Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru KOMBİ Mİ ŞOFBEN Mİ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustaffa

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
.
Belki basit bi soru olablir. Evde duş alırken kombi mi şofben mi kullanılmalı?

Evimde doğalgaz kombi+ elektrikli şofben var hangisini kullansam daha cebime tasarruflu olur ?

Son düzenleme:
Kombi tabiki.

Şohben daha ucuz fakat kullanımı daha zor. Elektrik tesisatına agresif bir şekilde yüklenir. Tesisatınız imkan vermiyorsa son kademeye de alamazsınız. Çok açarsan ıstmaz, az açarsın devreye girmez vs vs.

Şohbenin elektrik tesisatının çok iyi yapılması lazım. Bir çok evde şohbene uygun tesisat yok. Kiralık evlerde ayrı hat çekilmesi sıkıntılı bir iş olabiliyor. Mecburen yakınlardaki bir prizden falan kablo çekiliyor o da sağlıklı bir iş değil.

Kombi tabiki.

Şohben daha ucuz fakat kullanımı daha zor. Elektrik tesisatına agresif bir şekilde yüklenir. Tesisatınız imkan vermiyorsa son kademeye de alamazsınız. Çok açarsan ıstmaz, az açarsın devreye girmez vs vs.

Şohbenin elektrik tesisatının çok iyi yapılması lazım. Bir çok evde şohbene uygun tesisat yok. Kiralık evlerde ayrı hat çekilmesi sıkıntılı bir iş olabiliyor. Mecburen yakınlardaki bir prizden falan kablo çekiliyor o da sağlıklı bir iş değil.
Şuan evimde her ikisi'de var ikisi de sorunsuz çalışıyor şofben kaliteli son kademe bile çok sıcak oluyor. Elektrik veya malzeme olarak sıkıntı yok hangisi daha tasarruflu olur

Hangisi daha çok yakar diyim :))
Bu durumda elektrik mi doğalgazmı diyede düşünüyor insan
Elektrikli bir alet tercih edilecekse bence şofben değilde termosifon tercih edilmeli şofben'e göre elektrik çekimi daha az ve tanklı olduğu için sıcak su kapasitesi daha fazla herzaman hazır.
Ikisinide kullanmış biri olarak bende termosifon derim.

Bu durumda elektrik mi doğalgazmı diyede düşünüyor insan
Elektrikli bir alet tercih edilecekse bence şofben değilde termosifon tercih edilmeli şofben'e göre elektrik çekimi daha az ve tanklı olduğu için sıcak su kapasitesi daha fazla herzaman hazır.
Ikisinide kullanmış biri olarak bende termosifon derim.
Ama evde ondan yok elde mevcut olanlara göre yorumlarsanız hocam :)

Evimde doğalgaz kombi+ elektrikli şofben var hangisini kullansam daha cebime tasarruflu olur ?
Bir duş/banyo ortalama 15 dakika deseniz

Kombide sıcak su açıkken kombi hep devrede kalır. Devamlı gaz kullanımı söz konusu olduğu için 15 dakika da ortalama 0,5 metreküp tüketim yapar. yine ortalama Metreküpü 6 TL den (zamsız hali), 3 TL yakar.

Elektrikli şofbenler / ani su ısıtıcıları ise 1-2-3. kademeler sırasıyla 3000-4000-7000 watt harcar. 2. kademede kullanım için 15 dakika da 1KW elektrik tüketimi söz konusu. elektriğin kw/h 2-2.5 TL olduğu düşünülünce, 15 dakika da 1-1.5 TL civarında bir tüketim söz konusu olacak

kısaca kombi ortalama 2,5-3 kat daha fazla yakar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Zamanında test edilmiş 15 dk duş ortalama yarım m3 doğalgaz yakmış. Tabi bu süreye göre sıcaklığa göre değişiyor. Kabaca 15 dk duş alsan 0.5 m3 doğalgaz yakarsın diyelim.

Şofben ise ani ısıtıcıysa 1. kademe kabaca 3 kw, 2 kademesi 6kw 3. kademesi de 9 kw falan yakar. 1. kademesindeysen yazın 1 bile bazen çok geliyor ama 3 kw yakar yani. 15 dklık duş alsan 1 saatte 3 kw yakıyorsa 15 dklık 1. kademesinde alınan duşta şofben kabaca 0.75 kw yakar denilebilir.

1 m3 doğalgaz kabaca 5 lira galiba, 1 kw elektrikte 2.70 tl olması lazım. Bu hesaba göre de ortalama kabaca 15 dklık duşun doğalgaz maliyeti 2.5 lirayken elektrik maliyeti ise 2.25 tl falan ediyor galiba ? Bunlara tabi kdvsi zıttırı bıttırı keyfim vergileri o şu bu dahil değil. Hani bunları hergün duş alıyorsan bile 15 dk altındaysa hele hesaplamaya gerek bile yok. Hani ben giriyorum 1 saat yıkanıyorum keseleniyorum küveti doldurup bir yandan da viskimi içiyorum keyif yapıyorum demiyorsan hesaplama gerek yok.

Son faturama göre 7m3 / 70kWh doğalgaz harcamışım. 50TL fatura geldi. Günlük ortalama yarım saat sıcak su kullanıyorumdur.

Sohbeni yaz kış ortalama 2. kademede (4kW) kullansak günlük yarım saatte 2kWh yapar. 30 günde 60 kWh saat yapar. 2 liradan 120TL yapar.

Aslında şöyle düşünebilir:

24kW kombi yerine, 24kw elektrikli ısıtıcı kullansak ve bunu aynı algortimayla peteklerde dolaştırsak sizce doğalgazla aynı faturayı öder miyiz?

Görünüşe göre doğalgazın kWh fiyatı elektrikten daha ucuz. 1kWh doğalgazın fiyatı benim bağlı olduğum dağıtım şirketinde 0.714TL'ye geliyor. Aşımı vs hesap edip düz hesap 1 TL diyelim. Yine de elektrikten daha ucuz.

Hatta bence kombiyle ısınmak kömürden bile daha ucuz ve konforlu.

Kombi varken başka bir cihaz kullanmak mantıksız.
Yapma hocam :D

Biz güneş enerjisi diyoruz, başka yerler günısı diyor, daha başka yerler güneş paneli diyor ama hepsi aynı olan aşağıdaki su ısıtma sistemi neredeyse ömürlük olup sıcak suya para ödemiyoruz.

Maliyet 8-10 bin TL

galvaniz-kapali-devre-klasik-sistem-gun-isi-aplas-gunes-enerji-sistemleri-antalya-1-2.jpg

Tabi konum olarak mersinde olmamız ve yılın 300 günü güneşli olduğu düşünülünce en mantıklı yöntem bu gözüküyor.

Hatta bunu bir şekilde hibrit olarak kalorifer sistemine entegre etsek tadından yenmez :D

Biz güneş enerjisi diyoruz, başka yerler günısı diyor, daha başka yerler güneş paneli diyor ama hepsi aynı olan aşağıdaki su ısıtma sistemi neredeyse ömürlük olup sıcak suya para ödemiyoruz.

Maliyet 8-10 bin TL

Ekli dosyayı görüntüle 18756

Tabi konum olarak mersinde olmamız ve yılın 300 günü güneşli olduğu düşünülünce en mantıklı yöntem bu gözüküyor.

Hatta bunu bir şekilde hibrit olarak kalorifer sistemine entegre etsek tadından yenmez :D
Baba evi müstakil bundan var ve çok iyi yazları harika oluyor sıcak su hemen hazır ve ücretsiz :))

Ama malum ben aprtman'da oturuyrom. Artık aptmanlar'da enerji ısı sistemleri yasak yük bindiği için binaya depremden dolayı yaptıramıyoruz. Yoksa izin olsa direk yaptırıırm en kalitelisinden ömür boyu kullanırm

Baba evi müstakil bundan var ve çok iyi yazları harika oluyor sıcak su hemen hazır ve ücretsiz :))

Ama malum ben aprtman'da oturuyrom. Artık aptmanlar'da enerji ısı sistemleri yasak yük bindiği için binaya depremden dolayı yaptıramıyoruz. Yoksa izin olsa direk yaptırıırm en kalitelisinden ömür boyu kullanırm
Bunu bilmiyordum. Yeni bir yönetmelik mi bu ?

Mersin özelinde hala bu işi yapan firmalar mevcut.

Bunu bilmiyordum. Yeni bir yönetmelik mi bu ?

Mersin özelinde hala bu işi yapan firmalar mevcut.
Evet yeni. Deprem'den 1 yıl önce ve sonra yapılan binalar'da yasak enerji kullamıyorsun. Bence olmaması daha iyi çünkü ciddi derece'de ağırlık yük oluyor hele bide içi su dolunca az değil 30-40 daire olsa yüzlerce ton su yapar riski yüksek olduğu için ben doğru buluyorum

Maliyet 8-10 bin TL

Ekli dosyayı görüntüle 18756

Güneş panellerini işin içine dahil etmedim ben. Kombi mi şofben mi demişler bende konforu da ön planda tutarak kombi dedim. Varsın 2 kuruş fazla yaksın şofbenin derdiyle mı uğraşayım. Doğalgaz olmasa bile şofbene bulaşmam takarım bir termosifon tertemiz iş. Ki güneş enerjisi de benim işime yaramaz doğalgaz varken başka başka işlerle uğraşamam. Doğalgaz var, kombi var e tamam daha ne olsun kışın kaloriferlerimi yazın da suyumu ısıtıyor yeter de artar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri