Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Dış Ünite Üstüne Strafor Gölgelik Denemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Bir süredir aklımdaydı.
Geçen sene 1-2 günlük denemeler yapıp sonucu beğenmiştim.
Bu sene biraz daha kalıcı hale getirebilecek şekilde bir deneme yapmaya karar verdim ve Midea Breezeless klimanın dış ünitesinin üstüne, güneşin direkt etkisine maruz kalmaması adına 4cm lik bir (Sanırım 4cm) strafor yapıştırdım.

Bunu yapıştırmadan önceki 2 günün tüketim verileri ile, yapıştırdıktan sonraki iki günün tüketim verilerine bakacağım. :ok

Malzemeler :D
Klimanın üstünü temizlemek için temizlik havlusu ve kurulamak için kâğıt havlu ile sıvı silikon :)
IMG-20240607-WA0023.jpg IMG-20240607-WA0022.jpg IMG-20240607-WA0015.jpg

Temizlik sonrası silikon ile ufak bir uygulama yaptım. Straforu yerleştirdim ve sıkı yapışması için üstüne terlik ile üstteki klimadan güç alıp ters baskı uyguladım.
Bir de ağırlık koydum eşit dağılım olsun diye :D

IMG-20240607-WA0019.jpg IMG-20240607-WA0021.jpg IMG-20240607-WA0010.jpg

Yapışma işi bittikten sonra bugün akşam eve girmeden evvel aşağıdan bir de dışarıdan nasıl göründüğüne dair foto çeker eklerim buraya :D

IMG-20240607-WA0018.jpg

Sevgili @muhammet göl dostumun bildiği üzere geçen kış yoğuşma kaynaklı su damlatma konusuna istinaden bir de kondenserin taban bölümünü sünger bant ile kapatacağım kalıcı olarak. Yine geçen kış denemesini yapmıştık ve işe yaramıştı :ok

Şimdi sevgili Eşimden bir foto istedim Güneş tam da ön cepheden vuruyorken, bina cephesine bakarsanız komple güneş olduğu belli ama klimanın tepesini strafor ile korumakla kalmayıp ön cephesini de gölgelendirmeyi başarmışım gibi duruyor :D

1717751367385.jpeg

Acaba odun sobası ısı yalıtım levhası kullansak daha faydalı olur mu ? Bunlar sıcağı arkaya iletmiyordu.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2024-06-07 at 12-28-30 5fbea8d8164da.jpeg (WEBP resmi 592 × 592 piksel).png
    Screenshot 2024-06-07 at 12-28-30 5fbea8d8164da.jpeg (WEBP resmi 592 × 592 piksel).png
    341.7 KB · Görüntüleme: 15
Şimdi sevgili Eşimden bir foto istedim Güneş tam da ön cepheden vuruyorken, bina cephesine bakarsanız komple güneş olduğu belli ama klimanın tepesini strafor ile korumakla kalmayıp ön cephesini de gölgelendirmeyi başarmışım gibi duruyor :D

Ekli dosyayı görüntüle 16464
@Adem Helvacı hocam arkadaşın soba arkası örneğinden aklıma gelen bir şeyi söylemek istiyorum. Bu straforu Alüminyum Folyo ile kapatıp sonra yapıştırsak biraz daha iyi verim alabilirmiyiz diye aklıma geldi.

folyo.jpg

Adem Kardeşim ben bu mengene sistemini yeni gördüm değişik bir teknoterlik sistemi yeni mi çıktı acaba:ROFLMAO::ROFLMAO:
Abi o Mc Gayver denen muhteremi biz daha 14 yaşımızda cebimizden çıkartır durumdaydık :D
Ne lazım olursa olsun önce bir etrafa bakınıyoruz neyi nasıl değerlendirebiliriz diye :kiskis

Eline koluna sağlık abi güzel olmuş
artık soran arkadaşlarada fikir olmuş olur
biz böyle açılışı yapmış olalım artık ihtiyaç olan kişiler Algida şemsiyesimi koyar normal köpük mü koyar orasını kendileri bilir :hihi

Eline koluna sağlık abi güzel olmuş
artık soran arkadaşlarada fikir olmuş olur
biz böyle açılışı yapmış olalım artık ihtiyaç olan kişiler Algida şemsiyesimi koyar normal köpük mü koyar orasını kendileri bilir :hihi
Gölge etsinler başka ihsan istemezük :kop

Abi bu da güzel olmuş ama, duvardan klimanın üstüne sundurma gibi metalden yapsan daha sağlıklı olmaz mıydı ?
vklyuchat-kondicioner-v-dozhd2.jpg

Mesela abi bu eklediğim gibi bir sistem bunun bir tık büyüğü duvardan destekli mis gibi olurdu. Böyle strafor hani yaza güneşe kışa yağmura çamura rüzgara ne kadar dayanır ki ? bilemedim.

Bir süredir aklımdaydı.
Geçen sene 1-2 günlük denemeler yapıp sonucu beğenmiştim.
Bu sene biraz daha kalıcı hale getirebilecek şekilde bir deneme yapmaya karar verdim ve Midea Breezeless klimanın dış ünitesinin üstüne, güneşin direkt etkisine maruz kalmaması adına 4cm lik bir (Sanırım 4cm) strafor yapıştırdım.

Bunu yapıştırmadan önceki 2 günün tüketim verileri ile, yapıştırdıktan sonraki iki günün tüketim verilerine bakacağım. :ok

Malzemeler :D
Klimanın üstünü temizlemek için temizlik havlusu ve kurulamak için kâğıt havlu ile sıvı silikon :)
Ekli dosyayı görüntüle 16455 Ekli dosyayı görüntüle 16456 Ekli dosyayı görüntüle 16457

Temizlik sonrası silikon ile ufak bir uygulama yaptım. Straforu yerleştirdim ve sıkı yapışması için üstüne terlik ile üstteki klimadan güç alıp ters baskı uyguladım.
Bir de ağırlık koydum eşit dağılım olsun diye :D

Ekli dosyayı görüntüle 16458 Ekli dosyayı görüntüle 16459 Ekli dosyayı görüntüle 16460

Yapışma işi bittikten sonra bugün akşam eve girmeden evvel aşağıdan bir de dışarıdan nasıl göründüğüne dair foto çeker eklerim buraya :D

Ekli dosyayı görüntüle 16461

Sevgili @muhammet göl dostumun bildiği üzere geçen kış yoğuşma kaynaklı su damlatma konusuna istinaden bir de kondenserin taban bölümünü sünger bant ile kapatacağım kalıcı olarak. Yine geçen kış denemesini yapmıştık ve işe yaramıştı :ok

hafif sert rüzgar onu parçalar ama sanki.

hafif sert rüzgar onu parçalar ama sanki.
Hocam öne doğru uzanan tarafı bence de kalıcı olmaz gibi ama klimanın üstü ile birebir ölçüde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Zaten adı üstünde "deneme" yani neyi yaparsak ne ile karşılaşırız kısmının vücut bulmuş hali diyelim.

Hatta şu optimal firmasının yolladığı klima Gizleme kafeslerinde de ne olacağı belliydi ama rakamsal olarak ve gözümüzle sonuçları görmüş olalım diye yine de test ediyoruz.

Bence firmanın bile düşünmediği durumları tespit ettik ve 2 gün önce kısa zamanlı tespitlerimi video haline getirip iyileştirme yapılması önerilerim ile firmaya ulaşmasını sağladım.

Bunların tamamı belki de gereksiz gibi görünebilir ama ben tecrübe listemizi zsnginleştirdiğini düşünüyorum.

Nasılsın bu arada 🤩

Abi bu da güzel olmuş ama, duvardan klimanın üstüne sundurma gibi metalden yapsan daha sağlıklı olmaz mıydı ?
Ekli dosyayı görüntüle 16536

Mesela abi bu eklediğim gibi bir sistem bunun bir tık büyüğü duvardan destekli mis gibi olurdu. Böyle strafor hani yaza güneşe kışa yağmura çamura rüzgara ne kadar dayanır ki ? bilemedim.
Orçunum kesinlikle haklısın ama kiracılar ve sitelerde oturanların genel sorunu zaten dış ünite için bile zor izin almaları. Hiç olmazsa durumu idareden neler yapılabilir kısmı önemli.

Ayrıca bu işin bir de kış yoğuşması sorunu var ve biz sevgili @muhammet göl dostumla buna da çözüm ürettik, onun da kalıcı kaplamasını bu yaz bitmeden yaparız diye düşünüyorum 👍💛🧡

Hocam öne doğru uzanan tarafı bence de kalıcı olmaz gibi ama klimanın üstü ile birebir ölçüde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Zaten adı üstünde "deneme" yani neyi yaparsak ne ile karşılaşırız kısmının vücut bulmuş hali diyelim.

Hatta şu optimal firmasının yolladığı klima Gizleme kafeslerinde de ne olacağı belliydi ama rakamsal olarak ve gözümüzle sonuçları görmüş olalım diye yine de test ediyoruz.

Bence firmanın bile düşünmediği durumları tespit ettik ve 2 gün önce kısa zamanlı tespitlerimi video haline getirip iyileştirme yapılması önerilerim ile firmaya ulaşmasını sağladım.

Bunların tamamı belki de gereksiz gibi görünebilir ama ben tecrübe listemizi zsnginleştirdiğini düşünüyorum.

Nasılsın bu arada 🤩
Hocam straforun ustune 3 4 cm boşlukla boydan boya ahsap veya metal çıtalar yapistirsaniz rüzgarda kırılmaya karşı çok daha dayanıklı olur. Ama öyle olunca da kuvvetli bir ruzgarda strafor kırılmadığı için dış üniteye yapistirdiginiz yerden atabilir. Orayida saglamlastirmak lazım :alala

Ayrıca bu işin bir de kış yoğuşması sorunu var ve biz sevgili @muhammet göl dostumla buna da çözüm ürettik, onun da kalıcı kaplamasını bu yaz bitmeden yaparız diye düşünüyorum 👍💛🧡
Vaziyete göre aep i emekliye ayırma durumum var abi brezeless i taktıracam gibi duruyor ona uygulama yaparım inşallah
Yani şuan kafamda savaş halindeyim
Klimaların gazını dış ünitede toplarken gazı eksilmiş olmuyor değilmi abi
ve uzun zaman o şekilde kalırsa herhangi bir zararı olurmu acaba:alala

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri