Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

husnu89

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG DFC512FW
Merhaba, Lg çeyiz paketini Ekim ayında kullanmaya başladık. Bulaşık makinesinin iç kapağında ve gövde kısmında paslanmalar oluştu. Bu sorun ile karsilasan oldu mu? Servis kaydı oluşturdum. Ürün değişimi yaparlar mı acaba ? Cihazda parlatıcı ve tuz kullanıyoruz. Tuz kutusu dolu kapağı tam kapalı. Birde bu tarz sorun yaşayan kisilerin internette şikayetlerini okuyunca kullanılan prizin topraklı mi değil mi onunda kontrolünü yapıyorlarmis. Bu ne derece etkiler yada kullanıciya bahane üretmek için midir? @Adem Helvacı hocam bu konuda yorumun ne olur? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VID20241214121931.mp4
    1.9 MB
  • VID20241214122030.mp4
    2.1 MB

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir...
Abi keşke benimki mantıklı bir fiyata alınsa ama temu 😂
@Beril hanım Eşim çok sıcak bakmıyor bu şekilde kullanmaya .Tüketici hakem heyetine başvuracağınız gibi. Ürün, Trendyol da 90 TLşuan ancak dikkatli kullanmak gerekiyor çizilme yapabiliyor silgi ilk denemede biraz çizik oluştu. Suya bolca temas ettirmek gerekiyor. https://ty.gl/6yzppnezovuoq

...Tüketici hakem heyetine başvuracağınız gibi. ....

Sadece uyarı için. Firma haklı olduğunu ve birazda kullanıcı hatası gibi gözüktüğünden THH kazansanızda itiraza gidebilir. İtiraz demek normal mahkemeye dönüşür. Vekalet ücretinden, dosya masraflarına kadar....

Yargıdır, kazanma şansınız vardır. 1 yıl sonra yeni makine olur. İstenmeyen olaylar gelişirse diye

@Beril hanım Eşim çok sıcak bakmıyor bu şekilde kullanmaya .Tüketici hakem heyetine başvuracağınız gibi. Ürün, Trendyol da 90 TLşuan ancak dikkatli kullanmak gerekiyor çizilme yapabiliyor silgi ilk denemede biraz çizik oluştu. Suya bolca temas ettirmek gerekiyor. https://ty.gl/6yzppnezovuoq
Siz bilirsiniz elbette. Kullanıcı hatası olan bir üründe THH yüksek ihtimal reddedecek dosyanızı. Kolaylıklar dilerim.

@Adem Helvacı abi bulaşık makinesine bağlı olan priz biraz sıkıntılı gibiymis servis çalıştırmak için ilk defa takmisti bende bir daha görmemiştim arkada kalıyordu. Prizi değiştirecegim de kablo uçları normal mi abi yoksa yeniden açmak mı gerekiyor uçları?

Ekli dosyalar

• IMG20241228120258.jpg
    IMG20241228120258.jpg
    147.5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG20241228124453.jpg
    IMG20241228124453.jpg
    133.5 KB · Görüntüleme: 17
@Adem Helvacı abi bulaşık makinesine bağlı olan priz biraz sıkıntılı gibiymis servis çalıştırmak için ilk defa takmisti bende bir daha görmemiştim arkada kalıyordu. Prizi değiştirecegim de kablo uçları normal mi abi yoksa yeniden açmak mı gerekiyor uçları?
Abi uçlarda sorun göremedim, sıkma kaynaklı vida noktası ezilmesi olsa da zaten o olacak.

Yok abi Fethiye Merkez'e geçtik yeter artık Seydikemerin cehaletinde boğduk kendimizi senelerce.
Seneler önce coğrafyasına aldanıp gittiğimiz yerden acı ama sağlam tecrübeler edindik. Mesela bir daha nereye taşınacaksam kesinlikle bugüne kadar hiç bakmadığım ''Hangi partinin yönetiminde'' kısmına bakacağıma dair yemin edebilirim.

Şimdiki ev yine klasik fethiye evleri, eskiden tarla olup ''dededen babadan kalan daarlaları endeeeeki möteahite zaatıp dikilen 3,5 gatlı eevler'' :D

Evet buralarda imar durumu nedeniyle bahçesi yani toprak alanı olmayan bina neredeyse yok gibi.

Haaaa Seydikemerde olmayan bir de Domuzlarımız var burda, Gece çöp dökmeye giderken dikkat etmek gerekiyor Fethiyenin göbeğinde :D

Kedi sevmek ayrı konu abi, acırsın, beslersin, seversin ve alıp evinde bakarsın eyvallah ama yani bu kediler biz çöp dökerken çöp varilinin içinde, sonra bakıyoruz aynı kedi yan bina zemin kattaki komşunun evin içinden perdeye yaslanmış camdan bize bakıyor :kiskis

Len aaagideş, o kedi 5 dakika önce çöpün içinde eşelenipduruuudu :kop
Hayırlısı olsun abi iyi günlerde oturun inşallah. 😍

Merhaba @Beril hanım evde test yaptım. Kitapçığın içinde varmış. Tuz ayarı ile ilgili ekteki resimdeki gibi.sizce hangisi olmali. Birde dün tuz ve parlatıcı 2 ayarında yıkadım bardaklarda fotoğraftaki gibi kalıntılar kalıyor. Neden kaynaklanabilir? Tuz ayarını mı arttırmak gerekiyor yada parlatıcıyi mı?

Ekli dosyalar

• IMG20250101194341.jpg
    IMG20250101194341.jpg
    123.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG20250101193044.jpg
    IMG20250101193044.jpg
    118.1 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2025-01-02-09-00-51-01_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2025-01-02-09-00-51-01_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba @Beril hanım evde test yaptım. Kitapçığın içinde varmış. Tuz ayarı ile ilgili ekteki resimdeki gibi.sizce hangisi olmali. Birde dün tuz ve parlatıcı 2 ayarında yıkadım bardaklarda fotoğraftaki gibi kalıntılar kalıyor. Neden kaynaklanabilir? Tuz ayarını mı arttırmak gerekiyor yada parlatıcıyi mı?
Tuzu 5, suyu 3 ayarında kullanın. Kalıntıdan kastınız nedir? Çizik mi gıda kalıntısı mı su lekesi mi? Çok net görünmüyor.

Parlatıcı 3 tuzu da en son ayara çekmeniz lazım suyunuz maalesef sert. Tabi bu ayarları yaptıktan sonra 1000 i 1 arada deterjan kullanmamaya çalışın onların içinde de tuz ve parlatıcı oluyor çünkü. Kaliteli bir markanın ucuz en düz en az özellikli deterjanını kullanın.

Parlatıcı 3 tuzu da en son ayara çekmeniz lazım suyunuz maalesef sert. Tabi bu ayarları yaptıktan sonra 1000 i 1 arada deterjan kullanmamaya çalışın onların içinde de tuz ve parlatıcı oluyor çünkü. Kaliteli bir markanın ucuz en düz en az özellikli deterjanını kullanın.

Hem elektronik hem de manuel rejenerasyon ayarı olabilir. Benimkinde öyle. Menüden ayarlama + içeriden yapmak gerek. Menüden ayarlanan sadece tuz seviyesi mi neymiş. İçinden ayarlanan da reçineyle birlikte komple rejenerasyon sistemine etki ediyor.

Hem elektronik hem de manuel rejenerasyon ayarı olabilir. Benimkinde öyle. Menüden ayarlama + içeriden yapmak gerek. Menüden ayarlanan sadece tuz seviyesi mi neymiş. İçinden ayarlanan da reçineyle birlikte komple rejenerasyon sistemine etki ediyor.
LG'de manuel yoktur diye düşünüyorum. @husnu89 makinenin içinde solunda ya da sağında ayar yapacak bir şey var mı? Onun fotoğrafını da paylaşın ne varsa.

LG'de manuel yoktur diye düşünüyorum. @husnu89 makinenin içinde solunda ya da sağında ayar yapacak bir şey var mı? Onun fotoğrafını da paylaşın ne varsa.
Merhaba @Murat ALA bey, kullandığım ürünleri ekliyorum. İstemiş olduğunuz iç kısımdaki yeride ekliyorum. Toplamda Tuz ve parlatıcı 0 ile 4 arasında ayarlanıyor ön panelden. @NBKpro

Ekli dosyalar

• IMG20250102200409.jpg
    IMG20250102200409.jpg
    174.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG20250102200332.jpg
    IMG20250102200332.jpg
    191.2 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG20250102192951.jpg
    IMG20250102192951.jpg
    139.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG20250102192946.jpg
    IMG20250102192946.jpg
    129.4 KB · Görüntüleme: 27
Tuz ayarı değil bu tamam otomatik sizin ürün. Parlatıcıyı 2 tuzu da 4 olarak ayarlayın.
Merhaba @Murat ALA bey, dediğiniz şekilde Ancak yine ekteki fotoğraftaki gibi kireç izi mi yoksa deterjan kalıntısı mi anlamadim ? Otomatik program da 65-70 derece ana yıkama 70 derece durulama+ ekstra kurutmayi açtım. Bittikten sonra hemen kapağı açmıyorum. Tablet kullanmayın diyenler var, toz deterjan kullanin diyenler var. Farklı bir ayar mı denemem lazım ? Parlatıcı fairy kullanıyorum, tablette fairy , tuzda finish. @Beril hanım sizinde yorumunuzu almak isterim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250105_134601.jpg
    IMG_20250105_134601.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250105_134539.jpg
    IMG_20250105_134539.jpg
    62.5 KB · Görüntüleme: 15
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri