Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima Demontajı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

furkangeze

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Midea Prime
Merhaba,

Yakın zamanda taşınacağım ve kullanmakta olduğum klimayı
(3 ay garantisi kalan Midea Prime) yeni taşınacağım eve götürürken sorunsuz bir süreç yaşamak istiyorum. Nakliyat şirketlerinin elemanlarının klima demontaj-montajı yaptığını biliyorum fakat gideceğim yeni evde başım ağrımasın istiyorum. Gaz eksilmesi, borulara zarar verme vb. sorunlar olur mu, montajdan kaynaklı hatalar veya düzgün vakum yapılmaması gibi konularda kararsız kaldım.

Sizce sadece montajı mı yetkili serviste yaptırmalıyım yoksa her ikisini de nakliyatçılara mı yaptırmalı mıyım. Ya da hem demontaj hem montaj için yetkili servise bir dünya para vermeli miyim? Tavsiye verebilirseniz sevinirim

Nakliyecilerin kasaplığı ortada iken bence büyük risk onlara yaptırmak. Ya teknik servise yapın ya da eş dost çevreye haber salın illa birinin tanıdığı vardır daha uyguna halledebileceğiniz. Hatta nakliyecilerdense youtubeden demontaj videosu izleyip kendinizin sökmesi bile daha sağlıklı olacağı kanaaitindeyim :)

Merhaba

Bende nakliyecilerin nasıl taktıklarını merak ettim. çoğu avizeyi söküp, yeni eve takmaz iken.
Sosyal medyada biraz vakit geçirince eski usül buzdolabını sırtlananlara kıyasla daha kurumsal gözüken, eşyaları önce streçle sonra koruyucu battaniyeyle saran, mutfak eşyalarınızı bile sizin yerinize kolileyen hatta beyaz eşyalarınızın montajı için özel eleman getiren nakliyicelere denk gelmeye başladım. Kendi asansörleri farklı bir kaç boyutta nakliye araçları falan da var, yorumların da çoğu olumlu. Maliyet olarak yüksek ama en azından eşyalarım bir taşınmada kullanım dışı kalmaz diye düşündüm açıkçası :)

Merhaba,

Yakın zamanda taşınacağım ve kullanmakta olduğum klimayı (3 ay garantisi kalan Midea Prime) yeni taşınacağım eve götürürken sorunsuz bir süreç yaşamak istiyorum. Nakliyat şirketlerinin elemanlarının klima demontaj-montajı yaptığını biliyorum fakat gideceğim yeni evde başım ağrımasın istiyorum. Gaz eksilmesi, borulara zarar verme vb. sorunlar olur mu, montajdan kaynaklı hatalar veya düzgün vakum yapılmaması gibi konularda kararsız kaldım.

Sizce sadece montajı mı yetkili serviste yaptırmalıyım yoksa her ikisini de nakliyatçılara mı yaptırmalı mıyım. Ya da hem demontaj hem montaj için yetkili servise bir dünya para vermeli miyim? Tavsiye verebilirseniz sevinirim
Abi söylediğin konu tartışmaya kapalı bir konu okadar net ? Nakliyatçıya klima filtresi bile temizletilmez. Montajı ve demontajı yetkisiz veya yetkili klima servisine yaptırmalısın. Cihaz demontajı sırasında klimayı birkaç dakika soğuk modda çalıştırıp dış ünite devreye girdikten sonra klima gazı toplanıp söküm işlemi yapılırsa gaz kaçağı olmaz. Hava soğuk olduğu için soğuk modda çalışmazsa klima iç ünite sensörüne parmaklarınızla bastırın sıcak algılar çalışır dış ünite. Söküm aşamasında aşırı gerilen sertleşen kırılmaya müsait biyer olmazsada boru zarar görmez. Montaj sırasındada vakum yapılarak bağlanırsa kliman sorunsuz çalışır.

Kızım ve damadım kiracı olduklarından bizim semtten,başka bir semte taşındılar.Klimalarını tanıdık diye birine söktürüp,taktırdılar.Tabii her ne kadar bu işlerden anlasa da gerektiği kadar dikkat etmemiş.Klima randımansız çalıştı,sonunda bu işi yapan yetkili servis çağırıp yeniden vakum ve gaz takviyesi yapıldıktan sonra klima istenilen düzeye geldi. :ok :bye

Merhaba,

Yakın zamanda taşınacağım ve kullanmakta olduğum klimayı (3 ay garantisi kalan Midea Prime) yeni taşınacağım eve götürürken sorunsuz bir süreç yaşamak istiyorum. Nakliyat şirketlerinin elemanlarının klima demontaj-montajı yaptığını biliyorum fakat gideceğim yeni evde başım ağrımasın istiyorum. Gaz eksilmesi, borulara zarar verme vb. sorunlar olur mu, montajdan kaynaklı hatalar veya düzgün vakum yapılmaması gibi konularda kararsız kaldım.

Merhaba işinin ehli işini severek bilerek yapan herkes yapabilir ama şöyle bir durum söz konusu markayı bilen servis daha başka oluyor klimanın montajından sonra muhattap bulabilmek adına bence yetkili servis tercih etmelisiniz.

Son düzenleme:
Eli tornavida tutan ve bir miktar becerisi olan herkes klima söküp takabilir bu doğrudur fakat işin ince detayları sizin için geridönüşü olmayan sorunlara yol açabilecek incelikler içerir bu nedenle sorumluluk altında da kalmamak adına söküm ve takım işlemi yetkili ekip tarafından yapılmalıdır. Belki 500tl fazla verirsiniz fakat başınız rahat olur ve muhatabınız belli olur. Hangi ilden hangi ile gidecekseniz belki sevgili @Erinç Aşıcıoğlu bu konuda yardımcı olabilir.

Merhaba,

İzmir içi ise montaj konusunda yardımcı olabiliriz kaya grup İklimlendirme olarak Google ve instgramda yaptığımız montajları inceleyebilirsiniz

Söküm işleminde gaz toplanması lazım, işi bilmeyenler gazı her ne kadar toplasalar da elbette bir miktar kayıp olacak. O nedenle gerçekten "5 dk'da halledip gidelim" kafasında olmayan düzgün yapana söküm ve takım işlemi yaptırılmalı. Kesinlikle vakum motoru ile vakum yapılmalı. Gazı sal sonra vanayı sık şeklinde değil. Ben herhangi bir nakliyecinin kalkıp da vakum motoru kullanacağını sanmıyorum. Öyle olsa zaten klimacı olurdu, kaldı ki kendine klimacı diyenlerde bile bulunmayabiliyor. O nedenle ilk soracağınız soru "vakumlamayı motorla usulüne uygun mu yapacaksın" olmalı. Onun ürettiği "aynı işlem zaten" "vakum motoru gereksiz" "ben hiç yapmıyorum şikayet almadım" "onlar birilerinin uydurması" gibi şeylere inanmaya gerek yok. "Kardeşim ben müşteriyim ben böyle istiyorum" diyebilirsiniz sonuçta. Boyacı çağırıp duvarı yeşile boya deyince maviye boyayıp böyle de oldu diyor mu? aynı şey.

Hem yetkili servisten hem de adam akıllı hizmet veren özel servisten fiyat alın, hangisi aklınıza yatarsa. 3 ay daha garantili olduğu için yetkili servisten fiyat almak daha iyi olacaktır. Fakat arada uçurumlar varsa da düşünülür yani. Servisi değil Midea'yı (FG Europe) arayıp sorabilirsiniz garanti durumunu da, fakat muhtemelen başka servis müdahale ederse garanti dışı kalacaktır" derler.

Gaz düzgün şekilde toplanıp vakumdan sonra düzgün şekilde salınırsa gaz eklemesine vs. gerek kalmaz. Yeter ki gaz toplama işlemi 30 saniyede gelişigüzel yapılmasın. Vidalar da güzel sıkılsın.

Söküm işleminde gaz toplanması lazım, işi bilmeyenler gazı her ne kadar toplasalar da elbette bir miktar kayıp olacak. O nedenle gerçekten "5 dk'da halledip gidelim" kafasında olmayan düzgün yapana söküm ve takım işlemi yaptırılmalı. Kesinlikle vakum motoru ile vakum yapılmalı. Gazı sal sonra vanayı sık şeklinde değil. Ben herhangi bir nakliyecinin kalkıp da vakum motoru kullanacağını sanmıyorum. Öyle olsa zaten klimacı olurdu, kaldı ki kendine klimacı diyenlerde bile bulunmayabiliyor. O nedenle ilk soracağınız soru "vakumlamayı motorla usulüne uygun mu yapacaksın" olmalı. Onun ürettiği "aynı işlem zaten" "vakum motoru gereksiz" "ben hiç yapmıyorum şikayet almadım" "onlar birilerinin uydurması" gibi şeylere inanmaya gerek yok. "Kardeşim ben müşteriyim ben böyle istiyorum" diyebilirsiniz sonuçta. Boyacı çağırıp duvarı yeşile boya deyince maviye boyayıp böyle de oldu diyor mu? aynı şey. Hem yetkili servisten hem de adam akıllı hizmet veren özel servisten fiyat alın, hangisi aklınıza yatarsa. 3 ay daha garantili olduğu için yetkili servisten fiyat almak daha iyi olacaktır. Fakat arada uçurumlar varsa da düşünülür yani. Servisi değil Midea'yı (FG Europe) arayıp sorabilirsiniz garanti durumunu da, fakat muhtemelen başka servis müdahale ederse garanti dışı kalacaktır" derler. Gaz düzgün şekilde toplanıp vakumdan sonra düzgün şekilde salınırsa gaz eklemesine vs. gerek kalmaz. Yeter ki gaz toplama işlemi 30 saniyede gelişigüzel yapılmasın. Vidalar da güzel sıkılsın.
Gazı her ne kadar toplarlarsa nasıl gaz kaçar? Manometreyi bağlayıp basma hattını kapatıp cihaza emiş için takribi 1 dk yeterli manometrede basınç 0’ a düştüğünü gördüğümüzde borunun içinde gaz kalmamış hepsini dış üniteye toplamış oluyoruz?vanaları kapattıktan sonra hemen manometreyi sökmememiz gerekiyor vanaların etrafındaki oringler eskimiş kaçırıyor olabilir alyanla biraz daha sert sıkmamız gerekiyor. Saygılar

Söküm işleminde gaz toplanması lazım, işi bilmeyenler gazı her ne kadar toplasalar da elbette bir miktar kayıp olacak. O nedenle gerçekten "5 dk'da halledip gidelim" kafasında olmayan düzgün yapana söküm ve takım işlemi yaptırılmalı. Kesinlikle vakum motoru ile vakum yapılmalı. Gazı sal sonra vanayı sık şeklinde değil. Ben herhangi bir nakliyecinin kalkıp da vakum motoru kullanacağını sanmıyorum. Öyle olsa zaten klimacı olurdu, kaldı ki kendine klimacı diyenlerde bile bulunmayabiliyor. O nedenle ilk soracağınız soru "vakumlamayı motorla usulüne uygun mu yapacaksın" olmalı. Onun ürettiği "aynı işlem zaten" "vakum motoru gereksiz" "ben hiç yapmıyorum şikayet almadım" "onlar birilerinin uydurması" gibi şeylere inanmaya gerek yok. "Kardeşim ben müşteriyim ben böyle istiyorum" diyebilirsiniz sonuçta. Boyacı çağırıp duvarı yeşile boya deyince maviye boyayıp böyle de oldu diyor mu? aynı şey.

Hem yetkili servisten hem de adam akıllı hizmet veren özel servisten fiyat alın, hangisi aklınıza yatarsa. 3 ay daha garantili olduğu için yetkili servisten fiyat almak daha iyi olacaktır. Fakat arada uçurumlar varsa da düşünülür yani. Servisi değil Midea'yı (FG Europe) arayıp sorabilirsiniz garanti durumunu da, fakat muhtemelen başka servis müdahale ederse garanti dışı kalacaktır" derler.

Gaz düzgün şekilde toplanıp vakumdan sonra düzgün şekilde salınırsa gaz eklemesine vs. gerek kalmaz. Yeter ki gaz toplama işlemi 30 saniyede gelişigüzel yapılmasın. Vidalar da güzel sıkılsın.
Usulünce toplanırsa kaçak olmaz eksilme de olmaz Burakcım ama ben senin ne demek istediğini doğru anladıysam nakliyecilerin gaz toplama yöntemlerinden bahsediyorsundur.
Direkt olarak vanaları kapatıp rekor söken ve ''abi bir miktar tıs sesi gelir ama o normal'' diye yalan söyleyenlerden bahsediyorsundur diye tahmin ediyorum.

Usulünce toplanırsa kaçak olmaz eksilme de olmaz Burakcım ama ben senin ne demek istediğini doğru anladıysam nakliyecilerin gaz toplama yöntemlerinden bahsediyorsundur.
Direkt olarak vanaları kapatıp rekor söken ve ''abi bir miktar tıs sesi gelir ama o normal'' diye yalan söyleyenlerden bahsediyorsundur diye tahmin ediyorum.
Gelişigüzel dediğim olay şu zaten "abi klimayı aç en soğukta, sık abi rekoru tamam bitti" ulan bi dur dış ünite devreye girseydi :hihi

İzmir içi ise montaj konusunda yardımcı olabiliriz kaya grup İklimlendirme olarak Google ve instgramda yaptığımız montajları inceleyebilirsiniz
Zaten listemdesiniz hocam teşekkür ederim, önceden biliyorum sizi. İzmir'den başka bir ile taşınacağım demontaj için iletişime geçerim mutlaka

Son düzenleme:
Eli tornavida tutan ve bir miktar becerisi olan herkes klima söküp takabilir bu doğrudur fakat işin ince detayları sizin için geridönüşü olmayan sorunlara yol açabilecek incelikler içerir bu nedenle sorumluluk altında da kalmamak adına söküm ve takım işlemi yetkili ekip tarafından yapılmalıdır. Belki 500tl fazla verirsiniz fakat başınız rahat olur ve muhatabınız belli olur. Hangi ilden hangi ile gidecekseniz belki sevgili @Erinç Aşıcıoğlu bu konuda yardımcı olabilir.
Teşekkürler @Adem Helvacı. Zaten Midea Prime alırken de sizin incelemeler sonucunda karar vermiştim, eski forumlardan iletişime geçmiştik, o zaman da İzmir'den bir bayiye yönlendirmiştiniz. Forumun gücü işte :). Kısmetse kısa bir süre içinde Kırklareli/Lüleburgaz'a taşınacağım. FG Europe sitesinden kontrol ettim gideceğim yerde servis var, montajı da yetkili servise yaptırmaya karar verdim

Klima konusu çözülmüş ama bir öneride benden nakliyecilerin yeni tuzağına dikkat edin! X firma sizinle 10bine anlaşıp eşyaları arabaya yüklemeye başlıyor işin yarısında bu evde eşya çokmuş bu paraya bu eşya gitmez demeye başlıyor ve sizden 5bin daha istiyor! Eşyamı indir diyorsunuz 5bin ver indireyim diyor! Aman dikkat! Sigorta yapıyoruz yalan! Sigortayı görmeden yüklemeye başlamayın sağlam sözleşme yapın Instagram üzerinden gördüğünüz videolara da aldanmayın. Yolunuz açık olsun inşallah güvenilir iyi bir firmaya denk gelirsiniz. ?

Klima konusu çözülmüş ama bir öneride benden nakliyecilerin yeni tuzağına dikkat edin! X firma sizinle 10bine anlaşıp eşyaları arabaya yüklemeye başlıyor işin yarısında bu evde eşya çokmuş bu paraya bu eşya gitmez demeye başlıyor ve sizden 5bin daha istiyor! Eşyamı indir diyorsunuz 5bin ver indireyim diyor! Aman dikkat! Sigorta yapıyoruz yalan! Sigortayı görmeden yüklemeye başlamayın sağlam sözleşme yapın Instagram üzerinden gördüğünüz videolara da aldanmayın. Yolunuz açık olsun inşallah güvenilir iyi bir firmaya denk gelirsiniz. ?
Ücretsiz eksper yapanları varmış ne kadar doğru bilemem ama önden gelip fiyat veriyolarmış. Önerinizi dikkate alacağım sağolun

İzmir'de evden eve nakliyecilik yapan tanıdıklar var, böyle sıkıntılar çok yaşanıyor diyorlar. Bazı sitelerde asansör kurdurmaya vs. izin vermedikleri durumlar oluyormuş, fakat taşınan insanlar bunu biliyor ya da bilmiyor söylemiyorlar öyle durumlarda ilave ücret istiyoruz haklı olarak, buzdolabını koltukları 5 kat sırtımızda çıkarmak bence hak ettiğimiz ücret diyor. Kendileri genelde whatsapp'tan evin eşyalarının videosunu istiyor, koltuk dolap beyaz eşya, yataklar gibi şeyleri baz alıyorlarmış. Adam evde 4 kişi kalıyoruz 3+1 ev diyince zaten eşya durumu az çok belli oluyor diyor. Fakat bazılarına koli yetiştiremediklerini söylüyor. Anlaşılandan ya da söylenenden fazla eşyalar çıktığını söylüyor. Tabi düşük fiyat verip uyanıklık yapıp sonra gidince fiyat yükselten karaktersizlerin de olduğunu söylüyorlar. Sigorta konusunda da dediği 1000 TL civarı bir şey, kamyon devrilir, kaza yapar ya da biri gelip çarpar sorumluluk alamayız o yüzden sigorta yapıyoruz zaten toplam fiyat çıkarıp sigorta bedelini de üstüne ekliyoruz müşteriye öyle fiyat veriyoruz aslında biz değil müşteri ödemiş oluyor sigortayı dedi.

Dolapları söküp kuruyoruz ama avizeleri genelde söküp yeni eve takmıyoruz çünkü anahtarı hatta sigortayı faza değil nötre bağlayan var elektrik çarptı o nedenle elektrik işine girmek istemiyoruz biz elektrikçi değil nakliyeciyiz dedi.

Fakat kimi de evdeki eşyaları söylüyor gösteriyor sonra depodan koltuk takımı eski buzdolabı vs çıkıyor, baştan söylese belki yine aynı fiyatı vereceğiz ama son gün uyanıklık yapmaya çalışınca biz de 500-600 ek ücret istiyoruz dedi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri