Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kombi alımı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Yunus kurtuluş

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
Esnek bütçe
Marka Model Bilgisi
Fark etmez
Merhabalar kıymetli inceleriz.forum ailesi
Eve ilk defa kombi ve petek döşemeyi düşünüyoruz bu hususta tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşir misiniz hangi kombi ve ne tür petek almalıyız ve bunların boruları hakkında yardımcı olur musunuz özellikle de kombi hususunda düşüncelerinizi merak ediyorum az çok başlıklara baktım doğrusu ama yine de yeni görüş ve tavsiyelerinizim olabileceğini düşündüm şimdiden çok çok çok teşekkürler 🤗🌹

Merhaba, geçtiğimiz hafta evimizdeki 15 yıllık Lambert kombi emekliye ayrıldı 😀 Hepsiburada üzerinden Baymak Duo Tec 24 KW Compact kombiden satın aldım, fiyatı piyasadaki fiyatlardan uygundu, Bursaya 1 günde elden teslim ettiler. Size bu marka modeli tavsiye edebilirim.

Eve ilk defa kombi ve petek döşemeyi düşünüyoruz bu hususta tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşir misiniz hangi kombi ve ne tür petek almalıyız ve bunların boruları hakkında yardımcı olur musunuz özellikle de kombi hususunda düşüncelerinizi merak ediyorum az çok başlıklara baktım doğrusu ama yine de yeni görüş ve tavsiyelerinizim olabileceğini düşündüm şimdiden çok çok çok teşekkürler 🤗🌹
@NBKpro abi değerli fikirlerini müsait olduğunda bekliyoruz 😊

Şimdiden hayırlı olsun. Kesinlikle en doğru zaman diyebilirim.

Kombi seçiminden önce proje çıkartılması gerekir. Ona göre kaç kw alınması gerektiği belirlenir.

Evin kendi eviniz olduğunu varsayarak önünüzde 3 alternatif mevcut.
-sıva üstü
-sıva altı
-yerden ısıtma.

Sıva üstü; en kolay en az masraf en az kirlilik demek.

Sıva altı; maalesef yerler ve duvarlar kırılıyor. Pislik ve tozun haddi hesabı yok. Sonrasında alçı sıva, yerler fayans/granit/parke döşemesi, ardından duvarların boyanması var. Duvar boyama işinde proje firması radyatör sök-tak işinden para almıyor çoğu zaman.

Yerden ısıtma; duvar kırma yok ama yere döşeme sonrasında şap dökülmesi ve üzerine yine fayans/granit/parke uygulanması gerekir. Şap dökümü olacaksa oda kapıları frezeye gidip 2 santim kısaltılmalı.
Bazı firmalar özel makine ile yerleri kazıyor ve boru kanalları açıyor. Bunda şapa gerek kalmıyor. Onu araştırmak gerekir.

Sıva altı ve yerden ısıtma fiyatları birbirine çok yakın. Sıva üstü görece daha ucuz.

En az 3-5 firmadan proje ve fiyat teklifi alın. Aradaki farkları görünce inanamayacaksınız.

Mümkünse tüm işlemleri yapacak firma aynı olsun. Genelde adamları oluyor. Bu şekilde usta peşinde koşmazsınız.

Evde güneş enerjisi varsa hatları birleştirmesini belirtin ve ona göre borular çekilsin. Sıcak su için yazın kombiye ihtiyaç olmasın.

Petek olarak kaç metre petek gidecek, evin ısı kaybı ne durumda bu kriterlere bakıp 20-24-28 artık ne ise ona göre kombi seçimi yapabilir.

Petek olarak demirdöküm veya ECA iyidir. Yine kombi seçiminde baymak, demirdöküm, airfel/daiken markaları seçilebilir.

Not: her markanın peteği farklı olur. Kendi içinde de farklılık olabilir. Hangi ürün kullanılacaksa teknik dökümanı incelenip en iyi giriş ve çıkış vanası belirlenmesi gerekir.

