Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

LVDS Soket Sorunları ve Temizlik Yöntemi

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Forumda sorusu sorulunca faydası olur diye başlığını açıp videosunu paylaşayım istedim.
İhtiyacınız olmaması dileklerimle ama olur da lazım olursa faydası olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İzlemiştik bunları Adem abi. :D Gene de ekstra bilgi olsun diye ekleyeyim. Notebook işte başka başka cihazlarda da bu lvds dediğimiz türden flex kablolar kullanılıyor. Hepsinde bu temizlik yöntemi geçerlidir. Ancak mandallı sistemler farklıdır. Mesela kimi cihazda mandal kısmı soketin olduğu uç kısımdayken kiminde de tam tersi arka kısmındadır. Kiminde işte kızaklı yapıdadır. Önce kartın üstündeki soketin içinden çekersiniz tırnaklarından öyle serbest kalır. Bu şekilde bana inanılmaz arızalı cihaz geliyordu. Mesela notebooklarda klavyeyi sökerken insanlar temizleyeceğim diye cihazı açıyorlar ancak bu soketi kökten kıranlar var. Mandallarını kıranlar var. İşte dahada kötüsü kırıyor karttan yolunu da kopartıyor. Çok ciddi hasarlara sebebiyet veriyor. Çoğu günümüz notebooklarında üreticiler nereden çalsak diye diye klavye flex'inden power tuşunu klavyeye ekliyor öyle cihaz tetikleniyor. Soket gidince tabi cihaz hiç açılmıyor. Mecbur işte pinlerden yollardan vs hangisi power hangisi bilmemne diye bulup harici switch ayarlayıp lehimliyorum ama bu tabi cihaza göre değişiyor. Çünkü öbür türlü sadece klavye soketi değişimi çok maliyetli bir iş. Maliyetinden daha çok aynı soketi bulmak ölüm. Bazı öğrenci yada maddi durumu pek olmayan arkadaşların cihazları ölmesin diye böyle yöntemleri mecbur yapıyorum. Öbür türlü soketi değiştirmek en kolay çözüm ama işçilik maliyet yükseliyor. :( Kimi çakal dolandırıcı servisler böyle insanları dolandırıyorlar. Bana öyle 2 tane cihaz geldi power tuşunun flex'i kopuk ama cihazın içi açıla açıla o flex ha bire oynamış soketinde yolu kopmuş. Güya tamirciye verilmiş anakartında sorun var 3 bin lira gibi meblağ çıkartmışlar. Dedim bu tamirci dolandırıcı yani sıkıntı flexte makro resim çekip atıyorum bilgilendiriyorum insanları ama işte böyle kim bilir kaç kişi dolandırılıyordur. :( Çünkü karttan start aldırıyorum makine sorunsuz çalışıyor. E switch düzgün işliyor ama flex'in uç kısmından yol kopmuş vs. elimdeki hurda cihazlardan çıkan flex'in birini uydurdum taş gibi oldu birde termal macun bakımı menteşe sağlamlaştırması derken çok cüzzi rakamlara çözdük. :D Ama işte ne hikmetse böyle dolandıran adamlara günde 500 tane iş gelir bize gelmez. :D
Aslında sen bu ülke için bu anlamda bulunmaz cevhersin, sadece bunları dijital içerik olarak üretmiyorsun.

Ben senin yerinde olsam kısa kısa teknik detay videoları olarak çeker çeker atarım bunları sosyale.

Neyi nereden nasıl çıkartır öğrensin insanlar.

Sen konuşmayı sevmiyorsan videoyu çek bana yolla, ben üstüne seslendirme yapar sana geri yollarım sen yayınlarsın.

çoğu zaman teşekkür bile yok
Yahu abi bugün okuduğum hakaretleri görsen şaşar kalırsın, ne için?

Philips tv de kullanılan panelin Toshibada kullanılan UCUZ PANELİN AYNISI olduğunu söylediğim için.

Hakikaten celladına aşık olmuş bunlar.

Yahu 58'' UHD panelde 6 tanecik COF kullanıp kasanın önüne PHILIPS yazıp sattılar diye bu tv ye aşık olan akılsızlar, bana ne hakaretler ediyor inanamazsın.

Kardeşim o panelde en azından 12 adet COF olması lazım bilgisini üreticiler kimsenin bilmesini istemiyor.

Ama Orçun ''sen bıkarsan ben bıkarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? '' :)

NOT: birkaç sene sonra ''lanet olsun'' diyerek bıkıp her şeyden elimi eteğimi çektiğimde bu lafımı hatırlat bana :)

Abi bana adamlar sinkaflı küfretti ya, herkese açık TS'den ana bacı kayıldı sonuç ? takipsizlik. Şerefsiz vpn ile girmiş yok bulunamadı kapandı mevzu. Abi boşuna denmemiş işte doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye, yüzde yüz haklı birşey. Philips özelinde kuzen de istiyor, bu ambilight olayı var ya abi ona hasta neymiş işte filmlerde oyunlarda ışıklar şey oluyormuş falan. Ya dedim tamam güzel de ps5 aldı yeni düzgün tv istiyor, bakıyorum ediyorum yok. Ps5 harbi 120 hz istiyor vrr desteği falan da var. Şimdi min 55 inç derken fiyatlar abi direkt 20 25 binleri zorluyor. Vallahi bilmiyorum philips'i kafaya koymuş. :D

Abi emekli olalım en temizi, gidelim köyümüze( benim yok gerçi ama olsun :D ) ekip biçelim bakalım yolumuza. :D Tek derdimiz ceviz ağacı aşılamak olsun. :D Millette yesin birbirini ete para vermesinler. :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Geçen abi bu video izledim evde sinirden duvarı yumrukladım. Benim öyle anlık sinirler oluyor bazen bana 2 tane telefona birkaç klavyeye mal oldu bu işler. :D Bize abi köy de olmaz bundan sonra. :D Sinirli adamım ben başımıza derde sokarlar.

Abi bence daha 2 3 sene gidersin sonra bir anda köye yerleştim deyip tüyersin gibi geliyor. :D
kadir inanır gibi abi bırakırsın bu işleri tamamdır. :D
Abi biz kılçık adamız, ''köy meydanı niye kuzeye bakıyor?'' diye olay çıkartırız :D

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri