Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

husnu89

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG DFC512FW
Merhaba, Lg çeyiz paketini Ekim ayında kullanmaya başladık. Bulaşık makinesinin iç kapağında ve gövde kısmında paslanmalar oluştu. Bu sorun ile karsilasan oldu mu? Servis kaydı oluşturdum. Ürün değişimi yaparlar mı acaba ? Cihazda parlatıcı ve tuz kullanıyoruz. Tuz kutusu dolu kapağı tam kapalı. Birde bu tarz sorun yaşayan kisilerin internette şikayetlerini okuyunca kullanılan prizin topraklı mi değil mi onunda kontrolünü yapıyorlarmis. Bu ne derece etkiler yada kullanıciya bahane üretmek için midir? @Adem Helvacı hocam bu konuda yorumun ne olur? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VID20241214121931.mp4
    1.9 MB
  • VID20241214122030.mp4
    2.1 MB

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir...
Merhaba @Murat ALA bey, dediğiniz şekilde Ancak yine ekteki fotoğraftaki gibi kireç izi mi yoksa deterjan kalıntısı mi anlamadim ? Otomatik program da 65-70 derece ana yıkama 70 derece durulama+ ekstra kurutmayi açtım. Bittikten sonra hemen kapağı açmıyorum. Tablet kullanmayın diyenler var, toz deterjan kullanin diyenler var. Farklı bir ayar mı denemem lazım ? Parlatıcı fairy kullanıyorum, tablette fairy , tuzda finish. @Beril hanım sizinde yorumunuzu almak isterim.
Deterjan kalıntısı gibi duruyor. Yıkamada su yeterli gelmemiş olabilir.

Merhaba @Murat ALA bey, dediğiniz şekilde Ancak yine ekteki fotoğraftaki gibi kireç izi mi yoksa deterjan kalıntısı mi anlamadim ? Otomatik program da 65-70 derece ana yıkama 70 derece durulama+ ekstra kurutmayi açtım. Bittikten sonra hemen kapağı açmıyorum. Tablet kullanmayın diyenler var, toz deterjan kullanin diyenler var. Farklı bir ayar mı denemem lazım ? Parlatıcı fairy kullanıyorum, tablette fairy , tuzda finish. @Beril hanım sizinde yorumunuzu almak isterim.
Bizde su izine benzettik. Program bitince kapak kapalı kalmasın. Açın hava alsın içine.

Merhaba @Beril hanım evde test yaptım. Kitapçığın içinde varmış. Tuz ayarı ile ilgili ekteki resimdeki gibi.sizce hangisi olmali. Birde dün tuz ve parlatıcı 2 ayarında yıkadım bardaklarda fotoğraftaki gibi kalıntılar kalıyor. Neden kaynaklanabilir? Tuz ayarını mı arttırmak gerekiyor yada parlatıcıyi mı?
kesin ve net olarak söylüyorum ki tuz etkili hepsi bir arada detarjan kullandığınız sürece , makineye tuz koyup ayarını 1. kademeye getirin.Aslında gerek yok ancak tuz reçinesinin kurumaması ve kendini yenilemesi için bu gerekli.Aksi halde arkadaşların yazdığı gibi tuz ayarınıda yükseltirseniz özellikle bardaklarda çizilme ve makine de korozyon meydana geliyor.Bana direk servisin dediği bilgi bu yönde.

kesin ve net olarak söylüyorum ki tuz etkili hepsi bir arada detarjan kullandığınız sürece , makineye tuz koyup ayarını 1. kademeye getirin.Aslında gerek yok ancak tuz reçinesinin kurumaması ve kendini yenilemesi için bu gerekli.Aksi halde arkadaşların yazdığı gibi tuz ayarınıda yükseltirseniz özellikle bardaklarda çizilme ve makine de korozyon meydana geliyor.Bana direk servisin dediği bilgi bu yönde.
Merhaba @meeb hocam, internette araştırma yaparken sizin eski konunuzu buldum. Bu forumda oldugunuzu bilmiyordum açikcasi.Denk gelmesine sevindim.Siz sorunu ne şekilde çözdünuz hocam? Sadece tuzu 1 e mi çekeyim? Farklı tablet deneyim mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba @meeb hocam, internette araştırma yaparken sizin eski konunuzu buldum. Bu forumda oldugunuzu bilmiyordum açikcasi.Denk gelmesine sevindim.Siz sorunu ne şekilde çözdünuz hocam? Sadece tuzu 1 e mi çekeyim? Farklı tablet deneyim mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar , evet üstatlar nereye ben oraya :) Burası bizim ailemiz
😍

Tuz kabı değişti sonrasında finish classic kullandık düzeldi.(parlatıcı 3 .kademe , tuz 3. kademe )

Ama sonrasında classic detarjan bulmak zorlandı ve bizde servisin dediği gibi tuzu 1. kademe ye aldık, parlatıcı da uzunca zamandır 2. kademe de.

sorun yaşamadık, özellikle bingo güzel geldi eşime göre.finish in üst seviye quantum larıda güzel.Ama dediğim gibi tuz etkili çok fonksiyonlu kullanacaksanız tuz 1. kademe de ayarlı olsun.

😍

Tuz kabı değişti sonrasında finish classic kullandık düzeldi.(parlatıcı 3 .kademe , tuz 3. kademe )

Ama sonrasında classic detarjan bulmak zorlandı ve bizde servisin dediği gibi tuzu 1. kademe ye aldık, parlatıcı da uzunca zamandır 2. kademe de.

sorun yaşamadık, özellikle bingo güzel geldi eşime göre.finish in üst seviye quantum larıda güzel.Ama dediğim gibi tuz etkili çok fonksiyonlu kullanacaksanız tuz 1. kademe de ayarlı olsun.
Hayatımızda en önem verdiğimiz husus güzel insanlar biriktirmek, güzel insanlara biriktirilmek. 🥰
Ömür boyu bir gönül bağımız var mekan fark etmeksizin :ok

Tablette tuz etkisi var ama belli bir sertliğe kadar etkili(paket üzerinde yazar) ve sadece yıkama aşamasında etkili onun için bence önce tuz ayarını 3'e getirip takip edin gerekirse tekrar 4'e getirirsiniz parlatıcı kademesi tablet deterjanda normalde orta kademedir ama yetersiz gelirse arttırılabilir ama bence parlatıcıyı arttırmadan önce eko programa veya varsa 50 derece civarı başka bir programa koyup denemenizi öneririm genel temizlik sorunu olursa normalde kullandığınız programa devam edip parlatıcı arttırmayı deneyin temiz ama yine bardakta leke sorunu olursa istediğiniz programda parlatıcıyı arttırmayı deneyin.

😍

Teşekkürler hocam deneyeceğim söylediğiniz şekilde.

Tablette tuz etkisi var ama belli bir sertliğe kadar etkili(paket üzerinde yazar) ve sadece yıkama aşamasında etkili onun için bence önce tuz ayarını 3'e getirip takip edin gerekirse tekrar 4'e getirirsiniz parlatıcı kademesi tablet deterjanda normalde orta kademedir ama yetersiz gelirse arttırılabilir ama bence parlatıcıyı arttırmadan önce eko programa veya varsa 50 derece civarı başka bir programa koyup denemenizi öneririm genel temizlik sorunu olursa normalde kullandığınız programa devam edip parlatıcı arttırmayı deneyin temiz ama yine bardakta leke sorunu olursa istediğiniz programda parlatıcıyı arttırmayı deneyin.
Ekstra kurutma seçeneğini aktif edip program bittikten hemen sonra mi kapağını açayım yoksa bir süre bekledikten sonra mı kapağı açmalıyim? @incelerizsever @meeb

Ekstra kurutma seçeneğini aktif edip program bittikten hemen sonra mi kapağını açayım yoksa bir süre bekledikten sonra mı kapağı açmalıyim? @incelerizsever @meeb
Genelde kısa programlarda program bitince kapağın bir süre kapalı kalması, uzun programlarda program bittiğinde açılması daha uygun gözükür ama zaten ekstra kuru seçeneği kullanıyorsanız program bitince beklemeden açmanızın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kullanım klavuzunu kontrol edin bazen bazı programlar için kapak açma uyarısı/önerisi oluyor.

Genelde kısa programlarda program bitince kapağın bir süre kapalı kalması, uzun programlarda program bittiğinde açılması daha uygun gözükür ama zaten ekstra kuru seçeneği kullanıyorsanız program bitince beklemeden açmanızın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kullanım klavuzunu kontrol edin bazen bazı programlar için kapak açma uyarısı/önerisi oluyor.
@incelerizsever bu sabah bi test yapmıştım. Makineye biraz bulaşık koydum. Parlaticiyi sıfır ayarında , tuz ayarı en yüksek ve tablet olmadan deterjansız bir şekilde çalıştırdım. Ekstra kurutmayida kapattım. Eve geldiğimde bulaşıklar ekte ekledigim gibiydi. Yorum yapacak olursak bu yaşanılan sorun sadece sudaki kireçten kaynaklı diyebilir miyiz ? Ama tuzda en yüksek ayardaydi. @meeb @Beril @Murat ALA

Ekli dosyalar

• IMG_20250106_221617.jpg
    IMG_20250106_221617.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250106_221346.jpg
    IMG_20250106_221346.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250106_221236.jpg
    IMG_20250106_221236.jpg
    113.3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250106_221304.jpg
    IMG_20250106_221304.jpg
    94.1 KB · Görüntüleme: 16
@incelerizsever bu sabah bi test yapmıştım. Makineye biraz bulaşık koydum. Parlaticiyi sıfır ayarında , tuz ayarı en yüksek ve tablet olmadan deterjansız bir şekilde çalıştırdım. Ekstra kurutmayida kapattım. Eve geldiğimde bulaşıklar ekte ekledigim gibiydi. Yorum yapacak olursak bu yaşanılan sorun sadece sudaki kireçten kaynaklı diyebilir miyiz ? Ama tuzda en yüksek ayardaydi. @meeb @Beril @Murat ALA
Tuz ayarı ne olursa olsun böyle su izi kalabiliyor tuz belli bir yere kadar etki ediyor pek anormal bir durum yok gibi aynı testi parlatıcı ayarı 3'ken yaparsanız bu lekelerin büyük oranda kaybolması lazım.

parlatıcı koymadan olmaz hocam.

Bu iz tuz izi değil tuz ayarıyla oynamak boşuna çaba. Parlatıcıyı kapatırsanız su izi olabilir.

Tuz recineyi temizlemek için kullanılır .2-3 yıkamada bir makina regenerasyon valfini açar reçineyi ters yıkama yapar reçinede biriken kireç kalıntıları için .Normal yıkamada tuz kullanılmaz. Makina su almaya başladığında su reçineden geçer yumuşar.Tuz ayarını yükseltiğinizde makina 3 yıkamada değilde 2 yıkama sonrasında reçine temizliği yapar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri