Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

husnu89

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG DFC512FW
Merhaba, Lg çeyiz paketini Ekim ayında kullanmaya başladık. Bulaşık makinesinin iç kapağında ve gövde kısmında paslanmalar oluştu. Bu sorun ile karsilasan oldu mu? Servis kaydı oluşturdum. Ürün değişimi yaparlar mı acaba ? Cihazda parlatıcı ve tuz kullanıyoruz. Tuz kutusu dolu kapağı tam kapalı. Birde bu tarz sorun yaşayan kisilerin internette şikayetlerini okuyunca kullanılan prizin topraklı mi değil mi onunda kontrolünü yapıyorlarmis. Bu ne derece etkiler yada kullanıciya bahane üretmek için midir? @Adem Helvacı hocam bu konuda yorumun ne olur? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VID20241214121931.mp4
    1.9 MB
  • VID20241214122030.mp4
    2.1 MB

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir...
Bahsettiğim silgi böyle bir şey. Dokusunu anlamak adına gönderiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 22766Ekli dosyayı görüntüle 22767
@Beril hanım şöyle de bir durum var. Eşimle konuştuk. Annesiyle birlikte yaşarken çok defa kavanoz kapağı yikadigini ve böyle bir şey yaşamadığını iletti. Ayrıca çevresinde de böyle bir şey duymadığıni iletti bizim gibi pas durumunu. Birde o ürünün linki var mı yada nereden satın alabilirim? Ayrıca Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşündüm için bu işlemi uygulamam Doğru olur mu? @Adem Helvacı @evrenatabek

@Beril hanım şöyle de bir durum var. Eşimle konuştuk. Annesiyle birlikte yaşarken çok defa kavanoz kapağı yikadigini ve böyle bir şey yaşamadığını iletti. Ayrıca çevresinde de böyle bir şey duymadığıni iletti bizim gibi pas durumunu. Birde o ürünün linki var mı yada nereden satın alabilirim? Ayrıca Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşündüm için bu işlemi uygulamam Doğru olur mu? @Adem Helvacı @evrenatabek
Siz tüketicisiniz ve çözüm üretmeye terk edildiniz hiç kimse size neden uyguladınız diyemez.

Yalnız şunu unutmamanız gerekir.
Uygularsanız ve bir daha kavanoz kapağı yıkamadığınızda bu sorun olmuyorsa o zaman zaten LG haklı demektir.
Siz THH yolu ile bu makineyi değiştirtseniz bile yeni gelecek makinede bu detaylara dikkat etmeden ürün kullanmay adevam ederseniz zaten çözümden uzaksınız demektir zira aynı konular yine yaşarsınız.

Diğer yandan sevgili @Beril de çok iyi bilir ki çelik var, çelik var mesela 304 çelik var, 430 çelik var. Baksanız ikisi de çelik ama paslanmazlık değerleri kısmında aralarında dünya kadar fark var.

Paslanmaz çelik dediğimiz şey temel olarak demir ve krom alaşımından oluşur. Krom zaten çeliğe paslanmazlık özelliğini kazandırarak su ve deterjanın etkilerine karşı dirençli bir yüzey oluşturur. Yani bir bulaşık makinesi üretiminde materyal belirlenmesi kısmında işin içine mühendislik girmesinin de nedeni bu dur.

Ben şimdi size ''Sizin makineniz dandik çelikten üretilmiş, eşinizin diğer kullandıkları kaliteli çeliktir'' demiyorum. Burada bütün olasılıkları değerlendirdiğimiz için bu yorumları yazıyoruz.

Mesela başından beri topraklama diyoruz, mesela diğer çelik olsaydı belki sizin üründe de bu olmayacaktı veya diğer çelik oran üründe evde topraklama olmadığı için ve tuz hazne kapağında kaçak olduğu için oluşan elektrolizde onun da tuz kutusunun hemen dibinden kazan delinecekti işte bunların tamamı sebep/sonuç ilişkileri.

O nedenle sevgili @Beril 'in bahsettiği uygulama sonrası kavanoz kapak yıkamasız bir yaşamda sorun olup olmadığını teyit etmeniz gerekir.

Kavanoz kapaklarının bazılarının içerisi ince bir plastikle kaplıdır. Bu plastiklerin kalitesi elbette değişken. Bazı kapaklarda o plastikler hızla aşınırken bazılarında uzun süre aşınma olmaz. Bazılarında ise kaplama hiç yapılmaz. Bu alınan gıdanın hava alıp almamasıyla ilgili olmakla beraber bence ağırlıklı olarak kapak üreticisinin kalitesiyle alakalı.

Eşiniz daha önce başka deterjanla yıkamış olabilir. Deterjanın aşındırma temizleme hızıyla alakalı olabilir. Makinenin yeni/eski durumundan kaynaklı bile olabilir. Seçilen programın sıcaklığı, makine içerisindeki kolların temiz olup suyu hızlı vermesi gibi bir çok değişken var aslında. Ancak değişkenler her ne olursa olsun, makinenizdeki paslar demir tozunun yapışması kaynaklı.

Bunu da gözle şu şekilde ayırt edebilirsiniz;
  • Malzemenin paslanması durumunda, haritalanma şeklinde pas görünür. Pas sınırları yara kabuğu gibidir. Düzgün olmaz. Sildiğinizde ve temizlemeye çalıştığınızda aşındırma yapmadığınız sürece pası temizleyemezsiniz.
  • Demir tozu gelme durumunda ise damlacık şeklindedir. Noktasal bir pas ile beraber çevresinde hare şeklinde iz olur. Sizin paslar bu şekilde.
Ürünü ben Temu'dan almıştım. Pas silgisi şeklinde aratırsanız sanırım çıkacaktır.

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir. Temizlemezseniz oluşan pas lekesi zaman içerisinde gerçekten paslanmaz yüzeylere zarar verecek ve gerçek bir paslanmaya neden olacak.

Hatta bir örnek daha vereyim. Paslanmaz çelik tencereniz varsa, lütfen içerisine ve özellikle de tabanının altına bakın. %90 ihtimalle şu an tencerenizde de bu tip pas lekelerini göreceksiniz.
Tencere kapak vidaları çabuk paslanıyor.Yav bacım kırık yıl düşünsem aklıma gelmez bunuda yazdım bir kenara teşekkürler 😊

Tencere kapak ve sap vidaları çabuk paslanır kontrol edermisin

Makineye koyacağınız malzemeye mıknatıs tutun. Çekiyorsa koymayın paslanmaz değildir o :D

hayırdır abim :rolleyes: voltaj yine yüksek görünce dedim heralde iptal oldu taşınma işi.
Yok abi evi taşıdık önce araştırmalarımızd açok beğendiğimiz bir yere ama şu an pek hoşnut değiliz özellikle her ne kadar yüksek giriş olsa da kedi sorunumuz var, bahçe, apartmanın içi vs sürekli kedi sidiği kokusu hakim, (Yanda 15 kedi besleyen bir hanımefendi var da) İki balkona da ağ çektik başona girmesinler diye, ev daha 4 yaşında ama müteahhit belli ki arsa sahibini fena silkelemiş, hayatımda gördüğüm en kartondan yapılmış ev çıktı diyebilirim vs vs vs

neyse her şeyde bir hayır vardır diyelim :D

Yok abi evi taşıdık önce araştırmalarımızd açok beğendiğimiz bir yere ama şu an pek hoşnut değiliz özellikle her ne kadar yüksek giriş olsa da kedi sorunumuz var, bahçe, apartmanın içi vs sürekli kedi sidiği kokusu hakim, (Yanda 15 kedi besleyen bir hanımefendi var da) İki balkona da ağ çektik başona girmesinler diye, ev daha 4 yaşında ama müteahhit belli ki arsa sahibini fena silkelemiş, hayatımda gördüğüm en kartondan yapılmış ev çıktı diyebilirim vs vs vs

neyse her şeyde bir hayır vardır diyelim :D
Hay Allah , abi bu kedi sorunu eskisi yenisi birçok apartmanın ortak sorunu olmaya başladı ki bence hayvan severlik değildir bunun adı.Yere yemek dökmek , apartmanın içine almak , kartondan kedi evleri , pislik vs. herkesin katlanmak zorunda olduğu şeyler değil.

Şimdi evde müstakil mi abi yine Seydikemerde misiniz?Hayırlısı olsun inşallah.

Merhaba @Beril hanım söylediğiniz silgiden aldım şimdi eşimle denedik . evet pasi alıyor gibi ama beyaz nokta olarak kalıyor. Örnek olarak fotoğraf koyuyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20241227_210226.jpg
    IMG_20241227_210226.jpg
    86.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG20241227210251.jpg
    IMG20241227210251.jpg
    75.8 KB · Görüntüleme: 12
Hay Allah , abi bu kedi sorunu eskisi yenisi birçok apartmanın ortak sorunu olmaya başladı ki bence hayvan severlik değildir bunun adı.Yere yemek dökmek , apartmanın içine almak , kartondan kedi evleri , pislik vs. herkesin katlanmak zorunda olduğu şeyler değil.

Şimdi evde müstakil mi abi yine Seydikemerde misiniz?Hayırlısı olsun inşallah.
Yok abi Fethiye Merkez'e geçtik yeter artık Seydikemerin cehaletinde boğduk kendimizi senelerce.
Seneler önce coğrafyasına aldanıp gittiğimiz yerden acı ama sağlam tecrübeler edindik. Mesela bir daha nereye taşınacaksam kesinlikle bugüne kadar hiç bakmadığım ''Hangi partinin yönetiminde'' kısmına bakacağıma dair yemin edebilirim.

Şimdiki ev yine klasik fethiye evleri, eskiden tarla olup ''dededen babadan kalan daarlaları endeeeeki möteahite zaatıp dikilen 3,5 gatlı eevler'' :D

Evet buralarda imar durumu nedeniyle bahçesi yani toprak alanı olmayan bina neredeyse yok gibi.

Haaaa Seydikemerde olmayan bir de Domuzlarımız var burda, Gece çöp dökmeye giderken dikkat etmek gerekiyor Fethiyenin göbeğinde :D

Kedi sevmek ayrı konu abi, acırsın, beslersin, seversin ve alıp evinde bakarsın eyvallah ama yani bu kediler biz çöp dökerken çöp varilinin içinde, sonra bakıyoruz aynı kedi yan bina zemin kattaki komşunun evin içinden perdeye yaslanmış camdan bize bakıyor :kiskis

Len aaagideş, o kedi 5 dakika önce çöpün içinde eşelenipduruuudu :kop

Merhaba @Beril hanım söylediğiniz silgiden aldım şimdi eşimle denedik . evet pasi alıyor gibi ama beyaz nokta olarak kalıyor. Örnek olarak fotoğraf koyuyorum.
O nokta pasın ilk düştüğü yer. İlk müdahalede muhtemel hemen gidecekti. Kalması sadece görsel bir sorun olur. Paslanmaz hafiften zarar görmüş ancak size sorun yaşatmaz.

O nokta pasın ilk düştüğü yer. İlk müdahalede muhtemel hemen gidecekti. Kalması sadece görsel bir sorun olur. Paslanmaz hafiften zarar görmüş ancak size sorun yaşatmaz.
@Beril Hanım eşim ve ben bu şekilde kullanmak sağlık açısından doğru olur mu emin olamadık açıkçası sizin fikriniz nedir ? Mesela aynı yerlerden tekrar pas atar mı?

@Beril Hanım eşim ve ben bu şekilde kullanmak sağlık açısından doğru olur mu emin olamadık açıkçası sizin fikriniz nedir ? Mesela aynı yerlerden tekrar pas atar mı?
Hiçbir sorun olmaz. Malzemenin çizildiğini düşünün. Şu an sadece o noktalar çizik gibi. Temizledikten sonra makine içindeyse eğer durulama yaparak kalan pası da atabilirsiniz. Sadece şuna dikkat edin. O noktalar az da olsa hasar gördü. Tekrar böyle bir şey yaşarsanız ilk o noktalarda pas tutunmaya başlayacak.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri