Öncelikle geçmiş olsun. Diğer üyelerin de dediği gibi normalde klavye ile bilgisayar ekranı arasında ufak bir boşluk kalır, fakat öyle ya da böyle en ucuzundan en pahalısına kadar her laptopta klavye tuşları ekranda iz bırakıyor. MacBooklarda mesela ekranda klavyenin bıraktığı izi çok net bir şekilde görebilirsiniz (
şu şekilde) ama ekranı kolay kolay çizmez çünkü diğer laptoplara göre esneme payları çok düşüktür.
Piyasadaki laptopların %99'unun üst kapağı ince plastiktir, maalesef yine fiyattan bağımsız olarak söylüyorum bunu. İş için bana verdikleri Asus laptop da aynı. Kapağı kapatıp açarken bile esniyor. Hele bir de kapağı tam ortadan açmak yerine bir köşeden açıyorsanız daha da esner ve klavye tuşları ekranı çizebilir.
Isıdan dolayı olabilir mi? Olabilir.
Bilgisayarım HP victus, oyun oynamıyorum. O yüzden ısıdan kaynaklı olmamalı.
Vizelerim bitsin pazartesi günü servise göndereyim bakalım ne diyecekler :/
Sizin bilgisayarınızın iki grafik ünitesi var. Biri işlemciyle tümleşik, diğeri de harici ekran kartı. Normalde laptop ekranını kullanırsanız duruma göre tümleşik ile harici grafik ünitesi arasında geçiş yapar. FAKAT siz bilgisayarınızı harici bir ekrana bağladığınız zaman harici ekran kartını kullanmaya başlarsınız. Yani hiçbir şey yapmıyor olsanız dahi harici ekran kartı devrede olacak, hem ısıyı hem de güç tüketimini arttıracaktır.
Ekranın kapalı olması fanları etkilemiyor benim gördüğüm kadarıyla (hava emiş/çıkış kanalları kapanmıyor) fakat ısının pasif bir şekilde atılmasını engelliyor. Yani klavye kısmı da ekran da ısınıyor ve belirli bir miktarda (tabi normal şartlarda fark etmeyeceğiniz kadar) genleşiyor.
Daha önce klavyenin ekranda iz bıraktığını görmüştüm ama çizdiğini görmemiştim. Servis buna ne diyecek merak ediyorum, zaten eğer gerçekten araştırmak isterlerse kasa açıklıklarının ve toleransların kabul edilebilir değerler içinde olup olmadığına bakarlar.
Notebooklar ekranı açık şekilde kullanılacak şekilde üretilmiştir demesinler. Bu aralar popüler böyle cümleler.
Buradaki ekran çizilmesini sorununu bir yana koyarak söylüyorum, notebooklar gerçekten ekran açık şekilde kullanılması için üretilmiştir. Sorun çizik olmazsa ısınma olur. O da olmazsa Wi-Fi/Bluetooth ile sorun yaşayabilirsiniz.