Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru HDMI 2.0 ve 120 Hz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

berkobre

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel
65 inç oled tv almak istiyorum ve seçeneklerim HDMI 2.1 girişe sahip değiller. HDMI 2.0 özellikle PS5 oynarken 120 Hz'e çıkabilir mi? Yoksa HDMI 2.1 olmaması büyük bir dezavantaj mıdır?

Seçeneklerim 65XA9D63DT ve 65OG9930.

Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Ekli dosyalar

• Безымянный.png
    Безымянный.png
    52.1 KB · Görüntüleme: 16
65 inç oled tv almak istiyorum ve seçeneklerim HDMI 2.1 girişe sahip değiller. HDMI 2.0 özellikle PS5 oynarken 120 Hz'e çıkabilir mi? Yoksa HDMI 2.1 olmaması büyük bir dezavantaj mıdır?

HDMI 2.0 ve 100/120 yazma sebebi
Aslında panel 120 destekliyor fakat ana kart 100 Hz desteği vardı.
Bu modeli incelemedim ama 2024 üretimi için Vestelden oled 2.1 allm destekli model gelecekti. İşte o 120jz olacaktı diye hatırlıyorum.

Eğer bekelrim sıkıntı yok dersen onu bekle.
Zam gelmeden işi cozeyim dersen vestel'i düşünme

Bu modeli incelemedim ama 2024 üretimi için Vestelden oled 2.1 allm destekli model gelecekti. İşte o 120jz olacaktı diye hatırlıyorum.

100-120 hz arası fark çok mu büyük? Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Bekonun OLED modellerinde fiyat daha yüksek ancak yine HDMİ 2.0. Tcl Phillips satış sonrası için güvenilir değil. Samsung lg de bütçemi aşıyor maalesef.

100-120 hz arası fark çok mu büyük? Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Bekonun OLED modellerinde fiyat daha yüksek ancak yine HDMİ 2.0. Tcl Phillips satış sonrası için güvenilir değil. Samsung lg de bütçemi aşıyor maalesef.
Ya bu kişisel zevke dayanarak evet fark eder. Anladığım kadarı ile siz profesyonel yada bağımlı değilsiniz bunu söyleme sebebim ps5 kullanıp 120 Hz soruyorsaniz çok detaycı olmanız lazım di ☺️ burda sakın yanlis anlamayın. Kötü niyetle bunu demiyorum. Ama günümüze kadar daha düşük modeller kullandı iseniz 100hz bile çok iyi gelir. Ama yıllardır 120 kullanan birisine 110 bile takılmalı gelir. Umarım anlatabildim ?

Merhabalar. Toshiba 65XA9D63DT ve Vestel 65OG9930 bu iki Oled televizyonun anakartları aynı mı?

Son düzenleme:

Çıkamaz. Ayrıca Ps5 de 120 hz verebilen oyunlar düşük bütçeli oyunlardır çokta gerek yok rahat ol. Ps5 Pro bile doğal 4k 60 fps standart verebilecek mi meçhul. belki yine yükseltme yaparak 4k verebilecek bakacağız. Ayrıca sağdaki modelde Dolby Atmos var soldakinde yok bu durumda fiyat farkı fahiş değilse tercih nedenim olurdu

Son düzenleme:

100/120 olayı panel ve anakarttan ziyade şebekenin frekansına bağlı değişkenlik gösteriyor diye hatırlıyorum.

Şimdi şöyle bir yanılgı olabiliyor. İşte zaten 120 hz oyun yok ki niye 120 hz destekli tv alayım. Ama burada atlanan şey şu, VRR yani bilgisayardaki freesync özelliğinden mahkum da kalıyorsunuz. Yeni nesil konsollarda fps değeri değişken ancak panel sabit 60 veriyorsa bu sefer oyunlar sabit 60 fps olmadığından ekranda yırtılma yani tearing dediğimiz efekt oluyor. Oyun zevkinizi mahvediyor.

Özellikle god of war ragnarok oynarken 120 hz ve vrr destekli yani hdmi 2.1 oled tv de kratos kılıcı sallarken animasyon kaymak gibi yağ gibi takılma durakmasa tearing yırtılma sıfır. Ama tam tersi aynı konsolu 4k 60 hz ve yeni nesil desteklemeyen tv de oyunları oynarken bu akdar akıcı olmuyor ve sahnelere göre hafif yırtılma efekti de oluyor. 4k 60 hz destekli yani hdmi 2.0 televizyonlarda malesef yeni nesil konsollar sorunlu, oyun kasıyormuş takılıyormuş hissi veriyor. Bunu birebir yan yana test ettiğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum ne yapın ne edin ps5 özelinde yeni nesil teknolojileri destekleyen bir tv alın derim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri