Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

husnu89

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG DFC512FW
Merhaba, Lg çeyiz paketini Ekim ayında kullanmaya başladık. Bulaşık makinesinin iç kapağında ve gövde kısmında paslanmalar oluştu. Bu sorun ile karsilasan oldu mu? Servis kaydı oluşturdum. Ürün değişimi yaparlar mı acaba ? Cihazda parlatıcı ve tuz kullanıyoruz. Tuz kutusu dolu kapağı tam kapalı. Birde bu tarz sorun yaşayan kisilerin internette şikayetlerini okuyunca kullanılan prizin topraklı mi değil mi onunda kontrolünü yapıyorlarmis. Bu ne derece etkiler yada kullanıciya bahane üretmek için midir? @Adem Helvacı hocam bu konuda yorumun ne olur? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VID20241214121931.mp4
    1.9 MB
  • VID20241214122030.mp4
    2.1 MB

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir...
Ayni makineyi 1.5 yildir kullaniyorum. Tuz ve parlaticida kullaniyorum. Herhangi bir paslanma sorunum yok.
Kuran servis tuzu koyarken makinenin icine dökmeyin dökülürsede hemen temizleyin paslanma yapabilir demisti. O yuzden tuz koyarken cok dikkat ediyorum. Belki oyle birsey olmus olabilir. Normal şartlarda bu kadar kisa surede paslanmasi mumkun degil. Biz baya yoğun kullaniyoruz ona rağmen bir sikinti yasamadik.

Ayni makineyi 1.5 yildir kullaniyorum. Tuz ve parlaticida kullaniyorum. Herhangi bir paslanma sorunum yok.
Kuran servis tuzu koyarken makinenin icine dökmeyin dökülürsede hemen temizleyin paslanma yapabilir demisti. O yuzden tuz koyarken cok dikkat ediyorum. Belki oyle birsey olmus olabilir. Normal şartlarda bu kadar kisa surede paslanmasi mumkun degil. Biz baya yoğun kullaniyoruz ona rağmen bir sikinti yasamadik.
Merhaba, İki defa tuz yenileme yaptım, tuzu koyarken içindeki su ister istemez kapağın dışına çıkıyor. Ama direk tuz tanesi olarak dışarıya dökmedim
Birkaç tane kaçtı onları da peceteyle almıştım. Birde siz tuz ayarını kaçta kullanıyorsunuz ? Tuz 1 - 1,5 ay gibi bir sürede bitmişti. Bu kadar kısa sürede bitmesi normal mi? Tablet olarak fairy platium plus kullanıyorum. Tablet kapağına küçük geldiği için filtrenin yakınına koyuyorum tableti yikamayi başlatmadan önce. Tavsiye edeceğiniz ayarlar varsa söylersiniz çok sevinirim.

Meselenin tuz ya da parlatıcı kullanmakla pek alakası yok gibi. Ha makineye tuz koyduktan sonra boş çalıştırmak lazım makineye taşan tuzun arındırılması için. Muhtemelen fabrikasyon bir problem var burada. Prizinizinde topraklı olduğunu varsayıyorum düzgün bir evde oturuyorsanız. Gelsin baksınlar bakalım ne diyecekler

Meselenin tuz ya da parlatıcı kullanmakla pek alakası yok gibi. Ha makineye tuz koyduktan sonra boş çalıştırmak lazım makineye taşan tuzun arındırılması için. Muhtemelen fabrikasyon bir problem var burada. Prizinizinde topraklı olduğunu varsayıyorum düzgün bir evde oturuyorsanız. Gelsin baksınlar bakalım ne diyecekler
Tuz koyduktan sonra boş çalıştırma yapmadım, Tuz koyarken sadece içindeki su biraz dışarı aktı doğal olarak , etrafa tuz parçaları dağılmadi yani , Bir kaç tane huniden dökuldu onuda peçeteyle aldım ve tuz kapağını sıkıca kapattım kontrol ettim. Prizin topraklı olup olmaması saçın ve gövdenin paslanmasini ne şekilde etkiler bilemedim.Yani tuz koyarken dikkat ettigimi düşünüyorum.Tuz Koyarken dışarı hiç su çıkmaması mi gerekiyor ? İçinde bi su miktarı mevcut çünkü. Huni ilede koyarken ister istemez su çıkıyor doldururken.

olayın tuzla parlatıcıyla dışarı taşmasıyla bi alakası yok servis gelsin baksın bi dafa tuz dısarı taşmasıyla makine paslanacaksa yapmasınlar bu işi

Tuz koyduktan sonra boş çalıştırma yapmadım, Tuz koyarken sadece içindeki su biraz dışarı aktı doğal olarak , etrafa tuz parçaları dağılmadi yani , Bir kaç tane huniden dökuldu onuda peçeteyle aldım ve tuz kapağını sıkıca kapattım kontrol ettim. Prizin topraklı olup olmaması saçın ve gövdenin paslanmasini ne şekilde etkiler bilemedim.Yani tuz koyarken dikkat ettigimi düşünüyorum.Tuz Koyarken dışarı hiç su çıkmaması mi gerekiyor ? İçinde bi su miktarı mevcut çünkü. Huni ilede koyarken ister istemez su çıkıyor doldururken.
Elbet taşacak talmayacak diye bir kaide yok. Zaten arındırmak için boş çalıştırmak iyi olur diyorum. Ama sizdeki meselenin bununla bir alakası yok bariz bir fabrika hatası gibi duruyor.

Arkadaşlar LG merkezin dönüşü, paslanma sorunları yanlış bulaşık yıkama ve yikanilan bulaşıkların pasli olmasından kaynakli olabileceğinden garanti kapsamı dışındadır. Gerçekten çok kolay bir çözüm dimi. Cihazı ortalama 2 aydır kullanıyoruz . Çeyiz eşyaları kullanılan tabak cam ne varsa hepsi ama gelen yanıt başlarından savmanin kolay yolunu bulmuşlar. Arayıp tekrar bir ilgili ile detaylı konuştum tekrar fotoğraf ve görüntü istedi ve yeniden bir kayıt açacağını iletti. Bakalım sonuç ne olacak. Sizin tahminleriniz nedir? @Adem Helvacı

Arkadaşlar LG merkezin dönüşü, paslanma sorunları yanlış bulaşık yıkama ve yikanilan bulaşıkların pasli olmasından kaynakli olabileceğinden garanti kapsamı dışındadır. Gerçekten çok kolay bir çözüm dimi. Cihazı ortalama 2 aydır kullanıyoruz . Çeyiz eşyaları kullanılan tabak cam ne varsa hepsi ama gelen yanıt başlarından savmanin kolay yolunu bulmuşlar. Arayıp tekrar bir ilgili ile detaylı konuştum tekrar fotoğraf ve görüntü istedi ve yeniden bir kayıt açacağını iletti. Bakalım sonuç ne olacak. Sizin tahminleriniz nedir? @Adem Helvacı
Servis personeli gelip bakmadan varsayım üzerinden mi böyle konuşuyorlar?

Servis personeli gelip bakmadan varsayım üzerinden mi böyle konuşuyorlar?
Servis gelip baktı rapor yazdı paslanma var şeklinde, sonra LG merkeze gönderdiler fotoğraflari ve raporu. Oradan da bu şekilde bir karar çıkmış. Yani başlarından savmak için kullanıcı hatası deyip Şaka gibi gerçekten.Daha 2 ay kullandım ortalama.Agustosta kuruldu.Evlendikten sonra evde yaşamaya başlayınca aktif olarak kullanmaya başladık. Tüketici hakem heyetine gideceğim gibi görünüyor.Yada bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor @Adem Helvacı abi seninde yorumunu bekliyorum.

Hocam sikintinizi suraya yazin kisa surede donus yapıyorlar ve cok guzel ilgileniyorlsr burdan yazinca. Lg turkiye ceo suna gidiyor burdan yazilan mesajlar ve direk onun agzindan cevap geliyor. Gercekten ceo goruyor mu mesajlari bilmiyorum ama servislerden daha iyi ilgilendikleri kesin. Cevaplar e mail olarak geliyor e mail adresinizi kullandığınız dogru bir adresi yazin. Derdinizi anlatin 2 aylik makine oldugunu soyleyin. Servis personelinin hatasi bence. Sorununuzun cozulecegini düşünüyorum.

Hocam sikintinizi suraya yazin kisa surede donus yapıyorlar ve cok guzel ilgileniyorlsr burdan yazinca. Lg turkiye ceo suna gidiyor burdan yazilan mesajlar ve direk onun agzindan cevap geliyor. Gercekten ceo goruyor mu mesajlari bilmiyorum ama servislerden daha iyi ilgilendikleri kesin. Cevaplar e mail olarak geliyor e mail adresinizi kullandığınız dogru bir adresi yazin. Derdinizi anlatin 2 aylik makine oldugunu soyleyin. Servis personelinin hatasi bence. Sorununuzun cozulecegini düşünüyorum.

Çok teşekkürler, dönüşü buradan paylaşırım tekrar.

Merhaba, servis evinizde topraklama kontrolü yaptı mı? Yapmadıysa elinizde bir dijital multimetre var mı size bazı ölçümler yaptıralım

Merhaba abi, topraklama kontrolü yapılmadı. Yarın elektrikçi çağırabilirim , tam olarak ne yaptırmalıyım ? Sen detay iletilirsen elektrikciye anlatırım durumu.
@evrenatabek dostumun belirttiği gibi bir yol, ileride hukuki arenada hak aramanız hususunda da elinizi güçlendirecektir zira görsellerde gördüğüm paslanmalar tüketici kaynaklı olması mümkün görmediğim paslanma şekilleri, Topraklamanın eksik veya zayıf olması kaynaklı oluşup oluşmadığı kısmını da kesinleştirmek gerekir.

@evrenatabek dostumun belirttiği gibi bir yol, ileride hukuki arenada hak aramanız hususunda da elinizi güçlendirecektir zira görsellerde gördüğüm paslanmalar tüketici kaynaklı olması mümkün görmediğim paslanma şekilleri, Topraklamanın eksik veya zayıf olması kaynaklı oluşup oluşmadığı kısmını da kesinleştirmek gerekir.
@Adem Helvacı abi ve @evrenatabek gerekli ölçümleri yaptım , ekledim.
Topraklama faz ucu değeri: 230-232
Topraklama nötr ucu değeri: 0.05-0.06 priz değerleri

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-19-14-37-38-45_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2024-12-19-14-37-38-45_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2024-12-19-14-38-54-63_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2024-12-19-14-38-54-63_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    55.7 KB · Görüntüleme: 22
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri