Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Klima Pis Koku

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yhackup

blog.yakupulutas.com
Gold Üye
Merhabalar klima 2 gündür ısıtmada acayip rutubet kokuyor. Filtreleri temizledim otomatik temizleme de yaptırdım ama koku devam ediyor bunun tahliye kanalını temizleyebilir miyim kolay mı veya nasıl çözerim.

aslında sürekli kullanıyorum sıcak modunu 2,3 gün soğuk modu açtım. Şimdi sıcakta pis pis kokuyor

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    38.9 KB · Görüntüleme: 17
Merhabalar klima 2 gündür ısıtmada acayip rutubet kokuyor. Filtreleri temizledim otomatik temizleme de yaptırdım ama koku devam ediyor bunun tahliye kanalını temizleyebilir miyim kolay mı veya nasıl çözerim.

aslında sürekli kullanıyorum sıcak modunu 2,3 gün soğuk modu açtım. Şimdi sıcakta pis pis kokuyor
Klimayı soğutma , nem alma modundan sonra10 dk fana alıp kapatılmasıyla ve uzun süre kullanmadan 10 15 dk son çalıştıysa kokoreç yapması normal

Yani 1 yıldır kullanıyorum. Ama dediğin gibi en son evde nem alma modunda çalıştırmıştım. Neyse bakacağız.
yüksek ihtimal evaparatör değilde suyun gittiği
drenaj tavası ve cross fan koku yapıyordur hatta dikey kanatları bile kirlidir.
tüm küfü pisliği toplayanda onlar zaten.
evaparatör genelde az kir toplar.

söküm işi zor ama bir kere yapıncada tertemiz oluyor klimayı incitmeden sökülen parçaların sırasını unutmadan sökülür ama işte zor bir işlem.

bknz videodaki klimada sadece bir sezonluk kir var yani yaz mevsiminde 3 ay sürekli kullandım ve durum bu şekilde.

öncesi/ sonrası
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

yüksek ihtimal evaparatör değilde suyun gittiği
drenaj tavası ve cross fan koku yapıyordur hatta dikey kanatları bile kirlidir.
tüm küfü pisliği toplayanda onlar zaten.
evaparatör genelde az kir toplar.

söküm işi zor ama bir kere yapıncada tertemiz oluyor klimayı incitmeden sökülen parçaların sırasını unutmadan sökülür ama işte zor bir işlem.

bknz videodaki klimada sadece bir sezonluk kir var yani yaz mevsiminde 3 ay sürekli kullandım ve durum bu şekilde.

öncesi/ sonrası
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Daha bir yıllık benimki içi tertemiz. Bir kaç işlem yaptım şimdi koku geçti.
Kendini temizleme moduna aldım temizlerken karlıyor ve ısıtıp çözüyor. Çözüm aşamasına geçerken 10/1 oranında su beyaz sirke karışımı suyu evaporatöre sprey sıktım bir sora şişesi kadar. Sonra sadece su olarak bir soda şişesi kadar sade su sıktım. Sonra bu işlemler bitince tam gaz açtım şu an koku gitti gibi veya benim burun alıştı :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri