Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Arçelik Beko firması vakumu yap desende zorla yapıyor zaten oyüzden montaj sırasında yapılmadıysa cihazın performansının düşük olması gayet normal. Emme üfleme sıcaklıklarını ölçeceğiniz bir termometre var mı
Merhaba

Termometre ile olctum.

Dis hava sicakligi 9 derece. Oda sicakligi 19.7 derece. Odamiz buyuk baya. Klima 25 derece fan orta ayarli. Klimadan cikan hava 39.2 derece. Bu durumda klima dogru sicaklikta ufluyor diyebilir miyiz ? Yani performansindan emin olmak istiyorum aslinda klimanin

Ekli dosyalar

• 17063588100143642041534892005951.jpg
    17063588100143642041534892005951.jpg
    33.5 KB · Görüntüleme: 16
  • 17063588224867266750914797163917.jpg
    17063588224867266750914797163917.jpg
    61.5 KB · Görüntüleme: 14
  • 17063588304188088065942141709482.jpg
    17063588304188088065942141709482.jpg
    38.5 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba

Termometre ile olctum.

Dis hava sicakligi 9 derece. Oda sicakligi 19.7 derece. Odamiz buyuk baya. Klima 25 derece fan orta ayarli. Klimadan cikan hava 39.2 derece. Bu durumda klima dogru sicaklikta ufluyor diyebilir miyiz ? Yani performansindan emin olmak istiyorum aslinda klimanin
Dış iç ve set değerleri çerçevesinde makas aralığına göre anormal görünmüyor, bende genelde 40.2 40.8 39.7 dolaylarında değişiyor

Dün gece dış ortam 6 dereceyken iç ortam 24 dü ve 22 ye ayarlı klimam 39.7 derece üflüyordu, o esnada anlık tüketim yine 354 watt şeklindeydi.

Klimalar bazen dengeyi korumak için kompresörü üst frekansa zorlayıp 3-5 dakikalığına kompresörü fazla sıkıştırıp daha yüksek sıcaklık verip ortalamayı biraz yükseltip sonra tekrar normal seyir moduna geri dönüyor.

Dış iç ve set değerleri çerçevesinde makas aralığına göre anormal görünmüyor, bende genelde 40.2 40.8 39.7 dolaylarında değişiyor

Dün gece dış ortam 6 dereceyken iç ortam 24 dü ve 22 ye ayarlı klimam 39.7 derece üflüyordu, o esnada anlık tüketim yine 354 watt şeklindeydi.

Klimalar bazen dengeyi korumak için kompresörü üst frekansa zorlayıp 3-5 dakikalığına kompresörü fazla sıkıştırıp daha yüksek sıcaklık verip ortalamayı biraz yükseltip sonra tekrar normal seyir moduna geri dönüyor.
Cok tesekkurler

Dis ortam hava sicakligi dustugunde uflemesi ne olmalidir bu 18 lik beko klimanin ? Yine 40 civari uflemesi uygun mudur, ona gore takip edeyim ben. Bununla ilgili bir tablo var midir karsilastirma yapabilecegim ?

Bütün açıkları ortaya dökülür diye korkuyor olabilirler ???
Abi aslında yanlış düşünüyorlar bence.
Bunu ben birkaç TV üreticisinin yöneticilerine izah ettim beni haklı buldular.

Yahu kardeşim bu mal vatandaşa uygun değilse, sen satsan da o mal sana geri gelecek demektir.
O zaman sen ''2023 de şu kadar sattım'' diyebilmeyi başarı sayıyorsan tamam fakat bu aslında başarı değildir.
2023 de 10.000 tane sattın, 3.000 tane iade edildi ise bu bir satış başarısı değil bu bir pazarlama strateji hatasıdır.

Senin ne kadar adet sattığın değil, ne kadar doğru adrese ürün sattığın önemlidir.

Mesela Onvo müdürne dedim ki ''Ya abi bak, ben vatandaşa o ürün sana gelmez diyorsam sana iyilik yapıyorum demektir''

Nasıl yani dediğinde kendisine dedim ki ''Yan açılardan oturup tv izleyen vatandaş eğer senin 50F950 model televizyonunu alırsa %100 senin başına dert olacaktır zira o tv yan açılardan ASLA izlenmez. Dolayısı ile o TV o vatandaşa satılırsa eğer 1- İade etmek isteyecek, sen kabul etmeyeceksin. 2- Şikayet edecek sosyal mecrada adın lekelenecek. 3- Hakem heyetine gidecek ve sen hem tv yi iade alacak hem kargo bedellerini ödeyecek, hem yargılama giderlerini karşılayacak hem de 6 ay kullanılmış ürünü geri almak zorunda kalacaksın. ''

Şimdi bana söyle , sen tv satıp kâr mı ettin yoksa üstüne ödediğin masraflar ve kullanılmış tv iade alıp zarra mı ettin?

Eğer ben o vatandaşa bu tv yi aldırsaydım hem bana küfür edecek hem de sana zarar yazacaktı. Ben neden o vatandaşa , kendisine uygun olmayan bir ürünü aldırayım ki?

Bak sana iyilik yapıyorum.

Adam bana haklısın dedi çünkü haklı olduğumu biliyordu.

Klima konusunda da biz burada insanlara illa gidin midea alın demiyoruz ki, Bak az önce instadan adam bana yazmış Midea mı alayım Baymak mı alayım diye. Dedim ki kardeşim markaları bir kenara bırak, bana önce yaşadığın yerin bilgilerini ver ki markaları ona göre değerlendirelim.

Yaşadığı yeri ve koşullarını öğrendim, iki klimayı da değil airfel aldırdım bir tane.

Burada önemli olan, doğru tüketiciyi, doğru ürün ile buluşturmak.

Firmalar bunu anladığı zaman her şey değişir :ok

Arkadaş serum yedim ilaç aldım hâlâ aynıyım odadaki mikropları öldürür diyede klimanın air magic açtım gettim çay bardağı ilede dut pekmezi içtim onu içince boğazım rahatladı ama sonraki hedef hakiki meyve suyu yapmak olacak ilaçtan fayda yok yaw
Abi kaybedene kadar kıymetini bilmediğimiz yegane unsurdur sağlık. Acil şifa diliyoruz :ok

İçine bakmayı deneyip baktığına pişman olmuştur ?
Heeec gaygetme @Adem Helvacı başkanım kolayca sökülüp temizlenir ve abbaa mis gibi olur?
Abi AEP zerre kadar düşünmüyorum da, Bu baharın girişinde mutfaktaki Prime sökeceğim, sanırım onu da yayınlarım, kimbilir ne pis ve yağ çıkacak içinden, 4 üncü seneye gidiyoruz :D

Cok tesekkurler

Dis ortam hava sicakligi dustugunde uflemesi ne olmalidir bu 18 lik beko klimanin ? Yine 40 civari uflemesi uygun mudur, ona gore takip edeyim ben. Bununla ilgili bir tablo var midir karsilastirma yapabilecegim ?
Dış sıcaklık basıncı (Yani düşük sıcaklık baskısı) arttıkça tolere edebilmek için daha sıcak üfleme yapması gerekir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri