Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaçak Sallama Çay Deneyimi

Çay tamamen damak meselesi. Bir doğu veya güneydoğuda yaşayan birisine Türk çayını beğendiremezsiniz çünkü kaçak çay diye zift gibi bir şey içiyorlar. Bir keresinda bayburt ta bir çay ocağında bir çay verdiler yeminle sıcak su daha lezzetli olur o kadar berbat çay demeye bin şahit lazım

Çay tamamen damak meselesi. Bir doğu veya güneydoğuda yaşayan birisine Türk çayını beğendiremezsiniz çünkü kaçak çay diye zift gibi bir şey içiyorlar. Bir keresinda bayburt ta bir çay ocağında bir çay verdiler yeminle sıcak su daha lezzetli olur o kadar berbat çay demeye bin şahit lazım
Aynen zevkler ve renkler. Bende Erzurumda çay içtiğim her yerde çayın yanında limon geliyordu. Dediğiniz gibi zift gibiydi, bu limonu niye veriyorsunuz dediğimde “zehrini aliyir” cevabını almıştım 😂 Madem zehirli Türk çayı için limonsuz gayette güzel dediğimde “biz onu içemiyrik” cevabını almıştım.

Çay konusu varken şunu açıkça söylemeliyim evet zevkler ve renkler tartışılmaz lakin Cumhuriyetin kazanımı olan çayı hepimiz korumalı ve içmeliyiz. Ben Kanadada bile Çaykur çaylarını bulup alabiliyorum, çevremde herkese Türk çayının en güzel olduğunu söylesemde maalesef Türk çay paketleri içinde çok fazla toz çıkmakta. Bu çay ülkemiz için kahveden daha önemli, kahve aldığımızda ülkemizden döviz çıkacak ama çay yerli ve bana kalırsa en güzel içecek. Türkiye’nin kahve ile tanıtılmasına burada hep karşı çıktım çıkmayada devam edeceğim zira Türk kahvesi Arap ülkelerindede Balkanlarda da bolca yapılmakta. Herkes kendi adını vermiş lakin Türk çayı ve demleme metodunu başka ülkelerde duymadım.

Aynen zevkler ve renkler. Bende Erzurumda çay içtiğim her yerde çayın yanında limon geliyordu. Dediğiniz gibi zift gibiydi, bu limonu niye veriyorsunuz dediğimde “zehrini aliyir” cevabını almıştım 😂 Madem zehirli Türk çayı için limonsuz gayette güzel dediğimde “biz onu içemiyrik” cevabını almıştım.

Çay konusu varken şunu açıkça söylemeliyim evet zevkler ve renkler tartışılmaz lakin Cumhuriyetin kazanımı olan çayı hepimiz korumalı ve içmeliyiz. Ben Kanadada bile Çaykur çaylarını bulup alabiliyorum, çevremde herkese Türk çayının en güzel olduğunu söylesemde maalesef Türk çay paketleri içinde çok fazla toz çıkmakta. Bu çay ülkemiz için kahveden daha önemli, kahve aldığımızda ülkemizden döviz çıkacak ama çay yerli ve bana kalırsa en güzel içecek. Türkiye’nin kahve ile tanıtılmasına burada hep karşı çıktım çıkmayada devam edeceğim zira Türk kahvesi Arap ülkelerindede Balkanlarda da bolca yapılmakta. Herkes kendi adını vermiş lakin Türk çayı ve demleme metodunu başka ülkelerde duymadım.
Kahve konusunda katılıyorum ama çay konusunda ne yazık ki benim çocukken içtiğim çay ile şuan aldığım Türk çayları arasında dağlar taşlar kadar fark var. Bizimkiler artık ne halt ediyorlarsa çakallık yapmak uğruna onunda içine ettiler diye düşünüyorum.

Kahve konusunda katılıyorum ama çay konusunda ne yazık ki benim çocukken içtiğim çay ile şuan aldığım Türk çayları arasında dağlar taşlar kadar fark var. Bizimkiler artık ne halt ediyorlarsa çakallık yapmak uğruna onunda içine ettiler diye düşünüyorum.
Bende onu dedim hocam, eski kalite olmadığı halde Ahmad marka ile aynı fiyatada olsa kendi çayımızı alarak destek veriyorum ama kesinlikle yabancı çayların kalitesi daha yüksek.

Kesinlikle katılıyorum. İç pazarda satılan çaylarda ciddi kalite düşüklüğü var. Birçok demleme yöntemini denememe rağmen kekremsi tadı tamamen yok edemedim. Ekstra olarak çok fazla toz çıkıyor ve çayın görüntüsünü bozuyor. Yeni açtığımız paketleri cam kavanoza aktarmadan önce ince elekten geçiriyoruz. Bu şekilde bir nebze de olsa bulanık görüntüden kurtulabiliyoruz.

Lipton yellow label sallama çayı beğenmedim.Çay rengi açık,pek tatta yok.Doğuş gurme sallama çay;çay rengi daha koyu, tadıda iyi.Alınabilir bence.

Lipton yellow label sallama çayı beğenmedim.Çay rengi açık,pek tatta yok.Doğuş gurme sallama çay;çay rengi daha koyu, tadıda iyi.Alınabilir bence.
Poşet çayları mecbur kalmadıkça tüketmenizi tavsiye etmem. Kaynamış suda bekledikleri zaman mikroplastik ve nanoplastik gibi sağlığa zararlı olabilecek maddeler de çaya geçebiliyor. Çok mecbur kalırsanız da Abaka (musa textilis) yani doğal lif içerikli olanları tercih etmeye çalışın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri