Öncelikle değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.
Hem yazdığınız mesajlara cevap vermek istedim hem de son gelişmeyi eklemek istedim.
Şarj cihazı için aparat mevcut ben aparat ile kullanıyorum. Bu tutum yüzünden Amazon dan alım yapmaya çalışıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 3518
Muhtemelen ben de bu şekilde kullanacağım hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Telefon imeisini e-devletten kontrol eder misin? Eğer ithalat yoluyla getirilmediyse iade etme şansın olur. Onun dışında şarj aleti ile ilgili yapılabilecek bir şey olmayabilir. Çünkü sonuç olarak telefon resmi yollardan getirilmiş, telefon ve şarj aleti çalışıyor. Tabii ilan açıklamalarını da dikkatli okumak lazım. Örneğin Xiaomi Türkiye garantili yazıyorsa ve Xiaomi buna garanti vermiyorsa, gri ithalat dediğimiz olay gerçekleşmişse yine iade edilebilir.
İmei kontrol ettiğimde bir sıkıntı gözükmüyor. Cihaz kayıtlı. Hatta satıcı Hepsiburada'ya Genpa garantili olduğunu söylemiş. Bu gün genpa'yı arayıp İmei kontrolü istedim, genpa bu cihazı kendilerinin getirdiğini ve kendileri tarafından 2 yıl garantili olduğunu belirtti. Aslında sorunum zaten garanti değildi. Ürün açıklamalarında fişin US olduğu yazmaması açıkçası beni kandırılmış hissettirdi. Biraz da bu yüzden kızıp iade etmek istedim. sonuçta bilgim dışında bana bu şekilde gönderildi.
Apple Watch almıştım sorunlu olduğuna dair servis raporuna rağmen hepsiburada inat edip iade almamıştı ve satıcı direk kendisiydi.
Ki denilen gibi ithalatçı garantili ürünse şarj aletinin böyle çıkması normal sayılır.
Bu alışverişimden sonra hepsi burada hesabımı kapatıyorum. İş yerim için de sipariş veriyordum bu yüzden hesapta yüklü alışverişler de oluyordu. Kendileri kaybetti beni
Telefonunu Xiaomi Türkiye garantili diye satıldıysa kesinlikle gidip bir Xiaomi mağazasında imei kontrol ettirin. Biz buna bakmayız derlerse oradan tutturup Hepsiburadayı ikna edebilirsiniz. İthalat cihazı ise Xiaomiye sormanıza gerek yok çünkü cihazınıza asla bakmazlar, cihazda sorun olmadığını varsayarak iade hakkınızın olmadığını düşünüyorum.
Cihaz Genpa tarafından garantili. Arayıp teyid ettim.
Yok mu şöyle ülkemizde vatandaşı koruyan e-ticaret sitesi. Maddi imkanım olsa bir şirket oluşturup gireceğim bu işlere ama ne yazık ki bizim helal paramız ile olacak işler değil.
Her konuda vatandaşın yanında olacak
Çok kazanmak yerine vatana faydalı olacak
Çarpmayacak, çırpmayacak
Orijinal ürünleri satacak
Vatandaşı kandırmayacak
Mağdur etmeyecek
Tehdit etmeyecek
Çok mu şey istiyoruz anlamıyorum. A firması veya b firması nezdinde konuşmuyorum da alayı sorunlu arkadaş. Bu kadar sorunun olduğu firmalara da mecburuz. Ve bu mecburiyetler olmasa ne güzel olurdu di mi?
Umarım çıkar adam gibi adamlar ve bu alışveriş işlerine noktasını koyar. Bunlara sağlam yasalar gerekiyor. Yoksa bu karaktersizler bizi soymaya devam ederler. Amazon'a başladım bu sebeplerden dolayı. Tabi şuan 1 tane sorunum yok. Lakin o da bozmaz umarım bizim çakal türklere uyup.
Kesinlikle bundan sonra bende sadece Amazondan yapacağım alışverişimi. Bu zamana kadar hiç üzmediler beni.
Cihaz muhtemelen yurt dışı cihazı. Herhangi bir Türkçe yazı yok gibi duruyor.
İlk iade sebebimin içine cihazın kayıtsız olduğunu düşündüğümü de eklemiştim. Satıcı Genpa garantili olduğunu söylemiş. Genpa'yı arayıp teyid istedim, cihazın kendilerine ait olduğunu söylediler. Yani resmi bir şekilde ithal edilmiş.
Ben bu güne kadar HB da da haklı olduğum konuda, benim hakkımı hep korudu. Defalarca kere iade yaptım, hiç sorun yaşamadım. Başka, sitelerde iade oluştırınca, satıcı ile irtibata geçin vs yönlendiriyor. HB da, da kimse ile muhatap değildin. Tabi haklı isen.
Cep telefonu işinde şu var. Siz cihaza sim kart takarsanız, iade olmaz. Ki çokta normsl bir durum. Sim kart takınca telefon sizin hatta kayıt oluyor. Buda Tüketici yasasında var bildiğim kadarı ile. Bu 15 gün iade konusu, telefon işinde çok kötü amaçlı kullanıldı öncesinde. Ben çok gördüm 10 gün kullanıp iade edeni.
Bu son soruna kadar da benim hakkımı korudu hocam. Fakat bu olayda açıkçası beni anladıklarını bile düşünmüyorum.
Cihazın dış jelatini zaten yoktu (kutuyu kapatan) Kapağını direkt olarak açabildim. Açtığımda ise telefonu elime aldım ve ekran jelatininin üzerindeki İspanyolda yazılar dikkatimi çekti. Ardından arkasında kutunun içine şarj cihazını gördüm ve fotoğrafını çekip telefonu kutuya geri koydum ve aynı gün iade ettim. Ne cihazın jelatinini açtım ne de cihazın kendisini.
Açıkçası bu durumda ben kendimi haklı görüyorum, ürün açıklamasının içerisinde şarj cihazının EU prizler ile uyumsuz olduğu, çevirici aparat kullanmam gerektiği yazmıyor. E ben neden ekstra para verip (5 yada 10 tl dahi olsa) çevirici alayım ki? Diğer satıcılarda şarj cihazları direkt EU yani Türkiye prizi uyumlu.
Herkese tekrardan değerli mesajları için teşekkür ederim. THH ye durumu bildirdim. Her ne kadar cihaz resmi ithalatlı olsa da satıcı tarafından salak yerine konulmam sinirimi bozuyor. Bu sebepten onlara öyle yada böyle iade almalarını sağlayacağım.