Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Hi Level 55uil402 Açılmıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

rcan1974

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Hi-Level 55UİL402
HL55UIL402/216 MODEL Hİ-LEVEL marka televizyonumu açınca standby ışığı yanıp yanıp sönüyordu sürekli bi arkadaş yazılım verdi attım yükledim tam kurulum yaptım yanlız tv yi kapatıp açınca yine eskisi gibi oluyor 4 5 defa yükledim tv yi kapatana kadar sıkıntı yok ama tv nin fişini çekip takınca kapatıp açınca yine aynısı oluyor. anakart arızalı olsa yazılı kabul etmez neden olabilir ki sanki tv kapatınca yazılımı siliyor resetliyor

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-09-27 at 19.39.42.jpeg
    WhatsApp Image 2023-09-27 at 19.39.42.jpeg
    30.6 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Servis ile iletişim kurun yazılımsal bir sorun değil Ledbar besleme anakart sorunu olabilir detaylı şekilde incelenip arıza tespiti yapılmalı.

Servis ile iletişim kurun yazılımsal bir sorun değil Ledbar besleme anakart sorunu olabilir detaylı şekilde incelenip arıza tespiti yapılmalı.
hocam tv yazılım istiyor açıyorum tv yi stand by ışı sürekli yanıp yanıp sönüyor flashla yazılımı yüklüyorum sıkıntısız yüklüyor çalışıyor hatta ben tv yi kapatana kadar hiç bir sıkıntı yok tv yi kumandadan kapatıp açınca yine çalışıyor yanlız fişini çekip takınca yeniden açtıgımda stand by ışığı tekrar yanıp yanıp sönmeye başlıyor yazılım istiyor tv nin yazılımı siliniyor eski haline dönüyor tekrar yüklüyorum kuruyorum fişini çekene kadar sorunsuz çalışıyor

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-09-27 at 19.39.45.jpeg
    WhatsApp Image 2023-09-27 at 19.39.45.jpeg
    82.6 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Image 2023-10-03 at 02.24.14.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-03 at 02.24.14.jpeg
    33.7 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Image 2023-10-03 at 02.27.03.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-03 at 02.27.03.jpeg
    51.5 KB · Görüntüleme: 4
hocam tv yazılım istiyor açıyorum tv yi stand by ışı sürekli yanıp yanıp sönüyor flashla yazılımı yüklüyorum sıkıntısız yüklüyor çalışıyor hatta ben tv yi kapatana kadar hiç bir sıkıntı yok tv yi kumandadan kapatıp açınca yine çalışıyor yanlız fişini çekip takınca yeniden açtıgımda stand by ışığı tekrar yanıp yanıp sönmeye başlıyor yazılım istiyor tv nin yazılımı siliniyor eski haline dönüyor tekrar yüklüyorum kuruyorum fişini çekene kadar sorunsuz çalışıyor
Tamam işte servis çağırın farklı forumda yazılım verildi yine sorun tekrar ediyor dediniz donanım arızasına işaret ediyor servise verin az para şıkışmış..

servis tv nin flash çipi arızalı yazılımı kabül etmiyor anakart değişecek dedi 3500 tl istedi bu tv nin yeni çıkmış modeli 6 7 bin lira
Tamiri olur yapacak usta bulmanız lazım chip nand arızası varsa ya parça değişimi yada komple anakart değişimi ile olur çıkma anakart yada üniversal anakart bakın..

@PCTeknikElektronik Fram sorununa benzettim, aslında anakart komple değiştirilmeden de sorun çözülebilir de işte bugün eline tornavida alan herkes tamirci dükkanı açabildiği için 4 vida ve 2 soket söküp takıp anakartı değiştiren herkese tamirci deniyor.

Sonra 3500tl ye tv tamiri.

Fram nedir önce onu açıklayalım.
FRAM aslında Ferroelektrik RAM olarak adlandırılır, yapı olarak DRAM'e benzer, ancak geçici olmamak için dielektrik katman yerine ferroelektrik katman kullanan rastgele erişimli bir bellektir. FeRAM, flash bellekle aynı işlevselliği sunan, artan sayıda alternatif geçici olmayan rasgele erişimli bellek teknolojilerinden biridir.

Yani buradaki en temel sorun ürünün çalışmaması, veya sorunun düzelmemesi değil, sorunun KALICI düzelmemesi, yani yazılımı bellekte tutamaması.
Burada donanım sorunu ağırlıklı ön plana çıkar. Farklı bir yazılım yüklemek, yazılımı tutamayan donanıma yükledikçe çözüm olmayacaktır.

İşi bilen bir ustanın görmesi gerekir.

@PCTeknikElektronik Fram sorununa benzettim, aslında anakart komple değiştirilmeden de sorun çözülebilir de işte bugün eline tornavida alan herkes tamirci dükkanı açabildiği için 4 vida ve 2 soket söküp takıp anakartı değiştiren herkese tamirci deniyor.

FRAM aslında Ferroelektrik RAM olarak adlandırılır, yapı olarak DRAM'e benzer, ancak geçici olmamak için dielektrik katman yerine ferroelektrik katman kullanan rastgele erişimli bir bellektir. FeRAM, flash bellekle aynı işlevselliği sunan, artan sayıda alternatif geçici olmayan rasgele erişimli bellek teknolojilerinden biridir.

Yani buradaki en temel sorun ürünün çalışmaması, veya sorunun düzelmemesi değil, sorunun KALICI düzelmemesi, yani yazılımı bellekte tutamaması.
Burada donanım sorunu ağırlıklı ön plana çıkar. Farklı bir yazılım yüklemek, yazılımı tutamayan donanıma yükledikçe çözüm olmayacaktır.

Adem abi 49uhl650 ye yazılım atarken elektrikler gitti sonra yazılım almadı TV FMR teknoloji ile iletişime geçtim Nand değişecek içinde yazılım hazır yüklü kutaralım Anakartı dedi kabul ettim 600 dedi 500 e anlaştık verdiğim para helal hoş olsun parasında değilim ama insana yalan söylemesinler sonra Anakart geldi baktım nand değişmemiş şu 8 bacaklı IC var onun üzerinden işlem yapmış yazılımı yüklemiş işlem yapılacak yazılım yüklenecek ücreti bu dese olmaz mı yok öyle de yok böyle bi müşteri kaybetti :kiskis

Adem abi 49uhl650 ye yazılım atarken elektrikler gitti sonra yazılım almadı TV FMR teknoloji ile iletişime geçtim Nand değişecek içinde yazılım hazır yüklü kutaralım Anakartı dedi kabul ettim 600 dedi 500 e anlaştık verdiğim para helal hoş olsun parasında değilim ama insana yalan söylemesinler sonra Anakart geldi baktım nand değişmemiş şu 8 bacaklı IC var onun üzerinden işlem yapmış yazılımı yüklemiş işlem yapılacak yazılım yüklenecek ücreti bu dese olmaz mı yok öyle de yok böyle bi müşteri kaybetti :kiskis
Demek ki SPI Flash üzerinde işlem yapmışlar :D

Madem konu açılmış ben de sitemize Nadn Flash ve SPI Flash arasında ne farklar var o detayları girivereyim dedim. :ok

Benim için önemli olan ne biliyor musun kardeşim? İstersen iki lehim at düzelt hiç önemli değil. Yeter ki bana doğru söyle ve hakkın olanı al.

adem hocam bu anakrtı söküp size kargolasam bakabilme şansınız varmı yoksa vereyim anakartımı değişsinler (ama anakartı işaretleyecem değişmişmi değişmemişmi) :))

senden ricam adem ho

senden bir ricam var adem hocam bana bu tv nin yazılımını atma şansıın varmı.belki verilen yazılım yanlıştır,eksik dosya vardır. çünkü tv nin fişini çekmediğim sürece izliyorum sorun yok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri