Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klavye Laptop'un Ekranını Çizdi

YokediciEfekan

Araştırmacı
Araştırmacı
2 haftadır ikinci monitör ile kullandığım Laptop'un kapağını kapalı bir şekilde, sadece monitörden görüntü alarak kullanıyordum.

Bugün kapağını açtığımda klavyenin lekelerini gördüm, bez ile sildiğimde tuşların kenar kısımlarının bıraktığı iz silindi ama köşeleri ekranı çizmiş.

Parmağımı üstüne getirdiğimde tümseği hissedebiliyorum.

Laptop'un üstünde herhangi bir ağırlık olmadığına da eminim.

Garantiye göndersem tüketici hatası mı derler?

Bir iki tane de değil, tüm ekranı çizmiş :c @Adem Helvacı

20231124_142035.jpg

Notebooklar ekranı açık şekilde kullanılacak şekilde üretilmiştir demesinler. Bu aralar popüler böyle cümleler. Ürünü teslim aldığınızda olmasa bile daha sonra ortaya çıkan gizli ayıp olarak değerlendirilebilir. Servise gönderin derim. Olmadı tüketici hakem heyeti yolu gözükür.

Şöyle bir durum olabilir. Oyun oynuyorsanız eğer klavye üstü sıcaklığı ne durumda oluyor? Klavye çok sıcak ise ekrana temas etmesi durumunda iz bırakmış olabilir.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/laptop-ekraninda-cizikler-olustu.2538065/page-3#posts
Yine bir excalibur bilgisayar yine aynı sorun.

Notebooklar ekranı açık şekilde kullanılacak şekilde üretilmiştir demesinler. Bu aralar popüler böyle cümleler. Ürünü teslim aldığınızda olmasa bile daha sonra ortaya çıkan gizli ayıp olarak değerlendirilebilir. Servise gönderin derim. Olmadı tüketici hakem heyeti yolu gözükür.

Şöyle bir durum olabilir. Oyun oynuyorsanız eğer klavye üstü sıcaklığı ne durumda oluyor? Klavye çok sıcak ise ekrana temas etmesi durumunda iz bırakmış olabilir.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/laptop-ekraninda-cizikler-olustu.2538065/page-3#posts
Yine bir excalibur bilgisayar yine aynı sorun.
Bilgisayarım HP victus, oyun oynamıyorum. O yüzden ısıdan kaynaklı olmamalı.

Vizelerim bitsin pazartesi günü servise göndereyim bakalım ne diyecekler :/

Aynı ürün bende de mevcut. Öncelikle söyleyeceklerimin yanlış anlaşılmamasını temenni ederim.

Kendi bilgisayarımda gönye ile ölçüm yaptığımda kasa ve klavye yüksekliği eşit gözüküyor. yani +/- 0,1 mm belki yukarıda olabilir. onu tespit etmem biraz zor. Fakat ekran kapatıldığında Ekran çerçevesi tam oturuyor. ekran çerçevesinde yaklaşık 1mm kadar bir yükseklik var. ekran da çerçevenin yaklaşık 1mm içinde kalıyor. Yani klavye ve ekran arasında yaklaşık 1-1,5m mesafe söz konusu. Klavye aydınlatması ve yoğun kullanım sonucu ısınma olmuşsa ve bu şekilde çantaya koyulup veya üzerine bir ağırlık uygulandıysa bahsi geçen sorun ortaya çıkabilir.

Aynı ürün bende de mevcut. Öncelikle söyleyeceklerimin yanlış anlaşılmamasını temenni ederim.

Kendi bilgisayarımda gönye ile ölçüm yaptığımda kasa ve klavye yüksekliği eşit gözüküyor. yani +/- 0,1 mm belki yukarıda olabilir. onu tespit etmem biraz zor. Fakat ekran kapatıldığında Ekran çerçevesi tam oturuyor. ekran çerçevesinde yaklaşık 1mm kadar bir yükseklik var. ekran da çerçevenin yaklaşık 1mm içinde kalıyor. Yani klavye ve ekran arasında yaklaşık 1-1,5m mesafe söz konusu. Klavye aydınlatması ve yoğun kullanım sonucu ısınma olmuşsa ve bu şekilde çantaya koyulup veya üzerine bir ağırlık uygulandıysa bahsi geçen sorun ortaya çıkabilir.
Sadece YouTube gibi platformlar için kullanıyorum. Çanta ile sık sık okula getiriyorum ama çanta istesemde laptop varken 2'den fazla kitap almıyor.

Klavye aydınlatması kapak kapalı olduğu için açık değil.

2 hafta önce olmadığına eminim, evde kapak kapalı kullanıyorum. Telefon bile üstüne koymuyorum ağırlık yapmasın diye, neden böyle oldu anlamadım.

Sende de bu şekilde olması lazım ekranın öyle düşünüyorum. versiyon farkı yok ise elbette. Normal şartlarda ekran da fabrikasyon bir eğrilik yoksa temas etmesi gerçekten zor bir durum . ekranla çerçeve arası 1mm , çerçeve ve çerçevenin çerçevesi de 1mm falan çünkü
Ekran görüntüsü 2023-11-24 171338.png

Güncelleme : Belki daha öncede olmuş olabilir arkadaşlar. Şunu fark ettim sorunu fark edebilmemin sebebi ekrana güneş ışığı vurmasıydı. Eğer arkadan doğrudan güçlü bir ışık olmuyorsa sadece bir kaç küçük leke şeklinde gözüküyor.

Plastiği çok esnek. Kapak kapalıyken klavye ile ekran arasında bariz boşluk görünüyor ama köşeye doğru yarısı dolu 0.5'lik şişe koyduğum anda boşluk neredeyse tamamen kapanıyor.

Uzun süre çanta ile getir götür yapa yapa normalde bu kadar ağırlık etkilememesi gerekirken uzun vadede çizdi diye düşünüyorum.

Güncelleme : Belki daha öncede olmuş olabilir arkadaşlar. Şunu fark ettim sorunu fark edebilmemin sebebi ekrana güneş ışığı vurmasıydı. Eğer arkadan doğrudan güçlü bir ışık olmuyorsa sadece bir kaç küçük leke şeklinde gözüküyor.

Plastiği çok esnek. Kapak kapalıyken klavye ile ekran arasında bariz boşluk görünüyor ama köşeye doğru yarısı dolu 0.5'lik şişe koyduğum anda boşluk neredeyse tamamen kapanıyor.

Uzun süre çanta ile getir götür yapa yapa normalde bu kadar ağırlık etkilememesi gerekirken uzun vadede çizdi diye düşünüyorum.
Siz kitap dedikten sonra ben tam da bunu düşünüyordum. Laptoplar ince olsun diye özellikle ekran kısımlarından çok zayıf. Şu an laptop ile yazıyorum ve ekranın arkasından ittirdiğimde görüntü bozuluyor. Siz kitap koyup sıkıştırdıysanız esneme yapıp klavyeye basmış olabilir. Normalde 4 kenar çıtalarının üzerinde kapanıyor ama göbekten ittirme olursa klavyeye binecektir yük.

Çok da dikkatliyim aslında, kutudan çıkan patpatlı poşete koyup o şekilde çantaya koyuyorum. Artık yapacak bir şey yok.

Garantiden de umutlu değilim.

Klavye ile kasa arasına ince yumuşak bir şey koymam lazım.

Sağ arka çerçeve sağlam ama sol arka kısım en ufak kuvvette aşağı kayıyor. Plastik gereksiz esnek.

Çok da dikkatliyim aslında, kutudan çıkan patpatlı poşete koyup o şekilde çantaya koyuyorum. Artık yapacak bir şey yok.

Garantiden de umutlu değilim.

Klavye ile kasa arasına ince yumuşak bir şey koymam lazım.
Dışını bu şekilde koymak ever koruma açısından mantıklı ama iç yüzeyi önemli. Klavye ile ekran arasına da çok ince bir şey anca koyabilirsiniz çünkü kalın bir şey koyarsanız da bu kez toz vs bulunan her şey koruma ile direk temas edeceği için yine ekranı çizebilir.

2 haftalık monitör kapalı kullanmamın ardından kapağı açınca klavye izi aşırı barizdi. Daha önceden ufak tefek çizikler olmuş olsa bile asıl problemin kapağı kapalı kullanmak olduğunu düşünüyorum.

Çizikler yüksek ışık altında fark ediliyor fakat kapağı ilk açtığımda en başta klavyenin izi sanki karbon kağıdı ile çizilmiş gibi çıkmıştı, toz sanmıştım ta ki silene kadar ya da silemeyene kadar
༼ ༎ຶ ᆺ ༎ຶ༽

Benzer bir durumu kasa ile yaşayan bir forum arkadaşımız vardı. Onda da tam tersi durum vardı. Kasa çerçevesi alt klavye kasasını çatlamıştı ya da çizmişti.

@gokhangfb16

Son düzenleme:
Bende bu vesile ile kasanın ne kadar kalitesiz olduğunu öğrenmiş oldum. Daha önce hiç dikkat etmemiştim.

Kasa o kadar esnekki ortasından azıcık kuvvet uygulayınca içe göçüyor. Garanti iş yapmazsa kesinlikle hakem heyetine gideceğim.

Videoda ışığın yansımasından belli oluyor.

@janavar Sizde de böyle oluyor mu?

Bende bu vesile ile kasanın ne kadar kalitesiz olduğunu öğrenmiş oldum. Daha önce hiç dikkat etmemiştim.

Kasa o kadar esnekki ortasından azıcık kuvvet uygulayınca içe göçüyor. Garanti iş yapmazsa kesinlikle hakem heyetine gideceğim.

Videoda ışığın yansımasından belli oluyor.

@janavar Sizde de böyle oluyor mu?
Evet bende de durum öyle , ama bunun dışındaki 3 laptop um da durum öyle :)

Super slim ekranlarda kapağın esnek olması normal bir durum. fakat victus ta kasa kalınlığı bir miktar daha ince olduğu için daha çok ele geliyor.

Bu durumu göz önünde bulundurarak laptop a biraz daha narin davranıyorum.

bazlı laptoplar vardır şantiye laptopu gibidir. bazıları da bizimkiler gibidir :)

Öncelikle geçmiş olsun. Diğer üyelerin de dediği gibi normalde klavye ile bilgisayar ekranı arasında ufak bir boşluk kalır, fakat öyle ya da böyle en ucuzundan en pahalısına kadar her laptopta klavye tuşları ekranda iz bırakıyor. MacBooklarda mesela ekranda klavyenin bıraktığı izi çok net bir şekilde görebilirsiniz (şu şekilde) ama ekranı kolay kolay çizmez çünkü diğer laptoplara göre esneme payları çok düşüktür.

Piyasadaki laptopların %99'unun üst kapağı ince plastiktir, maalesef yine fiyattan bağımsız olarak söylüyorum bunu. İş için bana verdikleri Asus laptop da aynı. Kapağı kapatıp açarken bile esniyor. Hele bir de kapağı tam ortadan açmak yerine bir köşeden açıyorsanız daha da esner ve klavye tuşları ekranı çizebilir.

Isıdan dolayı olabilir mi? Olabilir.

Bilgisayarım HP victus, oyun oynamıyorum. O yüzden ısıdan kaynaklı olmamalı.

Vizelerim bitsin pazartesi günü servise göndereyim bakalım ne diyecekler :/
Sizin bilgisayarınızın iki grafik ünitesi var. Biri işlemciyle tümleşik, diğeri de harici ekran kartı. Normalde laptop ekranını kullanırsanız duruma göre tümleşik ile harici grafik ünitesi arasında geçiş yapar. FAKAT siz bilgisayarınızı harici bir ekrana bağladığınız zaman harici ekran kartını kullanmaya başlarsınız. Yani hiçbir şey yapmıyor olsanız dahi harici ekran kartı devrede olacak, hem ısıyı hem de güç tüketimini arttıracaktır.
Ekranın kapalı olması fanları etkilemiyor benim gördüğüm kadarıyla (hava emiş/çıkış kanalları kapanmıyor) fakat ısının pasif bir şekilde atılmasını engelliyor. Yani klavye kısmı da ekran da ısınıyor ve belirli bir miktarda (tabi normal şartlarda fark etmeyeceğiniz kadar) genleşiyor.

Daha önce klavyenin ekranda iz bıraktığını görmüştüm ama çizdiğini görmemiştim. Servis buna ne diyecek merak ediyorum, zaten eğer gerçekten araştırmak isterlerse kasa açıklıklarının ve toleransların kabul edilebilir değerler içinde olup olmadığına bakarlar.

Notebooklar ekranı açık şekilde kullanılacak şekilde üretilmiştir demesinler. Bu aralar popüler böyle cümleler.
Buradaki ekran çizilmesini sorununu bir yana koyarak söylüyorum, notebooklar gerçekten ekran açık şekilde kullanılması için üretilmiştir. Sorun çizik olmazsa ısınma olur. O da olmazsa Wi-Fi/Bluetooth ile sorun yaşayabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri