyim.

Midea ve Mitsubishi kanadında bana bugüne kadar iPhone ve Samsung kıyaslama sı gibi geldi bu klima kıyaslama işleri hep gözümde iPhone marka isminden dolayı çok para ister diye kafama yerleştirmisim herkesin görüşü farklıdır onada saygım sonsuzdur.

Keşke şu Forumda kışın aktif olarak ısıtmada orjinal bir Mitsubishi klima kullanan olsada bizim gibi yorum yapıp tüketim paylaşımı yapsa ozaman daha çok görürdük farkı şansa Mitsubishi sahipleri yazın kullanıyor ürünlerini.

Son düzenleme:
Ayrıca yeni tp link tapo dan mı sipariş ettiniz ve nereden?
Amazon dan sipariş etmişti hocam iki gündür bakıyorum amazona da satıcı hâlâ farklı Amazon'un kendisinde stokta Yok farklı satıcıda var şuan oda 440 vatan bilgisayar nasıl 530 tl ye satıyor orasını aklım almadı ürün aynı

Son düzenleme:
Amazon dan sipariş etmişti hocam iki gündür bakıyorum amazona da satıcı hâlâ farklı Amazon'un kendisinde stokta Yok farklı satıcıda var şuan oda 440 vatan bilgisayar nasıl 530 tl ye satıyor orasını aklım almadı ürün aynı
435 e kadar gördüm. adım gibi eminim aşağı inmeyecek yukarı cıkacak ama bakalım.

@muhammet göl @REMZİ96 ve elinde olanak olan Midea kullanıcısı dostlar.
Elinizdeki enerji monitörleri ile uygulamayı aynı anda senkronize edip uygulamanın tüketim verilerini doğru verip vermediğini teyit etmeme yardımcı olur musunuz rica etsem :ok

Neden Voltcraft 144kwh gösteriyorken uygulama 132kwh gösteriyor bunu öğrenmem lazım

Klimanın haricinde o hatta enerji çekecek tek unsur, elektrik fişi üstündeki ışık, o da 1 watt
24 saatte 24 watt, 10 günde 240watt, 30 günde 720watt.

Eeee? Başka haricen enerji tüketen bir unsur yok ki. 1-2watt olsa anlarım da, 144 nireee, 132 nire?
Abi benim TP link daha gelmedi sadece wattmetre var şuan onun dışında ölçecek birşey yok gelsin ölçeyim abi

Benim gree de 26 set otomatik fan esnasında fan max a yakınken 56 ları gördüm fan hızını düşürsem 60 ları zorlar sanırım. Fön makinası gibi mübarek ama yakıyor da yani.

Ayrıca yeni tp link tapo dan mı sipariş ettiniz ve nereden?
Evet abi amazondan sipariş ettim 3 gün önce falan 305₺ ye ama azıcık pahalanmış bana 60₺ şahsi indirim tanımladılar normalde 365 ti

Kartı inceledim, VDR ler görevini yapmış ve kısadevre olup sigortayı açıkdevre yapmışlar. Servis yine de kartı tamir etmek yerine komple değiştirmiş.

Zannediyorum ki hem kartın değişmesi hem de fiyatlandırma konuunda ''Nasılsa elektrik dağıtım şirketi ödeyecek'' düşünceleri baskın gelmiş.

Kendilerine üzücü bir haberim var, yasal kanaldan ana firmaya resmi yazı yollatıyorum şu an, kart ve işçiliğin gerçek fiyatları için.
Elektirk dağıtım şirketi nasıl ödüyor abi benle alakası yok demiyorlar mı

Gerçek fiyat neymiş abi 3 falan dimi kart?

İşte parça maliyeti az olsa direk değişim daha mantıklı 13500 de nedir yavv. Ha şu da var o kartı tamir edecek babayiğidi de bulmak zor. Bende orjinal japon üretimi daikin vardı kart arızalı almıştım tamir ederim diye denemediğim yol kalmadı kartın 2ci eli 3-4 bin lerde onuda bulabilirsen. Bende çinli amcalardan inverter diye satılan üniversal kart sipariş ettim geldi taktım. Pek inverter ile alakası yok. Tek kalkış anında yavaş kalkıyor sıcaklığa göre güç düşürme yok. Dereceye gelince pat diye duruyor. Ama çalışıyor şimdilik ona şükrediyoruz.

Bu bahsettiğim proje klimam olacak deneme yanılma malzemesi.
Kaç yıllık klima abi ortalama enerji tüketimi ney şuan ölçtün mü hiç :)

Bu termostat olayına takmıştım ve makinenin bir detayını bu sayede öğrenmiş oldum. ? Hava yönlendirici tam aşağı konumda olmadığı durumlarda makine termostat durumuna geçmiyor. ?

Neden abi :) bence parametre ayarlı daha mantıklı rahatsız olmuyormusun o serinletici rüzgardan :)
Orta kanatları tam sağa çekip %90 a yakın çözdüm sayılır rahatsızlık işini ama

hafta tatilimde iç ünite sensörün konumunu dış kapaktan alıp tam klima emiş yerine peteklerin üzerine almayı düşünüyorum.
Kablosu kısa gelipte alamazsam sensörü oradan çıkarıp petege yakınlaştırma yaparım muhtemelen

Bakalım ne gibi artısı olacak bana prime klimamın sensör konumu tam peteğin üzerinde emiş yerindeydi şuan ki xreme lerde olduğu gibi
Onun sensör hassasiyet şekli hoşuma gidiyor du.

Bu termostat olayına takmıştım ve makinenin bir detayını bu sayede öğrenmiş oldum. ? Hava yönlendirici tam aşağı konumda olmadığı durumlarda makine termostat durumuna geçmiyor. ?
Kendime cevap vereyim yanılmışım. ? Ama koca gün daha sıcak havada termostat yapmayan klima gece daha soğukta termostat yapıyor. ?

Kendime cevap vereyim yanılmışım. ? Ama koca gün daha sıcak havada termostat yapmayan klima gece daha soğukta termostat yapıyor. ?
Bak bende şunu farkettim orta dikey kanatları ben termostat sırasında rahatsız etmesin diye tam sağda kullanıyorum.

Isıtma yaparken bana boğuluyor gibi geliyor oda mesela çabuk ısınıyor ve termostat a geçiyor bugün tam ortaya aldım rahat çıksın hava diye bakalım sık termostat yapacak mı
Bir yandan da sensörün konumunu oyuz den değişiklik yapmayı düşünüyorum ?

Gece hadi hava çok soğuk diye kapanmadığını farz ettik bakalım sıcağı rahat atarsa diğer zamanlarda durum ne olacak onuda görelim.

Bak bende şunu farkettim orta dikey kanatları ben termostat sırasında rahatsız etmesin diye tam sağda kullanıyorum.

Isıtma yaparken bana boğuluyor gibi geliyor oda mesela çabuk ısınıyor ve termostat a geçiyor bugün tam ortaya aldım rahat çıksın hava diye bakalım sık termostat yapacak mı
Bir yandan da sensörün konumunu oyuz den değişiklik yapmayı düşünüyorum ?

Gece hadi hava çok soğuk diye kapanmadığını farz ettik bakalım sıcağı rahat atarsa diğer zamanlarda durum ne olacak onuda görelim.
Boğulma olayına katılıyorum termostat döngüsünü kesinlikle etkiliyor. ??

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri