Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Tam benim istediğim davranış şekli senin 12 btu kapanmasın devam etsin şeklinde
Benim oda küçük olduğu ve havalar iyi olduğu için benim 12lik te sık termostat yapıyor gündüz ama gece hava geri soğuyunca yapmıyor 😁
Benim 18 likte dediğin gibi hava soğuduğunda termostat yapmadan devam ediyor. 12 bin olan gibi davransın istiyorum bende. 🤣👍

Nerden aklıma geliyor yaw böyle şeyler 🤣
IMG_20240221_221423.jpg

Bu
Canım benim yaa maşallah Allah bağışlasın sizlere 🙏
Vay Zalım kedi vaay işi biliyor haa
Yaa bu kediler az değil varya İnsan gibi dondurma yiyorlar 😂
Cümlemizin evlatlarını teşekkürler kardeşim. 🙏 Bizimki sağolsun kapının önünde bütün mahallenin hayvanları bekliyor kardeşim. 😅

Ekli dosyalar

• IMG_20240220_201207.jpg
    IMG_20240220_201207.jpg
    167.6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20231123_201320_970.jpg
    IMG_20231123_201320_970.jpg
    78.9 KB · Görüntüleme: 10
Bu
Cümlemizin evlatlarını teşekkürler kardeşim. 🙏 Bizimki sağolsun kapının önünde bütün mahallenin hayvanları bekliyor kardeşim. 😅
Abi benim avludada bir ordu oluşuyor mahallenin kedi ordusu seçme fırıldak kesimi oda 😂
Bunlara bakmak iyi geliyor bana
Büyük köpek güzelmiş senin ordaki ben kedi gillerdenim ama köpekleri de severim kedileri daha çok ama😂

Abi benim avludada bir ordu oluşuyor mahallenin kedi ordusu seçme fırıldak kesimi oda 😂
Bunlara bakmak iyi geliyor bana
Büyük köpek güzelmiş senin ordaki ben kedi gillerdenim ama köpekleri de severim kedileri daha çok ama😂
Sade köpek olsa bir köşede kedi bir köşede tavuk bir köşede kaplumbağa kurbağamız bile var 😃🤗

Sen tüketicisin hayatında içini açmadığın içine ne koyduklarını bilmediğin sadece dıştan gördüğün 2 çamaşır 1 bulaşık makinesiyle böyle profosyonel yorumlar yapman bana göre boştur. Grundig dünyanın en kalitesiz makineleri üreten başarılı bir firmadır. Bende evimde grundig kullanıyorum çevremdede çok kullanan var paramız buna yetti oyüzden bunu aldık çevremde miele kullananlarında yaşadığı konforun farkındayız zaten onlarıda görüyoruz inceliyoruz malzeme kalitesine kompresör kalitesine özelliklerine vs bakıyoruz benim makinemin 800 devirde sıkarken çıkardığı sesi miele 1600 devirde çıkarıyor keşke paramız olsada alsak sizin gibi ulaşamayacağımız cigere mundar demesek :)
Ben memnunum Grundigten. Mielelilerin ne gibi konforlar yaşıyor bilemem. Bildiğim bir şey var 2 3 makine fiyatına 1 makine almak karlı değil. miele attım senede 150 kw enerji tüketiyor Grundig 180 diyelim. 7 sene sonra 1 makine daha alsam yine zararda değilim 3/2 fiyatı vermiş olurum mieleye ve 2. 7 yılda benim Grundig 120 kw elektrik tüketirken konforlu mieleciler 150 kw dan devam. 3, 7 yılda hadi yine bozuldu milecilerin verdiği 3/3 para denkleşmiş olur Grundig 3.7 yılda örnek 90 kw harcarken konforlu mieleciler 150 kw dan devam eder.. Benim bakış açım bu. ve bu farkı ben göremedim görenlere bol konforlu kullanımlar. Ben Grundigten memnunum 3 katı fiyat farkı olduğuna da inanmıyorum kimse de kusura bakmasın.. 2 db daha sessiz diye o fiyat farkı etmrz malzeme kalitesi daha iyi diye o fiyat farkı etmez vermek istesem müşteri şikayetlerine çözüm oranı Grundigten yüksek değil. kusura bakmasın bana hitap etmiyor. Bu Mieleye murdar demek değil. Örnek çoğu bilir Bmw Merrdes'e göre sanayiye daha sık uğrar ama satışları sık sık Mercedes'i geçer. Bu bir tercihtir. Pahalı bir tercih. Bakış açına göre değişir. Sen Grundigden memnunsan gözün mielede olmasın .değilsen bilemem

Son düzenleme:
Şuan 18 bin olan havalar iyi gittiği için çok sık termostat yapıyor 40 42⁰ bandı üflüyor altına inmeyi başaramadığı içinde termostat yapmak zorunda kalıyor.

12 bin olan termostat yapmak yerine kendini 32⁰ üfleme sıcaklığına kadar kısıyor hal böyle olunca termostat yapmadan devam ediyor.
Benim klimada hiç 32 dereceleri görmedim ben. Sanırım en düşük 36 gördüm o da kısa süreliydi diye hatırlıyorum. :alala
Bir daha deneyeceğim, hatta bunrime dahil hepsinde yeniden deneyeyim bakalım :alala

Midea'nın enerji sınıfı ilgimi çekti 3A ancak kw cinsinden ne kadar tüketiyor Hb sitesinde yazmıyor ?
Daikin da 6 yıl garanti ile cezbedici geldi ama ondanda 2A olarak 3,5 kw tüketiyormuş
Enerji SınıfıA+++

Evet şimdi açıklamalarda dikkatimi çekti Mitsubishi 2A da Soğutma Sarfiyatı: 0.99 Kw diyor bu doğru mu ? Sitede Daikin etikete 2A ama 3,5 kw diyor bu kadar devasa fark şüpheli geldi bana ?

midea nın seer değeri 7.0 mitsubishi'inin 6.2 bu tüketim olarak mitsubishi'nin daha fazla olduğun gösteriyor anladığım kadarıylar. Dayanıklılığı mı göz önüne alarak böyle söylüyorsun abi?

Sırf bu nednele ben firmaların paylaştığı verilere bakıp hareket etmeyi tercih etmiyorum.

Çok uzun zamandır Mideanın 18 lik serisine ben şerh koyarım kompresör kodu nedeniyle ve paylaşılan verilerin de hatalı olduğunu belirttim yine 18 özelinde.

Aylar sürdü Çinli mühendisleri ikna etmek ama Türkiye Distribütörü işin peşini bırakmadı ve sonunda 18 lik için bir verinin hatalı olduğunu kabul ettiler.

Diyorum ya, o nedenle ben kağıt üstü verilere bakmam, sahadaki karşılığı önemlidir benim için.

Şimdi bana getirip Vestel efendinin klimasına SEER 150 yazsınlar mesela, ne fark eder?

Bakın çok fazla üstünde durmuyoruz ama şu Eurovent sertifiksı çok çok önemli bir detay aslında. Ülkemizde zibilyon tane marka satılıyor, bakın aşağıdaki listede, ülkemizde satılan kaç markanın adı geçiyor mesela.

1708606975163.png

Euro Ncap gibi mesela. Bizim Ülkemizde oluşturmak istediğimiz ama gücümüzün yetmediği bir konu bu.
Marka bağımsız, Mühendislerin ve profesyonel donanımların eşliğinde her ürüne eşit koşullarda uygulanacak testlerin sonuçları paylaşılsın istiyorum ben mesela.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri