Valla bu araba işinde sorunsuz olsun bilmemne olsun parçası ucuz olsun olayına girersen sana tofaş şahin al geç derler.
Ben 2013 de 2011 model 1.2 tdi polo aldım. 140 bin km kadar kullandım. Şuan da kabaca 170 binde falan. Ben 2. sahibiyim ama benim aldığım eleman sıfır almıştı. 100 km de dağ bayır farketmiyor 3.1 en fazla 3.5 litre ile şehir içi geziyordum. Gazı köklersem işte zorlarsam şehir içi kekoluk yaparsam max 5 litre yakıyorum. Düşük cc ancak tork iyi 180 tork var bu torku da 2-3 bin devir aralığı veriyor yani çekişte çok iyi izmirde buca olsun envai çeşit yerlerin yokuşu olsun seferihisardaki dağlar olsun köyler olsun asla üzmedi.
Yapılan masrafları söyliyeyim. 1 kere akü aldım agm akü start stoplu diye ki bence süper birşey, ışıklarda çat diye kapanıyor gaza dokun canlanıyor. Durduk yere niye yakayım mazotu ? mis gibi özellik. Uzun yolda bluemotion paket bendeki 3 silindir 1 silindiri kapatıyor 2 silindir devam ediyorsun.
DPF belası var bunlarda her dizelde var yenilerinde adblue sıvısı var bunda yok o olaylar. Bakımlarını hiç aksatmadım 8 9 binde bile girdiğim oldu. Mazot filtresi işte yağı motor filtresi ve iç klimanın filtresi dahil ettiğim masraflar bunlar. 2 kere de baskı balata değişti, 1 kere triger kayışı değişti. Bunun harici kronik bunlarda yağ soğutucu var, onun kütüğünü vw plastik yapmış. Kütük plastik ama soğutucu metal, bunu da 150 binde yaptı alet mesela, 720 lira soğutucu kütüğü masrafı oldu o kadar. Ha tabi ki ben huylu dikkatli adamım bütün sisteme yağ karıştığından su sistemi temizlendi hortumlar değişti. Ama öyle turbo bilmemne oldu yok işte radyatör tıkandı vs durumları olmadı.
Sanayide cfw motor diye ustalar işte kullanıcısı yaka silkiyor ama ya kardeşim bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Geçmişini bilmediğin arabayı alırsan ondan sonrada böyle uğraşırsın. Ben fren hidroliğini motor suyunu bile zor bela değiştirttim ya, böyle şerefsiz esnaflar tamirciler var. Ya kardeşim bunun üreticisi demiş fren hidroliği şu kadar yıldan sonra değişecek diye bitti nokta sen o heriften daha mı iyi biliyon ? gerzek herif işte bir boktan haberi yok. Motor suyu mu değişirmiş almışlar ellerine glukometre midir ne boktan birşeyse abi bu -50 diyo değiştirme lan gavat üreticisi demiş işte şu km de şu yıldaysa suyu yenile diye vs. komple ben suyu değiştirdim. O kristalleşiyor antifiriz vasfını yerine getirse bile balçıklaşıyor vs değiştir geç yani nedir ? ama yok gavatoğlu gavat usta görünümlü namussuzlar ellemezler.
Dediğim gibi ne alırsan al burada önemli olan şey geçmişi. En sorunsuz motorlu ölümsüz denilen toyota corollayı al arabaya bok gibi bakıldıysa o da seni üzer, sonra sorun yumağı olur yolda bırakır vs. bırakır çünkü arabanın geçmişi meçhul. Dediğim gibi geçmişi önemli ama birde bu işte yalan söyleyen insanlar da çok adam diyo abi trigeri değiştirdik ama yalan değiştirmiyor sahte fatura kestirtmiş kankasına ama o triger 200 binlik olmuş. Bakımları yaptık aha diyo faturası bu bakıyorsun yağın modeli markası yazmıyor ne yağı belli değil. Ben yağ tapasının puluna kadar değiştirtiyorum ya o derece dikkat ediyorum. Millet yalan üstüne yalan namussuzluk kanlarına işlemiş. Kabaca işte sıradan benzinli araba yada lpg ne masrafı varsa onları ettim o kadar. Yani ekstra bir yağ soğutucu sıkıntım oldu o kadar. O da yani öyle atla deve parça değil. Bütün parçaları ben orjinal resmi bayileri neyse oralardan alıyorum ve gözümün önünde ustaya değiştirtip taktırıyorum vs. Bazen de ben yapıyorum çok atla deve değil zaten.