Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 338
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 329
Ok
Arkadaşlar bu televizyonu aldım fakat kutunun içinden çıkan kitapçıkta ve televizyonun arkasında gözüken etikette ürünün 9500A olduğu, 50/60 Hz olduğu yazıyor. Bu gerçekten böyle mi Teknosa bana farklı bir ürün mü göndermiş. Lütfen cevaplar mısınız
Hocam bana da 55 inch olanıın 9500a versiyonunu göndermişler inceleyebildiniz mi ne tür farkları var 9500 olan ile? Bir arkadaş anakart go iken delta2 olmuş dedi ama bir bakıp tespit ettiğniz farkları yazabilirmisiniz?

Peki Murat Bey o a nın anlamı var m acaba arkadaşın dediği gibi go anakart delta2 oldu gibi? Ben arçeliğe sordum ama daha bir dönüş yapmadılar.
GO anakart denen şey Google TV olduğunu kastediyor. Yüksek ihtimal fark yok. Ha belki ufak ihtimal HDMI üzerinden 4K 120hz çıkış verememe problemini çözmüşlerdir.

Merhaba. Bu TV ile ilgili çok fazla panel ve ışık sızması şikayeti var. Almaktan vazgeçtim ama aklım da kaldı bir de sizlere danışmak istedim. Ne dersini tavsiye eder misiniz

GO anakart denen şey Google TV olduğunu kastediyor. Yüksek ihtimal fark yok. Ha belki ufak ihtimal HDMI üzerinden 4K 120hz çıkış verememe problemini çözmüşlerdir.
Arkadaşlar ben bana gelen 55ghq9500a ile düz 9500 arasındaki farkı müşteri hizmetlerini arayarak sordum bana geri döndüler. İlk olarak 9500 serisinin üretiminin durduğunu söylediler artık 9500a ların üretimi yapılıyormuş aradaki farkta tvnin ayak kısmında bi değişiklik olmuş burda zaten tahmin ediliyordu.
Teknik olarak 4k 60 hz bile seçilse ursa board ile onu 120 hz e çıkardığını söyledi telefondaki yani 4kda da buşekilde 120hzi veriyorlarmış. Depolaması 16 gb rami 2 gb mış. VRR var mı dedim ne olduğunu anlamadı ingilizce ve türkçe açılımını da söyledim ama anlamadı.
Onun dışında aklıma gelmediği için başka birşey sormadım.

Merhaba. Bu TV ile ilgili çok fazla panel ve ışık sızması şikayeti var. Almaktan vazgeçtim ama aklım da kaldı bir de sizlere danışmak istedim. Ne dersini tavsiye eder misiniz
OLED almadığınız sürece hangi televizyonu alırsanız alın ışık sızması, bulutlanma, ölü piksel gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Arkadaşlar ben bana gelen 55ghq9500a ile düz 9500 arasındaki farkı müşteri hizmetlerini arayarak sordum bana geri döndüler. İlk olarak 9500 serisinin üretiminin durduğunu söylediler artık 9500a ların üretimi yapılıyormuş aradaki farkta tvnin ayak kısmında bi değişiklik olmuş burda zaten tahmin ediliyordu.
Teknik olarak 4k 60 hz bile seçilse ursa board ile onu 120 hz e çıkardığını söyledi telefondaki yani 4kda da buşekilde 120hzi veriyorlarmış. Depolaması 16 gb rami 2 gb mış. VRR var mı dedim ne olduğunu anlamadı ingilizce ve türkçe açılımını da söyledim ama anlamadı.
Onun dışında aklıma gelmediği için başka birşey sormadım.
Doğru bunlarda ayak sıkıntısı vardı başta ayak değiştirdiler sonra da o yeni ayaklı modeli sürdüler piyasaya. 4K 120hz muhabbetinde ürün hiç bir şekilde çıkış vermiyor yani upscale işi yanlış anlatılmış. 1080p de 120hz veriyor ürün.

Doğru bunlarda ayak sıkıntısı vardı başta ayak değiştirdiler sonra da o yeni ayaklı modeli sürdüler piyasaya. 4K 120hz muhabbetinde ürün hiç bir şekilde çıkış vermiyor yani upscale işi yanlış anlatılmış. 1080p de 120hz veriyor ürün.

Hocam daha doğru ifadesi şöyle:

HDMI girişinden doğal 1080p 120Hz sinyali alıp 120 Hz olarak veriyor.

HDMI girişinden 4K sinyali ancak 60Hze kadar alıyor. Ursa dedikleri board ile memc veya benzeri işlemle 120 Hz (gibi) yapıp ekrana veriyor.

Kendi dahili uygulamaları ise memc ile 120 Hz oluyor, olması gerektiği şekilde.

Tek sıkıntı HDMI ile “dışardan” 4K çözünürlükte 60 Hz üzeri alamaması yani. Hiçbir şekilde 4K 120Hz olmaması değil.

Olay bundan ibaret.

Hocam daha doğru ifadesi şöyle:

HDMI girişinden doğal 1080p 120Hz sinyali alıp 120 Hz olarak veriyor.

HDMI girişinden 4K sinyali ancak 60Hze kadar alıyor. Ursa dedikleri board ile memc veya benzeri işlemle 120 Hz (gibi) yapıp ekrana veriyor.

Kendi dahili uygulamaları ise memc ile 120 Hz oluyor, olması gerektiği şekilde.

Tek sıkıntı HDMI ile “dışardan” 4K çözünürlükte 60 Hz üzeri alamaması yani. Hiçbir şekilde 4K 120Hz olmaması değil.

Olay bundan ibaret.
Sadece panelin kendisinin 4K/120 çalışmasında kimseye faydası olmuyor 1080p 120 dışında. Vestel'lerde ise kimseye faydası yok çünkü HDMI 2.0 var.

Sadece panelin kendisinin 4K/120 çalışmasında kimseye faydası olmuyor 1080p 120 dışında. Vestel'lerde ise kimseye faydası yok çünkü HDMI 2.0 var.

Beklenti ve ihtiyaç ile alakalı. Benim için önemli olan Memc@4K@120Hz olması ve bu cihazda bu özellik var. Yıllarca 60 Hz üzeri sinyal alamayan ama işlemle 120Hz hatta 240 Hz çalışan panelleri aldık keyifle kullandık. HDMI üzerinden 120 Hz 4K alamaması bence hayati bir eksiklik değil. Memc ile yapıyor işte. Para köfte hikayesi burada devrede yine.

Xbox Series X konsol ile 1080p 120 Hz oyun denedim. 120 fps verebilmek için grafik kalitesi düşürülüyor. Zaten her oyunda da 120 fos desteği de yok. Onun yerine 4K 60Hz çalıştırıp memc kökledim. Kalite de akıcılık da çok daha iyiydi. Fark edilir bir gecikme de hissetmedim. Bugünün konsolu için 4k 120 Hz şart değil.

4k 120 hz basabilen, Dünyanın en hızlı ekran kartı olanbir kaç yüzbin liralık oyun bilgisayarına sahip arkadaşlar 4K 120 Hz giriş desteğine ihtiyaç duyabilirler. E onlarada derim ki biraz daha harca git 480 Hz 0,01 ms gecikmeli oled monitör al :)

Öyle de bir hava var ki herkesin elinde 4k 120 Hz çıkış var da takacak Hdmi soket arıyor. Bu ürün piyasadaki binlerce modelden biri. Her tür özellikte fiyatta bir dünya cihaz var. Gidin alın beğendiğinizi abi. :)

Govee ambilight sistemini deneyen kimse yok mu ? bu arada memc falan ne işe yarıyor ben onları aktif hale getirdiğimde netflixte vs bişe izlerken kasıyor görüntü sanki bu yüzden hiç bişeyi aktif etmiorm

Herkese merhaba, geçen hafta grundig ghq 65 9500 modelini teknosadan 27500₺ fiyata satın aldım. Tv evde duruyor ve kurulum yaptırmadım. Burada yazılanları okuduktan sonra hiç sıkıntı yaşamadan iade etmeli miyim diye düşündüm ve sizlere danışmak istedim.
Standart bir kullanıcıyım. Oyun ile alakam yok. Elimde son derece başarılı bir lg ses sistemim var tv nin sesi ile ilgilenmiyorum. Tv için turkcell tv+ kutu kullanıyorum. Dahili olana ihtiyacım olmayacak. Elimde mi box s var onu da kullanabilirim. Dolayısı ile google tv ihtiyacımda yok aslında. Yukarılarda bir yorumda ses sisteminin optik giriş ile kullanılamadığını yazan insanlar olmuş. Bunu da hiç anlayamadım. Fiyatı ve servis ağını düşünüp aldım ve kararsız durumdayım. Tüm istediğim net bir tv,platform, youtube videosu izleyebilmek. Bir diğer alternatif oalrak samsung 65q60d qled düşündüm ancak aralarında tam 12500₺ tl fark var.. dğeemi diye düşünüyorum. Fikirlerimizi belirtirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Herkese merhaba, geçen hafta grundig ghq 65 9500 modelini teknosadan 27500₺ fiyata satın aldım. Tv evde duruyor ve kurulum yaptırmadım. Burada yazılanları okuduktan sonra hiç sıkıntı yaşamadan iade etmeli miyim diye düşündüm ve sizlere danışmak istedim.
Standart bir kullanıcıyım. Oyun ile alakam yok. Elimde son derece başarılı bir lg ses sistemim var tv nin sesi ile ilgilenmiyorum. Tv için turkcell tv+ kutu kullanıyorum. Dahili olana ihtiyacım olmayacak. Elimde mi box s var onu da kullanabilirim. Dolayısı ile google tv ihtiyacımda yok aslında. Yukarılarda bir yorumda ses sisteminin optik giriş ile kullanılamadığını yazan insanlar olmuş. Bunu da hiç anlayamadım. Fiyatı ve servis ağını düşünüp aldım ve kararsız durumdayım. Tüm istediğim net bir tv,platform, youtube videosu izleyebilmek. Bir diğer alternatif oalrak samsung 65q60d qled düşündüm ancak aralarında tam 12500₺ tl fark var.. dğeemi diye düşünüyorum. Fikirlerimizi belirtirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Kullanabilirsiniz rahatça. Ben de sizin gibi bu TV ile TV+ kullandım Sagemcom ile verilen. Sorunsuz çalışıyor 4K HDR ile (Atmos'da çalışıyor hatta). Ayrıca Samsung'larda Dolby Vision yok. Bu TV'de Dolby Vision var ve hem de IQ teknolojisi ile var. Ayrıca soundbarı optik ile değil, HDMI eARC/ARC ile bağlamanız en iyisi olacak. En kaliteli yol bu çünkü.

Kullanabilirsiniz rahatça. Ben de sizin gibi bu TV ile TV+ kullandım Sagemcom ile verilen. Sorunsuz çalışıyor 4K HDR ile (Atmos'da çalışıyor hatta). Ayrıca Samsung'larda Dolby Vision yok. Bu TV'de Dolby Vision var ve hem de IQ teknolojisi ile var. Ayrıca soundbarı optik ile değil, HDMI eARC/ARC ile bağlamanız en iyisi olacak. En kaliteli yol bu çünkü.
Cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut soundbarımda sadece 2 adet optik giriş mevcut, arc ile bağlantıyı o yüzden düşünemiyorum. Bir yorumda optik çıkış ile soundbar bağlanamadığını okuyunca buna şaşırıp sormak istedim. Ya da başka bir ara aparat mı kullanmalıyım acaba optikten arc hdmi dönüşümü sağlayabilen. Optikten bağlayabilirsem benim işimi görür. Bunun dışında bir kullanıcı olarak bahsini ettiğim beklentileri netlik olarak bana verebilirse 27500₺ ile çok uygun bir tv olacak gerçekten

Merhaba,

Anlattıklarınıza göre bu tv sizin için fazlasıyla iyi. Aldığınız fiyat da bugün için gayet iyi. Çoğumuz 10 ay önce bundan pahalıya aldı.

Burada kıla tüye taktığımıza bakmayın. her tv'nin kendine göre eksiği-fazlası var. Bu panelin görüntü kalitesi gayet iyi. hele 4K HDR DV ise doyum olmaz. Sesi de çok çok iyi. Optik girişe hiç bakmadım, sanırım yok. TV+ Box'ta var mı bilmiyorum ama Mi Box S ile optik çıkışı kullanabilirsiniz. işinizi görür. (gerçi ben deneyince bosverip dahili hoparlörü kullanmanızı mümkün görüyorum). Araya dönüştürücü adaptör gerekecek.

Cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut soundbarımda sadece 2 adet optik giriş mevcut, arc ile bağlantıyı o yüzden düşünemiyorum. Bir yorumda optik çıkış ile soundbar bağlanamadığını okuyunca buna şaşırıp sormak istedim. Ya da başka bir ara aparat mı kullanmalıyım acaba optikten arc hdmi dönüşümü sağlayabilen. Optikten bağlayabilirsem benim işimi görür. Bunun dışında bir kullanıcı olarak bahsini ettiğim beklentileri netlik olarak bana verebilirse 27500₺ ile çok uygun bir tv olacak gerçekten
Tavsiyem bütçenize uyuyorsa elinizdeki soundbarı LG S70TY ile değiştirmeniz yönünde. Şu an fiyatına göre en iyi Soundbar modeli. Dolby Atmos, DTS:X desteğine sahip HDMI eARC bir soundbar. 1 adet HDMI 2.1 portu da var. 8K/60, 4K/120 olarak Dolby Vision/HDR10+, VRR, ALLM vs. her şeyi Passthrought edebiliyor). Çok uzun ömürlü bir model diyebilirim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri