Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çözüldü Klima önerisi, tavsiyesi *Gree Fairy 24 Alındı*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan danpego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

danpego

Meraklı
Meraklı
Bütçe
35-60
Marka Model Bilgisi
gree, tcl, Bosch, Arçelik, Samsung, airfel
Merhaba, klima tavsiye istiyorum, bir çok konu başlığını okudum ama hala karar verebilmiş değilim. 5 sene Ankara'da yaşadım hiç klima ihtiyacı hissetmemiştim. Ama Batman'a gelince ilk aklıma gelen şey klimaydı:).

- Salonum 50-65 Mt2 arası sanırım biraz şekilsiz bir bina o yüzden kestiremedim tam fotoğraf ekliyorum. (İşaretli kısım salon) Dış ünite büyük ihtimal balkona yapılır.

- Salonun koridor tarafından mutfak gören yerine montajını yaptırıp bitişikteki 35-40mt2 olan mutfağa sadece yemek yaparken ve yemek yerken serinlik gitsin istiyorum. Onun dışında kapı kapalı kalacak salonun.

- 4 sene boyunca %90 soğutma amacıyla kullanılır, ısıtmaya şimdilik pek ihtiyacım olacak gibi değil, tabi ileride ne olur bilemem.

- Evde yaşayan kişi sayısı 2

- Salonun büyük kısmı güney cephe günün büyük kısmı güneş alıyor, 5 pencere (normal pencereden büyük) 1 balkon kapısı mevcut.

- Bütçem taksit imkanına göre değişiyor açıkçası, bunu al çok iyi dediğiniz bir model olursa 60 civarını zorlamayı deneyebilirim. şimdiye kadar hep 24.000 BTU klimalara baktım.
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250107_185806.jpg
    IMG_20250107_185806.jpg
    186.3 KB · Görüntüleme: 32

Çözüldü Klima önerisi, tavsiyesi *Gree Fairy 24 Alındı*

Sizin koşullarda kullanım senaryosu olan evlerde ısrarla belirttiğim bir husus var ki o da sadece btu değil aynı zamanda şu kalori kısmına çok dikkat etmek gerekir ki aslında klima terminolojisinde kalori ifadesi sanırım benim dışımda kimse tarafındna kullanılmıyor zaten tam karşılığı da yok o nedenle kullanmayanlar haklılar ancak durumu izah edebilmek için ben kullanmayı tercih ediyor ve eskilerin bildiği KÖMÜR örneğini veriyorum.

Aynı il aynı ilçe aynı cephede ve aynı katta bulunan iki komşunun birisi 1 ton kömür ile kışı ısınamayarak zor bitirirken, diğer komşu 500kg kömür ile evde çorapsız gezip kışı rahatlıkla bitirir zira ısınamayan komşu 1 ton TURBA kömür almıştır, rahat eden komşu ise antrasit kömür. Hadi antrasit olmasın da...
Şimdi gree beni tekrar aradı şikayet var daki yorumu mu kaldırmam icin ben durumu onlara sordum. Gaz ekstra 56 Gr. Olarak mi basıldı yoksa sadece 56 Gr. Mı bastılar dedim. Bana dönüş yapacaklarmış

Klimayı çok az kullandım açıkçası yoğun çalıştığım için pek fazla test etme şansıda bulamadım arkadaki farkı muhtemelen anlayamam, tek şansım artık sorun yok diyip kullanmak olacak cihazı :(
içini karartmak gibi olmasın
abi senin hiç kaderin yokmuş yaa 😔🤦
nasıl bir yapılanma nasıl bir anlayış bunların hepsimi aynı ikinci sıfır klimayıda hiç ettiler.
nasıl bir çağda yaşıyoruz anlamadım ben.
inanki bende çok üzüldüm.

Şimdi müşteri hizmetleri bana ulaştı, dediği su boruda ki gazı dış ünitede topladık ve ekstra olarak 56 Gr. Gaz bastık yani salınan bir gaz olmadı. Açıkçası ben pek teknik bilgi sahibi olmadığım için bişey diyemedim böyle bir şey mümkün mü gazı makineye toplayabilir mi acaba

içini karartmak gibi olmasın
abi senin hiç kaderin yokmuş yaa 😔🤦
nasıl bir yapılanma nasıl bir anlayış bunların hepsimi aynı ikinci sıfır klimayıda hiç ettiler.
nasıl bir çağda yaşıyoruz anlamadım ben.
inanki bende çok üzüldüm.
Talihimiz böyleymiş diyelim artık, forumdaki arkadaşlara en azından bilgi oldu buda bizim için artı :D

anlatımda yanlışlık olmuş adamlar normalini yapmış zaten. dış üniteye gazı toplamışlar sonra vakum yapıp gaz basmışlar bir sorun yok burada.tartıya koyup yaptılarsa zaten 56gr denk getirmişlerdir.
Evet sanırım böyle oldu, ama ben onlara sordum abi gazı bosalticaz felan dedi önce, o yüzden kafam karıştı

Valla hocam bence bundan sonrasını sorgulamayın. Kullanın rahat rahat gitsin.
Belli ki bir yanlış anlaşılma var ve korktuğum şey olmamış. ben yaptıkları şeyin %100 doğru olduğunu burada yazmam ama sizin rahatsız olmanızı gerektiren bir şey yok gibi görünüyor.

Mutlu mesut güzel günlerde kullanın, yaz geldiğinde bize durum bilgisi paylaşmayı unutmayın lütfen :ok

Valla hocam bence bundan sonrasını sorgulamayın. Kullanın rahat rahat gitsin.
Belli ki bir yanlış anlaşılma var ve korktuğum şey olmamış. ben yaptıkları şeyin %100 doğru olduğunu burada yazmam ama sizin rahatsız olmanızı gerektiren bir şey yok gibi görünüyor.

Mutlu mesut güzel günlerde kullanın, yaz geldiğinde bize durum bilgisi paylaşmayı unutmayın lütfen :ok
Teşekkür ederim abi bende bu şekilde düşünüp kendimi rahatlatıyorum, kullandıkça deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim :)

Hocam selamlar, öncelikle klimanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Umarım sorununuz tam anlamıyla çözülmüştür. Biz de Mersin'deki yetkili bayinin birinden Gree Fairy 9000 BTU klima alma gafletinde bulunduk. Klimanın montajlandığı ilk günden itibaren dış ünitede (kompresör tarafında) metal sürtme sesine benzer bir ses var. Bayinin oyalamaları sonucu bir ayı devirdik ve hiçbir sonuca ulaşamadık. Önümüzdeki günlerde bu durumla ilgili konu açmayı düşünüyorum fakat detaylarıyla anlatmaya kalktığım zaman sayfalarca süreceğinden dolayı açıkçası konunun neresinden başlayacağımı da bilemiyorum. Umarım ben de kısa sürede sonuca ulaşabilirim.

Hocam selamlar, öncelikle klimanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Umarım sorununuz tam anlamıyla çözülmüştür. Biz de Mersin'deki yetkili bayinin birinden Gree Fairy 9000 BTU klima alma gafletinde bulunduk. Klimanın montajlandığı ilk günden itibaren dış ünitede (kompresör tarafında) metal sürtme sesine benzer bir ses var. Bayinin oyalamaları sonucu bir ayı devirdik ve hiçbir sonuca ulaşamadık. Önümüzdeki günlerde bu durumla ilgili konu açmayı düşünüyorum fakat detaylarıyla anlatmaya kalktığım zaman sayfalarca süreceğinden dolayı açıkçası konunun neresinden başlayacağımı da bilemiyorum. Umarım ben de kısa sürede sonuca ulaşabilirim.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. En baştan okuduysaniz bizim süreçte baya sancılı oldu ama çözdük gibi:).

Ben ilk önce şikayet var da şikayet oluşturdum ve arkadasından forumda şikayet konusunu açtım. Gree zaten çözüm için hemen ulaştı ve yardımcı oldu benim genel olarak problemim montaj ekibi ve bayii idi.

Ben sürecin sonunda greenin yardımcı olacağını düşünüyorum, sizde bu süreci gree ile ilerletin bayiiler gerçekten facia olabiliyor.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. En baştan okuduysaniz bizim süreçte baya sancılı oldu ama çözdük gibi:).

Ben ilk önce şikayet var da şikayet oluşturdum ve arkadasından forumda şikayet konusunu açtım. Gree zaten çözüm için hemen ulaştı ve yardımcı oldu benim genel olarak problemim montaj ekibi ve bayii idi.

Ben sürecin sonunda greenin yardımcı olacağını düşünüyorum, sizde bu süreci gree ile ilerletin bayiiler gerçekten facia olabiliyor.
Üyeliğimi yeni açtım ama sizin konunuzu ilk açıldığı günden beridir görüp ara ara okuyordum.

Bizim de tam tersi montaj ekibi gayet temiz ve olması gerektiği gibi çalıştı. O konuda hiçbir şikayetim yok ama sıfır cihazın daha ilk günden problemli çıkması sebebiyle bayiden yana sorun yaşıyoruz. Klimayı alana kadar müşteri memnuniyeti çok iyiyken cihaz ile ilgili sorun yaşayınca bir anda kanlı bıçaklı olduk diyebilirim. Tek suçumuz da çözüm odaklı yaklaşıp sorunu bayi ile kısa yoldan çözmeye çalışmak oldu maalesef.

Sorunumu Gree Türkiye ile çözme yoluna gideceğim artık. Oradan da sonuç alamazsam Gree Global'e de mail atmayı düşünüyorum ek olarak. Umarım yardımcı olurlar.

Üyeliğimi yeni açtım ama sizin konunuzu ilk açıldığı günden beridir görüp ara ara okuyordum.

Bizim de tam tersi montaj ekibi gayet temiz ve olması gerektiği gibi çalıştı. O konuda hiçbir şikayetim yok ama sıfır cihazın daha ilk günden problemli çıkması sebebiyle bayiden yana sorun yaşıyoruz. Klimayı alana kadar müşteri memnuniyeti çok iyiyken cihaz ile ilgili sorun yaşayınca bir anda kanlı bıçaklı olduk diyebilirim. Tek suçumuz da çözüm odaklı yaklaşıp sorunu bayi ile kısa yoldan çözmeye çalışmak oldu maalesef.

Sorunumu Gree Türkiye ile çözme yoluna gideceğim artık. Oradan da sonuç alamazsam Gree Global'e de mail atmayı düşünüyorum ek olarak. Umarım yardımcı olurlar.
Kanıtlı bir şekilde şikayet vardan şikayet oluşturun, bence bu şekilde olacaklardır. Ekstra olarak müşteri hizmetleri de ilgili, daha sonra WhatsApp tanda size ulaşıyorlar

Kanıtlı bir şekilde şikayet vardan şikayet oluşturun, bence bu şekilde olacaklardır. Ekstra olarak müşteri hizmetleri de ilgili, daha sonra WhatsApp tanda size ulaşıyorlar
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim. Az önce müşteri hizmetleri ile görüşme gerçekleştirdim. Gayet ilgili davrandılar ve talep oluşturdular. Süreci başlatmış bulunduk bakalım. Başımdan geçen tüm süreci anlatan bir konu da açmayı düşünüyorum. Tüketiciler de bilgi edinmiş olur en azından.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri