Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klimayı Nereye Konumlandırmalıyım?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ozzhantalay

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar. Forumda uzun süre gezinme ve araştırma sonrasında Sigma Comfort 18000 BTU modelini satın almış bulunmaktayım. Ürün şu an yolda ve ben klimayı nereye koymam konusunda kararsızlık yaşıyorum. Evin detaylı çizimini görsel olarak ekledim, kapıların konumunu belirttim. Bizimkiler büyük oturma odasını yalnızca misafir gelince kullanıyor malum evde kalabalık değiliz o nedenle küçük oturma odasını kullanıyorlar. Evin öğleden sonra batana kadar güneş alan kısmı sağ taraf komple. Yani klima bize güneş alan 3 oda için lazım (özellikle ortadaki benim odam cehennem gibi oluyor). Bu durum için 1. seçenek olan mutfak kapısının üstüne konumlandırıp dış üniteyi ön balkonun dış tarafına mı çekmek mantıklı, yoksa 2. seçenekteki gibi koridora bakacak şekilde oturma odasına konumlandırmak mı? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

m2 hesapları yukarı yuvarlanarak verilmiştir.

Ekli dosyalar

• Untitled.png
    Untitled.png
    38.9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
1. Seçenek daha mantıklı. En homojen dağılım ve sizin sıcak odanız için en mantıklısı bu şekilde olur. Oturma odasında olsa soğuk havanın bir miktarı koridora gelse bile diğer odalara yeterince ve eşit dağılmayabilir. Zaten 18 lik klima 16m2 ye büyük gelir.

Düzenleme: şimdi baktım da iç üniteyi oradaki gibi direkt kapının karşısına koyduğunuzu fark etmemiştim. Öyleyse 2. Secenek daha iyi olur hem arka taraflara da hava gider hem de gereksiz ekstra boru masrafı ve uzun mesafe borunun verebileceği minik de olsa performans kaybının önüne geçilmiş olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1000154046.png
Balkon kapalı değilse kırmızı daire içine aldığım yere montaj olursa boru mesafesi azalır. Ama en konforlu alan antre olacak. Bu pozisyonda yatak odası ve çocuk odasına hava daha iyi ulaşacaktır. 2ci konumda 16m2 için 18lik klima kapı açık olmaması durumunda kesinlikle çarpacak ve ön off gibi çalışacak tır. Açık olursa da kendi odamızdan biliyorum hava direk kapıdan direk dışarı çıktığı için klimanın olduğu oda sanki klima yok gibi oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 16865
Balkon kapalı değilse kırmızı daire içine aldığım yere montaj olursa boru mesafesi azalır. Ama en konforlu alan antre olacak. Bu pozisyonda yatak odası ve çocuk odasına hava daha iyi ulaşacaktır. 2ci konumda 16m2 için 18lik klima kapı açık olmaması durumunda kesinlikle çarpacak ve ön off gibi çalışacak tır. Açık olursa da kendi odamızdan biliyorum hava direk kapıdan direk dışarı çıktığı için klimanın olduğu oda sanki klima yok gibi oluyor.
Teşekkür ediyorum. Balkon camekan çoğunlukla kapalı kullanıyoruz. O nedenle dış tarafta olması çok daha sağlıklı olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri