Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Hangi Televizyonu almalıyım? 50" veya 55"

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emreteacher

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Adem Helvacı beyin youtube kanalındaki videoları izleyip daha da kafası karışanlardanım.

Öncelikle aradığım televizyon için kriterler :
Genellikle Maç, film ve dizi için kullanacağız. -Netflix, IPTV, beinconnect vb. üzerinden- (Eşimle daha çok aksiyon filmlerini sevdiğimizi belirtmek isterim. Harekete ayak uydurması lazım.)
3-3.5 metre uzaklıktan izleyeceğiz. Ayrıca Direkt karşıdan izleyeceğiz genel anlamda ufak oda olduğu için. (Sanırım VA paneller buna daha uygun oluyor.)
Açılı ve az da olsa güneş yansıyabilir. -Genellikle akşamları izliyoruz televizyonu o yüzden bu da pek önemli değil.-
Karasal yayın izlemiyoruz o yüzden uydu özelliği hiç önemli değil.

Android olmasa da olur, TV için Bütçeyi düşük tutup 4k destekli TV Box, veya stick alabilirim.
Marka takıntım da yok, -servisi iyi ve yeterli olduğu sürece-

Bütçem; 10.000 ve 16.000 TL arası.
50 veya 55" Televizyon önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Adem Helvacı beyin youtube kanalındaki videoları izleyip daha da kafası karışanlardanım.

Genellikle Maç, film ve dizi için kullanacağız. -Netflix, IPTV, beinconnect vb. üzerinden- (Eşimle daha çok aksiyon filmlerini sevdiğimizi belirtmek isterim. Harekete ayak uydurması lazım.)
3-3.5 metre uzaklıktan izleyeceğiz. Ayrıca Direkt karşıdan izleyeceğiz genel anlamda ufak oda olduğu için. (Sanırım VA paneller buna daha uygun oluyor.)
Açılı ve az da olsa güneş yansıyabilir. -Genellikle akşamları izliyoruz televizyonu o yüzden bu da pek önemli değil.-

Android olmasa da olur, TV için Bütçeyi düşük tutup 4k destekli TV Box, veya stick alabilirim.

Servis konusunda samsung diğer rakiplerine göre bir adım önde 60BU8000 olabilir amazonda stok vardı en son ama 60 inç. 55 inç olarak TCL 55P735 olabilir fakat servis konusunda samsung gibi iyi değiller.

Samsung 60BU8000

60BU8000 En ucuz 16.933 TL ki 16.000 tl bile bütçemi zorlar 55BU8000 ile arasında bir fark var mı ekran boyutu dışında?

55P735 amazonda görmüştüm inceledim ama dediğiniz gibi servis konusunda çoğu kişiden olumlu geri dönüş olmamış.

60BU8000 En ucuz 16.933 TL ki 16.000 tl bile bütçemi zorlar 55BU8000 ile arasında bir fark var mı ekran boyutu dışında?

55P735 amazonda görmüştüm inceledim ama dediğiniz gibi servis konusunda çoğu kişiden olumlu geri dönüş olmamış.
60 inç olan sharp panel fakat 50 inç olanını bilmiyorum. Alan arkadaşlarda hep 60 inç olanını tercih etti. Servis kısmı bir Philips kadar kötü değildir samsung kadar iyi de değildir. Ben TCL den yana tercihimi kullanırdım.

60 inç olan sharp panel fakat 50 inç olanını bilmiyorum. Alan arkadaşlarda hep 60 inç olanını tercih etti. Servis kısmı bir Philips kadar kötü değildir samsung kadar iyi de değildir. Ben TCL den yana tercihimi kullanırdım.
Hocam sadece 60 inç olanı Sharp paneldir.50 ve 55 inç olanların panelleri farklıdır.60BU8000 i özel yapan da budur.

SAMSUNG 55BU8000 TV aldım ve pişman oldum. Sebebi yan açılardan renkleri soldurması. Max 30 derecelik bir açıyla izlememe rağmen renkler ve siyah performansı rahatsız edecek derecede kötü. Direk karşısına geçip izleyecekseniz güzel ama malesef az bir açıyla bakayım derseniz akşamları sizi mutlu etmez. Ayrıca televizyonun parlaklık miktarı HDR filmler için yetersiz kaldığı için 4k hdr filmler karanlık olabiliyor. Bir diğer mevzu ise kumanda sorunu. Sürekli bağlantı kopması yaşıyorum, kumandada. Servis çağırdım direk yeni kumanda değişimi yaptılar yenisinde de aynı problemi yaşıyorum. Servis tekrar gelecek bakalım ne yapacaklar bu sefer. Ha sevisten mutlu musunuz derseniz gerçekten ilgi ve alaka tam. Çözüm odaklı bir hizmet veriyorlar. Tabi bunu Uşak Samsung servis için söyleyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Smart Hubda IPTV de sıkıntı olduğu için Samsungdan uzak duruyordum bir de 60" çok büyük gelir odaya. 40" ekranlı televizyonum var halihazırda kullandığım. O yüzden 50 veya 55" tercihim.

SAMSUNG 55BU8000 TV aldım ve pişman oldum. Sebebi yan açılardan renkleri soldurması. Max 30 derecelik bir açıyla izlememe rağmen renkler ve siyah performansı rahatsız edecek derecede kötü. Direk karşısına geçip izleyecekseniz güzel ama malesef az bir açıyla bakayım derseniz akşamları sizi mutlu etmez. Ayrıca televizyonun parlaklık miktarı HDR filmler için yetersiz kaldığı için 4k hdr filmler karanlık olabiliyor. Bir diğer mevzu ise kumanda sorunu. Sürekli bağlantı kopması yaşıyorum, kumandada. Servis çağırdım direk yeni kumanda değişimi yaptılar yenisinde de aynı problemi yaşıyorum. Servis tekrar gelecek bakalım ne yapacaklar bu sefer. Ha sevisten mutlu musunuz derseniz gerçekten ilgi ve alaka tam. Çözüm odaklı bir hizmet veriyorlar. Tabi bunu Uşak Samsung servis için söyleyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri