Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

husnu89

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG DFC512FW
Merhaba, Lg çeyiz paketini Ekim ayında kullanmaya başladık. Bulaşık makinesinin iç kapağında ve gövde kısmında paslanmalar oluştu. Bu sorun ile karsilasan oldu mu? Servis kaydı oluşturdum. Ürün değişimi yaparlar mı acaba ? Cihazda parlatıcı ve tuz kullanıyoruz. Tuz kutusu dolu kapağı tam kapalı. Birde bu tarz sorun yaşayan kisilerin internette şikayetlerini okuyunca kullanılan prizin topraklı mi değil mi onunda kontrolünü yapıyorlarmis. Bu ne derece etkiler yada kullanıciya bahane üretmek için midir? @Adem Helvacı hocam bu konuda yorumun ne olur? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VID20241214121931.mp4
    1.9 MB
  • VID20241214122030.mp4
    2.1 MB

Teknik Soru LG DFC512FW Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu

Bulaşık makinenizde kavanoz yıkadınız mı? Özellikle de kavanoz kapağı.

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir...
@Adem Helvacı abi ve @evrenatabek gerekli ölçümleri yaptım , ekledim.
Topraklama faz ucu değeri: 230-232
Topraklama nötr ucu değeri: 0.05-0.06 priz değerleri
Eğer 006 ise bu durumda 6 küsür volt demektir ki 3 volt üstü olsun istemeyiz normalde
Sizin yazdığınız gibi 0.06 ise zaten nötre sıfırlama yapılmış demektir.
Ben size benim mutfakta durum nedir onu paylaşayım şimdi.

20241219_145535.jpg

Eğer 006 ise bu durumda 6 küsür volt demektir ki 3 volt üstü olsun istemeyiz normalde
Sizin yazdığınız gibi 0.06 ise zaten nötre sıfırlama yapılmış demektir.
Ben size benim mutfakta durum nedir onu paylaşayım şimdi.
@Adem Helvacı abi cihazı 750 ye getirdim. Ayarı bu şekilde olacak diye biliyorum YouTube üzerinde biraz videolara baktım. 006 abi değer ben yanlış yazmışım 0.06 değilmiş. Bu sıkıntılı bir durum mu ?

Ekli dosyalar

• IMG20241219152204.jpg
    IMG20241219152204.jpg
    164 KB · Görüntüleme: 9
Tekrar daha dikkat ederek bir ölçüm yaptım 008 çıktı sonuç.
Şimdi ben size ''Kesin bundan olmuştur'' demiyorum ancak sizin kontrol etmenizi isteme nedenim zaten o pasların oluşum şekliydi. Ben size ''Kesin bundan olmuştur'' demem fakat ''karşı taraf eğer işin tekniğini bilen bir ekipse bu paslanma şeklinin elektroliz oluşum olduğunu düşünecektir'' derim.

Karşı taraftan kastım servis değil, hey gidi abi nerede servislerde böyle detay bilecek personel. Fotoları inceleyecek mühendis takımı bu tarz detayları genelde atlamaz o konuda önleminizi almanızı öneririm.

Hocam sikintinizi suraya yazin kisa surede donus yapıyorlar ve cok guzel ilgileniyorlsr burdan yazinca. Lg turkiye ceo suna gidiyor burdan yazilan mesajlar ve direk onun agzindan cevap geliyor. Gercekten ceo goruyor mu mesajlari bilmiyorum ama servislerden daha iyi ilgilendikleri kesin. Cevaplar e mail olarak geliyor e mail adresinizi kullandığınız dogru bir adresi yazin. Derdinizi anlatin 2 aylik makine oldugunu soyleyin. Servis personelinin hatasi bence. Sorununuzun cozulecegini düşünüyorum.

Evet arkadaşlar sozde Lg ceosuna detaylı ilettigimiz cevap geldi ekteki şekilde, gerçekten pes. Bende ekstra kayıt actirmistim. Kullandığım bulaşıklar paslı olabileceğinden kullanıcı kaynakliymista şeklinde dönüş olmuş o tarafa. Eşime de ekteki şekilde dönüş olmuş. Gelen servis direk değişim yapılabilir yazsaydj bu kadar uğraş olmayacaktı ki gelen servis bulaşıklarima bile bakmadı sadece pasları gördü doğruladı bayiye yönlendirilmistir yazdı. Hiç aklıma gelmedi abi direk değişim yazabilir misin diye. Tüketici hakem heyetine mi direk başvurayim @Adem Helvacı abi ? Çeyiz paketi çatal bıçak setlerinin fotolarıni tek tek çekip alın size pasli mi değil mi diyesim var. Çalışan insanlarız zaten eve yorgun ve geç geliyoruz, üzerine bide bulaşık yıkama . 😢

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-24-17-42-19-70_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    Screenshot_2024-12-24-17-42-19-70_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    94.7 KB · Görüntüleme: 14

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir. Temizlemezseniz oluşan pas lekesi zaman içerisinde gerçekten paslanmaz yüzeylere zarar verecek ve gerçek bir paslanmaya neden olacak.

Hatta bir örnek daha vereyim. Paslanmaz çelik tencereniz varsa, lütfen içerisine ve özellikle de tabanının altına bakın. %90 ihtimalle şu an tencerenizde de bu tip pas lekelerini göreceksiniz.

Çözüm

Görünen pas damlacıkları malzemenin paslanması değil, pas akması. Kavanoz kapağı ya da benzer çatal kaşıklar gibi alaşım olan paslanmaz çelik değil DEMİR malzemelerin bulaşık makinesinde yıkanması sonucu, yıkama sırasında yüksek sıcaklıkla beraber korozyon oluşumu hızlanır. Suya da demir tozu geçer. Bu demir tozu paslanmaz malzemeye yapıştığında "paslanmış" görüntüsü verir. Sizin görsellerinizde de oluşan suyun içerisindeki demir tozunun yüzeylere yapışmasıyla görünen damlacık şeklinde pas görüntüsü. Makineniz paslanmadı. Nazik bir şekilde temizlerseniz bu görüntüden kurtulursunuz. Ancak önemli bir diğer nokta, bu pası ivedilikle temizlemeniz gerekir. Temizlemezseniz oluşan pas lekesi zaman içerisinde gerçekten paslanmaz yüzeylere zarar verecek ve gerçek bir paslanmaya neden olacak.

Hatta bir örnek daha vereyim. Paslanmaz çelik tencereniz varsa, lütfen içerisine ve özellikle de tabanının altına bakın. %90 ihtimalle şu an tencerenizde de bu tip pas lekelerini göreceksiniz.
İşte bu nedenle forumda farklı bakış açıları çok önemli. 👏

Evet arkadaşlar sozde Lg ceosuna detaylı ilettigimiz cevap geldi ekteki şekilde, gerçekten pes. Bende ekstra kayıt actirmistim. Kullandığım bulaşıklar paslı olabileceğinden kullanıcı kaynakliymista şeklinde dönüş olmuş o tarafa. Eşime de ekteki şekilde dönüş olmuş. Gelen servis direk değişim yapılabilir yazsaydj bu kadar uğraş olmayacaktı ki gelen servis bulaşıklarima bile bakmadı sadece pasları gördü doğruladı bayiye yönlendirilmistir yazdı. Hiç aklıma gelmedi abi direk değişim yazabilir misin diye. Tüketici hakem heyetine mi direk başvurayim @Adem Helvacı abi ? Çeyiz paketi çatal bıçak setlerinin fotolarıni tek tek çekip alın size pasli mi değil mi diyesim var. Çalışan insanlarız zaten eve yorgun ve geç geliyoruz, üzerine bide bulaşık yıkama . 😢
Evet abi bilirkişi talepli bir başvuru dilekçesi verin elinizdeki tüm veriler ile birlikte. :ok

Merhaba Beril

Hatta bir örnek daha vereyim. Paslanmaz çelik tencereniz varsa, lütfen içerisine ve özellikle de tabanının altına bakın. %90 ihtimalle şu an tencerenzde

Merhaba @Beril Hanım çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.evet kavanoz kapağı yikandi. Peki bunu yüzeyden nasıl çıkaracağız neyle temizleyeceğiz zarar vermeden?

Merhaba @Beril Hanım çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.evet kavanoz kapağı yikandi. Peki bunu yüzeyden nasıl çıkaracağız neyle temizleyeceğiz zarar vermeden?
Pas temizleyici silgi tarzı şeyler satılır. Bu aslında sert keçe gibi bir malzeme. Yuvarlak hareketlerle sadece bölgesel temizlik yapmalısınız. Makinede oluşan her noktaya bunu yapın. Yapmadığınız her seferde, makinenin her çalışması sonucu pas daha da içeri işler malzemeyi aşındırır. Sünger ya da telle ovalamayın, bu daha çok malzemeyi çizer.

Paslı tencere için de varsa eğer bu şekilde temizlik yapılabilir.

Pas temizleyici silgi tarzı şeyler satılır. Bu aslında sert keçe gibi bir malzeme. Yuvarlak hareketlerle sadece bölgesel temizlik yapmalısınız. Makinede oluşan her noktaya bunu yapın. Yapmadığınız her seferde, makinenin her çalışması sonucu pas daha da içeri işler malzemeyi aşındırır. Sünger ya da telle ovalamayın, bu daha çok malzemeyi çizer.

İşte İnceleriz forum yöneticilerinin farkı beee breh breh breh :D

Arkadaşımız bu uygulamalar sonrasında kullanıma kavanoz kapaksız devam edip sonucu buraya bidlirsin ki durumun takibini de yapabilmiş olalım. Eline aklına fikrine sağlık Berilcim :ok

Kilde kullanılabilir mi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Kilde kullanılabilir mi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Kaporta boyası daha parlak bir yüzey. Gelen demir tozu içine işlemediği sürece pastayla zaten kalkar. Kil de aslında pastanın mantığıyla temizler.

Beyaz eşyalar ve tencereler ayna gibi parlak yani polisajlı değiller. Bu sebeple kilin çok da işe yarayacağını düşünmüyorum. Ancak yeni yapışmış korozyona geçmemiş demir tozunu kaldırabilir. Yapışmışsa ki bu bulaşık makinesinin içinde ilk kullanımla olacak, fırça gibi bir yüzeyle yapışmış demir tozunu kaldırmak gerekir. Aynı şekilde de tel sünger olmamalı ki çizmesin.

Kaporta boyası daha parlak bir yüzey. Gelen demir tozu içine işlemediği sürece pastayla zaten kalkar. Kil de aslında pastanın mantığıyla temizler.

Beyaz eşyalar ve tencereler ayna gibi parlak yani polisajlı değiller. Bu sebeple kilin çok da işe yarayacağını düşünmüyorum. Ancak yeni yapışmış korozyona geçmemiş demir tozunu kaldırabilir. Yapışmışsa ki bu bulaşık makinesinin içinde ilk kullanımla olacak, fırça gibi bir yüzeyle yapışmış demir tozunu kaldırmak gerekir. Aynı şekilde de tel sünger olmamalı ki çizmesin.
Zaten cevap yazmışsın aynı anda mesaj atmışız yukarıdaki mesajım hükümsüzdür :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri