Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burçin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Burçin

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35.000 /40.000 civarı
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi, Daikin
Selamlar İnceleriz üyeleri.Her ne kadar talihsizlikler zinciri yüzünden, alışveriş fobisi olan birisi olsam da,klima almak zorundayım. İnceledikçe anlamıyorum. Kafam daha da allak bullak oluyor. Sayın @Adem Helvacı ve sizlerin önerilerini alabilir miyim? Yer : Muratpaşa /ANTALYA Oda: 20 m2, çift cam,3 pencere ve 1 balkon kapısı, zemin laminat parke,Doğu /Güney cephe Ev : Giriş kat .Güneş: 2 saat kadar alıyor. Mitsubishi Electric mi ,yoksa Mitsubishi Heavy mi?Hangisi iyi onu bile bilmiyorum. Kirigamine Zen serisi, bütçe olarak, bizi baya bi aşıyor. Mitsubishi kalitesini,yalnizca üst segment alırsam mı görebilirim? 20 yıllık Bosch (9000 btu) klimamızın bakımlarını yapan ustaya sorunca, klima denince sadece Mitsubishi ya da Daikin diyerek çok yardımcı oldu sağolsun 🙂

Muhtemelen giriş seviye cihazlar dışındaki 12.000 BTU ürünler belirtilen alan için yeterlidir. Giriş seviyede ise 12.000 BTU'luk klima biraz hantal kalabilir.

Sigma Plus 12.000 BTU ile başlayabiliriz mesela. Hatta Sigma Exclusive modellerine de bakabilirsiniz.

Mitsubishi Heavy markasının da güzel cihazları var. R410 ve R32 gazlı olarak iki çeşidi var piyasada. R410 olanlar daha eski üretim olup daha uygun fiyatlı. R32 olanlar ise daha yeni üretim ve daha yüksek fiyatlı. Aralarında pek bir fark yok gaz haricinde.

Midea Xtreme Save de bütçe dahilinde bir ürün, o da bölgeye göre tercih edilebilir. Ayrıca 19 Mayıs'a özel %19 sepette indirim mevcut FG Europe'da.

Gree Fairy 12000 BTU ürününü de önerebiliriz.

Muhtemelen giriş seviye cihazlar dışındaki 12.000 BTU ürünler belirtilen alan için yeterlidir. Giriş seviyede ise 12.000 BTU'luk klima biraz hantal kalabilir.

Sigma Plus 12.000 BTU ile başlayabiliriz mesela. Hatta Sigma Exclusive modellerine de bakabilirsiniz.

Mitsubishi Heavy markasının da güzel cihazları var. R410 ve R32 gazlı olarak iki çeşidi var piyasada. R410 olanlar daha eski üretim olup daha uygun fiyatlı. R32 olanlar ise daha yeni üretim ve daha yüksek fiyatlı. Aralarında pek bir fark yok gaz haricinde.

Midea Xtreme Save de bütçe dahilinde bir ürün, o da bölgeye göre tercih edilebilir. Ayrıca 19 Mayıs'a özel %19 sepette indirim mevcut FG Europe'da.

Gree Fairy 12000 BTU ürününü de önerebiliriz.
Yanıtınız için çok teşekkürler. Gree markayı bir akrabam aldı ve memnunum demişti. Ben yetkili servisi konusunda falan emin olamadım(Biliyorsunuz bu çok onemli)O yüzden kararsız kalmıştım. Samsung da çalışan arkadaşım var. Ama Samsung alınır mı, onu bilemedim(Sesli çalışıyor şikâyetleri) Antalya 3 ay yine felaket ötesi sıcak ve nemli olacağı için, klima nerdeyse 7/24 çalışacak. Anca ,motor dinlensin diye kısa molalar verip sabahları kapatabiliyoruz maaalesef . Mitsubishi Heavy konusunda bilgilendirecek kullanan arkadaşlar varsa, onların da yorumlarını rica ediyorum. ME gibi onda da yerli üretim söz konusu mu? Ve Antalya 'da yetkili servisleri iyi mi? Etrafımdakilere kalsa Beko ,Vestel al geç. Amma çok kafaya takıp araştırıyorsun mantığındalar. Mitsubişii al bizim ki çok iyi Burrçin,diyen de var. He tamam alayım da, sizinkiler 12 yıl evvel almış geçmiş.Şimdi aynı kalitede mi ve o zaman da yerli üretim söz konusu muydu :)

Yanıtınız için çok teşekkürler. Gree markayı bir akrabam aldı ve memnunum demişti. Ben yetkili servisi konusunda falan emin olamadım(Biliyorsunuz bu çok onemli)O yüzden kararsız kalmıştım. Samsung da çalışan arkadaşım var. Ama Samsung alınır mı, onu bilemedim(Sesli çalışıyor şikâyetleri) Antalya 3 ay yine felaket ötesi sıcak ve nemli olacağı için, klima nerdeyse 7/24 çalışacak. Anca ,motor dinlensin diye kısa molalar verip sabahları kapatabiliyoruz maaalesef . Mitsubishi Heavy konusunda bilgilendirecek kullanan arkadaşlar varsa, onların da yorumlarını rica ediyorum. ME gibi onda da yerli üretim söz konusu mu? Ve Antalya 'da yetkili servisleri iyi mi? Etrafımdakilere kalsa Beko ,Vestel al geç. Amma çok kafaya takıp araştırıyorsun mantığındalar. Mitsubişii al bizim ki çok iyi Burrçin,diyen de var. He tamam alayım da, sizinkiler 12 yıl evvel almış geçmiş.Şimdi aynı kalitede mi ve o zaman da yerli üretim söz konusu muydu :)

ME 'de iki üst seri hariç diğerleri yerli üretim. Peki bu yerli üretimler kötü mü? Asla. Mitsubishi Electric gibi bir marka, kendi marka değerini korumak adına bile belli standartların altına düşmez.

Aynı durum MHI için de geçerli. Bildiğim kadarıyla MHI'lerin hepsi ithal ürünler. Kaliteli mi evet kaliteli. Fakat her kaliteli ürün tasarruflu ve ekonomik mi olacak? Hayır. Kağıt üstündeki tüketim değerleri BTU değerleri SEER değeri vs. onlar da karşılaştırılmalı.

İklimsa'nın Sigma klimalarını da övebiliriz. Exclusive serisi de bütçe içinde.

Gree'yi zaten söylemiştim.

Midea'ya gelince Midea fiyatları çok yüksek tutmuş. Yani anlamı yok bu kadar yüksekliğin bence, kendince sebepleri vardır da. Xtreme Save modeli bütçe dahilinde.

Arçelik Vestel al geç kısmı biraz düşündürdü. Tamam bu ürünleri bu markaları, ya da bu markaların giriş orta üst segment ürünlerini kullanıcılara öneriyoruz zaman zaman. Ancak şu şekilde, ben isterim ki herkes kendini fazla zorlamayacak bir bütçe söylesin, biz de ona göre hareket edelim. Sonuçta gidip kredi çekip klima almaya, ya da başka ihtiyaçlardan kısıp 12-24 ay taksitle klima almak yerine 6 taksitte ödeyebileceği klimayı almak çok daha iyi olur düşüncesindeyim. Kendim de o şekilde hareket ettim ve gidip Altus aldım.
Şunu ayarlamaya çalışıyoruz bunun pahalısı uzaya uçmuyor, ucuzu da yüzüne tükürmüyor. Ama ucuz olup da en verimli olarak kullanabildiklerimiz hangisi onları tespit etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da üreticisini ve arkasındaki firmanın kim olduğunu bildiğimiz markaları öneriyoruz. Ben Altus öneririm mesela çünkü arkasında Arçelik var. Kaira öneririm çünkü arkasında Daikin var. Ama birkaç marka var ucuz tamam da, ne olduğu belli değil. Uzak durmak lazım. Ama kendisini üzmeyecek zorlamayacak kadar bütçesi yüksek olana da Altus, Kaira, Dolce Vita diyemeyiz ki.

Evet ben kendimi zorlucam. Ucuz olanın yüzüne tükürmesi falan??Pahalı olanın mükemmel olmayabileceği idrak edicek tecrübedeyim ve uzaya uçurmayacağını ben de biliyorum. Yaşadığım şehirde cehennem gibi bir yaz olduğu için, iyi tercihi yapmaya çalışıyorum . Burda bir fikrim oluşur belki diye yazmıştım. Anladım ki yanlış yerde yanıt bulmaya çalışıyorum!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet ben kendimi zorlucam. Ucuz olanın yüzüne tükürmesi falan??Pahalı olanın mükemmel olmayabileceği idrak edicek tecrübedeyim ve uzaya uçurmayacağını ben de biliyorum. Yaşadığım şehirde cehennem gibi bir yaz olduğu için, iyi tercihi yapmaya çalışıyorum . Burda bir fikrim oluşur belki diye yazmıştım. Anladım ki yanlış yerde yanıt bulmaya çalışıyorum!!

Ne alakası var. Orada demek istediğim şey şu ki bu da apaçık ortada: Sadece markaya değil, kullanacağınız özelliklere ve ürüne göre bir tercih yapmanız. Yani markaya değil içindeki ürüne, ihtiyaç ve beklentilerinize ve bütçeye göre bir harmanlama yaparak en doğru ürünleri bulmaya çalışmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Forumda bir sürü klima başlığı var. Fakat anlamak isteyene

Evet klima demek sadece Mitsubishi ve Daikin demektir. Geri kalanlar çöptür. Sokağa çıkınca kafanızı kaldırıp bir bakın bakalım balkonlara, hangi markalar var. O gördüğünüz kutulardan üstünde Daikin ya da Mitsubishi yazanlar klima dış ünite kutusu diğer tüm markalar çöp kutusudur bilginize. Sizin 20 yıllık Bosch klima da dahil. Kötü haber, 20 yıldır klima diye çöp bulunduruyormuşsunuz evinizde.

20 yıllık Bosch klimaya bakıma gelen usta diyor bunu. Peki şimdi alacağınız bir Daikin ya da Mitsubishi 20 yıl gidecek mi?

Yaşanan şehirle, cehennem gibi sıcak olmasıyla, pahalı olan klimanın iyi olmasıyla hiçbir alakası yok. Siz istiyorsunuz ki şunu al diyelim onu alın. Ben ne kadar Mitsubishi'nin alt segmentini alacağınıza gidin Midea'nın üst segmentini alın bu şartlar karşılaştırıldığında hem ortam için hem de kullanım için daha iyi olur desem de değişen bir şey olmayacak.

Kusura bakmayın ben öyle nedensiz açıklamasız Daikin ya da Mitsubishi mi al şu modeli taktır diyemem. İllaki açıklama alternatifler vs. sunmam lazım. Öyle hazır kalıp cevap bekliyorsanız evet yanlış yer.

Gecenin bu saatlerine kadar bir şeyler araştırmak, yazmak, bulmak, yardımcı olmak için uğraşıyorsak bunun da farkı elbet çıkacaktır. Burada bir hatam kusurum varsa da @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz site sahipleri, yetkilerimi istedikleri an alabilirler, cezamı da çekerim.

Ürün önerilerimi de değiştiriyorum.

Birisi Windsor Inverter 121 A++ 12.000 BTU
Diğeri Daikin Ururu Sarara 12.000 BTU

Hadi bakalım.

Bilmediğim ya da ikilemde olduğum bir konuda buraya ne zaman yazsam, bilen ya da tecrübesi olan herkes hiç bir karşılık beklemeden yardımcı olmaya çalıştılar ve çalışıyorlar.
insanlar maalesef düşündüklerini duymak istiyorlar ve yine de soru soruyorlar.
daha sonra bu durum cevap veren tarafından ben ne yapıyorum yahu durumuna dönüşüyor ki bu çok tehlikeli.
özetle, bilen soru sormasın, bilmediğini bilmeyen de buraya yazmasın lütfen.

Ne alakası var. Orada demek istediğim şey şu ki bu da apaçık ortada: Sadece markaya değil, kullanacağınız özelliklere ve ürüne göre bir tercih yapmanız. Yani markaya değil içindeki ürüne, ihtiyaç ve beklentilerinize ve bütçeye göre bir harmanlama yaparak en doğru ürünleri bulmaya çalışmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Forumda bir sürü klima başlığı var. Fakat anlamak isteyene

Evet klima demek sadece Mitsubishi ve Daikin demektir. Geri kalanlar çöptür. Sokağa çıkınca kafanızı kaldırıp bir bakın bakalım balkonlara, hangi markalar var. O gördüğünüz kutulardan üstünde Daikin ya da Mitsubishi yazanlar klima dış ünite kutusu diğer tüm markalar çöp kutusudur bilginize. Sizin 20 yıllık Bosch klima da dahil. Kötü haber, 20 yıldır klima diye çöp bulunduruyormuşsunuz evinizde.

20 yıllık Bosch klimaya bakıma gelen usta diyor bunu. Peki şimdi alacağınız bir Daikin ya da Mitsubishi 20 yıl gidecek mi?

Yaşanan şehirle, cehennem gibi sıcak olmasıyla, pahalı olan klimanın iyi olmasıyla hiçbir alakası yok. Siz istiyorsunuz ki şunu al diyelim onu alın. Ben ne kadar Mitsubishi'nin alt segmentini alacağınıza gidin Midea'nın üst segmentini alın bu şartlar karşılaştırıldığında hem ortam için hem de kullanım için daha iyi olur desem de değişen bir şey olmayacak.

Kusura bakmayın ben öyle nedensiz açıklamasız Daikin ya da Mitsubishi mi al şu modeli taktır diyemem. İllaki açıklama alternatifler vs. sunmam lazım. Öyle hazır kalıp cevap bekliyorsanız evet yanlış yer.

Gecenin bu saatlerine kadar bir şeyler araştırmak, yazmak, bulmak, yardımcı olmak için uğraşıyorsak bunun da farkı elbet çıkacaktır. Burada bir hatam kusurum varsa da @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz site sahipleri, yetkilerimi istedikleri an alabilirler, cezamı da çekerim.

Ürün önerilerimi de değiştiriyorum.

Birisi Windsor Inverter 121 A++ 12.000 BTU
Diğeri Daikin Ururu Sarara 12.000 BTU

Hadi bakalım.
Belli ki bu arkadaş solundan kalkmış kardeşim. Senlik bir durum yok ortada. :) Hatta uzun uzun güzel cevap vermişsin, eline emeğine sağlık.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri