Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Şuan evimde her ikisi'de var ikisi de sorunsuz çalışıyor şofben kaliteli son kademe bile çok sıcak oluyor. Elektrik veya malzeme olarak sıkıntı yok hangisi daha tasarruflu olurKombi tabiki.
Şohben daha ucuz fakat kullanımı daha zor. Elektrik tesisatına agresif bir şekilde yüklenir. Tesisatınız imkan vermiyorsa son kademeye de alamazsınız. Çok açarsan ıstmaz, az açarsın devreye girmez vs vs.
Şohbenin elektrik tesisatının çok iyi yapılması lazım. Bir çok evde şohbene uygun tesisat yok. Kiralık evlerde ayrı hat çekilmesi sıkıntılı bir iş olabiliyor. Mecburen yakınlardaki bir prizden falan kablo çekiliyor o da sağlıklı bir iş değil.
Bu durumda elektrik mi doğalgazmı diyede düşünüyor insanBelki basit bi soru olablir. Evde duş alırken kombi mi şofben mi kullanılmalı?
Hangisi daha çok yakar diyim)
Ama evde ondan yok elde mevcut olanlara göre yorumlarsanız hocamBu durumda elektrik mi doğalgazmı diyede düşünüyor insan
Elektrikli bir alet tercih edilecekse bence şofben değilde termosifon tercih edilmeli şofben'e göre elektrik çekimi daha az ve tanklı olduğu için sıcak su kapasitesi daha fazla herzaman hazır.
Ikisinide kullanmış biri olarak bende termosifon derim.
Bir duş/banyo ortalama 15 dakika desenizBelki basit bi soru olablir. Evde duş alırken kombi mi şofben mi kullanılmalı?
Evimde doğalgaz kombi+ elektrikli şofben var hangisini kullansam daha cebime tasarruflu olur ?
Pardon ben yeni alınacak olarak anlamışımAma evde ondan yok elde mevcut olanlara göre yorumlarsanız hocam![]()
Kombi varken başka bir cihaz kullanmak mantıksız.Belki basit bi soru olablir. Evde duş alırken kombi mi şofben mi kullanılmalı?
Evimde doğalgaz kombi+ elektrikli şofben var hangisini kullansam daha cebime tasarruflu olur ?
Yapma hocamKombi varken başka bir cihaz kullanmak mantıksız.
Baba evi müstakil bundan var ve çok iyi yazları harika oluyor sıcak su hemen hazır ve ücretsizYapma hocam
Biz güneş enerjisi diyoruz, başka yerler günısı diyor, daha başka yerler güneş paneli diyor ama hepsi aynı olan aşağıdaki su ısıtma sistemi neredeyse ömürlük olup sıcak suya para ödemiyoruz.
Maliyet 8-10 bin TL
Ekli dosyayı görüntüle 18756
Tabi konum olarak mersinde olmamız ve yılın 300 günü güneşli olduğu düşünülünce en mantıklı yöntem bu gözüküyor.
Hatta bunu bir şekilde hibrit olarak kalorifer sistemine entegre etsek tadından yenmez![]()
Bunu bilmiyordum. Yeni bir yönetmelik mi bu ?Baba evi müstakil bundan var ve çok iyi yazları harika oluyor sıcak su hemen hazır ve ücretsiz)
Ama malum ben aprtman'da oturuyrom. Artık aptmanlar'da enerji ısı sistemleri yasak yük bindiği için binaya depremden dolayı yaptıramıyoruz. Yoksa izin olsa direk yaptırıırm en kalitelisinden ömür boyu kullanırm
Evet yeni. Deprem'den 1 yıl önce ve sonra yapılan binalar'da yasak enerji kullamıyorsun. Bence olmaması daha iyi çünkü ciddi derece'de ağırlık yük oluyor hele bide içi su dolunca az değil 30-40 daire olsa yüzlerce ton su yapar riski yüksek olduğu için ben doğru buluyorumBunu bilmiyordum. Yeni bir yönetmelik mi bu ?
Mersin özelinde hala bu işi yapan firmalar mevcut.
Güneş panellerini işin içine dahil etmedim ben. Kombi mi şofben mi demişler bende konforu da ön planda tutarak kombi dedim. Varsın 2 kuruş fazla yaksın şofbenin derdiyle mı uğraşayım. Doğalgaz olmasa bile şofbene bulaşmam takarım bir termosifon tertemiz iş. Ki güneş enerjisi de benim işime yaramaz doğalgaz varken başka başka işlerle uğraşamam. Doğalgaz var, kombi var e tamam daha ne olsun kışın kaloriferlerimi yazın da suyumu ısıtıyor yeter de artar.Yapma hocam
Biz güneş enerjisi diyoruz, başka yerler günısı diyor, daha başka yerler güneş paneli diyor ama hepsi aynı olan aşağıdaki su ısıtma sistemi neredeyse ömürlük olup sıcak suya para ödemiyoruz.
Maliyet 8-10 bin TL
Ekli dosyayı görüntüle 18756
Tabi konum olarak mersinde olmamız ve yılın 300 günü güneşli olduğu düşünülünce en mantıklı yöntem bu gözüküyor.
Hatta bunu bir şekilde hibrit olarak kalorifer sistemine entegre etsek tadından yenmez![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.