Oda termostatı olayı bulunduğunuz bölge ile alakalı bir durum. Ben ihtiyaç duymadım. Onun yerine termostatik vana kullanmadım. Gündüzleri 3.5 Kademe, geceleri 3 kademeye alıyordum. Kombi de 46 derecede ayarlı kalıyordu. Ulaşımı kolay bir yerde olduğu için çok çok soğuk günlerde 3-4 derece arttırıyorum

Son düzenleme:

Kombi seçiminden önce proje çıkartılması gerekir. Ona göre kaç kw alınması gerektiği belirlenir.

-sıva üstü
-sıva altı
-yerden ısıtma.

Sıva altı; maalesef yerler ve duvarlar kırılıyor. Pislik ve tozun haddi hesabı yok. Sonrasında alçı sıva, yerler fayans/granit/parke döşemesi, ardından duvarların boyanması var. Duvar boyama işinde proje firması radyatör sök-tak işinden para almıyor çoğu zaman.

Yerden ısıtma; duvar kırma yok ama yere döşeme sonrasında şap dökülmesi ve üzerine yine fayans/granit/parke uygulanması gerekir. Şap dökümü olacaksa oda kapıları frezeye gidip 2 santim kısaltılmalı.
Bazı firmalar özel makine ile yerleri kazıyor ve boru kanalları açıyor. Bunda şapa gerek kalmıyor. Onu araştırmak gerekir.

Sıva altı ve yerden ısıtma fiyatları birbirine çok yakın. Sıva üstü görece daha ucuz.

En az 3-5 firmadan proje ve fiyat teklifi alın. Aradaki farkları görünce inanamayacaksınız.

Mümkünse tüm işlemleri yapacak firma aynı olsun. Genelde adamları oluyor. Bu şekilde usta peşinde koşmazsınız.

Evde güneş enerjisi varsa hatları birleştirmesini belirtin ve ona göre borular çekilsin. Sıcak su için yazın kombiye ihtiyaç olmasın.

Petek olarak kaç metre petek gidecek, evin ısı kaybı ne durumda bu kriterlere bakıp 20-24-28 artık ne ise ona göre kombi seçimi yapabilir.

Petek olarak demirdöküm veya ECA iyidir. Yine kombi seçiminde baymak, demirdöküm, airfel/daiken markaları seçilebilir.

Not: her markanın peteği farklı olur. Kendi içinde de farklılık olabilir. Hangi ürün kullanılacaksa teknik dökümanı incelenip en iyi giriş ve çıkış vanası belirlenmesi gerekir.

Oda termostatı olayı bulunduğunuz bölge ile alakalı bir durum. Ben ihtiyaç duymadım. Onun yerine termostatik vana kullanmadım. Gündüzleri 3.5 Kademe, geceleri 3 kademeye alıyordum. Kombi de 46 derecede ayarlı kalıyordu. Ulaşımı kolay bir yerde olduğu için çok çok soğuk günlerde 3-4 derece arttırıyorum
Teşekkürler 🤗🤗🌹

Merhaba, boruları oksijen bariyerli döşetin ilerleyen zamanlarda tesisat içinde çamurlaşma daha az olur, kombi altına da manyetik kombi filtresi taktırmanızı tavsiye ederim.

-sıva üstü
-sıva altı
-yerden ısıtma.

Çok detaylı yazmışsınız çok teşekkürler

ECA alınmalı bence proteus premix yogusmali kombi tasarruf da sağlıyor ve parcalarida bir çok yerde mevcut

Merhaba, konuyu daha yeni gördüm, foruma yeni girebildim.

Alüminyum radyatörden uzak durun kesinlikle.

Mümkün olduğunca dış cephe bağlantılı ya da ev içi ortam haricindeki yerlerde mutlaka yalıtım yaptırın borulara.

Kombi olarak Baymak / Lambert / Dolce Vita markalarının Yoğuşmalı modellerine bakabilirsiniz. DuoTec ile Lambert ya da Dolce Vita arasında fark yok tamamen aynı.
Demirdöküm ve ECA'nın kombileri de güzeldir ustalar tarafından az arıza yapan ve kolay ulaşılabilen parça sıkıntısı olmayan kombiler olarak tavsiye ediliyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri